Microsoft kupio Skype

poruka: 102
|
čitano: 20.200
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft kupio Skype".
16 godina
protjeran
Re: Microsoft kupio Skype
artfull kaže...
kizo2703 kaže...

Tko je do ovog posta uopće spominjal ikakve konkurentske tehnologije??? A tu je počelo offtopičarenje!!

a ti imaš nešto pametno za reći na temu ili se zapravo tebi offtopicari i trolla?

Pretpostavlja se da je glavni motiv Microsofta (Ballmera) za kupnju Skypea upravo Windows Phone 7 i u suradnji s Nokijom integracija VOIP usluge u sustav, kao konkurentne opcije Google Voiceu i Appleovom Facetimeu.

Inače u naslovu se priča o preuzimanju, sasvim je normalno da se čitava priča uspoređuje sa drugim platformama i rješenjima VOIPA a i povezanog, te preuzimanjima općenito, a posebno MSovima kroz povijest.

nokia n900 je najbolji primjer integracije voip-a(skypea u ovom slucaju) u sustav, savrsena izvedba

i na to se trebaju ugledati

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 18:08 (grimyHR).
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

a ti imaš nešto pametno za reći na temu ili se zapravo tebi offtopicari i trolla? 

Ništa više (a ni manje) od tebe!!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
artfull kaže...

Ništa više (a ni manje) od tebe!!!

To je ok. Spomenuo sam to, a isto se provlači i kroz drugi thread o istoj temi, jer mi stvarno nije jasno ( ne kažem da bi trebalo biti al ) što vrijedi 8.5 milijardi dolara u kompaniji koja je zapravo gubitaš i koja godinama ne uspijeva preobratiti svoje korisnike na plaćanje usluga, barem ne masovno. Uz sve assete koje imaju u MS-u, nikako ne nalazim što im je ovo trebalo, makar ih 50 milijadi svrbilo po džepovima. Al ok, možda je ova akvizicija drugačija od onih u zadnje vrijeme za MS. S druge strane usprkos mnogim "lošim poslovnim odlukama" MS i dalje jedri i stvara jako dobar profit. Ne stvara nova tržišta i nove proizvode, al sa starima i dalje dobro posluje ... dokle viditi ćemo i vjerojatno ovisi o mobilnim windowsima, pa izgleda da zato i ne štede novaca.

A.
16 godina
neaktivan

To samo oni znaju!

A možda je zbog ovoga

Win 8 Win 8

,pa će biti integriran u sistem i neće biti potrebe za third party aplikacijom!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 19:29 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Microsoft kupio Skype

"...a s obzirom da je Microsoft investitor Facebooka, nije postojala ni neka pretjerana šansa da ga kupi Facebook. U ovoj situaciji sigurno neće konkurirati Microsoftu, a putem partnerstva vjerojatno ima pristup Skypeu, čije usluge će odlično sjesti u integraciji s društvenom mrežom."

Baš još to fali. Da mi retardirani facebook statusi i lajkovi iskaču na Skypu. Ak se to dogodi ide po brzom postupku deinstall.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ZC_Someone kaže...

"...a s obzirom da je Microsoft investitor Facebooka, nije postojala ni neka pretjerana šansa da ga kupi Facebook. U ovoj situaciji sigurno neće konkurirati Microsoftu, a putem partnerstva vjerojatno ima pristup Skypeu, čije usluge će odlično sjesti u integraciji s društvenom mrežom."

Baš još to fali. Da mi retardirani facebook statusi i lajkovi iskaču na Skypu. Ak se to dogodi ide po brzom postupku deinstall.

totalno se slažem, isprva mi je bilo drago da ga je kupio M$ umisto FB, jer nebi izdrzao još i lajkanje na skajpu...

ali ako M$-u prne, okrenit ce se prema FB-u i opet isto sr*nje.

nemam ništa protiv FB, ali neka ostane u granicama FB

www.stripovi.tk
17 godina
Microsoft kupio Skype

Microsoft nije integrirao ni Live Messenger u Win7 a ne pa Skype koji je izradjen u Qt Frameworku (jednan EXE fajl od 17MB !)  i trosi 100MB u startu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

Microsoft nije integrirao ni Live Messenger u Win7 a ne pa Skype koji je izradjen u Qt Frameworku (jednan EXE fajl od 17MB !)  i trosi 100MB u startu.

Kolko ja znam Skype je rađen u Delphi-u, nezz nisam 100% siguran, a i to nema nikakve veze, jer imaš prog. koji imaju malu izvršnu datoteku ali koriste biblioteke i sl. pa ti to dođe na isto.

17 godina
neaktivan
Joco55 kaže...

Kolko ja znam Skype je rađen u Delphi-u, nezz nisam 100% siguran, a i to nema nikakve veze, jer imaš prog. koji imaju malu izvršnu datoteku ali koriste biblioteke i sl. pa ti to dođe na isto.

Točno, pisan je u Delphiju i sve je zapakirano u jednu .exe datoteku.

17 godina
Microsoft kupio Skype

Wikipedija je malo nejasna, Linux verzija je radjena u Qt4. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft kupio Skype

Predviđam da će sljedeća verzija biti pisana u .NET-u ili možda čak Silverlightu. {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Microsoft kupio Skype

Po meni glup potez Microsofta. Totalno preplacanje. Da li iko ima i najmanje odanosti skype-u? Naravno da ne. Svi ce koristiti video chat koji im je omogucen na mobu, tabletu, kompu. Koristit ce FaceBookov eventualni video chat ili nesto sto google ponudi. Nitko nece aktivno i duboko traziti da koristi skype kad postoji toliko mnogo dobrih alternativa. Zasigurno nitko nece kupiti Microsoftov produkt samo zato sto ima integrisan skype. Koga birga da li je to FaceTime, FaceBook Video Chat ili Google Video Chat? krajnjem Korisniku je sve isto.
Sa $8 Biliona mogli su besplatno podijelti 15 + milliona Windows Mobile telefona u obliku ekstremnog PR-a. WM nije los produkt, samo ljudi moraju shvatiti da on -- postoji.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Arxi kaže...

Po meni glup potez Microsofta. Totalno preplacanje. Da li iko ima i najmanje odanosti skype-u? Naravno da ne. Svi ce koristiti video chat koji im je omogucen na mobu, tabletu, kompu. Koristit ce FaceBookov eventualni video chat ili nesto sto google ponudi. Nitko nece aktivno i duboko traziti da koristi skype kad postoji toliko mnogo dobrih alternativa. Zasigurno nitko nece kupiti Microsoftov produkt samo zato sto ima integrisan skype. Koga birga da li je to FaceTime, FaceBook Video Chat ili Google Video Chat? krajnjem Korisniku je sve isto.
Sa $8 Biliona mogli su besplatno podijelti 15 + milliona Windows Mobile telefona u obliku ekstremnog PR-a. WM nije los produkt, samo ljudi moraju shvatiti da on -- postoji.

Nisi u pravu. Brand je itekako bitan. Itekako.

Kuzo kaže...

Ne treba MS-u app, nego patenti za VOIP.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 23:21 (naxeem).
17 godina
Microsoft kupio Skype

Dok pročitah komentare do kraja, Naxeem mi ote riječ iz usta. Naravno da nemam podataka, ali da li je kome palo na pamet da Skype možda ima neke patente koje MS može potegnuti da zagorča život Google-u i Apple-u? U USA patentiraju sve i svašta, pa igrači koji nisu dovoljno "potkoženi" mogu naletjeti na zid ako ugroze nekog od velikih. Uvijek je dobro imati štogod za trgovinu.

Ako je MS-u stalo, a ne vidim zašto ne bi, može ispolirati Skype usluge, pa i potpuno ih prilagoditi i slabijim mobilnim uređajima. Ne vjerujem u početak naplate dosad besplatnih usluga i ukidanje podrške drugim OS-ovima, jer bi to brzo dovelo do odljeva korisnika, možda padne koja reklamica i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Microsoft kupio Skype

čovjek piše kako je 2005.-e nakon kupnje ebay pisao o skypeu link

već kruži šala da će skype sada postati "Microsoft Internet Phone Professional Premium 2012"

uglavnom, jedna od alternativa i u ne-ms vlasništvu je ooVoo

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

već kruži šala da će skype sada postati "Microsoft Internet Phone Professional Premium 2012"

Ne postoji niti jedan razlog da ljudi s vrlo poznatog, popularnog i kvalitetnog Skypea prelaze na nešto za što nitko nikad nije čuo. Sasvim je luckasto (da ne kažem idiotski i ne uvrijedim koga ružnim izrazom) izbjegavati Skype samo zato što je sada u Microsoftovom vlasništvu.

16 godina
naxeem kaže...

Ne postoji niti jedan razlog da ljudi s vrlo poznatog, popularnog i kvalitetnog Skypea prelaze na nešto za što nitko nikad nije čuo. Sasvim je luckasto (da ne kažem idiotski i ne uvrijedim koga ružnim izrazom) izbjegavati Skype samo zato što je sada u Microsoftovom vlasništvu.

Koliko god se "luckasto" cinilo, Microsoftova akvizicija Skypa ce izazvati poplavu open source, ali i komercijalnih  alternativa, jer jednostavno postoje ljudi koji ne vjeruju Microsoftu.

S obzirom na MS-ovu povijest, karta na koju ce OS rjesenja igrati ce biti zasigurno sigurnost, koja ce od sada kod Skypea biti pod znakom pitanja.

Lagane naznake se mogu vec iscitati iz nedavno najavljenog projekta GNU Free Call, gdje vec u uvodnom dijelu naglasavaju:

Our goal is to make GNU Free Call ubiquitous in a manner and level of usability similar to Skype, that is, usable on all platforms, and directly by the general public for all manner of secure communication between known and anonymous parties, but without requiring a central service provider to register with, without using insecure source secret binary protocols that may have back-doors, and without having network control points of any kind that can be exploited or abused by external parties. By doing so as a self organizing meshed calling network, we further eliminate potential service control points such as through explicit routing peers even if networks are isolated in civil emergencies.

Microsoft je poprilicno zamutio vodu sa ovim potezom, a sto ce isplivati na povrsinu nitko ne moze predvidjeti.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
16 godina
neaktivan
Microsoft kupio Skype

Ne znam zasto ga je Microsoft kupovao i to za jos 8 500 000 000 ja ga downloadao dzaba i uz to ga jos snimio na 2 PC-ja.{#}

1 4 hvala 0
17 godina
syncmaster245b kaže...
naxeem kaže...

Koliko god se "luckasto" cinilo, Microsoftova akvizicija Skypa ce izazvati poplavu open source, ali i komercijalnih  alternativa, jer jednostavno postoje ljudi koji ne vjeruju Microsoftu.

S obzirom na MS-ovu povijest, karta na koju ce OS rjesenja igrati ce biti zasigurno sigurnost, koja ce od sada kod Skypea biti pod znakom pitanja.

Lagane naznake se mogu vec iscitati iz nedavno najavljenog projekta GNU Free Call, gdje vec u uvodnom dijelu naglasavaju:

Our goal is to make GNU Free Call ubiquitous in a manner and level of usability similar to Skype, that is, usable on all platforms, and directly by the general public for all manner of secure communication between known and anonymous parties, but without requiring a central service provider to register with, without using insecure source secret binary protocols that may have back-doors, and without having network control points of any kind that can be exploited or abused by external parties. By doing so as a self organizing meshed calling network, we further eliminate potential service control points such as through explicit routing peers even if networks are isolated in civil emergencies.

Microsoft je poprilicno zamutio vodu sa ovim potezom, a sto ce isplivati na povrsinu nitko ne moze predvidjeti.

Da, OpenSource je danas toliko popularan i rasprostranjen da analiticari strahuju za M$ i njegovu buducnost. Niti je Skype prije bio OS, niti ce u buducnosti biti. 

Mentalist je moj idol... I torrente isto
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 7:45 (tnakir).
17 godina
naxeem kaže...
hrvooje kaže...

po tvome nikad ne bi postojale alternative i svi bi ljudi koristili samo jedan te isti softver. ponuda je tu pa tko voli nek izvoli. inače osim ooVoo postoji i jedan višeplatformski foss voip jitsi. podržava protokole SIP, XMPP/Jabber, AIM/ICQ, Windows Live, Yahoo!.Bonjour

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
15 godina
neaktivan
Sumrak kaže...

Hehe, ne bih se cudio da se odsad bude zvao "Mype" {#}

Ili Skynet

17 godina
Postoji bezbroj alternativa za Skype kako bi zvali fixnu ili mobilnu telefoniju sa nižim cijenama. Što više Skype je skup za zvati mobilne ali je nula preko neta na drugi Skype acc kaj imaju svi messengeri na svijetu.
Čisto za informaciju ako ko ne zna imate webcalldirect prek kojeg je zvati Njemačku T-mobile 0.075 €, znači 7,5 centi minuta, dok Skype računa 23,6 centa.
Isto tak ima aplikacija za Symbian, iOS i Android, MobileVoip preko koje možete koristit webcall.
17 godina
Microsoft kupio Skype

Ma samo da ga ne natrpaju sad sa "miljon" bespotrebnih opcija i kojekakvih integracija pa ce postati iritantan kao sto se desilo sa popularnima alatom za snimanje CD-DVD-a NERO.

Nero je bio izvrstan mali alat za przenje svega i kojecega, i onda su ga poceli natrpavati sa svime i svacime tako da je postao glomazan,iritantan i gotovo neupotrebljiv....

http://www.handmadeinterior.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

po tvome nikad ne bi postojale alternative i svi bi ljudi koristili samo jedan te isti softver. ponuda je tu pa tko voli nek izvoli. inače osim ooVoo postoji i jedan višeplatformski foss voip jitsi. podržava protokole SIP, XMPP/Jabber, AIM/ICQ, Windows Live, Yahoo!.Bonjour

Ma naravno da bi, ali kod ovih stvari alternative ostaju alternative jer je bitna mreža i njeno širenje. Klijent nije bitan ako je protokol dostupan, naravno, ali protokol jest bitan. Ako svi pričaju na MSN-u (300 milijuna) onda je klijent nebitna stavka, bitno je da ti koristiš tu mrežu.

16 godina
tnakir kaže...

Da, OpenSource je danas toliko popularan i rasprostranjen da analiticari strahuju za M$ i njegovu buducnost. Niti je Skype prije bio OS, niti ce u buducnosti biti. 

Tko prica o M$ ovoj buducnosti?

Rijec o Skypeu koji ce gotovo sigurno imati odredjeni odljev korisnika upravo radi toga sto je novi vlasnik velika americka korporacija. Stvar posebno dobija na tezini kada se uzme u obzir da su pred cca. godinu dana americke tajne sluzbe iznijele primjedbu kako "teroristi" koriste izmedju ostaloga i Skype kao sredstvo za sigurnu komunikaciju i da imaju prilicnih problema u prisluskivanju.

Upitno je da li ce Skype zadrzati reputaciju sigurne komunikacije, sto je, osim sve prisutnim "terroistima", iznimno vazno i u modernom poslovanju i sve se vise obraca paznje upravo tom segmentu komunikacije. Uostalom netko je vec spomenuo da Skype nije niti bas nesto jeftin u odnosu na VOIP konkurenciju tako da je pitanje sto je M$ mislio kada je  kesirao ovu ogromnu svotu.

Kao sto sam rekao, sve je tu jos prilicno mutno i posve nepredvidljivo. Svasta se moze izroditi.

17 godina
syncmaster245b kaže...

Rijec o Skypeu koji ce gotovo sigurno imati odredjeni odljev korisnika upravo radi toga sto je novi vlasnik velika americka korporacija. Stvar posebno dobija na tezini kada se uzme u obzir da su pred cca. godinu dana americke tajne sluzbe iznijele primjedbu kako "teroristi" koriste izmedju ostaloga i Skype kao sredstvo za sigurnu komunikaciju i da imaju prilicnih problema u prisluskivanju.

Upitno je da li ce Skype zadrzati reputaciju sigurne komunikacije, sto je, osim sve prisutnim "terroistima", iznimno vazno i u modernom poslovanju i sve se vise obraca paznje upravo tom segmentu komunikacije. Uostalom netko je vec spomenuo da Skype nije niti bas nesto jeftin u odnosu na VOIP konkurenciju tako da je pitanje sto je M$ mislio kada je  kesirao ovu ogromnu svotu.

Kao sto sam rekao, sve je tu jos prilicno mutno i posve nepredvidljivo. Svasta se moze izroditi.

Da, stvarno je problem sto ce teroristi izgubit secure channel :)))) Daj molim te... 

Mentalist je moj idol... I torrente isto
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

that is, usable on all platforms, and directly by the general public for all manner of secure communication between known and anonymous parties, but without requiring a central service provider to register with, without using insecure source secret binary protocols that may have back-doors, and without having network control points of any kind that can be exploited or abused by external parties.

I onda se prigovara kako Microsoft koristi FUD protiv open source-a. A oni isto rade - isto sranje, drugo pakovanje

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
tnakir kaže...

Da, stvarno je problem sto ce teroristi izgubit secure channel :)))) Daj molim te... 

I ti iz cijelog mog posta ti izdvojis jedinu rijec koja je pisana pod navodnicima. Za poluditi!

Pricaj mi o selektivnom citanju.

16 godina
Paolo2612 kaže...
syncmaster245b kaže...

that is, usable on all platforms, and directly by the general public for all manner of secure communication between known and anonymous parties, but without requiring a central service provider to register with, without using insecure source secret binary protocols that may have back-doors, and without having network control points of any kind that can be exploited or abused by external parties.

I onda se prigovara kako Microsoft koristi FUD protiv open source-a. A oni isto rade - isto sranje, drugo pakovanje

Cekaj malo. Tekst u kojem se kaze da ce ti se nesto dati beplatno na koristenje i bez ikakvih obaveza, mozes strpati u istu kategoriju sa ovime?

Tebi kada bi ti netko poklonio  i vrecu zlata ti bi se zalio da ti je pretesko.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 13:40 (syncmaster245b).
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
Cekaj malo. Tekst u kojem se nigdje ne spominje niti jedna firma, ili proizvod, ili model poslovanja i gdje govore da ce ti se ponuditi, ako zelis besplatna alternativa, mozes strpati u istu kategoriju sa ovime?

Tebi kada bi ti netko poklonio  i vrecu zlata ti bi se zalio da ti je pretesko.

U tekstu se lijepo spominje Skype i da žele program bude sličan njemu, ali bez xyz stvari. Neki će reći da se govori kako skype ima te stvari, a drugi da je taj drugi dio rečenice potpuno nevezan za prvi.

I oni mi ne nude nikakvu vreću zlata, već imam svoju vreću zlata (skype) a ovo su budale koje mi dođu sa obećanjima i pričicama da uzmem njihovu vreću (koja još niti ne postoji, a da ne govorim da mi nitko ne garantira da je njihov program kvalitetan, siguran itd.) zlata umjesto ove prve a da neznam koliko je bolja i još mi pritom drže propagandu kako moja vreća možda je ukradena, puna zlata dobivena iskorištavanjem male djece u africi i da je se odreknem (ove gluposti o backdoor-ima, inscure secret binary, exploit i drugim spikama koje ne mogu potvrditi i služe za FUD).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 13:53 (Paolo2612).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice