Termalne paste - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.420
|
čitano: 480.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
Re: Termalne paste - pitanja i odgovori

Daj molim te stavi sliku toga...al da se vidi na slici, nemoj slikat s 2 kilometra...

Just hating everyone for no reason.
12 godina
neaktivan
Termalne paste - pitanja i odgovori

Zanima me da li se treba mijenjat termalna pasta na Dell laptopu , star 5 godina ? Laptop se gasi nakon par sati rada i neda se upaliti neko vrijeme . Nije do punjača, isprobano s drugim punjačem. 

Inace sam ga otvorio i očistio , neko vrijeme je bilo ok. sad se ponovno ugasio sam od sebe i neda se upalit.

franc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
franc_32 kaže...

Zanima me da li se treba mijenjat termalna pasta na Dell laptopu , star 5 godina ? Laptop se gasi nakon par sati rada i neda se upaliti neko vrijeme . Nije do punjača, isprobano s drugim punjačem. 

Inace sam ga otvorio i očistio , neko vrijeme je bilo ok. sad se ponovno ugasio sam od sebe i neda se upalit.

Da.

15 godina
Lukanator22 kaže...

Nezz zasto, ali kod mene tehnika stavljanja termalne paste tako da se samo stavi na sredinu velicine zrna rize ne radi.. imam cooler koji se zakaci (znaci ne vida se itd.) i kada ga dignem nakon 5 min, jedva da je na cooleru ista ostalo.. inace kad razmazem pastu prstom po cijelom procu, dio na cooleru koji pritiska procesor na njemu nema ni traga termalne paste... proc mi je na 80 stupnjeva sad -.-

A koju pastu stavljas ? Stavi vise paste !

Music As A Weapon !!
16 godina
moderator
Haf932 kaže...
Lukanator22 kaže...

Nezz zasto, ali kod mene tehnika stavljanja termalne paste tako da se samo stavi na sredinu velicine zrna rize ne radi.. imam cooler koji se zakaci (znaci ne vida se itd.) i kada ga dignem nakon 5 min, jedva da je na cooleru ista ostalo.. inace kad razmazem pastu prstom po cijelom procu, dio na cooleru koji pritiska procesor na njemu nema ni traga termalne paste... proc mi je na 80 stupnjeva sad -.-

A koju pastu stavljas ? Stavi vise paste !

Nije to do paste...ako je nema na cooleru kad ga skine, znači da nije dobro stavljen.

13 godina

Jel mi bolje da stavim original pastu koju dobijem uz Coolermaster Hyper 212 Plus ili da stavim Coolermaster HTK-002

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 1:23 (Rucipe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rucipe kaže...

Jel mi bolje da stavim original pastu koju dobijem uz Coolermaster Hyper 212 Plus ili da stavim Coolermaster HTK-002

Original pošto je u pitanju ista pasta. :p

Twitter: @191x7
13 godina

Joj :) Nisam znao mislio sam da ima neke razlike zato što original siva , a ova koju su ja kupio je bijela :) 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A onda možda  i nije ista, ali je vrlo slična.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Moze preporuka neke paste,po mogucnosti najbolja od najboljih,moze bit nabavljiva izvana,cijena nije bitna posto cu ju kupit s jos nekim.

Treba nam za normalnu upotrebu na grafi i procesoru,i da mora se lako razmazati.

Kod nas najbolje sto ima je mx-4 no vidim da ic diamond daje nesto bolje rezultate,no ostecuje ihs i bazu hladnjaka,iskustva?

0 0 hvala 0
13 godina

Još jedno pitanje ? Dal da pastu čuvam u hladnjaku ili mogu na sobnoj temperaturi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Rucipe kaže...

Još jedno pitanje ? Dal da pastu čuvam u hladnjaku ili mogu na sobnoj temperaturi ?

Mozes cuvat bilo gdje ! Si vidio gdje da ih u trgovinama cuvaju u hladnjaku ? {#}

Music As A Weapon !!
13 godina

Nisam samo pitam . Bolje pitat nego skitat :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može netko odgovorit na pitanja?

1. se može gpu čistit sa alkoholom ili je dovoljno samo obrisat sa papirom? 

2. oće bit dobra mx2 za gpu?

3. gdje mogu nabavit one trakice koje se lijepe na čipove, za odvodit toplinu?

tnx :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

1. mozes i s alkoholom , a dovoljno je i obrisat s papirom

2. bit ce dobra

3. neznam , to sam i ja nekad bio trazio , al imas u Arctic VR003 setu nesto sitno tih trakica

Music As A Weapon !!
15 godina
RyuKai kaže...

Ja sam ih naručivao s ebay-a, par dolara... nemam više link, ali probaj malo potražiti..

Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
12 godina
neaktivan

Neznan jel spomenuto, al bit je u tome da ima tzv keramicka i srebrna.

Keramicka je ako stalno minjate cooler-e, imate test-bench ili slicno (znaci vecini ne triba)

Srebrna uglavnom dodje sa coolerom kojeg kupite i sasvim je dobra za prosjecnog potrosaca, a vridno je i napomenit da sa vrimenon ima sve bolji ucinak

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
RyuKai kaže...

Kao što je Jocker'86 rekao, imaš ih na ebay-u http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Heatsink+Cooling+Thermal+Conductive+Silicone+Pad&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR11.TRC1.A0&_nkw=thermal+pad&_sacat=0

To se inače zove thermal pad pa malo proguglaj

14 godina
Koliko je dobra indigo extreme termalna pasta?

Recenzije i entuzijasti slove da je najbolja,jel ju itko od vas koristio?

A koliko recimo Noctua u usporedbi sa Arctic MX-4?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo planiram očistit pc komponente i zamijeniti termalnu pastu pa ako može neka preporuka
od ovdje navedenih. Da napomenem ne treba mi puno jel jako rijetko to radim (znam da bih trebao cesce,ali eto {#} ) i ne bih baš puno pretjerivao s cijenom.

1. ARCTIC COOLING ( MX-2, MX-4 )

2. ARCTIC SILVER Ceramique 2 (nisam siguran možda mi 2,7 g bude malo)

3. COOLERMASTER (HTK-002, IC Essential E2)

4. ZALMAN, ZM-STG2

I dosta ljudi kaže da bi cak bilo bolje lagano razmazat pastu s prstom na procesor jer u dosta slucajeva se kasnije sama ravnomjerno ne rasporedi ako je stavimo u samo središte procesora,hmm?

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 19:59 (Stux).
15 godina

Uzmi MX-4 ili ako zelis proci jeftinije onda HTK-002 ( s njom dobis i "karticu" za razmazivanje paste ) !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Stux kaže...

Evo planiram očistit pc komponente i zamijeniti termalnu pastu pa ako može neka preporuka
od ovdje navedenih. Da napomenem ne treba mi puno jel jako rijetko to radim (znam da bih trebao cesce,ali eto {#} ) i ne bih baš puno pretjerivao s cijenom.

1. ARCTIC COOLING ( MX-2, MX-4 )

2. ARCTIC SILVER Ceramique 2 (nisam siguran možda mi 2,7 g bude malo)

3. COOLERMASTER (HTK-002, IC Essential E2)

4. ZALMAN, ZM-STG2

I dosta ljudi kaže da bi cak bilo bolje lagano razmazat pastu s prstom na procesor jer u dosta slucajeva se kasnije sama ravnomjerno ne rasporedi ako je stavimo u samo središte procesora,hmm?

Unaprijed hvala!

MX-2 ili MX-4 i stavi zrno rize na sredinu bez razmazivanja. Ovdje je slucaj gdje je manje više.

Što hladnije to bolje...
13 godina

CoolerMaster HTK-002 ili Value IC V1.

To su jedine "normalne" paste koje su dostupne u BiH, mogu da naručujem jedino al me preskupo dođe, recimo da uzmem MX-4, sa dostavom bi me došla 80-90Kn . . . 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 19:40 (micr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

HTK-002 !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Evo danas sam se prvi put usudio skinuti ventilator sa proca i sam proc. Sad me zanima dal trebam mijenjati pastu? Procitao sam na pocetku teme da se nakon svakog skidanja treba mjenjati i ova mi je stara preko 2 god.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Tako je , OBAVEZNO moras mijenjati pastu , ako si skinuo hladnjak sa procesora ! ( Velicina zrna rize na sredini procesora , ili mrvicu vise ako je neka jeftinija pasta biti ce dosta )

[url=http://valid.canardpc.com/2818576][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2818576.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 16:42 (g3arv8).

1 0 hvala 0
15 godina
Historix kaže...

Evo danas sam se prvi put usudio skinuti ventilator sa proca i sam proc. Sad me zanima dal trebam mijenjati pastu? Procitao sam na pocetku teme da se nakon svakog skidanja treba mjenjati i ova mi je stara preko 2 god.

Samo da te ispravim , skinuo si hladnjak , a ne ventilator ! Evo , cisto da znas {#}

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Ma znam. Ja se volim laički izražavati :)

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
Historix kaže...

Ma znam. Ja se volim laički izražavati :)

Ne, to nije laički, to je krivo.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
12 godina
neaktivan

Postoji li rizik ako je hladnjak pričvršćen sa 3 osigurača, bez četvrtog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice