Pozdrav!
Prije par mjeseci uzeo sam novi kompjuter. Komponente su sve prema preporuci ovdje sa foruma - sve osim tipkovnice i zvučnika (Logitech Z313).
I eto... primjetio sma da zvučnici zuje. Nisam još uspio skužiti u kojem trenutku, tj. postoji li neko pravilo pa da mogu sam to izazvati i tako probati odgonetnuti što bi bio uzrok. Uglavnom u nekom trenutku počnu zujat poput trafostanice i što ih više pojačavam zuje sve jače (nije da ne rade pri tome - čuje se npr. i muzika ako je puštena, ali čuje se i zujanje). Probao sam palit/gasit zvučnike, restartat kompjuter... ne pomaže. Onda sam sasvim slučajno otkrio stvar koja u 100% slučajeva trenutno prekida zujanje: ištekam zvučnike iz struje i odmah uštekam nazad i poslije toga rade normalno... do idućeg zujanja...
Ima li netko ideju koji bi mogao biti uzrok zujanja i dal na temelju ovog što sam opisao mogu zaključiti da greška nije u matičnoj (tj. integriranoj zvučnoj kartici). Jer ako je greška u zvučnicima, imam garanciju, samo što bih volio znati koji je uzrok tako da mogu namjerno izazvati to zujanje kad im odnesem natrag te zvučnike jer je na prvi pogled s njima sve u redu i već vidim kako kad ih donesem tamo baš neće htjet zujat...

Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija