Što se tiče Sony i Philipsa, se ide uglavnom za ista televizora što se tiče kvalitet slike.Recimo model 7181 ima bolji zvuk zbog surounda, i slika, če biti nekoliko bolja umraku zbog Ambilighta.
A sad koji ti se više sviđa..
i da li seuopće isplati davati 8-9 000 kn za te modele?
Da li ja vidim razliku od npr: http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kdl-55w805c.aspx
odnosno http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-55pft6510.aspx
jer mi recimo ta 2 imaju 3D, ali opet se pitam sony ili philips?
To i mene zanima samo ja umjesto 55XD8505 mislim kupiti 49XD8305 i isto se dvoumim da li taj ili 50W805C. Znam da je W805C FHD, ali me zanima kada bi stavio FDH bluray film na 49XD8305 i na 50W805C na kojem bi izgledao bolje. Nije mi bitno to što XD8305 ima 4K rezoluciju nego kvaliteta panela. Sumnjam da bi na 50'' vidio razliku sa 2.5-3.5m da li je 4K ili FHD, za to bi molio da netko napiše da li se vidi razlika ako je isprobao.
Kod tog W805C me najviše odbija to što je model star 2 godine.
Ovdje bi ja definitivno izabrao model 49XD8305.Jer nije sve u resolouciji.Pa i ako gledaš FullHD sadržaje, če ti biti slika bolja na tom modelu..Na tom modelu je več i znažniji procesor,ima više memorije, Android radi bolje, itd..
Svi koji uzimate Philips morate biti spremni na puno software grešaka i zafrkanciju sa time. Ne govorim napamet, na žalost i ja sam se opekao sa Philipsom koji je bio biše na servisu nego doma (ali bukvalno). Kada sam god nosio na servis, tamo su svi do jednoga bili Philipsi i imali su po desetak komada uredno. Na sreću dobio sam novac natrag nakon prijetnji inspekcijama i da mi je biše dosta tih njihovih servisa (nema što nisu mijenjali, od matične do software-a)
Koliko god neki silno forsirali Philips pogledajte iskustva ljudi.
Ovo sve dobronamjeno pišem da se ne zeznete. Sony, Panasonic, Samsung, LG nitko nema toliko problema sa Philipsom.
Imali su čak nedavno i nekakav update(koji dolaze svakih par dana bukvalno) gdje ni daljinski nije ragirao. Da ne govorim da prebacuje sam programe, pali se, gasi se itd.
Philips više nije onaj Philips, to su preuzeli kinezi i sve zasrali...
Slika kao slika nije loša, ali je muka to koristiti. A postavke da ne govorim. Dok to porihtate umrete. I onda tv sam vrati na tvorničke postavke :D
hvala ti na odgovoru, lako ja nađem gdje ću kupiti, to mi nije problem :)
Veći mi je problem koji tv odabrati
Svi TV-i s Androidom čitaju sve--sve...sve..sve... što ti zatreba.
Uzmi koji ti je ljepši kao svaka normalna žena..
Svi koji uzimate Philips morate biti spremni na puno software grešaka i zafrkanciju sa time. Ne govorim napamet, na žalost i ja sam se opekao sa Philipsom koji je bio biše na servisu nego doma (ali bukvalno). Kada sam god nosio na servis, tamo su svi do jednoga bili Philipsi i imali su po desetak komada uredno. Na sreću dobio sam novac natrag nakon prijetnji inspekcijama i da mi je biše dosta tih njihovih servisa (nema što nisu mijenjali, od matične do software-a)
Ovo sve dobronamjeno pišem da se ne zeznete. Sony, Panasonic, Samsung, LG nitko nema toliko problema sa Philipsom.
Imali su čak nedavno i nekakav update(koji dolaze svakih par dana bukvalno) gdje ni daljinski nije ragirao. Da ne govorim da prebacuje sam programe, pali se, gasi se itd.
Slika kao slika nije loša, ali je muka to koristiti. A postavke da ne govorim. Dok to porihtate umrete. I onda tv sam vrati na tvorničke postavke :D
Mi imamo na servisu mislim, da 3 Philipse, a Samsunga više..Pa nađe se ponešto i Lg-ja, Panasonica i Sonya..Več sam o tome dosta napisao, pa neču opet , da se ponavljam..Probleme imaju svi televizori, pa svejedno koje je marke:) Jer danas svi uglavnom koriste, jeftiniju Hardwersku tehnologiju..Ja imam več drugi Philips, pa nemam nijednog problema..I moji obiteljski prijatelji imaju Philips televizore, pa isto rade bez problema..Bilo je nešto problema sa prošlogodišnjim modelima, opet ne svima, da se razumijemo..Več sam stavio ovdje linkove dosta ljudi, gdje su ljudi uglavnom zadovolnji...A ovogodišnji rade bez problema.Problem može biti do Androida, pa ljudi misle, da je to do televizora..Ako imaš ti problema, ne znači, da če imat i drugi..Ponešto ljudi, je ovdje dalo svoja iskustva. što se tiče Philips televizora..Pa nisam nigdje vidio, da bi ko napisao oko tih problema..A problem je i, da ljudi neznaju napravit pravilno update Softwera, pa je poslije kriv televizor..Tako, da ne treba pravit antireklamu što se tiče tih televizora..
A ovaj citat je sa testa.
Tvornički je PUS6501 dobro podešen u Movie i ISF predlošcima, što bi trebalo zadovoljiti široku publiku koja želi u filmovima i serijama uživati bez brige oko toga treba li im kalibracija ili ne. Jasno, kalibracijom će slika do kraja “sjesti na svoje mjesto” i odstupanja u balansu nijansi sive i svjetlini boja će biti ispravljena. Provedena kalibracija na konkretnom televizoru je bila glatka i vrlo brza jer su kontrole pravilno reagirale i omogućile da do jako dobro rezultata dođemo gotovo rekordno brzo.
Podrav svima.
Molim pomoć koja od ova dva tv-a odabrati i zašto?
http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-55pus7101.aspx
http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xd8505-4k.aspx
Nekako sam oduvijek zazirala od Philipsa, vjerojatno iz razloga sto nekoc davno nije mogao citati externe titlove pa mi je to islo na zivce. Do sad sam imala LG i ne mogu reci da nisam bila zadopvoljna. No doslo je vrijeme preci na android i to uhvatiti ovu priliku sa snizenjima koja traje do sutra. Zato molim pomoc, koji i zasto? I da li sad Philips cita externe titlove? :D
Ovaj Sony mi je jako lijep ali iako i ne gledam cesto 3D filmove zao bi mi bilo sad nakon 5 godina imati tv bez 3d-a... I nemam iskustva sa androidima (ljubitelj ios-a vec jako dugo :))
PLS POMOC. moze i preporuka za neki bolji ili jeftiniji ako postoji - ali da je android :D
edit: našla sam za philips: Podrška za formate titlova: .SRT, .SUB, .TXT, .SMI :))
Sony XD85 je brutalno dobar televizor i uveren sam da je bolji od Philips-a po svim parametrima. Gledao sam taj Sony pre neki dan, fantazija je, slika nerealno dobra... Nećeš pogrešiti ako ga uzmeš sigurno. Da je jeftiniji uzeo bih ga sebi. :(
Podrav svima.
Molim pomoć koja od ova dva tv-a odabrati i zašto?
http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-55pus7101.aspx
http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xd8505-4k.aspx
Nekako sam oduvijek zazirala od Philipsa, vjerojatno iz razloga sto nekoc davno nije mogao citati externe titlove pa mi je to islo na zivce. Do sad sam imala LG i ne mogu reci da nisam bila zadopvoljna. No doslo je vrijeme preci na android i to uhvatiti ovu priliku sa snizenjima koja traje do sutra. Zato molim pomoc, koji i zasto? I da li sad Philips cita externe titlove? :D
Ovaj Sony mi je jako lijep ali iako i ne gledam cesto 3D filmove zao bi mi bilo sad nakon 5 godina imati tv bez 3d-a... I nemam iskustva sa androidima (ljubitelj ios-a vec jako dugo :))
PLS POMOC. moze i preporuka za neki bolji ili jeftiniji ako postoji - ali da je android :D
edit: našla sam za philips: Podrška za formate titlova: .SRT, .SUB, .TXT, .SMI :))
Sony XD85 je brutalno dobar televizor i uveren sam da je bolji od Philips-a po svim parametrima. Gledao sam taj Sony pre neki dan, fantazija je, slika nerealno dobra... Nećeš pogrešiti ako ga uzmeš sigurno. Da je jeftiniji uzeo bih ga sebi. :(
Što se tiče slike, sta jednaka..Imata jednak panel, kontrast, svetilnost panela, crnu boju, jednako zatemnenje,razpon boja, oba imata odličnu procesiranje slike.S time, da se još više isplati uzet Philips zbog gledanja u mraku, i još model 7181 ima bolji zvuk..A i cena je bolja.
Hvala svima na odgovorima, evo i ja sam se sinoć nakon čitanja i čitanja recenzija ipak odlučila za Sony. Eto makar nešto. I sad opet tražim šta i gdje da kupim i nije mi opet jasno nešto:
Sony 55 XD 8577 - cca 9000 kn, nema 3D, UHD 4K
Sony 55 X 8505 CBAEP - cca 8 000 kn, ima 3D, UHD 4K
Sony 55 XD 8005 BAEP - cca 8000 kn, nema 3D, UHD 4K
Sony 55 X 8005 CBAEP - cca 6000 kn, ima 3D, UHD 4k
dobro ko je ovdje lud????? koje su uopće razlike tih tv-a osim cijene, evo ubijam se tražeći i ne mogu naći. Znam da mora biti razlika i sigurna sam da onaj najskuplji ima najbolju, najljepšu sliku, ali da li je ta razlika stvarno uočljiva kad govorimo o tome da su sva 4 nabrojena tv-a UHD.
Da li ja to mogu vidjeti i na kojoj udaljenosti??? Ima li netko ko mi može odgooriti na to pitanje.
Hvala svima na odgovorima, evo i ja sam se sinoć nakon čitanja i čitanja recenzija ipak odlučila za Sony. Eto makar nešto. I sad opet tražim šta i gdje da kupim i nije mi opet jasno nešto:
dobro ko je ovdje lud????? koje su uopće razlike tih tv-a osim cijene, evo ubijam se tražeći i ne mogu naći. Znam da mora biti razlika i sigurna sam da onaj najskuplji ima najbolju, najljepšu sliku, ali da li je ta razlika stvarno uočljiva kad govorimo o tome da su sva 4 nabrojena tv-a UHD.
Da li ja to mogu vidjeti i na kojoj udaljenosti??? Ima li netko ko mi može odgooriti na to pitanje.
hvala ti na odgovoru, lako ja nađem gdje ću kupiti, to mi nije problem :)
pitanje se odnosilo na različite modele tv-a, a ne na dućan ili web-shop u kojem da kupim. Ako nisi primijetio različiti su modeli i osim ima ili nema 3D ja ne vidim razlike u njima. I dalje stojim iza toga da nije problem naći gdje da kupim danas kad svatko od nas ima internet i telefon...
pitanje se odnosilo na različite modele tv-a, a ne na dućan ili web-shop u kojem da kupim. Ako nisi primijetio različiti su modeli i osim ima ili nema 3D ja ne vidim razlike u njima. I dalje stojim iza toga da nije problem naći gdje da kupim danas kad svatko od nas ima internet i telefon...
gdje da kupim Pa mislim, da se to ne odnosi na modele televizora, ili se varam..?
za razliku od tebe, dragi garfield1 ja nemam potrebu jednu firmu toliko uzdizati u nebesa kao što ti to radiš za Philipsom. I imam pravo ljude upoznati sa problemom koji sam imao međuostalome i to to možeš shvatiti kako "antireklamu" i napad na tvoj džep jer očito živiš od toliko hvaljenog Philipsa.
I sam trgovac koji mi je prodao taj model je priznao kasnije da Philips ima problema sa softwareom. Da sam jedan jedini, ne bih riječ rekao.
Ja nikome tu ne ću nametati niti jedan brend kao što ti to radiš.
Kvari se sve, od Mercedesa od 100 000 € do tv od 2000 kn. Ali za nijednu drugu firmu nisam pročitao da ima toliko problema i to na svim modelima i serijama kao što je Philips. Dogodi se i da Sony ima problema i Samsung ali to nije software u tolikoj mjeri. Nisam čuo da se Sony, Samsung sam pali-gasi, prebacuje programe itd.
Čudi me da se tolerira tolika hvala jednoga brenda kada je riječ o očitom osobnom interesu.
I ja nisam pljuvao nego samo iznosio svoj primjer.
Nego gledam i 43x8309c Sony-a. I on je 4k. Što meni nije napeto. Jel ima smisla uzeti 4k iako se na njemu ne će gledati bog zna što od 4k, ali se dobiva što u smislu kvalitete same slike makar i na plejki, filmu, hrt-u. Ili je bolje još to ne uzimati.
X modeli su od prošle godine i imaju VA panel, a XD od ove godine i imaju IPS panel. Našao sam na forumima da se piše da su modeli od prošle godine bolji. Može netko potvrdit ovo jer nisam potpuno siguran da li sam sve dobro napisao.
za razliku od tebe, dragi garfield1 ja nemam potrebu jednu firmu toliko uzdizati u nebesa kao što ti to radiš za Philipsom. I imam pravo ljude upoznati sa problemom koji sam imao međuostalome i to to možeš shvatiti kako "antireklamu" i napad na tvoj džep jer očito živiš od toliko hvaljenog Philipsa.
I sam trgovac koji mi je prodao taj model je priznao kasnije da Philips ima problema sa softwareom. Da sam jedan jedini, ne bih riječ rekao.
Ja nikome tu ne ću nametati niti jedan brend kao što ti to radiš.
Kvari se sve, od Mercedesa od 100 000 € do tv od 2000 kn. Ali za nijednu drugu firmu nisam pročitao da ima toliko problema i to na svim modelima i serijama kao što je Philips. Dogodi se i da Sony ima problema i Samsung ali to nije software u tolikoj mjeri. Nisam čuo da se Sony, Samsung sam pali-gasi, prebacuje programe itd.
Čudi me da se tolerira tolika hvala jednoga brenda kada je riječ o očitom osobnom interesu.
I ja nisam pljuvao nego samo iznosio svoj primjer.
Ma Philips je teško smeće, to nema veze sa nekadašnjim philipsom koji je imao odlične crt televizore.
Ne kužim ni ja zašto se još uvijek tolerira ovakvo besramno i besplatno reklamiranje koje opetovano radi njihov zaposlenik. Treba to jednom prekinuti.
točno na takve probleme sam ja naletio u korisničkim recenzijama, i to masa ljudi,,, uglavnom zadovoljni sa slikom ali sve ostalo od softwarea, smart funkcija, podešavanja slike, da se pali po 5 minuta i šaltanje programa po 5 sekundi,,, čak i da se sam od sebe gasi i pali sam našo kao kod tebe...itd.
ali ljudi suze izbor na 2 ili 3 televizije i onda skoče na forum za stručno mišljenje, malo znaju da ih tu čeka garfield,,, koji se javlja prvi na postavljeno pitanje,,, predloži im philips koji je pristupačan cijenom i ljudi budu zadovoljni i kupe smeće koje moraju gledat idučih 5 godina,,, ukratko UŽAS
točno na takve probleme sam ja naletio u korisničkim recenzijama, i to masa ljudi,,, uglavnom zadovoljni sa slikom ali sve ostalo od softwarea, smart funkcija, podešavanja slike, da se pali po 5 minuta i šaltanje programa po 5 sekundi,,, čak i da se sam od sebe gasi i pali sam našo kao kod tebe...itd.
ali ljudi suze izbor na 2 ili 3 televizije i onda skoče na forum za stručno mišljenje, malo znaju da ih tu čeka garfield,,, koji se javlja prvi na postavljeno pitanje,,, predloži im philips koji je pristupačan cijenom i ljudi budu zadovoljni i kupe smeće koje moraju gledat idučih 5 godina,,, ukratko UŽAS
Ja imam starog philipsa jedno 5 godina i sada sam uzeo opet njih, model 6501 koji su na hd televiziji pohvalili, ne kužim to pljuvanje po jednoj marci, izbora imate..
Možete glasati koji bi uzeli od ovih. Mene najviše privlači prvi Sony. Prva dva su IPS sa 100 Hz, 3. Samsung ne znam mislim da je IPS 50Hz. 4. Sony je VA 100 Hz i Panasonic je 50 Hz VA. Da li je sigurno kupovati iz Makspro jer je tamo Panasonic 6050kn, a drugdje preko 8000kn, a to mi je previše tako da taj model vjerojatno otpada ne djeluje mi baš sigurno taj Makspro.
4 | Sony Bravia KD-49XD8305 - 7200 |
---|---|
1 | LG 49UH8507 - 6800kn |
1 | Samsung UE49KU6402 - 5220kn |
1 | Sony Bravia KDL-50W805C - 5780 |
0 | Panasonic TX-50DX700E - |
Ima li netko iskustvo sa philips 43pfs4131 sa akcije u elipsu?
Možete glasati koji bi uzeli od ovih. Mene najviše privlači prvi Sony. Prva dva su IPS sa 100 Hz, 3. Samsung ne znam mislim da je IPS 50Hz. 4. Sony je VA 100 Hz i Panasonic je 50 Hz VA. Da li je sigurno kupovati iz Makspro jer je tamo Panasonic 6050kn, a drugdje preko 8000kn, a to mi je previše tako da taj model vjerojatno otpada ne djeluje mi baš sigurno taj Makspro.
Nema apsolutno nikakvog smisla uspoređivati televizore s cjenovnom razlikom od 2000 Kn..
Nema apsolutno nikakvog smisla uspoređivati televizore s cjenovnom razlikom od 2000 Kn..
Misliš da mi je sve jedno koji od tih uzmem, da je na svima ista slika. Mene najviše muči ralika između 100Hz i 50Hz. Nasjviše se dvoumim uzmeđu Sony xd8305 sa 100Hz i xd8077 sa 50Hz. Tu sam dobio odgovor da se primjeti razlikaizmedu 100 i 50 Hz i da xd8305 ima manje refleksije, a razlika je 1250kn.
Pozdrav!
Kupujem TV, suzila sam izbor na tri kandidata pa bih molila za mišljenje što na kraju uzeti.
Tu je link usporedbe
http://www.displayspecifications.com/en/comparison/bae050d9
Hvala!
0 | Panasonic TX-50DX750 |
---|---|
0 | Samsung UE49KS7000 |
10 | Sony KD-49XD8305 |
Misliš da mi je sve jedno koji od tih uzmem, da je na svima ista slika. Mene najviše muči ralika između 100Hz i 50Hz. Nasjviše se dvoumim uzmeđu Sony xd8305 sa 100Hz i xd8077 sa 50Hz. Tu sam dobio odgovor da se primjeti razlikaizmedu 100 i 50 Hz i da xd8305 ima manje refleksije, a razlika je 1250kn.
Ćim si spomenuo najskuplji televizor svi jeftiniji padaju u zaborav jer ako imaš tih 2000kn više.... kupi...bitno je da si zadovoljan
dakle...kupiš najbolji za te novce i to je to :)
Mislim da cu pored SONY 49XD7005 & SAMSUNG UE50KU6072 ici na Philips 49PUS7100. Cini mi se da je bolji od prethodna dva. Da li neko zna je li spomenuti Philips ima IPS panel?
EDIT: Raspametio sam se.. ne znam vise koji da izaberem.
Takodjer tu je i jedna 55inch varijanta, ali sa 1080p ekranom - SAMSUNG 55K5502AK.
Dakle, izbor se sveo na sljedece:
SAMSUNG 50KU6072
SONY 49XD7005
PHILIPS 49PUS7100/12
SAMSUNG 55K5502AK