Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.704
|
čitano: 27.788.783
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Pozdrav!

Trenutno je u Elipsu akcija, te mi je za oko zapeo ovaj model:

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PFS8109/

Snižen sa 16000kn na 8000kn. Ne kužim se previše što je bitno, a što ne, ali mi je bitan DLNA.

Pa ako može mišljenje bio bi vrlo zahvalan:)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Baš sam malo testirao,ove tri tvje ,pa da dam koje mišljenje.
Tv KDL43W755CB LED TV SONY
Tv sprejemniki 40PFH6550/88 PHILIPS
Tv sprejemniki 48PFH5500/88 PHILIPS

Najbolji mi je bio philips 6550,zbog odlične slike i odlično zaglađivanje pokreta.
Sony isto odlična slika,ali opaznijem lošem zaglađivanjem pokreta.Mada imaju oba 800hz za samu sliku.
A philips 5500, sa malo lošijom slikom od ova dva,ali isto zaglađivanje pokreta kao kod sonya.Mada ima 200hz za samu sliku.
Mada je kod modela 5500 50hz panel,ali svejedno veoma dobra slika.A ostala imaju 100hz panel.
S druge strane, ponovno se i ovdje pokazalo da japanski proizvođači televizora jednostavno ne znaju napraviti USB multimedijalni reproduktor bez greške, te se nadamo da će neka od budućih nadogradnji probleme u radi ispraviti.
Samo toliko za informaciju.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

malo pojasni sto nije htio reproducirati iako ima android na sebi kao i philips, koliko znam moze se sa raznim playerima sa stora reproducirati slika...

18 godina
Leahim kaže...

Pozdrav!

Trenutno je u Elipsu akcija, te mi je za oko zapeo ovaj model:

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PFS8109/

Snižen sa 16000kn na 8000kn. Ne kužim se previše što je bitno, a što ne, ali mi je bitan DLNA.

Pa ako može mišljenje bio bi vrlo zahvalan:)

To su klasične akcijsko-marketinške cjenovne perverzije, jer tih 8000kn je recimo njegova realna cijena, a ovih 16 000kn je obična budalaština.

Kaj se tiče njegove kvalitete slike, taj Philips koristi VA LCD panel sa visokim statičkim kontrastom 4500:1.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

Ovaj model ima specifične i vrlo atraktivne Philips Ambilight tehnikalije.Kratko i jasno da možeš ga slobodno kupit, nema frke to je itekako dobar TV.

http://www.chip.de/artikel/Philips-55PFS8109-55-Zoll-LED-TV-Test_76314217.html

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 17:03 (rambox).
14 godina
protjeran
roby27 kaže...

malo pojasni sto nije htio reproducirati iako ima android na sebi kao i philips, koliko znam moze se sa raznim playerima sa stora reproducirati slika...

Sa samog prikazivanja preko usb,je razlika štose tiče samog zaglađivanja pokreta,napram philipsa.Jeste i jedan i drugi imaju android,tako ,da neznam zašto se vidi razlika.

Philips ima več 5.1,a sony možda još im,a 5.0 pa je možda tu razlika.Negdje sam pročitao ,da ima sony problema sa androidom 5.0.Pa je  vjerovatno zato tako.

Stvarno na philipsu milina gledat filmove.Kad sony sredi ovo biče isto vrhunsko.Ali kao što si rekao,uzme se koji multimedijski player,pa stvar rešena.

Jer ipak se uzme tv najviše zbog slike ,a manje zbog ostalog.Bar ja tako mislim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 17:59 (garfield1).
13 godina

bas ga nisu nahvalili na testu 

14 godina
protjeran

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozz svima ako može neki prijedlog za tv do 9k kuna 48-50" znaći koristio bih ga primarno kao monitor za pc za igre filmove te iptv itd.... isto tako mi je bitno da ima dobru sliku (kolko je moguće) na reprodukciji sd i 720p materijala.

ovaj tv sam malo gledao pa ako ima neki bolji može prijedlog hvala.

Cvky

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kupio sam Sony 40w705c i upravo završio s gledanjem prvog filma. Tek je prvi dan i jest da sam prešao s katodnog minijaturnog televizora, ali apsolutno sam oduševljen. 

Želio bih se zahvaliti svima na preporukama, posebno garfield1 i roby27. 

Nastavite s dobrim preporukama.

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
mean-muscul kaže...

pozz svima ako može neki prijedlog za tv do 9k kuna 48-50" znaći koristio bih ga primarno kao monitor za pc za igre filmove te iptv itd.... isto tako mi je bitno da ima dobru sliku (kolko je moguće) na reprodukciji sd i 720p materijala.

ovaj tv sam malo gledao pa ako ima neki bolji može prijedlog hvala.

Super tv, ali ima sad i 55'' vec za manje od 11000. 

Potpis!
15 godina
@tyler Mozeš li u browseru tog Sonyija gledati filmove na neokino.net?
14 godina
protjeran
tyler kaže...

Kupio sam Sony 40w705c i upravo završio s gledanjem prvog filma. Tek je prvi dan i jest da sam prešao s katodnog minijaturnog televizora, ali apsolutno sam oduševljen. 

Želio bih se zahvaliti svima na preporukama, posebno garfield1 i roby27. 

Nastavite s dobrim preporukama.

Hvala!

Drago mi je,da si zadovoljan.Nešto mi kaži,kakvo je  zaglađivanje pokreta,jer ja sam testirao seriju755,i napram philipsa 6500 bio je lošiji.Stvarno se vidjela razlika.I jel ti ide podesit front-titlove.? Mislim preko usb prikazivanje.

13 godina
neaktivan

Još čekam Optimu da mi net spoji tako da nisam probao smart funkcije. Javim kad isprobam. 

13 godina
neaktivan

Što se tiče zaglađivanje pokreta nisam baš prava osoba da ti odgovorim na to. Meni sve ide glatko, ali zapravo ne znam s čim bi usporedio. Mogu jedino reći da mi se jako sviđa čistoća slike, pogotovo kod fHD sadržaja. Boja mi ne izgleda živo, blještavo kao kod samsunga koje sam gledao, ali slika mi izgleda čišća i preciznija što se meni osobno više sviđa. Ubacivao sam fHD filmove u mkv formatu od otprilike desetak GB i uredno ih čita. S titlovima ni najmanjeg problema, ima č,ć, š, đ, bez greške. Ugrađeni player je jako brz. Filmove gledam u kino modu i volim tu tamniju, bogatiju sliku. Crna boja je jako dobra. Imam philipsov 24 inča fHD monitor ako je za usporedbu i razlika je velika što se tiče čistoće slike i crne boje. 

13 godina

Dali ima sync i povecanje titlova u playeru? 

14 godina
protjeran
tyler kaže...

Što se tiče zaglađivanje pokreta nisam baš prava osoba da ti odgovorim na to. Meni sve ide glatko, ali zapravo ne znam s čim bi usporedio. Mogu jedino reći da mi se jako sviđa čistoća slike, pogotovo kod fHD sadržaja. Boja mi ne izgleda živo, blještavo kao kod samsunga koje sam gledao, ali slika mi izgleda čišća i preciznija što se meni osobno više sviđa. Ubacivao sam fHD filmove u mkv formatu od otprilike desetak GB i uredno ih čita. S titlovima ni najmanjeg problema, ima č,ć, š, đ, bez greške. Ugrađeni player je jako brz. Filmove gledam u kino modu i volim tu tamniju, bogatiju sliku. Crna boja je jako dobra. Imam philipsov 24 inča fHD monitor ako je za usporedbu i razlika je velika što se tiče čistoće slike i crne boje. 

Što se tiče crne boje,je zato što ima pva panel,kao i philips modeli 2015.A što se tiče usporedbe,monitor -tv nije najbolja.Ili su oba monitora ili oba tv.

Uopšte još ako je monitor stariji.A što se tiče boja, čistine,naravno tu so sony i philips najbolji.Koliko dobijam informacija,a dobijam dobre informacije,samsung nije više šta je bio, što se tiče kvalitet slike.Samsung je bio prošlih godina  u prednosti,uglavnom zbog pv panela.Ali sada kad ima i sony i philips pva panele,sad je priča sasvim drugčija.

Najbolje procesiranje slike,još uvjek imaju ove dve tvrtke.Kao što je napisao roby27,javi još što se tiče veličine titlova.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 10:42 (garfield1).
13 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
tyler kaže...

Što se tiče crne boje,je zato što ima pva panel,kao i philips modeli 2015.A što se tiče usporedbe,monitor -tv nije najbolja.Ili su oba monitora ili oba tv.

Uopšte još ako je monitor stariji.A što se tiče boja, čistine,naravno tu so sony i philips najbolji.Koliko dobijam informacija,a dobijam dobre informacije,samsung nije više šta je bio, što se tiče kvalitet slike.Samsung je bio prošlih godina  u prednosti,uglavnom zbog pv panela.Ali sada kad ima i sony i philips pva panele,sad je priča sasvim drugčija.

Najbolje procesiranje slike,još uvjek imaju ove dve tvrtke.Kao što je napisao roby27,javi još što se tiče veličine titlova.

Što se tiče titlova ima samo dvije opcije: uključiti/isključiti i kodiranje (koliko sam shvatio ovo je odabir pisma, na prvom izboru imam č,ć,š,đ, na većini drugih nemam). 

Player je zapravo vrlo jednostavan, osnovne opcije pokretanja, premotavanja i zaustavljanja, i još samo opcije zvuka i titlova.

Meni je dobar za sada jer čita velike datoteke i čita sve što sam ubacio u njega, te radi bez greške. 

Tamo gdje sam prije živio imao sam Grunding led tv koji je čitao samo .avi format i to nakon nekog vremena zvuk, slika i titlovi bi se pojavljivali totalno nesinkronizirano i to bi se sve do kraja filma pogoršavalo. 

14 godina
protjeran
tyler kaže...
garfield1 kaže...
tyler kaže...

Što se tiče titlova ima samo dvije opcije: uključiti/isključiti i kodiranje (koliko sam shvatio ovo je odabir pisma, na prvom izboru imam č,ć,š,đ, na većini drugih nemam). 

Player je zapravo vrlo jednostavan, osnovne opcije pokretanja, premotavanja i zaustavljanja, i još samo opcije zvuka i titlova.

Meni je dobar za sada jer čita velike datoteke i čita sve što sam ubacio u njega, te radi bez greške. 

Tamo gdje sam prije živio imao sam Grunding led tv koji je čitao samo .avi format i to nakon nekog vremena zvuk, slika i titlovi bi se pojavljivali totalno nesinkronizirano i to bi se sve do kraja filma pogoršavalo. 

Da mislio sam ,da ne ide podešavat veličine titlova.Jer sam i ja nešto probavao pa mi nije išlo.Kod philipsa ide podesit, ali u meniju.Moralo bi da ide i na sonyu.

Probaj ,da ideš u menu,pa češ ,da vidiš ako ide.

13 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
tyler kaže...
garfield1 kaže...
tyler kaže...

Da mislio sam ,da ne ide podešavat veličine titlova.Jer sam i ja nešto probavao pa mi nije išlo.Kod philipsa ide podesit, ali u meniju.Moralo bi da ide i na sonyu.

Probaj ,da ideš u menu,pa češ ,da vidiš ako ide.

Ne može. Nema nigdje niti jedna opcija više za titlove osim uključivanja i kodiranja. 

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Trebam pomoć..kupio bi si telku za Play station 50''-55'', ono da nije skupa. Mislio sam možda pričekati Božićne akcije, ali zanima me ako ima tko kakav prijedlog, da nije skupa, tj da odgovara studentskom budžetu?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
haker28 kaže...

Pozdrav svima! Trebam pomoć..kupio bi si telku za Play station 50''-55'', ono da nije skupa. Mislio sam možda pričekati Božićne akcije, ali zanima me ako ima tko kakav prijedlog, da nije skupa, tj da odgovara studentskom budžetu?

Za koliki budžet.?

16 godina
garfield1 kaže...
haker28 kaže...

Za koliki budžet.?

studentski budžet. znači 15.000-25.000 kn max

Potpis!
15 godina
neaktivan

Imam priliku uzet Samsung 40J5100 za oko 270€, to je dobra ponuda, jel da? Alternativno mogu uzet Sony KDL-40R450C za sitno više (290€), ali ne znam razlog zašto bih, pa mislim taj Samsungov uzet

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
toma20 kaže...
toma20 kaže...

zna neko jeli kod nas prije bilo vecih popusta za black firday?

?

Dobio jutros letak u kaslić - u Konzumu fen umjesto 119,99 kn - 35, 99 kn. i toster 44,98 kn, umjesto 149,99 kn. Možda netko stavi i kakav televizor.  Tko prvi vidi, neka stavi ovdje.

MM
13 godina
neaktivan
Hamanu kaže...
Kupio sam u technomarketu onu j6272 od Samsunga i zadovoljan sam svime osim što Plex trza na hd filmovima (što nije slučaj s mojom f5500 starom 2 godine).

Pitanje : rsa ulazi straga na kojima piše component in su ulazi a ne izlazi? Htio bih spojiti genius surround koji ima rsa tv in ali kad ih povežem nema zvuka već samo ako ih spojim na headphone izlaz.

Kakva je situacija sa ovim samsungom 6202/6272 sa gledanjem stream lista ?

Da li je to moguce preko neke aplikacije tipa VLC player ili kodi ?

16 godina
Sunshin kaže...

Imam priliku uzet Samsung 40J5100 za oko 270€, to je dobra ponuda, jel da? Alternativno mogu uzet Sony KDL-40R450C za sitno više (290€), ali ne znam razlog zašto bih, pa mislim taj Samsungov uzet

To je super cijena za Samsung, ja se ne bi mislio za tu cijenu.

14 godina
Preporuke za tv od 109 do 122cm dijagonala. Cijena do 4-4ipo tisuće. Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Abalo kaže...
Preporuke za tv od 109 do 122cm dijagonala. Cijena do 4-4ipo tisuće. Hvala!

Za šta ti najviše treba.?

18 godina
neaktivan

Nedavno sam nabavio ovaj tv:

http://www.lg.com/hr/televizori/lg-49UF8507-ultra-hd-tv

dakle sada mi treba preporuka nosača za zid, tv je oko 25 kg dakle nosivost najmanje mora biti 30 kg poželjno više, da se moze nariktavati po visini i okretati sve to bi bilo poželjno - cijena do nekih 600 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Punici moram ubosti novi TV do 3000kn.

Do 100cm, znači vjerojatnije 80cm - al da je Smart Tv da može na net .. mislim da nema Android tv-a za te novce.

Za gledanje kablovske TV i surfanje po netu (youtube..)

Molim vas prijedloge i gdje kupit u Zagrebu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice