HP servis laptopa - iskustva i preporuke

poruka: 6
|
čitano: 9.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav, nov sam na forumu, nadam se da na dobrom mjestu otvaram ovu temu.

Naime tražim preporuku ha servis HP laptopa, bio sam u CS- Computer Servis u Zagrebu, Prečko i ukratko mogu reći - sve najgore :)

Tako da li imate koji hp servis za preporučiti?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Zel-Cos d.o.o. ovlasteni serviser za hp racunala .
Nemoj se prkosit gravitaciji .
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koji je model laptopa, u jamstvu je?

www.itelektronika.com

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

hp Proobok 4530s

nije u jamstvu,

čuo sam se s Zel-Cos, objasnio im simptome, misle da je matična pa bi mogući trošak bio do 600 kn + pdv, sad si mislim jel mi ima smisla popravljati 

koliko se uope mogu matične ''popraviti'' i da li je onda podložniji da nešto drugu ubrzo krepa? 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: HP servis laptopa - iskustva i preporuke

Pouzdanost popravka ovisi o kvaru, metodi popravka i kvaliteti popravka. Pod kvalitetu se podrazumijve oprema kojom se vrši popravak iskustvo i znanje dijelatnika koji ju radi.

Najčešće metode popravka ako je u pitanju zakazivanje bga čipova su reflow, reballing i zamjena čipa. Moja preporuka je uvijek zamjena čipa. Tako da prije nego daš laptop na servis raspitaj se malo što to oni naplaćuju jer nije svejedno. Inzistiraj na jamstvu od 6mj.

4530s ima problema i drugih tkz standardnih problema a simptomi su blinkanje power led (kod utora za punjač) čim se priključi punjač, taj kvar je nešto povoljniji.

www.itelektronika.com
10 godina
neaktivan
Radi se o HP ProBook 4530s koji je radio na win7  (ne registriranim ako je to kome bitno:) )
Problemi su počeli s učestalim zamrzavanjem na windowsima, nakon koji dan tako nebi se pomakno od bootanja, ali računalo se upali.
Nakon toga sam uspio bootat na Ubuntu s USB sticka, ali zanimljivo samo jednom, nakon toga bi se bootao, ali bi bio zamrznut, i onda treću put i nadalje bi stao na bootanju.
Uvijek mi se čini da se procesor malo previše zagrijava. A nedavno sam ga otvori i očistio prašinu kod ventilatora.
Krenuo sam s dijagnostikom u BIOS , za Hard disk -passed, ali ''Runnig up test'' se oduži preko 12 sata pa sam ga prekinuo.
Da budem siguran da nije stvar u hardu, stavio sam drgu hard koji sam inače korsitio kao eksterni u laptop, isti problemi su se javili kad bi pokušao bootat ubuntu s USB, a ovaj hard disk spojio kao eksterni na drugi laptop i činio se uredu.
Usput, na hardu sam imao dvije particije, otprilike iste veličine.
Tada sam odnio laptop na serivs u CS- Computer Servis u Prečkom, da budem pristojan samo ću reći da mi nisu ništa pomogli, a tvrdili su da je problem softverske prirode.
Uglavnom da budem siguran da to nije softwerske prirode, obavio sam još i ''Disk sanitazer'' u BIOS-u .
Nakon toga stavio sam Ubuntu, i problemi opet isti :( dođe log in ekrana i to je to.
Ako probam dignuti ubunt s USB isto neće i putem kaže 
''ACPI PCC Probe Failed'' nisam baš iskusan linuxaš, ali po njihovim forumima/helpdesk ta poruke nema jednoznačnu poruku, dakle ne obajšanjava mi sve.
 test za RAM Memtest86 kaže da je sve ok

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice