Dakle imam problem iz naslova...
Probudim se ujutro i PC bude upaljen, neki put se dogodi i tokom dana. Također se neki put javlja problem i prilikom paljenja da PC krene jako vrtiti ventilatore i ništa se ne događa pa ga moram isključiti na napajanju pa tek onda se uspije upaliti. Bitno je napomenuti da dok radi PC nema apsolutno nikakvih problema i temperature su odlične.
Isto što je dosta bitno je da sam identičan problem imao prije 3 godine i nakon nekoliko tjedana natezanja sa Linksom i zamjenom grafičke (?) da bi se na kraju ustanovilo da je problem u matičnoj, s tim da su mi dali potpuno isti model matične ploče... 3 godine je sve dosta dobro radilo da bi opet došlo do problema. Ono što mene sada zanima kolike su šanse da je uzrok problema u tom pojedinačnom modelu matične ploče ili možda poteškoće uzrokuje neka druga komponenta poput napajanja. U mraku sam što se tiče ovog problema jer garancije više nemam a jednostavno nemam nikakvih rezervnih komponenti da testiram svaku pojedinačno. Također što je bitno da ništa osim što su ovi na servisu mjenjali nije bilo zamjenjeno u zadnje 3 godine.
Postoji li nekakav test ili nešto pa da sam uspije poprilično sigurno utvrditi koja komponenta stvara problem pa da jednostavno kupim neku novu?
Ono što meni odmah na pravu pada na pamet je matična i ram memorija samo nemam konkretnu ideju kako testirati jer dok je PC upaljen sve radi dobro.