Čuda moderne kompresije

poruka: 49
|
čitano: 7.048
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Čuda moderne kompresije

Jučer sam skinuo tri različite verzije (radi sigurnosti obično skinem bar dvi) "Puss In Boots" (čekao sam mjesecima da na netu izađe verzija pristojne kvalitete, jer nisam htio gledati u kinu prokletu sinkroniziranu verziju jer mrzim prevedene / sinkronizirane filmove) i za divno čudo od tri verzije koje sam skinuo najbolje kvalitete (baš sam ih pažljivo pregleda i zagleda se u detalje !) je bila NAJMANJA (po MB) :
1280*544 mp4 - 550 MB
720*304 avi - 1404 MB

640*272 avi - 698 MB

I nije stvar samo u rezoluciji da ne pomislite odma, razlika u rezoluciji je golema između prva dva a malena između druga dva, dok je razlika u kvaliteti veća između druga dva.

Nevjerovatno da u tako mali paket stisnu tako lip video, šta čini moderna kompresija ! Jel mi može pojasnit neko ko se razumi u to u čemu je stvar, i zašto svi filmovi ne koriste takvu kompresiju ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Čuda moderne kompresije

Prvi film je encode-iran po modernijem standardu H.264 ili MPEG-4 Part 10 još poznatom kao AVC. Uglavnom dolaze pakirani u Matroska kontejner(*.mkv) ili kao u ovaj tvoj MPEG (*.mp4).

Druga dva su rađena po starijem standardu MPEG-4 Part 2, vjerojatno su kodirani u free Xvid codecu. U narodu poznat kao DivX (jer je potekao iz OpenDivX codec-a). Kontejner je Microsoft (*.avi).

Pošto je prvi standard puno napredniji i može iscijedit puno veču kvalitetu u manjem pakiranju, ne čudi nesrazmjer u veličini file-a.

Zašto svi ne rabe puno kvalitetniji H.264 standard? Odgovor uglavnom leži u tom da ima još puno standalone uređaja (player-a od 100kn) koji ne podržavaju taj standard, ali zato velika večina tih player-a zna pokrenuti DivX iliti AVI, koji puno stariji i rašireniji standard.

Ako se film gleda na računalu, tu već DivX gubi bitku jer je dovoljno skinuti odgovarajući codec i film enkodiran po H.264 standardu normalno radi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 20:30 (ivo_svetrice).
17 godina
ivo_svetrice kaže...
Zašto svi ne rabe puno kvalitetniji H.264 standard? Odgovor uglavnom leži u tom da ima još puno standalone uređaja (player-a od 100kn) koji ne podržavaju taj standard, ali zato velika večina tih player-a zna pokrenuti DivX iliti AVI, koji puno stariji i rašireniji standard.

Odgovor leži u gluposti scenera koji se time bave, jer su vrlo tromi u prihvaćanju novih standarda u releaseovima.

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Odgovor leži u gluposti scenera koji se time bave, jer su vrlo tromi u prihvaćanju novih standarda u releaseovima.

U mom iskustvu warez scena je puno brža u prihvaćanju novih standarda nego troma velika industrija...

17 godina
Enkidu kaže...

U mom iskustvu warez scena je puno brža u prihvaćanju novih standarda nego troma velika industrija...

Iskustvo ti ne seže dovoljno daleko u prošlost... :)

17 godina
Enkidu kaže...

Jučer sam skinuo tri različite verzije (radi sigurnosti obično skinem bar dvi) "Puss In Boots" (čekao sam mjesecima da na netu izađe verzija pristojne kvalitete, jer nisam htio gledati u kinu prokletu sinkroniziranu verziju jer mrzim prevedene / sinkronizirane filmove) i za divno čudo od tri verzije koje sam skinuo najbolje kvalitete (baš sam ih pažljivo pregleda i zagleda se u detalje !) je bila NAJMANJA (po MB) :
1280*544 mp4 - 550 MB
720*304 avi - 1404 MB

640*272 avi - 698 MB

I nije stvar samo u rezoluciji da ne pomislite odma, razlika u rezoluciji je golema između prva dva a malena između druga dva, dok je razlika u kvaliteti veća između druga dva.

Nevjerovatno da u tako mali paket stisnu tako lip video, šta čini moderna kompresija ! Jel mi može pojasnit neko ko se razumi u to u čemu je stvar, i zašto svi filmovi ne koriste takvu kompresiju ?

Pa kako neče bit ova najmanja najbolje kvalitete,{#} fučkaj ga kad skidaš video u 720p ili 1280-720 rezoluciji onda datoteka ili film mora biti oko 2gb ili više inače imaš lošu sliku.{#}

Svako iskusan bi odma vidio, da je ovaj tvoj film od "1280-544 rezolucije i velicine od 544mb običan mučak" ništ koristi to se ne skida nikad. Najoptimalniji video HD rezolucije a da nije prevelika datoteka, je recimo pod nekim seljačkim nazivom HD Lite jel znači 1280-720 velicina ili 720p veličine oko 2gb ili malo više recimo. To je sigurno dobra slika bez greške, ništ drugo ti ne treba tak da znaš za drugi put kaj skidaš.{#}

Usput video rezolucije 640-272, ne može nikak izgledal lijepo na večem LCD ekranu bilo 1680-1050 ili 1920-1080 rezolucije vidijet če se pikseli ko Bumbari sigurno.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
odjavljen
Čuda moderne kompresije

720p film od 500mb nebi gledao na HD ekranu pa taman da mi netko prijeti. Još kakva filmčina od 2 i pol do 3 sata.

Primjerice, jedna epizoda House M.D. u 720p ima 800mb. A traje 41 minutu. To je nešto. A ne ono shrinkanje filma od 2 sata u 720p na 500mb.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Svako iskusan bi odma vidio, da je ovaj tvoj film od "1280-544 rezolucije i velicine od 544mb običan mučak" ništ koristi to se ne skida nikad.

Jesi ti uopće pročita post na koji odgovaraš !? Ta verzija je bila najbolje kvalitete ! Iako veće rezolucije u manje MB zahvaljujući boljoj kompresiji (zbog algoritma kompresije a ne gubitka informacija) je manja.

E i btw ne postoji riječ "najoptimalniji", to je kao da kažeš najnajboliji...

I ti mene ideš učit šta treba skidat, lol... {#}

Father_Dougal kaže...

Iskustvo ti ne seže dovoljno daleko u prošlost... :)

Ne znam koliko bi daleko trebalo sezati, imam 27 godina...

17 godina
Enkidu kaže...
rambox kaže...
Svako iskusan bi odma vidio, da je ovaj tvoj film od "1280-544 rezolucije i velicine od 544mb običan mučak" ništ koristi to se ne skida nikad.

Jesi ti uopće pročita post na koji odgovaraš !? Ta verzija je bila najbolje kvalitete ! Iako veće rezolucije u manje MB zahvaljujući boljoj kompresiji (zbog algoritma kompresije a ne gubitka informacija) je manja.

E i btw ne postoji riječ "najoptimalniji", to je kao da kažeš najnajboliji...

I ti mene ideš učit šta treba skidat, lol... {#}

A čuj niko nije savršen jel, možda sam i ja nekaj pobrkal ali tu nekaj ne štima sigurno fučkaj ga sad.{#} 1280-544 rezolucija i to u 544mb, pa kakav je to film uopče ja tak nekaj nisam nikad skinul a pogledal sam koš normalnih filmova u HD rezoluciji u normalnom vremenu trajanja 90minuta i više.{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 23:10 (rambox).
17 godina
neaktivan
Čuda moderne kompresije

Vidi stvar je u formatu filea i kodiranju videa. Pogledaj gori objašnjenje o H.264 standardu, a imaš o tome dosta i na Wikipediji.

Stvar je u tome da je svaki video, slika ili muzika koju imaš na kompjuteru sažet žestoko, bez ikakve kompresije (unutar jednog framea i između frameova) jedan film bi imao možda terabajte i terabajte... Ili uzmi npr. sliku 1024*768 sa 24 bita po pixelu za boju (3 boje po 1-256 RGB), to bi bilo 2.35 MB po slici bez kompresije, a u praksi ti dođe .jpg od 50-500 KB... Za film je moguć još veći stupanj kompresije (bez gubitka informacije ili sa prihvatljivim gubitkom) jer možeš ukloniti redundanciju ne samo unutar jedne slike nego i između slika (recimo ako je na 100 uzastopnih slika jedan objekt koji se kreće moš samo spremit izgled objekta jednom i njegovo kretanje, pojednostavljeno rečeno).

Dakle ovaj mali file je kodiran drukčije nego druga dva i zahvaljujući tome ima više korisnih informacija u manjem pakiranju. Kao da umjesto da nešto samo natrpaš u kutiju pa zatvoriš kutiju umjesto toga počneš skakati gore dolje po kutiji ili je lupiš maljem par puta, i onda si je smanjio a u njoj je ista količina stvari, ako se nisu sve slomile tj. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Enkidu kaže...

Vidi stvar je u formatu filea i kodiranju videa. Pogledaj gori objašnjenje o H.264 standardu, a imaš o tome dosta i na Wikipediji.

Stvar je u tome da je svaki video, slika ili muzika koju imaš na kompjuteru sažet žestoko, bez ikakve kompresije (unutar jednog framea i između frameova) jedan film bi imao možda terabajte i terabajte... Ili uzmi npr. sliku 1024*768 sa 24 bita po pixelu za boju (3 boje po 1-256 RGB), to bi bilo 2.35 MB po slici bez kompresije, a u praksi ti dođe .jpg od 50-500 KB... Za film je moguć još veći stupanj kompresije (bez gubitka informacije ili sa prihvatljivim gubitkom) jer možeš ukloniti redundanciju ne samo unutar jedne slike nego i između slika (recimo ako je na 100 uzastopnih slika jedan objekt koji se kreće moš samo spremit izgled objekta jednom i njegovo kretanje, pojednostavljeno rečeno).

Dakle ovaj mali file je kodiran drukčije nego druga dva i zahvaljujući tome ima više korisnih informacija u manjem pakiranju. Kao da umjesto da nešto samo natrpaš u kutiju pa zatvoriš kutiju umjesto toga počneš skakati gore dolje po kutiji ili je lupiš maljem par puta, i onda si je smanjio a u njoj je ista količina stvari, ako se nisu sve slomile tj. {#}

Sve ja to znam za formate odavno, i koje su razlike a zakaj se onda gotovo svi ljudi čude u komentarima oko tog filma i te velike kompresije.{#} Uglavnom sad ču ja to prošnjofat, do temelja oko tog filma eto još malo i skinuto pa vidit u detalje u čem je razlika u formatima i kompresiji crno na bijelo.{#}{#}

14 godina
Čuda moderne kompresije

Neki uglavnom ne kuže da tako mala veličina nekog HD filma može biti jednako čista i dobra kao da je skinuo neku veću verziju. Jako su male razlike kod ovih 4,5,6 GB verzija pa mi je uvijek najbolje nabaviti manje, a i puno se uštedi na prostoru i lakše je skinuti.

0 0 hvala 0
17 godina
ivo_svetrice kaže...

Prvi film je encode-iran po modernijem standardu H.264 ili MPEG-4 Part 10 još poznatom kao AVC. Uglavnom dolaze pakirani u Matroska kontejner(*.mkv) ili kao u ovaj tvoj MPEG (*.mp4).

Druga dva su rađena po starijem standardu MPEG-4 Part 2, vjerojatno su kodirani u free Xvid codecu. U narodu poznat kao DivX (jer je potekao iz OpenDivX codec-a). Kontejner je Microsoft (*.avi).

Pošto je prvi standard puno napredniji i može iscijedit puno veču kvalitetu u manjem pakiranju, ne čudi nesrazmjer u veličini file-a.

Ako se film gleda na računalu, tu već DivX gubi bitku jer je dovoljno skinuti odgovarajući codec i film enkodiran po H.264 standardu normalno radi.

Trebaš se zapitat zakaj onda i drugi ne rade ovak male datoteke jel,{#} zato se i ljudi čude po internetu na ovu malu veličinu datoteke a jako dobru kvalitetu di je kvaka zapravo. Pravo je pitanje zakaj onda i drugi, ne rade ovakav RIP u 720p takve kvalitete od 550mb u čem je problem. Kaj samo dva tri korisnika imaju jake kompove moš mislit, i znanje ili je tek sad otkrivena topla voda da ne treba bit ogromna datoteka za dobar video pa to več znamo ovak i onak ili večina ripera ne zna kaj radi uopče.{#}

Evo kak stoje stvari tj usporedba dva 720p filma, rezolucije 1280-544 oba su u MPEG4/AVC/H264 tu je ovaj našPuss in Boots veličine 550mb trajanja 90minuta a na drugoj strani je StarTrek veličine 2.2gb i trajanja 120 minuta.{#}

Eto vam na slikama razlike jel, oba videa su snimljena u istom formatu jedan je 550mb a drugi je 2.2gb i traje 30minuta duže. Ja sam zaokružil crveno ono bitno, za usporedbu a razlike između Puss In Boots od 550mb i Star Trek od 2.2gb su u detaljima dekodiranja videa označena plavkasto.{#}

Ja nisam neki guru za video fučkaj ga,{#} no kod Puss In Boots je bitno Format Profile/High@L51 te puno manji Bitrate a kod Star Trek Format Profile/Main@L41 i daleko veči Bitrate i razlike u podešenjima ispod označene plavo.{#}

I kaj sad na kraju zaključit, pa zakaj onda na ovaj način i drugi vrlo poznati Riperi ne kodiraju 720p film več ih imaš kolko hočeš od 2gb pa i znatno veče datoteke. Pa nije moguče da več nisu odavno skužili, da ne treba velike datoteka ili su to neke novotarije u programima za ripanje ili oni ne znaju kaj rade tj večina pa samo tovare velike datoteke nekaj od toga je sigurno.{#}{#}

13 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
ivo_svetrice kaže...

ovisi kako koji 
kod anime-a su vecina presla na 10bit x264 :D ,a to je za ove svemirski brod lol

no opet kakva god tehnologija bila 530mb za film od 2 sata je IMHO premalo za tu rezoluciju 1280x

bas bi volio neki screenshot iz tamnije scene  

13 godina
odjavljen
rambox kaže...

rambo jel ti znas uopce o come pricas ?

kompresija je jedino preko ref framemova i o njima ovisi level ,a kod tebe vidim jednu veliku debilanu tj. 5.1 level ,a  3 ref frame-a 

pogle malo ovu tablicu http://tom.niko.users.sbb.rs/gopsrefs2.png
vidjet ces za 4.1 level moze najvise 4 ref frame-a ,a za 5.1 ide do maksimuma tj do 16 i tu je najveca kompresija... no 5.1 zna usrat playback na nekim hardware playerima i televizorima

znaci ovo je idiotski unisten playback ni za sto !!!

Puss in Boots je animirani film i stoga zahtjeva manji bitarete od Star treka koji je igrani film

no vec vidim  preko ovih tvojih slika da je kvaliteta jako jako losa i grijeh je gledat film pri takvoj kvaliteti

Nauci malo postavke za x264 pomoc ce ti 

pravi enkoderi slazu postvake za svaku scenu posebno ,a ovi od kojih vi skidat mislim da niti neznaju osnove lol

nije uopce problem tolko kompresirat film no neki jednostavno nemogu takvo smece stavit na internet

neznam zakaj se tolko guras u to kad nemas znanja o tome i onda me pitas kakve dezinformacije cccc

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 1:17 (Arnold Layne).
17 godina
Arnold Layne kaže...
rambox kaže...

kompresija je jedino preko ref framemova i o njima ovisi level ,a kod tebe vidim jednu veliku debilanu tj. 5.1 level ,a  3 ref frame-a 

vidjet ces za 4.1 level moze najvise 4 ref frame-a ,a za 5.1 ide do maksimuma tj do 16 i tu je najveca kompresija... no 5.1 zna usrat playback na nekim hardware playerima i televizorima

Puss in Boots je animirani film i stoga zahtjeva manji bitarete od Star treka koji je igrani film

no vec vidim  preko ovih tvojih slika da je kvaliteta jako jako losa i grijeh je gledat film pri takvoj kvaliteti

pravi enkoderi slazu postvake za svaku scenu posebno ,a ovi od kojih vi skidat mislim da niti neznaju osnove lol

nije uopce problem tolko kompresirat film no neki jednostavno nemogu takvo smece stavit na internet

neznam zakaj se tolko guras u to kad nemas znanja o tome i onda me pitas kakve dezinformacije cccc

Kaj ja imam učit postavke za H264,{#} ne budali meni to ne treba ja se s tim ne bavim nit ripam imam korisnijeg posla nego se preopterečivat s videom bez potrebe. Večina na internetu ripa na taj način, itekak ili to nisi još primjetil pa ima ogromnih ili pre ogromnih filmova tj ne znaju kaj rade pa to se zna.{#}

17 godina
neaktivan
Čuda moderne kompresije

Rambox ti tu uspoređuješ koliko vidim na brzinu dva filma s istim načinom kodiranja, a gore na početku threada smo govorili o dva filma sa različitim načinima kodiranja od kojih je jedan efikasniji, opet si promašio poantu. Osim toga čini mi se da tebi kao i mnogima nije jasno da veći bitrate nije jamstvo veće kvalitete, moš ti imat bitrate i sto puta veći od toga a film samo mutnilo di ništa ne vidiš, ako je izvor kodiranja loš rezultat će biti loš bez obzira sa koliko bitova ti kodiraš tu informaciju. Rekodiranjem se načelno ne može poboljšati kvaliteta nego samo održati ili izgubiti. Bolji izgled slike ili filma dobivaš jedino se većom količinom originalne informacije, npr. 10x digitalni zoom ti samo da zamućenu sliku, dok sa 10x optičkog zooma uhvatiš više informacije (sitnih detalja) iz prirode.

A Arnold ti čini se ne viruješ da ovaj video file od 550 MB i 90 minuta išta valja jer je tako malen koliko shvaćam ? Ovako da ti kažem - ja sam detaljno gledao i uspoređivao ta tri filea, i jeste da nisam stručnjak za video i grafiku ali reću ti da je ovaj film po kvaliteti što se mene tiče savršen (dakle bolju kvalitetu videa ja praktično ne bi ni mogao primijetiti) i bolji je po video kvaliteti od većine filmove koje sam gledao, a gledam uglavnom solidne DVD-ripove, relativno sam izbirljiviji od mojih poznanika kojih se većina zadovolji i slabim cam / TS ripovima (a skidaju i više od mene). Tako da što se mene tiče video fileovi od nekoliko GB su mi čisto nepotrebno zauzeće diska. S time da napomenem da je moj trenutačni monitor relativno malen u odnosu na moderne standarde (17"), kad nabavim veći monitor sa većom rezolucijom trebaće mi i filmovi veće rezolucije da se održi video kvaliteta, ali opet ne toliko da mi trebaju filmovi od 6GB...

P.S.

Ako ovdje ima tako velikih video stručnjaka, jel mi može neko pojasnit ovu misteriju - pari mi da u zadnje vrijeme mi se češće dešava da ripovi nekog filma (i to ne jedna verzija, nego niz različitih koje nađem) izgledaju čudno što se tiče boje, nekako je sve tmurno, ili je sve malo zelenkasto, Hobo with a Shotgun mi je recimo bio jako crven... Mislim da nije stvar do podešenja monitora jer nije sve "pomaknuto" u istom smjeru a neki filmovi izgledaju savršeno normalno. Ali ovi bojno poremećeni mi pari da postaju češći. Znam da se neki filmovi namjerno snimaju u čudnim bojama (kao "Pathfinder" npr.) radi efekta, ali onaj "Hobo with a Shotgun" sigurno nije onako sav crven kakvog ga ja vidim. A i nije problem samo kod mene jer vidio sam i screenshot iz tog filma na netu koji isto izgleda jako crven. Dakle jel to loše kodiranje ili šta ? Jel neki idiot pogriješio setting za boje a ostali raširili tu verziju ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 1:58 (Enkidu).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
rambox kaže...
Arnold Layne kaže...
rambox kaže...

Kaj ja imam učit postavke za H264,{#} ne budali meni to ne treba ja se s tim ne bavim nit ripam imam korisnijeg posla nego se preopterečivat s videom bez potrebe. Večina na internetu ripa na taj način, itekak ili to nisi još primjetil pa ima ogromnih ili pre ogromnih filmova tj ne znaju kaj rade pa to se zna.{#}

pa onda nemoj pricat o necem o come nemas pojma FFS

sa tim 5.1 levelom na 10gb moze najvise dobit recimo kojih 300mb 

pa si racunaj kolko bi dobio na tih 500-600mb (niti 50mb)

usporedi si malo ovo svoje sa oringal blurayom -  http://slikice.info/images/XHgfD.png

svaki enkoder bi trebao teziti orginalnoj slici ,a to zahtjeva veliki filesize pogotovo za 1080p 

ako film ima puno filmskog zrna time jos gore  npr. kao ovaj http://slikice.info/images/NKRw.png taj nema sanse da ide ispod 10gb ,a da izgleda jednako dobro

13 godina
odjavljen
Enkidu kaže...

Rambox ti tu uspoređuješ koliko vidim na brzinu dva filma s istim načinom kodiranja, a gore na početku threada smo govorili o dva filma sa različitim načinima kodiranja od kojih je jedan efikasniji, opet si promašio poantu. Osim toga čini mi se da tebi kao i mnogima nije jasno da veći bitrate nije jamstvo veće kvalitete, moš ti imat bitrate i sto puta veći od toga a film samo mutnilo di ništa ne vidiš, ako je izvor kodiranja loš rezultat će biti loš bez obzira sa koliko bitova ti kodiraš tu informaciju. Rekodiranjem se načelno ne može poboljšati kvaliteta nego samo održati ili izgubiti. Bolji izgled slike ili filma dobivaš jedino se većom količinom originalne informacije, npr. 10x digitalni zoom ti samo da zamućenu sliku, dok sa 10x optičkog zooma uhvatiš više informacije (sitnih detalja) iz prirode.

A Arnold ti čini se ne viruješ da ovaj video file od 550 MB i 90 minuta išta valja jer je tako malen koliko shvaćam ? Ovako da ti kažem - ja sam detaljno gledao i uspoređivao ta tri filea, i jeste da nisam stručnjak za video i grafiku ali reću ti da je ovaj film po kvaliteti što se mene tiče savršen (dakle bolju kvalitetu videa ja praktično ne bi ni mogao primijetiti) i bolji je po video kvaliteti od većine filmove koje sam gledao, a gledam uglavnom solidne DVD-ripove, relativno sam izbirljiviji od mojih poznanika kojih se većina zadovolji i slabim cam / TS ripovima (a skidaju i više od mene). Tako da što se mene tiče video fileovi od nekoliko GB su mi čisto nepotrebno zauzeće diska. S time da napomenem da je moj trenutačni monitor relativno malen u odnosu na moderne standarde (17"), kad nabavim veći monitor sa većom rezolucijom trebaće mi i filmovi veće rezolucije da se održi video kvaliteta, ali opet ne toliko da mi trebaju filmovi od 6GB...

P.S.

Ako ovdje ima tako velikih video stručnjaka, jel mi može neko pojasnit ovu misteriju - pari mi da u zadnje vrijeme mi se češće dešava da ripovi nekog filma (i to ne jedna verzija, nego niz različitih koje nađem) izgledaju čudno što se tiče boje, nekako je sve tmurno, ili je sve malo zelenkasto, Hobo with a Shotgun mi je recimo bio jako crven... Mislim da nije stvar do podešenja monitora jer nije sve "pomaknuto" u istom smjeru a neki filmovi izgledaju savršeno normalno. Ali ovi bojno poremećeni mi pari da postaju češći. Znam da se neki filmovi namjerno snimaju u čudnim bojama (kao "Pathfinder" npr.) radi efekta, ali onaj "Hobo with a Shotgun" sigurno nije onako sav crven kakvog ga ja vidim. A i nije problem samo kod mene jer vidio sam i screenshot iz tog filma na netu koji isto izgleda jako crven. Dakle jel to loše kodiranje ili šta ? Jel neki idiot pogriješio setting za boje a ostali raširili tu verziju ?

Pa stavi mi slike i odma ti ukazem na probleme koji dolaze sa tak malim bitrateom 

I nije za svaki film potreban jednak bitrate sve ovisi o detaljima i filmskom zrnu 

ja jesam enkoder i imam par svojim filmova na netu zato mi je ovo sve malo smijesno 

17 godina
Enkidu kaže...

To si trebal odma reč eh ti detalji,{#} na tom svojem monitoru ti teško moš neke razlike primjetit između ovih Mačiča 550gb i Star Trek od 2.2gb recimo. No ovaj Star Trek film ima bolju sliku kod mene, to se primjeti bilo na 22 Samsung monitoru 1680-1050 rezolucije ili 32 LG TV-u 1366-768 rezolucije jer još nisam očoravil sigurno.{#}

16 godina
Čuda moderne kompresije

kako god bilo tu nešto ne štima, jer sama kompresija znači skidanje dijelova slike, piksela kako god,

tako da tolika reza i tolika veličina su mi nekako nerazmejrni, bar sam učia o tome prošle godine...

jer kompresija nije sažimanje podataka, nego doslovno brisanje podataka, al pošto postoji velika redudancija u video i audio

signalu na velike se koristi..

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Enkidu kaže...

Dovoljno daleko da znaš koliko dugo su forsirali r3mix profile kodiranja mp3ca i prastari enkoder, dok je ekipa na hydrogenaudio forumu (bivši r3mix!) preporučala nekoliko verzija noviji mp3 enkoder, te v2 profil kodiranja kao defaultni.

Arnold Layne kaže...

no opet kakva god tehnologija bila 530mb za film od 2 sata je IMHO premalo za tu rezoluciju 1280x

Ne nužno - gledao sam nedavno Arrietty od 750 MB 720p rip, slika je odlična.
Naravno da je moguće zakodirati ga i da ima puno više - pitanje je vidi li se ta razlika.

13 godina
odjavljen

Naravno da je moguće zakodirati ga i da ima puno više - pitanje je vidi li se ta razlika.

Gdje si to uspio naci?

Katawa Shoujo - GOTY 2012
17 godina
Makić kaže...

kako god bilo tu nešto ne štima, jer sama kompresija znači skidanje dijelova slike, piksela kako god,

tako da tolika reza i tolika veličina su mi nekako nerazmejrni, bar sam učia o tome prošle godine...

jer kompresija nije sažimanje podataka, nego doslovno brisanje podataka, al pošto postoji velika redudancija u video i audio

Kakvo te brisanje spopalo? Mislim da nisi pohvatao osnove :)

13 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
Enkidu kaže...

Dovoljno daleko da znaš koliko dugo su forsirali r3mix profile kodiranja mp3ca i prastari enkoder, dok je ekipa na hydrogenaudio forumu (bivši r3mix!) preporučala nekoliko verzija noviji mp3 enkoder, te v2 profil kodiranja kao defaultni.

Arnold Layne kaže...

Pa gledaj arrietty je gotovo savrsena i da se jako dobro kompresirat no postoji par scena gdje se primjeti kolko je kvalitetan encode 

oko nje sam se jako puno bavio i moja verzija je prihvacena između ostalih 

evo ti usporedba - Moj stari encode Moj novi encode coalgirls thora

gledaj gornji desni kut 

i na temelju toga modovi sa bakabt su izbarali moje između tih ostalih 

naravno ja ciljam i na kvalitetu zvuka zato sam DTS HD MA prebacio u Lossless FLAC 5.1 

Japanski i Engleski DUB 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 12:40 (Arnold Layne).
13 godina
odjavljen
Čuda moderne kompresije

btw evo vam vase cudo 

http://slikice.info/images/SeOwk.png

i sad mi ovaj koji je otvorio temu kaze da on nebi primjetio bolju kvalitetu ,eh provjeri si naocale onda stari 

to ko da je netko tetris igro LOL 

digo sam malo kontrast da lakse uocite probleme :)

evo jos jedna slika nadam se da cete uocit preotici problem :)

http://slikice.info/images/XWfO1.png

nebo izgleda kao u super mariu

http://slikice.info/images/IjNLD.png

ista slika sa dignutim kontrastom

ALI SAMO MALO gledaje zvuk

Format/Info : Advanced Audio Codec 

Format profile : HE-AAC / LC 

Codec ID : 40 

Duration : 1h 30mn 

Bit rate mode : Variable 

Bit rate : 32.0 Kbps 

Maximum bit rate : 55.8 Kbps 

Channel(s) : 2 channels 

Channel positions : Front: L R 

Sampling rate : 48.0 KHz / 24.0 KHz 

Compression mode : Lossy

pa tko je tu LUD

ovo treba spalit lol ljudi se zale na 128kbps glazbu ,a ovi tu gledaju filmove sa 32kbps zvukom LOL 

mene bi bilo sram {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 13:28 (Arnold Layne).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

vidjet ces za 4.1 level moze najvise 4 ref frame-a ,a za 5.1 ide do maksimuma tj do 16 i tu je najveca kompresija...

Kakva ti je to tablica? Kakav dvd na 1080? Nisam siguran niti da su informacije o ref frameovima točne..

Enkidu kaže...
P.S.

Ako ovdje ima tako velikih video stručnjaka, jel mi može neko pojasnit ovu misteriju - pari mi da u zadnje vrijeme mi se češće dešava da ripovi nekog filma (i to ne jedna verzija, nego niz različitih koje nađem) izgledaju čudno što se tiče boje, nekako je sve tmurno, ili je sve malo zelenkasto

Trebao bi postati sliku, ali pretpostavljam da je u pitanju kolorimetrija. Valjda riperi nisu čuli za taj pojam..

13 godina
odjavljen
bed kaže...
Arnold Layne kaže...

vidjet ces za 4.1 level moze najvise 4 ref frame-a ,a za 5.1 ide do maksimuma tj do 16 i tu je najveca kompresija...

Kakva ti je to tablica? Kakav dvd na 1080? Nisam siguran niti da su informacije o ref frameovima točne..

to je tablica sa doom9

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=154533

16 godina
Father_Dougal kaže...
Makić kaže...

Kakvo te brisanje spopalo? Mislim da nisi pohvatao osnove :)

znam ja dobro, nego nisam naša riječ za izrazit se..

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
17 godina
Arnold Layne kaže...

btw evo vam vase cudo 

http://slikice.info/images/SeOwk.png

i sad mi ovaj koji je otvorio temu kaze da on nebi primjetio bolju kvalitetu ,eh provjeri si naocale onda stari 

to ko da je netko tetris igro LOL 

digo sam malo kontrast da lakse uocite probleme :)

ALI SAMO MALO gledaje zvuk

Format/Info : Advanced Audio Codec 

Format profile : HE-AAC / LC 

Codec ID : 40 

Duration : 1h 30mn 

Bit rate mode : Variable 

Bit rate : 32.0 Kbps 

Maximum bit rate : 55.8 Kbps 

Channel(s) : 2 channels 

Channel positions : Front: L R 

Sampling rate : 48.0 KHz / 24.0 KHz 

Compression mode : Lossy

pa tko je tu LUD

ovo treba spalit lol ljudi se zale na 128kbps glazbu ,a ovi tu gledaju filmove sa 32kbps zvukom LOL 

mene bi bilo sram {#}

Pa to se odma moglo zaključit, i bez analize da je Mučak tu nekaj ne štima nisu čisti računi a to kaj se na 17 ekranu 4-3 dijagonale radi usporedba filmova je druga priča.{#} Kak sam več rekel prije, dost je pogledat kak se ljudi čude po internetu ili Torentima kak je to u takvoj 720p rezoluciji trajanja 90minuta i samo 550mb.{#}

Uglavnom ipak ne moreš iz dreka bat napravit,{#} kak se ono kaže da su ti Mačiči u datoteci veličine 1gb onda bi to bilo dost bolje kaj se tiče kvalitete slike sigurno.{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice