Laptop ne pali

poruka: 13
|
čitano: 2.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Laptop ne pali

Laptop je jucer navecer stavljen u sleep, te se danas uopce ne pali. Kada pritisnem power button samo lampice se upale, a ventilator i hdd su necujni te ekran ne pokazuje nista.

U cemu bi mogao biti problem? Otvorio sam laptop i ne primjecujem nikakav kvar sa elektronickim komponentama (za sada)

0 0 hvala 0
16 godina
Laptop ne pali

Probaj ga skroz ugasiti pa onda upaliti. Stisni i drži power tipku duže od 3-5 sekundi, pusti, pa onda opet stisni jednom da upališ.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop ne pali

probao sam i to, ali ne reagira , ni lampice se ne ugase

0 0 hvala 0
17 godina
Laptop ne pali

Isključi ga iz struje, makni bateriju, pristini tipku za uključivanje (2-3 puta da se kondenzatori isprazne), pričekaj 5-10 min.

Sve ponovo spoji i uključi, nadam se da bi tada trebao upaliti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop ne pali

ista stvar ko i prije, samo lampice se upale. Izgleda da je jedina solucija servisirati ga. Koliku cifru mogu ocekivati posto je garancija istekla jos prije godinu dana?

0 0 hvala 0
16 godina
Laptop ne pali

A sve u svemu izgleda da ti je otišla matična. Popravak u ovlaštenom servisu ti se ne isplati jer će te koštat skoro kao novi laptop, a popravak u neovlaštenom je sa upitnim rokom trajanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop ne pali

fak...

hvala na odgovorima. 

Ako slucajno rijesim javim

0 0 hvala 0
16 godina
Laptop ne pali

Ponekad se kvar matične može riješiti zagrijavanjem u pećnici ili pomoću pištolja na vrući zrak. Proguglaj malo. No to je zadnja šansa koja može ali nemora upaliti i ponekad sa ne baš dugim rokom trajanja.

Zato sam rekao za neovlaštene servise sa upitnim rokom trajanja jer neki to rade pa ak prođe prođe, ak ne, ide druga matična unutra. A o kojem se laptopu radi. Neki HP?

Ja sam imao slučaj sa svojim desktop kompom isto tak, navečer ga stavio u sleep a ujutro našao mrtvog. Otišla matična, ničim izazvano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop ne pali

Lap je Asus X75VB-ty029, koji sam platio 5000 kuna prije 2 godine i pol, zbog cega mi je toliki bed da je vec rikno :P

budem pogledao za ispec maticnu u pecnici onda, jer izgleda da nema izbora

0 0 hvala 0
16 godina
Laptop ne pali

A ovo s pločom je stvarno zadnja opcija. Si probao ovo? http://www.tomsguide.com/answers/id-2153874/asus-notebook-turn.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Laptop ne pali

Ovisi o kvaru. Pošalji ga u servis za koji smatraš da je ok, neka ti naprave dijagostiku kvara. Biraj servis koji se bavi popravkom matičnih ploča.

Ako ti cijena popravka bude neprihvatljiva tada probaj s tim čudnovatim i besmislenim metodama.

Ne podrazumijeva nužno visoku cijenu popravka. Pečnica je zadnja solucija ne prva.

www.itelektronika.com
17 godina
Laptop ne pali

Probaj izvaditi CMOS/BIOS bateriju, stisni paljenje da se isprazne kondenzatori, pa je vratiti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop ne pali

Probao sam ono na  http://www.tomsguide.com/answers/id-2153874/asus-notebook-turn.html  ;nikakva promjena.

Probao sam istu stvar sa i bez cmos baterije.

I probao sam ga upaliti samo sa baterijom da nije slucajno adapter otišao, ali ista stvar.

Edit: Sada se ni lampice ne pale više

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 16:43 (ironlion).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice