Koju pastu bi mi preporučili za Coolermaster Hyper 612 i AMD Phenom II X4 955?
Jel dobra ova? http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-coolermaster-htk-002-high-performance&option=artikl&id_artikl=050.912.114
Koju pastu bi mi preporučili za Coolermaster Hyper 612 i AMD Phenom II X4 955?
Jel dobra ova? http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-coolermaster-htk-002-high-performance&option=artikl&id_artikl=050.912.114
Slobodno ju uzmi , best-buy za te pare !
Recite mi najbolju mogucu termalnu pastu za i7 3770k.
Da cujem jos nekih prijedloga pa narucujem :D
Hm, sub-zero ili temperature iznad ništice? Za između procesora i hladnjaka ili ispod heatspreadera procesora?
Koji je hladnjak u pitanju? Polirana baza hladnjaka i heatspreader procesora?
Hm, sub-zero ili temperature iznad ništice? Za između procesora i hladnjaka ili ispod heatspreadera procesora?
Koji je hladnjak u pitanju? Polirana baza hladnjaka i heatspreader procesora?
Coolermaster v8, pasta za između procesora i hladnjaka.
A što misliš o ovoj ? http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-arctic-cooling-mx-2-4g&option=artikl&id_artikl=050.912.110
Naručio Artic cooling mx-4 , 4g :D
Vrlodobar izbor
Pozdrav!
Odlučio sam zamijeniti tvorničku termalnu pastu u ASUS laptopu koji ima AMD Turion II M520 procesor. Ne zamišljam raditi nikakve egzotične radnje poput overklokiranja, no primjetio sam da se temperatura u idle-u popela sve do vrtoglavih 69 stupnjeva. Otvorio sam laptop ali nije bilo previše prašine, pa sam iskoristio nešto tvorničke paste koja se našla oko procesora I sada je temperatura negdje oko 58-63 stupnjeva.
Nisam nešto upučen u odabir kvalitetnih pasti i surfajući internetom sam izabrao ARCTIC SILVER Ceramique 2, 2.7g.
U obzir sam uzeo veoma čudan način hlađenja u laptopu za razliku od običnog hlađenja u osobnim računalima -- metalna cijev (najvjerojatnije šuplja) bakrene boje je prilegnuta preko procesora, duga je 10 - 20 centimetara i spaja se sa ventilatorom.
Mislite li da je pasta u pitanju okej?
Puno hvala!
to je sve oke. cisto btw nije suplja cijev nego je punjena nekim plinom(mazda argon) koji pomaže u bržem odvođenju topline. pasta je oke, vise manje tesko je odabrati losu pastu, puno je bitnije pravilno je nanjeti.
to je sve oke. cisto btw nije suplja cijev nego je punjena nekim plinom(mazda argon) koji pomaže u bržem odvođenju topline. pasta je oke, vise manje tesko je odabrati losu pastu, puno je bitnije pravilno je nanjeti.
Prestani krivo savjetovat ljude jer ce krivo naucit... Prosli put si rekao da je ceramic puno bolja pasta od mx-4,a nije,sad pricas da je tesko odabrati losu pastu a da je bitnije kako nanijeti,e pa nije,bitnije je koju ces pastu kupit a nanosenje zna vec i vrabac na grani...Spire i ostale jeftine pricuvne paste su lose i to ne treba uzimat nikako...paste od coolermastera koje se kupe su vrlo dobre,tu se tesko moze pogrijesit,koristio sam ih par komada razlicitih i sve su dobre...
Prestani krivo savjetovat ljude jer ce krivo naucit... Prosli put si rekao da je ceramic puno bolja pasta od mx-4,a nije,sad pricas da je tesko odabrati losu pastu a da je bitnije kako nanijeti,e pa nije,bitnije je koju ces pastu kupit a nanosenje zna vec i vrabac na grani...Spire i ostale jeftine pricuvne paste su lose i to ne treba uzimat nikako...paste od coolermastera koje se kupe su vrlo dobre,tu se tesko moze pogrijesit,koristio sam ih par komada razlicitih i sve su dobre...
Ceramique nešto je bolja pasta od MX4, ali ne onda što se na internetu nađe (mislim na rewievove) nego najskuplji model.
Ceramique nešto je bolja pasta od MX4, ali ne onda što se na internetu nađe (mislim na rewievove) nego najskuplji model.
Nesto bolje nije anije bome ni puno bolja kako je on napisao...
Gdje je on to napisao da je puno bolja od MX4?
Gdje je on to napisao da je puno bolja od MX4?
12 str.kraj, "ceramice je bolja u svim aspektima"...
Aha...
To je ono dok je meni odgovorio xD
Malo je prenapuhnuo to ROFL
Aha...
To je ono dok je meni odgovorio xD
Malo je prenapuhnuo to ROFL
ali krivo sam napisao i ja gore i on tamo,mx je bolja pasta od ceramice i to je to...
Baš i nije.
Imam obje i na grafičkim karticama mi spusti za 1-2°C manje od MX-4, a na procu nisam probao.
1-2°C je zanemarivo , koju god pastu da uzme od te dvije - nemre fulat !
1-2°C je zanemarivo , koju god pastu da uzme od te dvije - nemre fulat !
Znam, samo kažem.
MX-4 je isplatljivija u umjeru gram/cijena.
Dobra je.
Ako pravilno stavljaš trebala bi ti biti dovoljna i za 10 puta...
Dobra je ! 4g su ti dosta za 5-6 puta !
Nezz zasto, ali kod mene tehnika stavljanja termalne paste tako da se samo stavi na sredinu velicine zrna rize ne radi.. imam cooler koji se zakaci (znaci ne vida se itd.) i kada ga dignem nakon 5 min, jedva da je na cooleru ista ostalo.. inace kad razmazem pastu prstom po cijelom procu, dio na cooleru koji pritiska procesor na njemu nema ni traga termalne paste... proc mi je na 80 stupnjeva sad -.-
Nezz zasto, ali kod mene tehnika stavljanja termalne paste tako da se samo stavi na sredinu velicine zrna rize ne radi.. imam cooler koji se zakaci (znaci ne vida se itd.) i kada ga dignem nakon 5 min, jedva da je na cooleru ista ostalo.. inace kad razmazem pastu prstom po cijelom procu, dio na cooleru koji pritiska procesor na njemu nema ni traga termalne paste... proc mi je na 80 stupnjeva sad -.-
Krivo montiraš cooler...
Nije... svoj cooler nemogu zavidat (nemam gdje u onom okviru) i mogu samo zakacit. I ja ga ljepo zakacim i sve lijepo pase (barem ja tako mislin) ali na hladnjaku nema ni traga termalnoj pasti
Nije... svoj cooler nemogu zavidat (nemam gdje u onom okviru) i mogu samo zakacit. I ja ga ljepo zakacim i sve lijepo pase (barem ja tako mislin) ali na hladnjaku nema ni traga termalnoj pasti
O kojem hladnjaku se radi? Očito nešto krivo radiš...
O kojem hladnjaku se radi? Očito nešto krivo radiš...
Radi se o arctic cooling freezer 7 pro... Inace njegov orginalni okvir je neki crni, a ja iman narancasti u kojeg nemogu niti jednu vidu stavit pa moran koristit nastavak da ga zakacim...