Microsoft kupio Skype

poruka: 102
|
čitano: 20.249
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft kupio Skype".
14 godina
protjeran
Re: Microsoft kupio Skype
naxeem kaže...

Da, zapravo, tu firmu vodi hrpa idiota.

Meni je super ovaj naš mentalitet. Možeš se smijati glupim izjavama po cijeli dan.

Dobra je ona reklama: "zemlja s milijun nogometnih izbornika, milijun ministara financija, milijun ljubavnika, milijun stratega, analitičara..." - LOL živa istina.

Da, naš mentalitet je zakon. Imaš materijala za smijanje koliko hoćeš.

17 godina
naxeem kaže...
oliver kaže...
U Microsoft se pokazalo da nemaju personal koi moze da napravi nesto veliko I novo,mislim da I sami neznaju zasto su kupili skype..

Meni je super ovaj naš mentalitet. Možeš se smijati glupim izjavama po cijeli dan.

Dobra je ona reklama: "zemlja s milijun nogometnih izbornika, milijun ministara financija, milijun ljubavnika, milijun stratega, analitičara..." - LOL živa istina.

I svi oni šejraju jedan mozak :))

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
Makavelii kaže...

cccc, zasto bi zabranjivali korisnicima da stavljaju svoje smajlice? kakve su to bedastoce?

ako ja zelim koristiti svoje smajlice i svoj text zasto bi mi to bilo zabranjeno?

Koristi. Ne s mnom u razgovoru, di moram pogađati što me pitaš. Debilana žešća to izgleda.

debilno je kada su neke normalne rijeci zamjenjene sa smajlicima to se slazem... ali ja koristim par smajlica i to ne u "normalnom" razgovoru nego onako kada zelim nesto naglasiti ili  izraziti se nekako dodatno onda stavim jos i svoj smajlic... i meni je to ok...

a ovi o kojima ti pricas... e pa jebi ga ako ti to smeta ne moras s takvim ljudima komunicirati... ja ih izbjegavam...

17 godina
Kuzo kaže...

Ako je Skype toliko uspesan zasto je 500 mil$ u minusu ?

Uspjesnost je rezultat poslovnog modela koji cesto ima jako malo veze sa (kvalitetom) proizvoda.

Skype je vecinski u vlasnistvu fondova kojima je core business kupovati i prodavati udjele a ne bavit se VOIPom. Ebay je internet shop a osnivaci su preslabi da ista konkretno naprave.

MS ima puno vise utakmice u nogama i on ce jako profitabilno iskoristiti svoj kapital, partnerstvo sa Nokiom i ogroman userbase Skypea.

Sto se tice vrijednosti akvizicije, postoji stara zidovska poslovica: You gotta spend money to make money ;)

17 godina
neaktivan
artfull kaže...

8.5 milijardi {#} ... pitam se koliko je koštao razvoj google voicea ili apple face time a u kontekstu ovog članka :D

Pitam se koliko novca će oni utući razvoj i reklamiranje  Voicea i Facetimea da dostignu 650+ milijuna korisnika koje ima Skype?

Kao što je Microsoft napravio s Yahoo-om - lakše/jeftinije/brže  je potpisati ugovor/kupiti tvrtku i dobiti njihove korisnike na pladnju nego ulupati ogromne novce u pokušaj da ih preobratiš

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 14:15 (Paolo2612).
15 godina
neaktivan
Microsoft kupio Skype

Odlična vijest,

to može biti samo dobro za krajnje korisnike a pod tim mislim :

Google voice - (ne samo za SAD)

Skype integriran u OS i bolja podrška na WP7

Napokon dobra verzija skypea za Android (ovo će neki karakterizirati kao fail ali ipak iza MSa ne stoje amateri već stručnjaci koji će napraviti dobar posao)

Dodatna ulaganja u samu platformu

P.S. MS će naravno ostaviti besplatne servise a možda i integrira samu uslugu unutar njihovih servisa office365, hotmail tj. live tako da će se moći komunicirati od bilo kuda iz browsera. Da je google kupio bio bi prevelik igrač i to nikako nebi bilo dobro za tržište niti za razvitak same tehnologije.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Microsoft kupio Skype

"Prodajom nedavno kupljenog Skypea, eBay je zaradio 2,55 milijardi dolara za 30% udjela..."

Pa, ako je 2005 nedavno, onda OK :)

BTW, ako je kupovina od strane eBay-a bila fail, ovo će bit epic fail ... ebay je Skype svojevremeno platio preko 3 miljarde, sad su sa ovim malo isplivali, ali i dalje im je to jedan od većih promašaja. Ali, dat 8,5 miljardi ... uff. Tipična Balmerova fiksacija da MS mora postat igrač u segmentu komunikacija - i sustić Cisco na tom području. MS proizvod koji u zadnjih par godina dobiva daleko najjači push je MCS/OCS/Lync, kroz sve moguće kanale, a sve bez nekog vidljivog rezultata. Uncle Fester će im doć glave {#}

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft kupio Skype

Izašla službena objava:

Microsoft to Acquire Skype
Combined companies will benefit consumers, businesses and increase market opportunity.

REDMOND, Wash., and LUXEMBOURG – May 10, 2011 – Microsoft Corp. (Nasdaq: "MSFT") and Skype Global S.à r.l today announced that they have entered into a definitive agreement under which Microsoft will acquire Skype, the leading Internet communications company, for $8.5 billion in cash from the investor group led by Silver Lake. The agreement has been approved by the boards of directors of both Microsoft and Skype.

...

With 170 million connected users and over 207 billion minutes of voice and video conversations in 2010, Skype has been a pioneer in creating rich, meaningful connections among friends, families and business colleagues globally. Microsoft has a long-standing focus and investment in real-time communications across its various platforms, including Lync (which saw 30 percent revenue growth in Q3), Outlook, Messenger, Hotmail and Xbox LIVE.

Skype will support Microsoft devices like Xbox and Kinect, Windows Phone and a wide array of Windows devices, and Microsoft will connect Skype users with Lync, Outlook, Xbox Live and other communities. Microsoft will continue to invest in and support Skype clients on non-Microsoft platforms.

...

Skype will become a new business division within Microsoft, and Skype CEO Tony Bates will assume the title of president of the Microsoft Skype Division, reporting directly to Ballmer.

...

Founded in 2003 and based in Luxembourg. Skype can be downloaded onto computers, mobile phones and other connected devices for free.

Dakle Linuxaši i appleovci se ne moraju brinuti, integracija u sve živo slijedi i Skype je službeno asimiliran a ne posebna tvrtka.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 14:31 (Paolo2612).

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

8.5 milijardi {#} ... pitam se koliko je koštao razvoj google voicea ili apple face time a u kontekstu ovog članka :D

Pitam se koliko novca će oni utući razvoj i reklamiranje  Voicea i Facetimea da dostignu 650+ milijuna korisnika koje ima Skype?

Kao što je Microsoft napravio s Yahoo-om - lakše/jeftinije/brže  je potpisati ugovor/kupiti tvrtku i dobiti njihove korisnike na pladnju nego ulupati ogromne novce u pokušaj da ih preobratiš

Nešto manje al ok. Ne kažem da MS u ovo nije "brže i jeftinije" al htio sam ilustrirati da se u ovakvim stvarima razlikuju te dvije korporacije. MS pa i Google kupuju i gutaju i onda to integriraju kako znaju i mogu. Apple s druge strane dosad nikad nije kupovao veće firme. Mislim da je NeXT pred sto godina bio najveća njihova investicija od kojih 400 miljuna, ostalo su sve neke male firme iz kojih zapravo samo uzme ljude, a brand uvijek gradi svoj.

A.
16 godina
naxeem kaže...

Ma nisuuuuuuuu

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina
Microsoft kupio Skype

Vidim da mnogi očekuju integraciju u W8... Dobro je da naprave mogućnost da se moće instalirati i da nakon toga bude "kompatibilno" sa Win7/8, ali da mi ga prisilno ubace mogu samo bljuvat po tome. Uglavnom, dobra posao za MS. GG Da bar imam love da kupim njihove dionice...

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft kupio Skype

mah, ja sam se i onako vratio na skype 2.8 jer onaj nered od sučelja na 5 nisam mogao podnositi ... totalni UI promašaj. 

A.

1 0 hvala 0
16 godina

Jesam ja jedini kojem je kroz glavu prošlo - " UUU nice, napokon netko veliki iza Skypea tko će mob providerima majku spominjati na VoIP throttling i slične gluposti"?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
odjavljen
artfull kaže...

mah, ja sam se i onako vratio na skype 2.8 jer onaj nered od sučelja na 5 nisam mogao podnositi ... totalni UI promašaj. 

Sredit će to MS. {#}

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
17 godina
syncmaster245b kaže...

Ma nisuuuuuuu

XDDD

Living in a world of dreams...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 15:15 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...
Nešto manje al ok. Ne kažem da MS u ovo nije "brže i jeftinije" al htio sam ilustrirati da se u ovakvim stvarima razlikuju te dvije korporacije. MS pa i Google kupuju i gutaju i onda to integriraju kako znaju i mogu. Apple s druge strane dosad nikad nije kupovao veće firme. Mislim da je NeXT pred sto godina bio najveća njihova investicija od kojih 400 miljuna, ostalo su sve neke male firme iz kojih zapravo samo uzme ljude, a brand uvijek gradi svoj.

Apple kupi firmu koja ima vec gotove proizvode i onda te iste proizvode samo rebrandira u Apple, a firmu koju kupi "ubije". Pa na kraju ispadne da je Apple napravio svoj CPU za iPad i iPhone, a ubiti je samo rebrandirao vec postojeci PA Semi CPU.

17 godina
Microsoft kupio Skype

Nije to samo kupnja softwera već imena prvenstveno. Dakako da microsoft može napraiviti nešto poput skypa ali neće ga uspijet progurat jer ipak skype je brend. I još kad to lijepo spakiraju u wp7, bit će to prava stvar.

Jedno je sigurno. Kad microsoft naumi biti n1 sa nečim nema te love koju oni nisu spremni dat.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Shen kaže...
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...

Apple kupi firmu koja ima vec gotove proizvode i onda te iste proizvode samo rebrandira u Apple, a firmu koju kupi "ubije". Pa na kraju ispadne da je Apple napravio svoj CPU za iPad i iPhone, a ubiti je samo rebrandirao vec postojeci PA Semi CPU.

Ne, PA Semi cpu na ARM platformi ne postoji. Apple je kupio PA semi da bi došao do ljudskih resursa i ev nekih patenata. Firmu su platili 278 miljuna dolara, i to je najveća akvizicija koju je apple napravio u zadnjih 15 godina i mislim druga najveća uopće. Ukupno Apple nije potrošio na akvizicije više od milijardu dolara u svojoj povijesti ... 

A.
16 godina
protjeran
artfull kaže...
Shen kaže...
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...

Ne, PA Semi cpu na ARM platformi ne postoji. Apple je kupio PA semi da bi došao do ljudskih resursa i ev nekih patenata. Firmu su platili 278 miljuna dolara, i to je najveća akvizicija koju je apple napravio u zadnjih 15 godina i mislim druga najveća uopće. Ukupno Apple nije potrošio na akvizicije više od milijardu dolara u svojoj povijesti ...

ma naravno, fingerworks isto tako nisu kupili nego je sve to ustvari apple razvio...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
Microsoft kupio Skype

super

0 0 hvala 0
17 godina
Microsoft kupio Skype

Di je Apple u ovoj prici? Nisan nasa u tekstu?

Mentalist je moj idol...

10 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema ga!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 16:45 (kizo2703).
17 godina
grimyHR kaže...

ma naravno, fingerworks isto tako nisu kupili nego je sve to ustvari apple razvio...

http://www.crn.com/slide-shows/channel-programs/223300122/10-apple-acquisitions-that-made-their-mark.htm

Kad malo bolje pogledaš ovaj popis ispada da su dosta toga oni "razvili"....

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...
Shen kaže...
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...

Nitko nije rekao da nisu i da im ta ekipa i patenti nisu pomogli doći do ovoga, al to je bila relativno mala cifra . Pričamo o akvizicijama i ciframa. Pogledaj koliko toga i koje cifre su iskesali google i MS koji je tema priče. Ovo je vjerojatno najveća do sad, al ima tu toga ...

A.
15 godina
neaktivan
Microsoft kupio Skype

Več vidim skype u sklopu WIN 8 :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Di je Apple u ovoj prici? Nisan nasa u tekstu?

Ne možeš protiv flejmera razumom, jedino ban pomaže. Na svakom forumu ima par takvih. Sjeća se tko Androgenika na iskon.hr forumu prije nekih 6-7 godina? Identična situacija. Možda je čak isti tip i ovdje negdje :D

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan
Microsoft kupio Skype
zapravo se spominju konkurentske tehnologije ili usluge od googlea i applea. Uostalom pričamo o preuzimanju i povezanim temama. U svakom slučaju vezuje se na temu.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tko je do ovog posta uopće spominjal ikakve konkurentske tehnologije??? A tu je počelo offtopičarenje!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
protjeran
artfull kaže...

8.5 milijardi {#}  ... pitam se koliko je koštao razvoj google voicea ili apple face time a u kontekstu ovog članka :D

a ja se pitam tko uopce koristi face time...a bome i google voice..

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 18:04 (grimyHR).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Tko je do ovog posta uopće spominjal ikakve konkurentske tehnologije??? A tu je počelo offtopičarenje!!

a ti imaš nešto pametno za reći na temu ili se zapravo tebi offtopicari i trolla? 

Pretpostavlja se da je glavni motiv Microsofta (Ballmera) za kupnju Skypea upravo Windows Phone 7 i u suradnji s Nokijom integracija VOIP usluge u sustav, kao konkurentne opcije Google Voiceu i Appleovom Facetimeu.

Inače u naslovu se priča o preuzimanju, sasvim je normalno da se čitava priča uspoređuje sa drugim platformama i rješenjima VOIPA a i povezanog, te preuzimanjima općenito, a posebno MSovima kroz povijest.

A.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice