Nema boota

poruka: 7
|
čitano: 807
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Nema boota

No POST

E, jucer mi se pc boota bez beepa, i ja racunam, mozda zvucnik taj osao,restartam ja pc, ista stvar opet, nije mi dalo uci u bios niti je prikazao nikakav boot info, direkt u windowse.

Danas evo pc nece bootat uopce, svi ventilatori rade, ukjucujuci i napajanje.

Izvadim RAM i grafu, nema zvuka, izvadim i hdd i ssd, nema zvuka i dalje. Maticna crkla?

Konfiguracija:

Fx-6300

Asus M5a97 R2.0

2x4GB HyperX 1866MHz

Msi R9 280

Ssd+hdd

Antec TP-550C

Bi li koja dobra dusa dala savjet?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nema boota

Fast boot?

nvm

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 12:03 (Glamdring).

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Nema boota

Probaj izvaditi bateriju od matične van jedno 10min, za svaki slučaj, vrati i probaj upaliti komp.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Nema boota

Nista, ventilatori svi vrte, od cpu cooler, kuciste, grafa i napajanje al ne boota.

Izvadim grafu nema beepanja, ram sam izvrtio svaki stapic i prazno, nema ni bootanja ni beepanja

17 godina
odjavljen
Nema boota

Ako je beep nestao prije nego su se pojavili drugi problemi, moguće da se beeper ištekao.

Ako matična ima integriranu grafičku, pokušaj monitor spojit na nju, moguće da ti je otišla baterija, pa ti je vratio default postavke.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nema boota

Juce krenuli problemi, mislim ds nije beeper, inace mi digne windowse za 30 sekundi, jucer sam tri puta palio pc i sva tri puta mi je dizanje trajalo oko 2 minute.

Danas nista. 

Maticna nema integrirranu grafu, zelena standby lampica se upali i gori pa mislim da nije baterija

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nema boota

Rastavi sve, očisti, skini bateriju s matične, vrati bateriju, pa još na jumper resetiraj.

Nakon toga dodaj samo procesor, napajanje i beeper. Uključi napajanje i cimni ga na kontakte za power switch. Trebao bi beepat ko lud.

Ako ne beepa, jedna od te 4 komponente u komi.

Ako beepa, dodaji ram, pa grafičku. Ako s grafičkom proradi normalno (normalno, neće bootat, nema diska), složi samo te komponente u kućište. Ako nakon toga ne pali, ili imaš neki loš kontakt ili ti se kućište deformiralo pa čupa grafičku iz utora.

Ako radi i u kućištu, dodaji jednu po jednu komponentu: disk, cd-rom, dodatne kartice, periferiju. Prije dodavanja diska, spoji bar tipkovnicu, odnosno i miša ako nisi vješt s tipkovnicom u Windowsima.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice