GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.543.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
Nije problem u tih 7K kn,nego problem je sto vi mislite da je normalno da nova serija bude skuplja od one prije!!
S takvim nacinom razmisljanja i kupovinom samo poticete na takav trend!
Ali nazalost nije to samo tako u IT branši,to je jos sitnis,novi modeli high-end pojacala i zvucnika kostaju po para do desetak tisuca eura skuplje od predhodne generacije!!
Uglavnom sve oslo u kujac,ako gtx 1070 bude 5K kn onda stvarno..
AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...
Nije problem u tih 7K kn,nego problem je sto vi mislite da je normalno da nova serija bude skuplja od one prije!!
Ali nazalost nije to samo tako u IT branši,to je jos sitnis,novi modeli high-end pojacala i zvucnika kostaju po para do desetak tisuca eura skuplje od predhodne generacije!!

ošlo je to davno u kujac...

baš jučer provjeravam cijene radi rasprave s nedokazanim kolegom i skužim da je 7970 izašla sa cijenom od 550 dolara, dok je njezina prethodnica koštala 370 dolara

to je rast cijene u istoj klasi, u samo godinu dana, od jebenih 50%

i onda se pizdimo kad nam na isti način nabijaju cijenu i danas

11 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Isitna + kako je predstavljeno kao da ce nova serija bit "povoljna i jeftina" hmm ne cini se da ce tako bit skoro

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)
U trendu je pad prodaje PC komponenata...grafe se prodaju 10% manje a po meni to će padati i dalje. Samim time će i cijene rasti. Ljudi su prezasičeni, nema nekih hebenih igri koje bi gurale prodaju hardvera, prelazak na konzole, nema novih IP jeva nego se samo štancaju jedni te isti nastavci ili još gore rebootevi itd. Krenulo je odlično za PC gaming ali mislim da slijedi debela stagnacija. Evo ja prvi sam prilično nezainteresiran za novi hardver a mislim da spadam u skupinu hardverskih frikova.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

GTX 1070 malo brži od Titan X.

Cijena 449$/372 GBP.

PSN - DeniZg80
13 godina
Kao hardwer entuzijast ja bih mijenjao isti i češće nego sad ali mi financije i rast cijena to ne dopustaju!
Ali posto smo mi nebitni u globalnoj ekonomiji i platezna moc nam je neusporedivo gora od zapada i razvijenih zemalja taj trend povecanja cijena me uopce ne cudi!!
AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
XXX kaže...
U trendu je pad prodaje PC komponenata...grafe se prodaju 10% manje a po meni to će padati i dalje. Samim time će i cijene rasti. Ljudi su prezasičeni, nema nekih hebenih igri koje bi gurale prodaju hardvera, prelazak na konzole, nema novih IP jeva nego se samo štancaju jedni te isti nastavci ili još gore rebootevi itd. Krenulo je odlično za PC gaming ali mislim da slijedi debela stagnacija. Evo ja prvi sam prilično nezainteresiran za novi hardver a mislim da spadam u skupinu hardverskih frikova.

- a i mi nismo više tako mladi,

btw - da se nadovežem na relativiziranje i generalizacije vezano za cijene i kupnje grafičkih kartica (usporedba sa trošenjem novca na aute, alkohol, itd), moj ''porok'' su ženske, izlasci i treniranje, no tu radi se zapravo o nacinu zivota jel, neki dan vidim shuze za !000kn i velim si, jbg trebaju mi za trening, a zapravo sam ih uzeo da ih pokazem na treningu, uz njih sam uzeo 2 sportske majce i trenerku nek imam novo, a koliko je love ostalo u dogledno vrijeme po kafanama zagreba ni ne racunam, al i7 umjesto i5 i gtx 980ti umjesto moje prastare AMP 670 u zadnjih dva mjeseca sam vjerovatno mogao uzeti da sam se na to orjentirao, svatko imas svoje, tko voli skupu plastiku i jeftini metal koji zajedno proizvode frameove nek si to i kupi, ja cu prodati i ovo sto imam najvjerovatnije i kupit si laptop ... tko jos ima vremana za igranje igara, to je za adolescente i djecu ...

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 15:33 (Glavas_ZG).
12 godina
XXX kaže...

VR?

Ako to nije (r)evolucija, koja između ostalog traži dosta jači hardver, onda ne znam što jest?

PSN - DeniZg80
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)
To se tek treba dokazati, proširiti, prihvatiti...nije isključeno da će i skroz propasti poput 3D TV-a. Ljudima se neda imati to na glavi, problem je igrati duže od pola sata i dr. Mnogi to žele samo probati iz znatiželje. Upitno je to sve skupa a guraju nam to jer nemaju kaj drugo. Ako to ne prođe ostaje uvjeravanje kako je 120 hz gaming jedino kaj vrijedi :D.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Jesi probao?

Btw, osim VR-a imamo i monitore - 4K, 5K i uskoro 8K. :) Ima se što razvijati.

13 godina
Da taj VR moze proc kao 3D,dok ne izmisle nesto laganije i prakticnije tesko da cu cipat BF3/4/1 par sati u komadu s tim na glavi!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Btw, osim VR-a imamo i monitore - 4K, 5K i uskoro 8K. :) Ima se što razvijati.

Mene vise zanima kad ce oled doci u povoljne vode nego trenutni VR koji je daleko od toga kako se zove :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Opet fejk vijesti? Pa ta tablica se provlači već deset puta po ovoj temi i to dvaput s tim linkom.

13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Baš sam pogledao video. Podsjetilo me na naše političare. Nikad ne smiju reći da netko laže, već "govore neistine". Tako i Jay za Nvidiu: "They made a mistake."

Pratim lika inače, fora je, ali mi se čini da naginje dosta na Nvidiju, ali opet nije baš da sere po AMD-u. Ima pametnih stvari u svakom slučaju.

Cogito ergo ludo
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

1080Ti će bit bombica. Samo da bude cjenovni replacement 980ti kartice, a ne titana. Ali, sama činjenica da 1070ka ima 150w tdp - a po performansama je ala 980ti - govori da će pascal na 250w nudit puno bolji boost :) 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 1:51 (eywa33).
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
eywa33 kaže...

1080Ti će bit bombica. Samo da bude cjenovni replacement 980ti kartice, a ne titana. Ali, sama činjenica da 1070ka ima 150w tdp - a po performansama je ala 980ti - govori da će pascal na 250w nudit puno bolji boost :) 

Ah vjerojatno i cijena bude bomba.

No na kraju svaka roba ima svog kupca kad tad...

10 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Od kuda Vam informacija o snazi GTX 1070 ?

Zar nije ocito je da ce biti slabija od Titan X i 980ti.

Battlelog: Glavas_ZG

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Cjenovno me i strah misliti što će biti. :D Osnovna cijena za FE edition $900, Europa 1100€ do 1500€. Nvidia od ove generacije pumpa cijene opet jer nema konkurenciju u tom segmentu.

11 godina
Glavas_ZG kaže...

Od kuda Vam informacija o snazi GTX 1070 ?

Zar nije ocito je da ce biti slabija od Titan X i 980ti.

http://videocardz.com/60265/nvidia-geforce-gtx-1070-3dmark-firestrike-benchmarks

Trebala bi bit tu negdje.

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

17900 gpu score,970ka sa masnim OC ide preko 14K,980ti ide oko 18-19K!

edit:vidim da nisu radili OC na 1070,tako da izgleda da je jača od 980ti i TitanX

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 13:01 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
protjeran

evga superclocked sa 100 MHz više?

12 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Ma onda će bit SSC i FTW vjerovatno koje će imati veće klokove

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Top komentar u videu "doesn't really matter the vast majority of people are not going to be buying the reference card especially considering it's now $100 more expensive. And Second party coolers in most cases better." Ovo je baš pravi prikaz fanboya, da kartica eksplodira "nema veze događa se, kupi novu". Ali zato kad AMD referentna bude vruca onda svi trljaju ruke... majke mi naj gori community

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
volegradele kaže...

17900 gpu score,970ka sa masnim OC ide preko 14K,980ti ide oko 18-19K!

edit:vidim da nisu radili OC na 1070,tako da izgleda da je jača od 980ti i TitanX

Ide ona bez ikakvih problema iznad 20k :)

D3lBoy kaže...

Top komentar u videu "doesn't really matter the vast majority of people are not going to be buying the reference card especially considering it's now $100 more expensive. And Second party coolers in most cases better." Ovo je baš pravi prikaz fanboya, da kartica eksplodira "nema veze događa se, kupi novu". Ali zato kad AMD referentna bude vruca onda svi trljaju ruke... majke mi naj gori community

A što misliš da nikad neće bit fanboyića na nekoj strani? To je realnost. A što se tiče kritičnosti prema ovom pascalu, mislim da je skrupulozno iskritiziran na ovom forumu od većine. S druge strane, r9 290/x je sa referentnim hladnjakom išla punih 10-15C gore (94C!!!). Kritika potrošača je bila više nego na mjestu - čip je bio prevruć! Mahom su ljudi kupovali 3rd party hladnjake (nickysl jedan od prvih ovdje ako se ne varam).

Uz to, jayz2cents je izbacio video gdje pokazuje u real timeu kako se brzo čip na 1080ki grije. I iako je smeće hladnjak, ipak na 80% venta kartica će držat klok ispod 80ak stupnjeva bez ikakvog trotla...

Tako da naposljetku ipak uspoređuješ dva radikalno različita čipa/kartice. Ima mana, i ovdje su istaknute od forumaša bez ikakvog fenbojizma, ali reć kako je ova situacija slična r9 290/x launchu je smiješno. Nisi nigdje spmenuo da je riječ o r9 290 seriji, ali nema bit što drugo ja mislim.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Neznam za vas al meni blesavo izgledaju ovi novi aftermarket hladnjaci, najogavniji mi je onaj Gigabyte extreme gaming model sa linka iznad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice