Da budem "od koristi"; evo vam link finalne hrvatske verzije tog razvikanog Firefoxa 6.0. Osobno, zadovoljan sam korisnik Chromea, i ne zamaram se ultra-giga-mega 135.2 prealpha verzijama... Kako bilo, ne velim da je Chrome najbolji/najbrži, već je on za mene jednostavno browser iskoristivosti svakog drugog...
Vec ga imamo :P
Ali engl. verziju. Ne volim da mi je software na hrvatskom, zbunjuje me...
Vec ga imamo :P
Ali engl. verziju. Ne volim da mi je software na hrvatskom, zbunjuje me...
Također... Prijevod je većini slučajeva ko da su ih plaćali "per word", a i ako imam neki sw problem u Windowsima naprimjer, uvijek je više vjerojatno da ću rješenje za isti naći na engleskom, a ne na dragom nam hrvatskom.
Kakva f*-in finalna verzija? Skinem i kaze mi da je ovo beta!
Pise samo 6.0, ali kada sam updatea-o i kada se otvori stranica o novim informacijama pisalo je da je beta.
I FF mi je bio na hrvatskom, sad je na engleskom. Sad, je li beta nema druge jezike ili se tek tako sam prebacio, ne znam.
Tko ti kaze da je beta? Web stranica kaze da je beta (koja nije updateana i nece bit dok FF6 sluzbeno ne izadje).
Da ti dam link na stranicu di pise da imas FF3.6? U stvari evo!
evo ja sam sad skinuo 6.0, tj. nadogradio, imao sam 5-icu, i kako sad mogu da provjeri jel fakat imam 6-icu ili.....?? nikad to nisam gledao ni provjeravao ni ništa samo sam nešto prčkao popostavkama da mi se otvara google i tak neke sitnice pa neznama kako to provjerit, pa kao mi možete reč da i to napokon znam
Firefox gumb - Help - About Firefox
Njima nece pomoci bilo koji broj kada nisu u stanju da napraviti browser koji se nece rusiti svako malo zbog konflikata sa flash-om.Pogledam na YT 5 videa,a na 6 videu FF not responding.
Prijavi bug.
Da se to meni dogada, odavno bih ga prijavio. Ali, guess what? Ne dogada mi se... Mislim, zelis li ti funkcionalan browser ili samo plakati kako nije funkcionalan? Ako je ovo drugo onda ti dobro ide... :D
NHF
Prijavim ja svaki put kad se to desi pa opet nikakvog poboljsanja ne vidim.Zanimljivo je da su se ti problemi poceli desavati nakon 4 verzije FF.Umjesto da idu napred oni se vracaju nazad.Kad koristim Chrome i IE nemam nikakavih problema.Kada je open source mogao konkurirati komercijalnom softveru=nikad.
Tko ti kaze da je beta? Web stranica kaze da je beta (koja nije updateana i nece bit dok FF6 sluzbeno ne izadje).
Da ti dam link na stranicu di pise da imas FF3.6? U stvari evo!
Obicno mi poslije update potvrdi koju verziju koristim, bit ce onda da nije stranica updateana. Sorry!
Ima itekakav, to je sve psiholoski. Mozda na tebe ne utjece jer znas bolje od toga, ali dam se kladiti da ne gdje postoje likovi koji se kunu u premoc svog browsera samo zato sto je vec u verziji X, u odnosu na neki drugi browser koji je tek u verziji Y.
Nije usporedivo sa Operom, jer Opera nema tako agresivan marketing, i propovjednike po netu. Plus Opera je zatvorenog koda tako da to nekima stvara odbojnost sto sve skupa pridonosi nizoj popularnosti. A Chrome je relativno mlad browser, tako da je tesko izvlaciti nekakve zakljucke iz broja njegove verzije i rasirenosti.
To svakako stoji i slažem se.
Ali prosječan korisnik ni ne zna što je open source, dakle možemo zaključit da je najveći problem browserima, odnosno najveća prednost chromea agresivan marketing, a ne pumpanje broja verzija.
Inače, meni taj minimalizam neide u glavu, ni to natjecanje s brojevima, umjest da ima pregledno nakrcane sve opcije, ne danas ti moraš ić po meijima i tražit ih. A pušenje fore s brojevima samo dokazuje na kakvo svijet živimo.
Da ne otvaram novu temu, zna netko kako u FF maknuti onaj Google +1 gumb sa svih stranica? Za Chrome postoji addon "Disconnect from Google +1", ne mogu naći nešto slično za FF.
Dio sa otvorenim u odnosu na zatvoreni kod se nije odnosio na prosjecnog korisnika.
Dio agresivnog marketinga jest nabijanje broja major verzije. Tj. nabijanje verzija proizlazi iz agresivnog marketinga.
Ak na svakoj buducoj verziji ucitavanje bude 20% krace od ovog, nakon još 5 komada ruše sve principe kauzalnosti. Mislim da na to gađaju
Ja cu spomenut nedostatak Firefoxa kod Maca. Opera mi je ponuđena za free instalaciju na App Storeu,
a Firefox nije i nije mi jasno zašto? Šta nije i njima u interesu da je ima svugdje nebi li bila dostupnija svima.
Postavljanje na App Store je koliko znam besplatno, a i usput si malo rasterete servere, jer ih ovako drži i Apple na svojima.
Znam da nije direktno vezano uz samu vijest, ali mi je cudna ta njihova politika i propust..
Inace otišao sam u Firefox i pisalo mi je da imam verziju 5.0.1 i da je Firefox aržuriran.
Možda za Mac stigne kasnije ponuđena nadogradnja.
Smješno u cijeloj prici mi je što imaju 3 znamenke slobodne kod 5.x.x, a oni mjenjaju samo ovu prvu iz verzije
(osim za valjda taj neki mizerni update ovu zadnju). Onda bi bilo logicnije da uvedu samo 5.x oznacavanje.
Tj.kako su krenuli, tocka im nece ni trebati, jer svaka nadogradnja ce dobit novi broj pa tako valjda do 50 ili kolko
Firefox 6 jos nije sluzbeno izasao, ovo je leak s Mozillinih FTP servera