HD 7870 modeli

poruka: 331
|
čitano: 54.163
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: HD 7870 modeli
rapture686 kaže...

Coil Whine je normalna ali i dalje iritantna pojava, tu se nemaš šta brinuti, a za kabal preko heatpipe bi preporučio da riješiš to jer postoji mogućnost da se polako počne topit sleeve a onda i kabal zbog vrućine, a možda i ne, samo ja ne bi riskirao na tvom mjestu.

Hvala na odgovoru, ali nažalost nemam kako riješiti jer je kabel taman... već sam pokušavao ali kabel je jednostavno prekratak.

13 godina
protjeran
pa kupi produzni!! mislim da ima za nabaviti...
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
13 godina
neaktivan
Reedy kaže...

Pozdrav, prije par sati stigla i meni VTX HD7870 Black, i sad kad uđem u bilo koju igru iz kartice se čuje zujanje, nije zujanje venta nego baš nekako iritantno, pa sam mislio šta pošlo po zlu, ali sam googlao i pronašao da je to tzv. Coil Whine, i da to ima dosta grafičkih kartica i da je skroz bezopasno pa i normalno na neki način, molio bih nekoga s foruma ako ima da to potvrdi da budem siguran...

Drugo pitanje je, kabel od napajanja mi ide 'preko' grafičke kartice i prolazi baš po heat pipeu jer je knap, pošto su heat pipeovi poprilicno vruci kod igranja, može li doći do kakvih problema sa kablom ? da nebi slučajno još izgorilo nešto u doslovnom smislu. ugl pogledajte sliku pa vidite:

Stavi gap o matičnoj, desno od pci-e slota, ispod grafe znači. Ili skroz sa zadnje strane kučišta, malo ga stisni da se žice rašire nutra i onda se da znagurati ispod {#}

13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Pregledaj trgovine možda nešto nađeš, ako ne traži na eBay ili DealerExtreme, jer to ne valja tako držati.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HD 7870 modeli

Neće mu ništa biti, bez brige. Izolacija žica podnosi bez problema temperaturu od nekih 90°C, a ako ti heatpipeovi dođu na tu temperaturu, onda nemaš samo problema sa kablovima, nego i sa karticom.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

2 0 hvala 1
12 godina
Stjepanj kaže...
to bi bilo pozeljno! najveci je problem taj jedan vent, stvarno neuspjeva ohladiti tu karticu na pristojnu razinu i buku, s vremenom ce postati sve bucnija i vise ce se grijati kak se na njoj ljepi prasina!!samo ak ces uzimati hladnjak ispada da si mogao uzeti onda i 7950:) sva sreca za mene dvije sam 7870xt bio narucio a nisam dobio ni jednu ,nepodnosim vreli i bucni hardwer, al inace ko moze za te novce nema joj ravne na kilometre...

a gle kartica 1770kn + cooler 360kn = 2130, a najjeftinija 7950 2250kn kojih nisam mogao skupit odma, a ovak prvo grafa pa kasnije bude cooler kad se skupi

a ta 7950 po 2250kn je XFX s jednim ventom, dakle opet ni na njoj nije hlađenje najsretnije tako da bi morao poteć bar još 200-300kn za naku sapphirku sa normalnim hladnjakom i to ti nakraju ispadne 2500kn minimum

tako da ako na ovu budem stavljao cooler dobijem skoro 7950 za 2130kn naspram oriđiđi 7950 od 2500kn

jbg da se može uzeo bi 4x 7970 hehehehhe al ovak pošto nisma imao love dobra je i ova heheheheh

držat će mi sigurno dok se neskupi za neš bolje

12 godina
Kamikaza1600vti kaže...
Haf932 kaže...

Ako i je bucna , to se napravi fan profil u Afterburneru da bude podnosljiva , a razlika u temp. ce biti minimalna !

da malo je bučna ali kad vidiš performanse nekako se privikneš na zvuk heheh

ja samo mogu reć da je grafa nevjerovatna s obzirom na snagu i uložene pare

trenutno ju držim na 1100/1550 i temp neprelazi 72 stupnja, a vent neprelazi 45%

moja preporuka definitivno

http://www.supernet.hr/graficke-kartice-ati

nevidi se baš al max. 81 stupanj, 15 min sam vrtio

al u igrama neprelazi 72 stupnja

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 17:42 (Kamikaza1600vti).
14 godina

vtx 7870 black u kombinaciji sa Accelero xtreme plus, kombustor 47c i 37% vent.

idle 25c 30% vent.

Coil Whine isto imam makar ga u igrama ne primjecujem pretjerano

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 22:26 (bumer).
14 godina
Reedy kaže...

Pozdrav, prije par sati stigla i meni VTX HD7870 Black, i sad kad uđem u bilo koju igru iz kartice se čuje zujanje, nije zujanje venta nego baš nekako iritantno, pa sam mislio šta pošlo po zlu, ali sam googlao i pronašao da je to tzv. Coil Whine, i da to ima dosta grafičkih kartica i da je skroz bezopasno pa i normalno na neki način, molio bih nekoga s foruma ako ima da to potvrdi da budem siguran...

Tako je i s mojom 7850. Kad sam čuo to prvi put ono WTF jer nisam znao kakvo je to zujanje ali ispostavilo se da nije ništa strašno, samo je malo iritantno. Nekih mjesec dana ju imam i mogu reći da više ne zuji toliko koliko je na početku tako da daj joj malo vremena da se ''uigra''

13 godina
protjeran
Reedy kaže...

Drugo pitanje je, kabel od napajanja mi ide 'preko' grafičke kartice i prolazi baš po heat pipeu jer je knap, pošto su heat pipeovi poprilicno vruci kod igranja, može li doći do kakvih problema sa kablom ? da nebi slučajno još izgorilo nešto u doslovnom smislu. ugl pogledajte sliku pa vidite:

makni taj cabal sa voda za toplinu - nije ista stvar tnp kartice i tnp voda koji toplinu odvodi - oni se mogu zagrijati dosta vise od kartice ...

16 godina
PR0MATRAC kaže...

makni taj cabal sa voda za toplinu - nije ista stvar tnp kartice i tnp voda koji toplinu odvodi - oni se mogu zagrijati dosta vise od kartice ...

Što je točno "TNP" i u kojem to univerzumu medij koji odvodi toplinu može doseći višu temperaturu od medija s kojeg se toplina odvodi?

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Što je točno "TNP" i u kojem to univerzumu medij koji odvodi toplinu može doseći višu temperaturu od medija s kojeg se toplina odvodi?

Obrnuti univerzum. {#}

13 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

valjda je mislio na tdp:-) ili nije mislio na nista{#} mozda kad se kuciste okrene naopako pa toplina onda ide obrnuto tj gore...{#}

biser biser
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
16 godina
HD 7870 modeli

Može li se nekako na grafičkim karticama složiti da recimo prije nego idem u igru podesim da grafička radi na 3D taktovima ? Jer ovako taktovi automatski skaču u igri i to uzrokuje stuttering, recimo na fifi, igram i malo radi fino i ko podmazano na taktovima koji bi trebali biti (1100, 1550), a malo se promijeni na 501, 1550 i onda se javlja trzanje i tako u nedogled, vrijednosti skaču. isto tako recimo u tomb raideru malo je na 1100 jezgra malo na 925 i isto se javlja trzanje, to sam pratio u afterburneru, ima li negdje da se podesi da taktovi budu 'fixni' ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Reedy kaže...

Može li se nekako na grafičkim karticama složiti da recimo prije nego idem u igru podesim da grafička radi na 3D taktovima ? Jer ovako taktovi automatski skaču u igri i to uzrokuje stuttering, recimo na fifi, igram i malo radi fino i ko podmazano na taktovima koji bi trebali biti (1100, 1550), a malo se promijeni na 501, 1550 i onda se javlja trzanje i tako u nedogled, vrijednosti skaču. isto tako recimo u tomb raideru malo je na 1100 jezgra malo na 925 i isto se javlja trzanje, to sam pratio u afterburneru, ima li negdje da se podesi da taktovi budu 'fixni' ?

odes u ccc i tamo pod tabom perfomance stavi power control na 10-20%!( bez brige nemre se nista desiti;) i malo si klokaj grafu recu bezveze 1110/1560 tako ces ugasiti auto klokanje/downklokanje:-)LP pa javi...

13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Možeš u CCC naredit presets. Znači narediš svoje postavke i onda spremiš kao preset i dodijeliš tome određenu kombinaciju tipaka, npr. Alt+Z, i onda prije nego što uđeš u igru, stisneš Alt+Z i on će postavke prebaciti točno onako kako si naredio. Napraviš 2 preseta, jedan za igre a jedan za ne-igre i tako ih mijenjaš.

Ne možeš narediti da se preset pokreće sa aplikacijom, nažalost, ali možeš obrnuto - kad uključiš preset pokrene se aplikacija. Evo slika.

Ja sam naredio brzine ventilatora, 50 za 50% i i 100 za 100% brzinu, očito, dodijelio kombinacijama i kombinacije dodijelio G tipkama na tipkovnici (G510) i radi odlično.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 19:29 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Stjepanj kaže...
Reedy kaže...

odes u ccc i tamo pod tabom perfomance stavi power control na 10-20%!( bez brige nemre se nista desiti;) i malo si klokaj grafu recu bezveze 1110/1560 tako ces ugasiti auto klokanje/downklokanje:-)LP pa javi...

To već imam napravljeno, na 20% i clockanu grafu, stvar je ista.

@rapture

Na isto mi dođe, jer ja kad podesim clockove oni se tek podese na visoke kad ja upalim neku igru i onda tamo skaču, ja bi ih lockao na maximalne clockove i da tako radi sve dok igram. Uglavnom hvala obojici na odgovorima.

12 godina
Reedy kaže...

da nije u nečem drugom problem? npr. bottleneck CPUa? jer meni taktovi isto skaču ovisno o loadu grafe al nikad niš nije zatrzalo

testirano na Far Cry 3

edit: dobro sa  i5 2500K nemre bit bottleneck, al neznam neš sigurno nije kak treba ak imaš te simptome koje navodiš, a meni sve radi normalno

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 20:11 (Kamikaza1600vti).
16 godina
Kamikaza1600vti kaže...
Reedy kaže...

da nije u nečem drugom problem? npr. bottleneck CPUa? jer meni taktovi isto skaču ovisno o loadu grafe al nikad niš nije zatrzalo

testirano na Far Cry 3

Ne vjerujem da bi bottleneck mogao biti :O 

13 godina
protjeran
Reedy kaže...
Kamikaza1600vti kaže...
Reedy kaže...

testirano na Far Cry 3

moras onda povecati detalje, jer ocigledno igras na smanjenim postavkama...i dali igras s ovako ocanim i5 ili na defaultu 3.6ghz??

16 godina
Stjepanj kaže...
Reedy kaže...
Kamikaza1600vti kaže...
Reedy kaže...

testirano na Far Cry 3

moras onda povecati detalje, jer ocigledno igras na smanjenim postavkama...i dali igras s ovako ocanim i5 ili na defaultu 3.6ghz??

3.3 Ghz je default, ugl igram sa ocanim, detalji su na max 

16 godina

To je bug u driverima. Stavi zadnje beta drivere.

16 godina
DamageHigh kaže...

To je bug u driverima. Stavi zadnje beta drivere.

Hvala! Problem riješen.

13 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Kratko: odvodi topline mogu doseci visu tnp nego kartica jer imaju manju povrsinu za istu kolicinu topline jer je kartica povrsinom monogo veca - uz to materijal od kojeg su vodovi ima veci toplinski kapacitet za apsorpciju topline i vecu vodljivost radi kompenzacije, tako je moguce ... ! - nemate vi pojma - makni taj kabal ... 

Ponekad je čovjeka potrebno ubit da bi ga se uvjerilo da nije u pravu.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.3.2013 23:58 (PR0MATRAC).
16 godina
PR0MATRAC kaže...
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Kratko: odvodi topline mogu doseci visu tnp nego kartica jer imaju manju povrsinu za istu kolicinu topline jer je kartica povrsinom monogo veca - uz to materijal od kojeg su vodovi ima veci toplinski kapacitet za apsorpciju topline i vecu vodljivost da se kompenzra razlika u povrsinama, tako je moguce ! - nemate vi pojma - makni taj kabal ... 

Još uvijek nisi objasnio što je TNP.

Kakvu površinu? Ukupna vanjska površina toplovodnih cijevi je podosta veća od površine samog čipa s kojeg se toplina odvodi, iako to nema apsolutno nikakve veze.

Znaš li ti uopće što je uopće specifični toplinski kapacitet? Očigledno ne znaš. Kao što nisi upoznat niti sa drugim zakonom termodinamike koji kaže da je nemoguć proces pri kojem bi toplina spontano prelazila s tijela niže temperature na tijelo više temperature, tj. u ovom slučaju s čipa na toplovodne cijevi. Nemoguće je da cijevi postignu veću temperaturu od GPU-a.

Umjesto da bahato širiš dezinformacije, pročitaj još jednom moj post, pa pokoji tekst o pojmovima navedenima u njemu i onda mi zahvali što si nešto naučio.

Btw., kaže se kabel. Kabal, tj. kabao je posuda. Molim i za to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 0:02 (DamageHigh).
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

U mom prvom postu sam napisao da pipeovi mogu postici visu tnp od kartice ne od chipa !! Citaj sta pisem!

A vezano za termodinamiku napisao si samo za spontani prenos - zaboravio si drugi primjer kod kojeg je Moguc prenos topline sa hladnijeg na toplije tijelo(utrosak rada) ...vezano za tnp procitaj definiciju vezano za kretanje cestica kroz medij pa ces shvatit na sta sam mislio, a sto se tice mog izrazavanja eto jbg ja se tako izrazavam i koristim te rijeci, ispravljat ih necu jer nisu krivo napisane - ocito ih razumijes, ako zvucim bahato to je jer sam ponekad bahat zbog dobrog izgleda , zbog toga se ispricavam jer sam navikao da vizualnim dojmom dosta toga dam do znanja ali me vi ocito nevidite tako da to ovdje nema smisla - eto nije mi do rasprave - laku noc moram ic...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 0:42 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
PR0MATRAC kaže...

U mom prvom postu sam napisao da pipeovi mogu postici visu tnp od kartice ne od chipa !! Citaj sta pisem!

A vezano za termodinamiku napisao si samo za spontani prenos - zaboravio si drugi primjer kod kojeg je Moguc je prenos topline sa hladnijeg na toplije tijelo ...vezano za tnp procitaj definiciju vezano za kretanje cestica kroz medij pa ces shvatit na sta sam mislio - eto nije mi do rasprave - laku noc moram ic...

Što je temperatura kartice? Temperatura PCB-a? Ne razumijem.

Prijenost topline sa hladnijeg na toplije tijelo nije moguć sam po sebi, tj. bez ulaganja energije iz nekog drugog izvora, a tako nešto se definitivno ne događa u toplovodnim cijevima...LOL.

Kakvih čestica? O čemu ti? Taj tnp koji ti stalno spominješ ne znači aspolutno ništa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 0:44 (DamageHigh).
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Pozdrav, ljudi dosta ove rasprave svi ste u pravu!

Imam 3 pitanja molio bih konkretne odgovore jer kupujem neke stvari, dakle:

1. Kolika je razlika u performansama izmedju MSI 7870 power edition i ove vtx 7870 tahiti, vidim da je razlika u cijeni oko 150kn i da vtx ima jedan ventilator?

2. Napajanje koje bi bilo dovoljno za 7870 - corsair cx 430w dali je dovoljno ili ima neko bolje - povoljno?

3. Koji procesor (AMD) bi bio dovoljan za 7870?

PS. Namjera je kupuja Novih komponenti - procesor i napajanje po mogucnosti povoljnije.

Danke{#}

Edit: Nemislim klokati nista jer se u to nerazumijem i neda mi se sa time zezati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 9:28 (Dlsco_Jocker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

VTX koristi PCB (sama ploča od kartice) od 7970 ali čip od 7870 i zbog toga dostiže performanse jako blizu 7950. Ima jedan ventilator i to je jedina mana, nije ni velika i nije razlog da ju ne kupiš.

Napajanje, osobno mislim da trebaš najmanje 600W, najpovoljnije CX600.

Procesor, ja imam Phenom II x4 955 i 7870 i radi dobro, ne koči ju, i mislim da ispod toga procesora ne bi trebo ići.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dlsco_Jocker kaže...

Pozdrav, ljudi dosta ove rasprave svi ste u pravu!

Imam 3 pitanja molio bih konkretne odgovore jer kupujem neke stvari, dakle:

1. Kolika je razlika u performansama izmedju MSI 7870 power edition i ove vtx 7870 tahiti, vidim da je razlika u cijeni oko 150kn i da vtx ima jedan ventilator?

2. Napajanje koje bi bilo dovoljno za 7870 - corsair cx 430w dali je dovoljno ili ima neko bolje - povoljno?

3. Koji procesor (AMD) bi bio dovoljan za 7870?

PS. Namjera je kupuja Novih komponenti - procesor i napajanje po mogucnosti povoljnije.

Danke{#}

Edit: Nemislim klokati nista jer se u to nerazumijem i neda mi se sa time zezati.

razlika performansi niti 10% znači otprilike koliko i cijena,napajanje xfx450W core ed.ili Lc power 460W silent giant,proc fx x6 6300 ili jači

uzmi u obzir da je msi sa duljom garancijom malo je ocana stoga podjednaka sa ovom te bolje hlađenje ima pa ti odvagni šta je isplativije

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 11:00 (dery).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice