SSHD (Seagate ST2000DX001) i IDE mod

poruka: 4
|
čitano: 755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Od poznanika sam dobio originalno zapakirani (neotvarani) Seagate 2TB SSHD (ST2000DX001), pa bi me zanimalo da li on traži AHCI kao SSD-i (za optimalan rad), ili je IDE mod sasvim dovoljan. Matična mi je ostala bez sekundarnog sata kontrolera (marvell yukon), pa ne mogu neovisno o blu ray pržilici koristiti AHCI na intel sata kontroleru. Ili bi bilo dobro rješenje uzeti sata III kontroler (PCI-E)?

Naime, LG bluray pržilica (BH16NS40), čim stavim intel kontroler u ahci, ne da da mi kompjutor dođe do POST-a (moram resetirati cmos). I nisam jedini koji ima takvih problema s LG br pržilicama. Pioneer je druga priča. Radi u ahci modu bez problema, samo što je puno stariji i mislio sam ga stavit na stari komp koji koristim za multimediju - (Phenom 9850 Black Edition, 4GB Corsair Dominator 1066MHz, GTX 460 OC 768MB, 500GB+250GB, Asus Crosshair II matična).

"In space no one can hear you scream, unless it's a battlecry of a ..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stavi AHCI mode ako možeš, ako nemožeš, nećeš toliko puno gubiti na performansama.

Tebi je u cijeloj priči bitnije cachiranje podataka koje ćeš dobiti korištenjem SSHD diska nego neke optimizacije koje ćeš dobiti koristeći AHCI (prvenstveno NCQ tehnologiju)

Da je disk čisti SSD onda bi to bila već druga priča, ovako ne beri brigu.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 18:00 (Colossus7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: SSHD (Seagate ST2000DX001) i IDE mod
Flanker-B kaže...

Dobije se na brzini ako upališ AHCI mod.

Ja bih na tvome mjestu spojio stariji snimač na noviji PC i stvar riješena.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan
Re: SSHD (Seagate ST2000DX001) i IDE mod
Colossus7 kaže...

Stavi AHCI mode ako možeš, ako nemožeš, nećeš toliko puno gubiti na performansama.

Tebi je u cijeloj priči bitnije cachiranje podataka koje ćeš dobiti korištenjem SSHD diska nego neke optimizacije koje ćeš dobiti koristeći AHCI (prvenstveno NCQ tehnologiju)

Da je disk čisti SSD onda bi to bila već druga priča, ovako ne beri brigu.

Valentin17 kaže...
Flanker-B kaže...

Dobije se na brzini ako upališ AHCI mod.

Ja bih na tvome mjestu spojio stariji snimač na noviji PC i stvar riješena.

Hvala na informacijama. Probat ću što duže koristiti stari pioneer tako da mogu koristiti ahci.

"In space no one can hear you scream, unless it's a battlecry of a ..."
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice