HD 7870 modeli

poruka: 331
|
čitano: 53.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: HD 7870 modeli

Moram priznati da mi nije nikako jasno ovo oko Tahili TE grafi, pogotovo sad kad imamo i Sapphire sa dual vent hlađenjem !! Pa zašto bi itko sada kupio "običnu" HD 7870 kad za iste ili manje novce imaš HD 7870 LE koja je jača jel u pitanju malo oslabljena HD 7950 ?????

13 godina
Hacker907 kaže...

XFX je dobar. Sapphire je bolji. Njihova podrška je nebitna, ako ti nešto ne radi odnesi nazad u dućan.

Puno hvala na odgovoru,samo bi te (i ako itko drugi zna) zamolio da mi kažeš da li će uz Sapphire Radeon 7870 GHz Edition (ili neki drugi edition)doći igra Tomb Raider?

Raspitujem se doslovno cijeli dan,i neki su mi rekli da se samo kod igre dobiva uz XFX modele a koliko vidim na Sapphire.com isto daju Tomb Raider,ali sam zvao 2 dućana i rekli su mi se to dobiva samo u US. i UK. te da oni to neće dobiti.

Molio bi pomoć jer mi je stalo da dobijem tu igru,a rađe bi htio Sapphirovu grafičku.

15 godina
itomic009 kaže...

Moram priznati da mi nije nikako jasno ovo oko Tahili TE grafi, pogotovo sad kad imamo i Sapphire sa dual vent hlađenjem !! Pa zašto bi itko sada kupio "običnu" HD 7870 kad za iste ili manje novce imaš HD 7870 LE koja je jača jel u pitanju malo oslabljena HD 7950 ?????

ovo ni meni nije jasno, ali je valjda zaista tako. Baš zbog toga sam pitao u vezi perfomansi i razlike između VTX modela i Sapphire jer mi nije jasno kako dosta bolja kartica istog proizvođača košta skoro isto kao ona slabija, "obična" HD 7870...

Evo gledam u Protisu je čak i jeftiniji ovaj jači model.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 18:39 (antimadridista).
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

pogledajte na svim testovima, vtx black edition dere sve ostale 7870 kartice samo zbog tog chipa, cak gazi i GTX 670 bez puno frke, to je specijalna serija izbacena od strane atija i navodno najjaca 7870 kartica jer je jedina trenutno sa LE chipom

jedini minus joj je single vent ali opet bez alteracije napona se digne na 1150 mhz bez dizanja za puno stupnjeva...

ukoliko ocete, kupite neko dodatno hladenje za nju ako bas zelite dizat na neke "lude" performanse ali fakat nije potrebno

ja je sutra kupujem ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bataljun kaže...

pogledajte na svim testovima, vtx black edition dere sve ostale 7870 kartice samo zbog tog chipa, cak gazi i GTX 670 bez puno frke, to je specijalna serija izbacena od strane atija i navodno najjaca 7870 kartica jer je jedina trenutno sa LE chipom

jedini minus joj je single vent ali opet bez alteracije napona se digne na 1150 mhz bez dizanja za puno stupnjeva...

ukoliko ocete, kupite neko dodatno hladenje za nju ako bas zelite dizat na neke "lude" performanse ali fakat nije potrebno

ja je sutra kupujem ;)

pa sad se pojavila i Sapphire kartica sa Tahiti čipom, nije više samo VTX. Volio bi vidjeti negdje usporedbe te 2 kartice...

što se tiče overclocka, u reviewu sam vidio da ova Sapphire ide do 1250mhz gpu clock, bez diranja napona. Evo review:

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 18:50 (antimadridista).
12 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
Bataljun kaže...

ja je sutra kupujem ;)

pa sad se pojavila i Sapphire kartica sa Tahiti čipom, nije više samo VTX. Volio bi vidjeti negdje usporedbe te 2 kartice...

što se tiče overclocka, u reviewu sam vidio da ova Sapphire ide do 1250mhz gpu clock, bez diranja napona.

sapphire sam jedino vidio sa pitcairn chipom da je izbacena, daj link di si nasao to :P

ne treba, naso xD

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 18:50 (Bataljun).
15 godina
Bataljun kaže...

sapphire sam jedino vidio sa pitcairn chipom da je izbacena, daj link di si nasao to :P

ja sam isto tako mislio do danas, ali ima i Sapphire takvu karticu, možeš je kupiti u Protisu već. Evo jedan review:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1651/pg1/sapphire-hd-7870-xt-with-boost-tahiti-le-graphics-card-review-introduction.html

12 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
Bataljun kaže...

ja sam isto tako mislio do danas, ali ima i Sapphire takvu karticu, možeš je kupiti u Protisu već. Evo jedan review:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1651/pg1/sapphire-hd-7870-xt-with-boost-tahiti-le-graphics-card-review-introduction.html

vidis, vidis, danas dosla...

16 godina
HD 7870 modeli

gtx660ti je popušija jer je u prodaji od njega jeftiniji i jači sapphire hd7870xt

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

ja cu ic s ovom vtx 7870 black edition da sad ne nabavljam iz 3 razlicita ducana komponente vec samo 2...razlike su minimalne izmedu njih dvije, najveci minus vtx kartici naspram ove je kaj ima samo 1 vent a ne 2

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...

gtx660ti je popušija jer je u prodaji od njega jeftiniji i jači sapphire hd7870xt

da, koliko vidim, GTX 660Ti je najjeftinija oko 2100kn, za taj novac se nađe već HD 7950. A ovaj HD 7870 XT model je praktički jednaka kartica po perfomansama kao 660Ti, sa malo overclocka i dosta bolja, a puno jeftinija kartica.

12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

e da zajebo sam se, nije 1150 vec 1250 mhz bez puno zamaranja

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

nisam trebal gledat tu, sad se premisljam izmedu VTX i Sapphirke xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bataljun kaže...

ja također, ali nigdje ne mogu pronaći neku usporedbu te 2 kartice.

12 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
Bataljun kaže...

ja također, ali nigdje ne mogu pronaći neku usporedbu te 2 kartice.

ma da se ne premisljam puno idem s VTX-icom jer kupujem jos 3 komponente iz istog shopa ko i tu grafu pa da sad ne kupujem samo grafu od jos nekih drugih... razlika je minimalna vjerojatno pa ono...

13 godina
protjeran
decki samo pripazite ima jedna velika mana toj kartici? trosi 200w kad je klokana i na full loadu to joj je najveci problem i jos ima jedan vent...inace se brutalno klokaju...
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

pa uz danasnja napajanja 200w i nije po meni nesto pretjerano - hd 7850 za koju svi zanju da je stedljiva - kad je klokana ima tdp 150w

a ja kad sam ju uzimao racunao sam sa 120w

PR0MATRAC
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Danas sam otkrio da ova kartica također ima coil whine, nije glasan ali se čuje ako se sluša.

Trebao sam žrtvovati još vremena i novaca za Hawk... {#}

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koja grafa ?? BTW, može imat i hawk coil whine isto !

12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Danas sam otkrio da ova kartica također ima coil whine, nije glasan ali se čuje ako se sluša.

Trebao sam žrtvovati još vremena i novaca za Hawk... {#}

E, sigurno ne šumi ko moj komp, 4 godine star, napajanje ce mi crknut kroz 2 mjeseca i imam Atijevu HD2600 Pro sa pasivnim hladnjakom kojoj su crkli kondenzatori, ventovi pušu ko da si u tajfunu po glasnoći, jedino me spasavaju logitechovih 5 zvucnika i bas da glazba ubi šum.

15 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Ubrzo, kad ovaj crkne, kupujem novi kompjuter.

Sve je složeno, samo se premišljam oko grafičke!

Definitivno HD7870, ali ne znam čija.

Mislio sam Sapphire, ali malo sam čitao, ali ova se čini najbolja?

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Slažem se, inače za 2200kn koliko košta power edition hd 7870 možeš i uzeti ovu !

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 22:58 (PR0MATRAC).
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Koja grafa ?? BTW, može imat i hawk coil whine isto !

XFX R7870 Black Edition. Tražit ću novu uskoro, nosit ću u servis, jer ova ide do 102 stupnja. Iskreno se nadam da je sam samo dobio lošu karticu i da nisu sve XFX takve.

Toni
14 godina
HD 7870 modeli

Nemoj MSI ako je ta cijena, ja sam uzo iz IQ za 2000 kn i super je. No ovo od kolege HD7870 XT se isplati!

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 23:22 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DiRT kaže...

Nemoj MSI ako je ta cijena, ja sam uzo iz IQ za 2000 kn i super je. No ovo od kolege HD7870 XT se isplati!

Oš prodat Hawk {#}

Toni
14 godina
HD 7870 modeli

Za 3 godine. :D

Btw, imam osjećaj otkad sam ištekao wattmetar koji je bio spojen na komp, i normalno je sad uštekan komp preko produžnog, nekak mi bolje radi komp, jer bilo je nekih "smetnji", nestabilnosti i tako, a otkad nije spojen preko wattmetra radi super. A imam 13.2 beta drivere i nekako u far cry 3 je bolji fps na ultra, MSAA off, SSAO i ostalo off, avg fps 50-55, i onako ljepše mi je igrat, i fluidnije nego prije, ali nakon par ulaska u safe house, sejvanja i tako, opet je malo pao fps, a s tim i zauzeće grafe, jer u početku je bilo 90+% stalno, a onda kasnije zna biti i 70-ak%, a kad bude cca 95% i više, onda je stvarno igrivo. I max temp grafe je bila 64°C. Ah, mislim da je to do procesora. Vidjet ćemo...

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 2:49 (DiRT).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

evo najvjerojatnije mi dolazi 7870xt tahiti le sljedeci tjedan pa javim rezultate i opce dojmove jos neznam koji model al meni totalno nebitno evo dva review 01review 02 doticne s famoznim beta driverima i za usporedbu ima  obicna 7870 i gtx660 a u grafu dolje ide na razinu 7970 u bf3!{#}sta reci...nego uzeti i probati:-)

7870 tahiti le 7870 tahiti le
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 13:14 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DiRT kaže...

Za 3 godine. :D

Btw, imam osjećaj otkad sam ištekao wattmetar koji je bio spojen na komp, i normalno je sad uštekan komp preko produžnog, nekak mi bolje radi komp, jer bilo je nekih "smetnji", nestabilnosti i tako, a otkad nije spojen preko wattmetra radi super. A imam 13.2 beta drivere i nekako u far cry 3 je bolji fps na ultra, MSAA off, SSAO i ostalo off, avg fps 50-55, i onako ljepše mi je igrat, i fluidnije nego prije, ali nakon par ulaska u safe house, sejvanja i tako, opet je malo pao fps, a s tim i zauzeće grafe, jer u početku je bilo 90+% stalno, a onda kasnije zna biti i 70-ak%, a kad bude cca 95% i više, onda je stvarno igrivo. I max temp grafe je bila 64°C. Ah, mislim da je to do procesora. Vidjet ćemo...

Meni je takav FPS stalno, osim kad se popnem na Radio tower, onda padne na 30, jer se vidi ogroman komad mape gdje god se okrenes. Ali, temperature, užas...

A ta TahitiLE se čini luda, jel moguće da se overclockom prestigne i 7970?

Toni
15 godina
Stjepanj kaže...

evo najvjerojatnije mi dolazi 7870xt tahiti le sljedeci tjedan pa javim rezultate i opce dojmove jos neznam koji model al meni totalno nebitno evo dva review 01review 02 doticne s famoznim beta driverima i za usporedbu ima  obicna 7870 i gtx660 a u grafu dolje ide na razinu 7970 u bf3!{#}sta reci...nego uzeti i probati:-)

LOL. Taj graf je glupost. Tahiti LE je performansama između 7870 i 7950. Kakvih 5% sporiji od 7950 i oko 8% brži od 7870.

rapture686 kaže...
A ta TahitiLE se čini luda, jel moguće da se overclockom prestigne i 7970?

Oćemo opet uspoređivat OC vs stock ili? -.- Kartica je između 7870 i 7950. OC-om se samo može povećati razlika između 7970 i Tahiti LE.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice