HD 7870 modeli

poruka: 331
|
čitano: 53.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

http://www.hwcompare.com/12234/radeon-hd-6850-vs-radeon-hd-7870/

HWcompare možda nije najbolji za usporedbu jačine grafičke i performansi, to su samo čiste brojke, ali čiste brojke su super za potrošnju.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

TF4 Power Edition !

http://www.youtube.com/watch?v=sS76eS34Y0c
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Da ne otvaram novu temu..

Znači zbog kojekakvih financijskih problemčića, morao sam uzeti jeftiniji model i odabrao sam XFX R7870 Black Edition.

Utrpam ju u komp, upalim, driveri i to, bla bla uobičajeno.

Idle temperatura 24, buka apsolutno ništa, vent na auto, 37%, tada zadovoljan.

Instaliram Far Cry 3, ostavljam vent na auto i igram dugo. Duuugo. Temperature od 80 do 102,na 102 se vent ubrzava. Pratim temp u realtime na G510.

Vent ručno na 100%, opet igram, drži na 70-75.

Trebam li se brinuti? Ovo mi je prva grafa iz 7 serije. Do tada sam imao Sapphire 6850 čije su temperature bile 35 u idle i do 60 load.

Još nije prošlo 7 dana od kupnje, imam ju mogućnost vratit, pa me zanima. Možda da ipak nekako naguram novaca i uzmem Hawk, ako mogu zamijeniti pa uz nadoplatu.

Hvala.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HD 7870 modeli

To su daleko previsoke temperature.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Ha je*iga, eto mi sreće.

Igrat ću još malo danas da imam friška čitanja temperature pa ću vidit šta ću dalje.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, tu nešto nevalja. Ta grafa treba biti na oko 60 do 65C u full gamingu sa oko 40 do 50% vrtnje ventova a ne 100% na 70C !! Pregledaj to malo, novi driveri i slično i ako nepomaže mjenjaj dok možeš. Moguće je da nije dobro instaliran hladnjak ili termalan pasata. U svakom slučaju, ti se s tim netrebaš zezat ako možeš zamijeniti.

13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Takve temperature sam očekivao, ovo me iznenadilo...

Ništa, idem sad malo BO2, FC3, BF3 i još poneke ako imam na kompu...

Isprobat ću sa 50% i 100% ventom, stavio sam si macro na tipke pa mogu mijenjat ingame.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Far Cry 3:

100% - 75c

50% - 95c

Battlefield 3:

100% - 70c

50% - 80c

Black Ops 2:

100% - 65c

50% - 70c

Eto to su temperature. Kupio sam ju u Portiu, šta mislite, hoće li mi uvažiti reklamaciju ili povrat novca nekim čudom?

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nema čuda! Dat če ti novu grafu.

Werdum Combat Team
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Gledam sada kod njih jel imaju Hawk, i nema. Odgovaralo bi mi najviše da dobijem nekako povrat novca, pa ipak da izguram 200-injak kuna pa uzmem šta valja.

Kontaktirat ću ih pa ćemo vidjeti...

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nije ni to loša kartica, ali ispravna.

13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Mail od Portia:

Poštovani,

Ukoliko uređaj koji ste kupili ne radi, molimo Vas da se obratite ovlaštenom servisu i prijavite im reklamaciju.
Pravo na jamstvo tijekom jamstvenog roka se ostvaruje isključivo u ovlaštenom servisu uz priloženi jamstveni list i račun.
Također, web shop Portio Informatika ne nudi mogućnost zamjene artikala i povrat robe.
http://www.portio.hr/index.php?page=textPage&id=14
Artikl Vam možemo zamjeniti ukoliko prvo dobijemo servisno odobrenje i potvrdu neispravnosti od strane ovlaštenog servisa koji je naveden na jamstvenom listu.

Mogu li ja onda ovo prijaviti kao kvar?

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Možeš. Nemoj manualno kontrolirati vrtnju ventilatora, nego ostavi na automatski i zabilježi najvišu temperaturu u igrama. U servisu će znati da su to previsoke temperature.

Ukoliko ti neće htjeti priznati, reci da nakon nekog vremena baca artefakte...

13 godina
HD 7870 modeli

Grafika će se vjerovatno nakon reklamacije istestitar od strane distributera ili ovlaštenog servisa,ako oni utvrde neispravnost uređaja vjerovatno ćeš dobit novi,šta god ti njima reakao ako oni to ne utvrde nema zamjene!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
volegradele kaže...

Grafika će se vjerovatno nakon reklamacije istestitar od strane distributera ili ovlaštenog servisa,ako oni utvrde neispravnost uređaja vjerovatno ćeš dobit novi,šta god ti njima reakao ako oni to ne utvrde nema zamjene!!

Da, ima. Oni možda ne mogu simulirati uvjete kakvi su kod tebe u računalu. Uglavnom, vidjet će da su temperature previsoke, ti samo inzistiraj na tome da želiš zamjenu i da tebi baca artefakte...

14 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Mozes ti da godinu dana inzistiras, bes reproduciranja greske, nema zamijene, visoke temp je doduse jednostavno reproducirati.

Ja sam muku mucio sa reklamacijom Sapphire HD 7870 koja je zbog problema sa kondezatorima imala random black screen problem, morao sam im reci koje igre i koliko dugo da igraju, jer onako na brzinu se nije moglo reproducirati, u pitanju je bio Asbis Srbija, ali politika je ista za sve njihove produzetke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 18:15 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
HD 7870 modeli
jeli ima tko iskustva sa Sapphire HD 7870? Planiram si uskoro to uzeti pa me zanima mišljenje o toj kartici, odnosno o tom Sapphire modelu, evo ovaj:
http://protis.hr/products/details/sapphire-hd7870-2gb-ghz-ed-hdmi-2xdvi-mdp/64775

ili da ipak idm na XFX? teško da ću imati više novca za ove bolje modele tipa MSi.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

dobra ti je i ta sapphire(ako je ispravna) ;)

Ovih MSi modela nema "skoro" nigdje, a najviše su tražene zbog garancije i cool hlađenja :)

Volim sve moderatorice i administratorice !

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Pricao sam vec o tome, ko hoce Sapphire kartu nek uzima sa SKU 11199 04 pa na dalje.

Za ostale HD 7870 ne znam, znam samo da je problem sa kondezatorima prisutan kod svih proivođaca, tako da je kako vam grah padne, ali haj opet nije tako cesto, oko 5-6% od svih HD 7870 karti je zahvaceno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 21:26 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

U redu, ja ću staviti na automatsko i bilježiti najveće temp pa poslikati, pravit ću se malo i neupućen, "ne znam ja to stavim na auto i bude 100" {#}

Hvala na pomoći, javim šta bude.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
antimadridista kaže...
jeli ima tko iskustva sa Sapphire HD 7870? Planiram si uskoro to uzeti pa me zanima mišljenje o toj kartici, odnosno o tom Sapphire modelu, evo ovaj:
http://protis.hr/products/details/sapphire-hd7870-2gb-ghz-ed-hdmi-2xdvi-mdp/64775

ili da ipak idm na XFX? teško da ću imati više novca za ove bolje modele tipa MSi.

Čist pristojna kartica. Odličan hladnjak i ne boluje od coil whine-a...bar ovaj primjerak što sam ga ja imao u rukama...

13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Dovoljno za reklamaciju?

Edit: uploader uništio sliku, evo uvećano.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 0:12 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HD 7870 modeli

Ovdje sam stavio temperature kompa i grafe te naravno potrošnju kompa mjereno wattmetrom. KLIK

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Jel bi mogao odvrtit molim te furmark sa postavkama kao ja? Znači sve na najviše postavke i native rezolucija monitora pa Burn In 15min, sa ventilatorom na automatskim postavkama.

I ideja, možda ova tema nek bude 7870 club?

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Jel bi mogao odvrtit molim te furmark sa postavkama kao ja? Znači sve na najviše postavke i native rezolucija monitora pa Burn In 15min, sa ventilatorom na automatskim postavkama.

I ideja, možda ova tema nek bude 7870 club?

posalji pp moderatoru da je ispravi u 7870 club al updejtaj neke osnovne informacije u prvom postu tek toliko, ljepse zgleda...LP

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
14 godina
HD 7870 modeli

Ne vrtim ja nikakav Furmark, vrtio sam OCCT i nikakve postavke nisam mijenjao te mi je temp bila 75°C. Nema potrebe za tim...

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Pa ne mogu baš 100% prihvatit rezultate ako nije isti benchmark. Ne kažem za ni jednog da nije loš ali ipak.

Iz Portia su me uputili na Links, pa na Links Osijek, pa na Links servis.. Zaključak, trebam otići u Osijek (najbliže mi je) i tamo reklamirati.

Ne znam kada ću točno ići, ne idem često u Osijek, al uskoro ću.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7870 modeli

Pozdrav svima,

Evo da ne otvaram novu temu,pitat ću ovdje.

Namjeravao sam kupiti XFX Radeon Double D ili Core Edition ,ali sam malo gledao po internetu i koliko vidim jako puno ljudi se žali da imaju  probleme s XFX-om i da su morali reklamirati svoje grafičke te da je XFX-podrška jako loša.

Zanima me da li je to istina i da li je netko ima loša iskustva s XFX-om,te da li da uzmem  XFX ili Sapphire?

Puno hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7870 modeli

koji je najbolji model od ovih HD 7870 "tahiti le" kartica? VTX Black ili Sapphire XT?

Tu mislim najviše po pitanju perfomansi. Znam da Sapphire ima vjerojatno bolje hlađenje.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...

Pozdrav svima,

Evo da ne otvaram novu temu,pitat ću ovdje.

Namjeravao sam kupiti XFX Radeon Double D ili Core Edition ,ali sam malo gledao po internetu i koliko vidim jako puno ljudi se žali da imaju  probleme s XFX-om i da su morali reklamirati svoje grafičke te da je XFX-podrška jako loša.

Zanima me da li je to istina i da li je netko ima loša iskustva s XFX-om,te da li da uzmem  XFX ili Sapphire?

Puno hvala

XFX je dobar. Sapphire je bolji. Njihova podrška je nebitna, ako ti nešto ne radi odnesi nazad u dućan.

antimadridista kaže...

koji je najbolji model od ovih HD 7870 "tahiti le" kartica? VTX Black ili Sapphire XT?

Tu mislim najviše po pitanju perfomansi. Znam da Sapphire ima vjerojatno bolje hlađenje.

Definitivno Sapphire. Bolje hlađenje -> veći OC -> veće performanse.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice