Mislim da rakija nebi trebala imat nikakav los utjecaj kod ciscenja baze hladnjaka ! Mislim da sam negdje procitao da se i s acetonom moze ocistit ( onaj s cim cure skidaju lak s noktiju ) !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da rakija nebi trebala imat nikakav los utjecaj kod ciscenja baze hladnjaka ! Mislim da sam negdje procitao da se i s acetonom moze ocistit ( onaj s cim cure skidaju lak s noktiju ) !
Ma rakijom cu ja to, pa sta bude.
Cistim rakijom vec preko godinu i pola dana sve cipove,od graficke preko ploce do procesora i nikad nikakvih problema i ostaloga...Vrlo lijepo se i s rakijom to da ocistit samo treba dobro to sve oribat i na kraju obrisat,slobodno malo jace stisni i ocisti...
Malo na jezik , malo na bazu hladnjaka ...
Malo na jezik , malo na bazu hladnjaka ...
Fifty:fifty ali mislim da na jeziku na kraju zavrsi puno vise od tih 50% jer ipak je steta ostavit vise na bazi hladnjaka...
Sorry što kvarim kontinuitet, ali pročiato sam da rakija možda i nije preporučljiva zbog šečera.
Naravno govorim o čisćenju procesora, grafi, itd.
Kakva je ovo termalna pasta?
spire bluefrosr sp802
http://www.tomshardware.co.uk/forum/274824-11-thermal-compound-roundup-2011
Tu ima dobre ocjene.
http://www.svijet-medija.hr/p/Pasta-Spire-BlueFrost,-SP802,-termalna,-plava,-2,7-Wm-K/23859/
Cijena prihvatljiva.
http://www.magazinrs.hr/spire-plava-termpastainjtuba-od-05g/spi-plava-pasta
Tu piše da je jedna od najboljih na tržištu trenutno.
Ja kolko sam upoznat s tim termalnim pastama najbolje su Arctic Silver 5 i Arctic Ceramique
Kakva ja Coolermaster HTK-02 ?
Vrlodobra pasta !
Imam već skoro 2 godine laptop HP Pavilion dv7. U zadnje vrijeme se zagrijava kao pećnica, pa sam ga odlučio servisirati. Dao bi ga da mu očiste ventilatore i da mu premažu CPU novom termalnom pastom. Pošto ne znam koja bi mi CPU termalna pasta najviše odgovarala, molim vas, da mi preporučite najbolju.
Na internetu sam pronašao: Prolimatech PK-3, Arctic Silver Ceramique 2, Arctic Cooling MX-4, pa i Indigo Xtreme, za koju mislim da i nije termalna pasta, već nekakva obloga koja se postavlja oko procesora, a u zadnje vrijeme je puno hvale na raznim stranim forumima.
Koja je od njih najbolja pasta ili znate možda za neku drugu odličnu pastu koja nije gore navedena, a da je od svih najbolja?
Da li bi mi možda kombinacija Indigo Xtreme-a zajedno sa nekom odličnom termalnom pastom bilo najbolje rješenje???
Zaboravio sam još napisati da za laptop koristim također podlogu za hlađenje sa velikim ventilatorom, no u zadnje vrijeme mi kod igranja igrica ni to više nije dovoljno, jer mi se laptop u zadnje vrijeme neprestano gasi zbog pregrijavanja.
Unaprijed hvala svima na pomoći.
Osobno koristim Arctic Silver 5 i dobra je ! Mozes i uzet npr. AC MX-4 !
A po tebi koja je bolja Arctic Silver 5 ili AC MX-4? Ili su podjednako dobre?
A po tebi koja je bolja Arctic Silver 5 ili AC MX-4? Ili su podjednako dobre?
Po mom mišljenju Arctic Cooling MX-4 je bolja jer je i MX-2 malo bolja od Arctic Silver 5.
Ok, hvala.
Pozdrav, čistim i mijenjam termalnu pastu na laptopu (preventivno čišćenje), laptop je očišćen, stara pasta skinuta, slijedi nanošenje nove, e sada imam jedno pitanje, na koji način da nanosim pastu, razmazivanje po procesoru ili nanošenje zrna riže, čuo sam da se na laptop pasta nanosi razmazivanjem i da je zrno riže za desktop PC, možda sam u krivu.
Slika procesora u prilogu.
Slobodno stavi u kolicini zrna rize !
uzeo sam pastu xilence silver team dali je to u rangu s mx-4 ??
uzeo sam pastu xilence silver team dali je to u rangu s mx-4 ??
Nikako, pasta nije loša, ali nije u rangu sa MX-4. Nije među najvećim smećem kojega se treba klonit, a nije ni među najboljima, recimo neka sredina.
Gotovo sve su dobre ako se ne clocka procesor, ja imam onu najobicniju od 4KM(~16kn) i temperatura ne prelazi 35°C ni u igricama na ~2700RPM cpu coolera, dok za clockanje treba dobra pasta, kao i cpu cooler
na grafickom chipu, on ti se vjerovatno nalazi na sredini graficke ispod hladnjaka, a na memoriske chipove se stavljaju jastucici
dobio sam termalnu pastu xilence silver tim pa me zanima vase misljenje o njoj inace sada imam obicnu spire pa me zanima koliko bi stupnjeva manje imao s ovom xilence i dali bih imao uopce..??
Mozda koji stupanj niza temp. , mozda !
Mozda koji stupanj niza temp. , mozda !
Ne možda već sigurno, pogotovo ako imaš Spire Bluefrost (u tom slučaju barem 5 stupnjeva niže u loadu s Xilence Silver Tim).
Imam Arctic Silver 5 doma otvorenu tubu (tuba je stara nekih 7-8 godina, jel imaju paste uopće rok trajanja, ili zadržavaju sva svojstva ak su skladištene na normalnoj sobnoj temperaturi?)
Ono što sam htio pitat, dali da stavim Arctic Silver 5 ili da koristim Noctua NT-H1 koju ću dobit s coolerom?
Isto tako, kako ja najbolje nanositi? Točka, crta, križić? Razmazivati karticom ne mislim, to mi se čini kao najgora solucija od svih viđenih.
tocka promjera 4-5mm, tako kaze noctua i slazem se s njima. uzmi noctuinu pastu cisto da budes miran, a za ovas as5 neznam jel jos dobar
Kolko vidim , u tom ducanu ima samo Xilence i Spire ! Uzmi tu Xilence koju si linkao !
OK, koliko je kvalitetna? stavio bi ju na X4 955, i clockao bi ga