Ha dobro, nemam pojma o toj kartici pa pitam.
Dobro clockana HD 7870 XT u nekim igrama bude sigurno al pari sa HD 7970, ali opet u nekim drugim nemože nikako radi toga što HD 7970 ima 384 bitnu sabirnicu te osjetno jači hardware. Samo clockanje digne razinu performansi, ali u nekim igrama ili situacijama nemože clockanje nadoknaditi činjenicu da HD 7970 ima puno više stream procesora i ostalo.
Dobro clockana HD 7870 XT u nekim igrama bude sigurno al pari sa HD 7970, ali opet u nekim drugim nemože nikako radi toga što HD 7970 ima 384 bitnu sabirnicu te osjetno jači hardware. Samo clockanje digne razinu performansi, ali u nekim igrama ili situacijama nemože clockanje nadoknaditi činjenicu da HD 7970 ima puno više stream procesora i ostalo.
Ne razumijem poantu uspoređivanja OC vs. stock...ali OK..
sve si rekao mrvicu oslabljena 7950...al koliko vidim po reviewima bolesno se kloka
...jedva cekam
Šta se tu ima nerazumjet ??? Kupiš grafu za 1750 kn i clockneš ju i imaš negdje performanse grafe od 4000 kn ( GTX 680 ) naprimjer.
meni nije jasno kak si je amd sam sebi posra0 u usta s ovom karticom:-) to je ustvari trebala biti 8780 al super za nas! to se valjda rijesavaju viska pcb-a i cipova iz high end serija...
Ima smisla, vjeruj mi, ne gleda se sve kroz frekve i fps-ove, ima nesto i u price/performance.
Šta se tu ima nerazumjet ??? Kupiš grafu za 1750 kn i clockneš ju i imaš negdje performanse grafe od 4000 kn ( GTX 680 ) naprimjer.
A zašto su onda na tržištu grafe od 2500-4000 kn?
Nemoj ovo shvatiti ko provokaciju.
Pa TahitiLE je PCB od 7970, znači fizičke komponente su od 7970 ako sam dobro shvatio, a sad ne znam koje su točno stvari lošije od prave 7970... Ma zbunjujuća je ta kartica, to je sigurno, barem za mene
Ima fizicke razlike između Tahiti Xt/Pro i LE, LE je fizicki nesto manji, ima manje tranzistora od Xt i Pro modela.
Ima fizicke razlike između Tahiti Xt/Pro i LE, LE je fizicki nesto manji, ima manje tranzistora od Xt i Pro modela.
To nije istina. Ima isti broj tranzistora, ali manje shadera i užu sabirnicu.
Uopće te neshvaćam na šta ti ciljaš ? Ima grafi od 2500 do 4000 kn istina, ali kakve to veze ima sa mojim komentarom oko clockanja ?? Neshvaćam ovo kao provokaciju kad nemam pojma šta uopće želiš reći . Uzmeš recimo za primjer HD 7950 koja se kupi za 2250 kn a kad se umjereno clockne je ista kao GTX 680 u prosjeku koja je skuplja za 1500 kn. Mislim, po meni je to super deal kad gledaš ! HD 7950 je još osjetno jača od HD 7870 XT modela. HD 7870 XT je HD 7950 grafa kojoj je sužena sabirnica i nerade sve komponente što ih ima HD 7950 ( deaktivirane su ). Nema tu ništa zbunjujuće. Vjerojatno na testiranjima te serije chipova koje su imale možda neke sitne greškicu su samo deaktivirali djelove chipa i prodaju kao HD 7870 XT što je za krajnjeg korisnika dobro na kraju krajeva
. To ti je slično kao što rade sa procesorima iz FX serije gdje je sve jedna te isti chip, a imaš FX 4300, FX 6300 i FX 8350.
http://www.techpowerup.com/reviews/VTX3D/Radeon_HD_7870_XT_Black/
Evo vam otprilike kolko cega ima ova sa Tahiti čipom u odnosu na druge kartice raznih cijenovnih rangova.
Ja ju sutra dobivam(ovu VTX Black Edition) :).
Čip je "izrezan" iz klasicnog Tahiti čipa za 7970, dajuci mu 25% manje stream procesora. Samim time ta je kartica izmedu 7870 i 7950 po jacini.
To nije istina. Ima isti broj tranzistora, ali manje shadera i užu sabirnicu.
Da u pravu si, samo je zelena masa manja.
http://www.techpowerup.com/reviews/Club_3D/HD_7870_jokerCard_Tahiti_LE/images/gpu.jpg
http://www.techpowerup.com/reviews/VTX3D/Radeon_HD_7870_XT_Black/
Evo vam otprilike kolko cega ima ova sa Tahiti čipom u odnosu na druge kartice raznih cijenovnih rangova.
Ja ju sutra dobivam(ovu VTX Black Edition) :).
Čip je "izrezan" iz klasicnog Tahiti čipa za 7970, dajuci mu 25% manje stream procesora. Samim time ta je kartica izmedu 7870 i 7950 po jacini.
Ajd javi dojmove kad isprobaš grafu da čujemo :)
Ajd javi dojmove kad isprobaš grafu da čujemo :)
Smješno što svi to kažu :D
Nema frke, malo ću je lupit na dijagnostiku pa onda lagano klokanje da vidim šta može
Pa to je jedina logična stvar za napravit, iskreno
Uopće te neshvaćam na šta ti ciljaš ? Ima grafi od 2500 do 4000 kn istina, ali kakve to veze ima sa mojim komentarom oko clockanja ?? Neshvaćam ovo kao provokaciju kad nemam pojma šta uopće želiš reći . Uzmeš recimo za primjer HD 7950 koja se kupi za 2250 kn a kad se umjereno clockne je ista kao GTX 680 u prosjeku koja je skuplja za 1500 kn. Mislim, po meni je to super deal kad gledaš ! HD 7950 je još osjetno jača od HD 7870 XT modela. HD 7870 XT je HD 7950 grafa kojoj je sužena sabirnica i nerade sve komponente što ih ima HD 7950 ( deaktivirane su ). Nema tu ništa zbunjujuće. Vjerojatno na testiranjima te serije chipova koje su imale možda neke sitne greškicu su samo deaktivirali djelove chipa i prodaju kao HD 7870 XT što je za krajnjeg korisnika dobro na kraju krajeva
. To ti je slično kao što rade sa procesorima iz FX serije gdje je sve jedna te isti chip, a imaš FX 4300, FX 6300 i FX 8350.
Gle sve ovo što ti pričaš stoji, al šta dobiješ kad clock-aš GTX 670/680 ili HD 7950/7980, i one se mogu clockat, i to kolko vidim dosta dobro, tak da clock vs stock usporedbe ne drže vodu, daju određene informacije i sve to, ali opet apples to apples usporedba je jedino što vrijedi, bar po meni!?
Iako nema rasprave, za 1800 kn za kolko se može nabavit HD 7870 XT/LE (ili kak se već označava) dobiješ vrhunsku grafu, koja sama po sebi gura skoro sve igre na najvećim detaljima na full HD rezoluciji, a s clock-om se dobije je dobar boost i to je to!?
Baš sam danas probao BF3, sve na ultra, msaa 4x i af 16x, hbao, znači sve max 1680x1050 i mogu reć da imam duplo više fpsa nego sa starom 6850 Toxic. :)
koji bi bio najbolji model 7870??...čisto da znam gledati za ubuduće. meni nekako 7870 msi hawk djeluje super
Jedan od njih je definitivno HAWK !
Ako vas ne smeta buka u loadu, onda je HAWK definitivno najbolji izbor. Ako je pak cilj tišina, neki Gigabyteov Windforce bi bio prvi izbor...;)
koji bi bio najbolji model 7870??...čisto da znam gledati za ubuduće. meni nekako 7870 msi hawk djeluje super
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.4CE1E772-5E0B-439E-868F-F498DF60A05C.aspx
Ovo je najbolja hd 7870

Ako i je bucna , to se napravi fan profil u Afterburneru da bude podnosljiva , a razlika u temp. ce biti minimalna !
Ako i je bucna , to se napravi fan profil u Afterburneru da bude podnosljiva , a razlika u temp. ce biti minimalna !
da malo je bučna ali kad vidiš performanse nekako se privikneš na zvuk heheh
ja samo mogu reć da je grafa nevjerovatna s obzirom na snagu i uložene pare
trenutno ju držim na 1100/1550 i temp neprelazi 72 stupnja, a vent neprelazi 45%
moja preporuka definitivno

ovreclockana na 1200/1600 89-90 stupnjeva
na 1150/1550 do 80-85 stupnjeva
al budem još testirao pa ću točno napisat
znam samo da je dost razlika između 1100/1550 i 1200/1600, više nego sam očekivao skoro 10 stupnjeva
al u planu je accelero xtereme

Pozdrav, prije par sati stigla i meni VTX HD7870 Black, i sad kad uđem u bilo koju igru iz kartice se čuje zujanje, nije zujanje venta nego baš nekako iritantno, pa sam mislio šta pošlo po zlu, ali sam googlao i pronašao da je to tzv. Coil Whine, i da to ima dosta grafičkih kartica i da je skroz bezopasno pa i normalno na neki način, molio bih nekoga s foruma ako ima da to potvrdi da budem siguran...
Drugo pitanje je, kabel od napajanja mi ide 'preko' grafičke kartice i prolazi baš po heat pipeu jer je knap, pošto su heat pipeovi poprilicno vruci kod igranja, može li doći do kakvih problema sa kablom ? da nebi slučajno još izgorilo nešto u doslovnom smislu. ugl pogledajte sliku pa vidite:
Coil Whine je normalna ali i dalje iritantna pojava, tu se nemaš šta brinuti, a za kabal preko heatpipe bi preporučio da riješiš to jer postoji mogućnost da se polako počne topit sleeve a onda i kabal zbog vrućine, a možda i ne, samo ja ne bi riskirao na tvom mjestu.