Crknuo mi je hard disk na laptopu i sada bih trebala staviti novi, ali bih SSD. Ja se baš ne kužim u te stvari pa me zanima mogu li staviti SSD sata 3? mislim da je ovaj moj sata 1..
Imam Toshiba Satellite P200 14H
hvala
Crknuo mi je hard disk na laptopu i sada bih trebala staviti novi, ali bih SSD. Ja se baš ne kužim u te stvari pa me zanima mogu li staviti SSD sata 3? mislim da je ovaj moj sata 1..
Imam Toshiba Satellite P200 14H
hvala
Može sata 3 ici u sata 1,ali ces imati maksimalnu brzinu do sata 1 150MB/s
hm, ali svejedno ce mi biti brzi komp sa tim SSD nego da stavim obicni hard ili?
Da trebalo bi ti biti brže. trebao bi osjetiti nekakav speed boost
ok, hvala!
Mislim da se ne isplati stavljati SSD na SATA1 port osim ako ga (SSD) već nemaš odnekale.
Brzina novog hard diska, neovisno o tome je li spojen na SATA1, SATA2 ili SATA3 trebala bi biti oko 120 MB/s.
Brzina SSD-a na SATA1 će biti malo manje od 150 MB/s, na SATA2 malo ispod 300 MB/s, a na SATA3 (noviji SSD-ovi) malo manje od 600 MB/s. Ovo za SATA2 i SATA3 zapravo ovisi i o SSD-u i vrijednosti mogu biti i manje.
Razlika između 120 i 150 MB/s po meni ne opravdava kupnju SSD-a.
SSD bi pomogao svakako.
Ja sam u laptop stavio stariji SSD (OCZ Agility 3, SATA III), uglavnom razlika je nebo i zemlja u odnosu na WD Blue Scorpio što je bio unutra. Mislim da je sučelje Sata II na laptopu, no nema to veze.
Glavna stvar kod SSD-a je response time, a na to ti neće stariji SATA I port utjecat.