Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.071.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
d4rkd3atH kaže...

eo ovako,sve je lijepo stiglo i7 4790k i msi z97 m power i tako ja to fino slozim i ono nema slike a nista ne pisti,izvadim ram ono pisti,probam izvadit grafu i spojit na intergriranu ono isto i odem na net i procitam da trebam flashat novi bios za i7 4790k i tako do sutra sam lijepo bez kompa 

tak je to kad ne provjeris cpu support listu, pa nemremo mi na sve misliti{#} ajde prezivjet ces...LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina

a gle to mi nije palo ni na kraj pameti,ja sam mislio da ce odmah doci s zadnjim biosom ali nista..kao maticna dolazi s biosom 1.0 a za devils canyon treba 1.2

13 godina
protjeran
d4rkd3atH kaže...

a gle to mi nije palo ni na kraj pameti,ja sam mislio da ce odmah doci s zadnjim biosom ali nista..kao maticna dolazi s biosom 1.0 a za devils canyon treba 1.2

ni meni, sry ja sam kriv! preuzimam odgovornost{#}lp

10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Provjeri da li na maticnoj mozes falshati bios bez procesora u njoj, neke maticne to podrzavaju.

FPS / RPG
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
d4rkd3atH kaže...

di si ti to procitao da ta maticna ne podrzava 4790K out of the box?

pa maticna je i rađena za taj cpu i izvlacenje maksimale iz istog, pobogu ima i switch za oc-anje tekucim dusikom, kako ga onda ne podrzava out of the box? svasta..

daj link di si to procitao jer evo kod mene i7 4790k na mpoweru kuca vec dobrih 2 tjedna ako ne i vise sa 1.0 biosom.

13 godina

sve ovdje lijepo pise,ti sigurno imas nadogradenu maticnu

http://us.msi.com/support/mb/Z97_MPOWER.html#support-cpu

cijelo vrijeme mi na ledici na maticnoj ploci izbacuje broj 55 i naso sam u knjizici i problem je uz procesor

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 8:36 (d4rkd3atH).
12 godina
d4rkd3atH kaže...

sve ovdje lijepo pise,ti sigurno imas nadogradenu maticnu

http://us.msi.com/support/mb/Z97_MPOWER.html#support-cpu

cijelo vrijeme mi na ledici na maticnoj ploci izbacuje broj 55 i naso sam u knjizici i problem je uz procesor

A jes ti siguran da ti je procesor ispravan, a lako moze bit da maticna nevalja pa lipo probaj to ispitat na drugoj ploci il nosi u servis da oni ispitaju.
nista mi se neda
13 godina
neznalica90 kaže...
d4rkd3atH kaže...

di si ti to procitao da ta maticna ne podrzava 4790K out of the box?

pa maticna je i rađena za taj cpu i izvlacenje maksimale iz istog, pobogu ima i switch za oc-anje tekucim dusikom, kako ga onda ne podrzava out of the box? svasta..

daj link di si to procitao jer evo kod mene i7 4790k na mpoweru kuca vec dobrih 2 tjedna ako ne i vise sa 1.0 biosom.

zapravo si u pravu,maticna ploca ima bug,znaci kad stavim rame u 1 i 2 slot komp radi,kad stavim u 2 i 4 neradi,ovaj 3 i 4 slot su zbugani

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ajde super da nemoras updejtat plocu, iako pise da ver. 1,0 podrzava 4790 ali ne i K model( iako je to zapravo isti cpu){#}...zbunjujuce!

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 9:05 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jesi pročitao kako radi memorija na tvojoj matičnoj ?? Možda nije matična "zbugana" negi ti nisi dobro protumačio kako se memorija instalira {#}.

13 godina
d4rkd3atH kaže...
neznalica90 kaže...
d4rkd3atH kaže...

zapravo si u pravu,maticna ploca ima bug,znaci kad stavim rame u 1 i 2 slot komp radi,kad stavim u 2 i 4 neradi,ovaj 3 i 4 slot su zbugani

a moguce, nezz meni su rami u 2 i 4 slotu jer je tako i nacrtano na samoj ploci tj preporuceno za dual channel. poigraj se, probaj stavit samo jedan keks u 4 slot itd. 

13 godina
itomic009 kaže...

Jesi pročitao kako radi memorija na tvojoj matičnoj ?? Možda nije matična "zbugana" negi ti nisi dobro protumačio kako se memorija instalira {#}.

pa hajde onda pomozi mi i reci kak se to radi

14 godina

Pročitaj manual od matične. Po ovome što si napisao meni djeluje da je sve ok. 

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

pa u svakom manualu od MBo pise u koji tocno slot idu rami, neznam sta tu ima biti komplicirano! osim ak nije problem pak  u necem drugom!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

rjesim jedan problem i naravno nastane drugi,stalno mi se crashaju driveri od GPU,probao sam official i beta drivere i isto je,neznam zas mi se to desava sve sam probao,čak i ponovo instalirati windows ali naravno nije pomoglo,grafa dok nema drivere odlično radi,čim se instaliraju odmah počinje sranje s crashanjem drivera

13 godina
Intel i7 Club

Imao mi prijatelj sličan problem na Ati Radeon 260,dobivao BSOD i rušili mu se driveri,reintalacija drivera i Winsa nije pomagala,jedino bez drivera je mogao dignut Winse,stavio grafiku u drugi slot i sve radi kako treba!!Konfa sastavljena u Linksa,staro 3 mjeseca,sve šljakalo do ima 15ak dana!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
volegradele kaže...

Imao mi prijatelj sličan problem na Ati Radeon 260,dobivao BSOD i rušili mu se driveri,reintalacija drivera i Winsa nije pomagala,jedino bez drivera je mogao dignut Winse,stavio grafiku u drugi slot i sve radi kako treba!!Konfa sastavljena u Linksa,staro 3 mjeseca,sve šljakalo do ima 15ak dana!!

budem probao sutra,jer više zbilja nemam zivaca za ista :(

13 godina

eo da nebi ispalo da ja samo pricam a da nista ne pokazem :D

13 godina

Pozdrav,zanima me dali bi se dobro skalirale 2x r9 280x vapor x  na msi z97 mpower? vidim da bi obje grafe radije x8 x8 ,da li je to dobro?

14 godina

Je dobro je zato što se radi o PCI-E 3.0 generaciji gje je na X8 i više nego dovoljna propusnost i za jače grafe od R9 280X tako da nemaš frke što se sabirnice tiče.

12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pozdrav ekipi ...

Da li bih mogao jos ici gore s ovim ljepotancicem ili da ga ostavim na 4.8? Volio bih da bude okrugla petica, onda bih mirnije spavao :)

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Bastardo kaže...

Pozdrav ekipi ...

Da li bih mogao jos ici gore s ovim ljepotancicem ili da ga ostavim na 4.8? Volio bih da bude okrugla petica, onda bih mirnije spavao :)

Zasto ne, voltazu mozes jos poprilicno dignuti dok malisa nepocne pokazivati granice ili samog cipa ili temperature! Kaj cekas vise ja nebi sek izdrzo..:)lp
13 godina
Koje su sad temperature na 4.8GHz??
AUDIOFIL
12 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Idle je na 32C, pod opterecenjem ide na 69-70 ... s tim da su stvari u kucistu podosta sabijene ...

13 godina
protjeran
Bastardo kaže...
volegradele kaže...

Idle je na 32C, pod opterecenjem ide na 69-70 ... s tim da su stvari u kucistu podosta sabijene ...

dakle imas jos 20 stupnjeva za 200mhz," peace od cake";)
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Bastardo kaže...
volegradele kaže...

dakle imas jos 20 stupnjeva za 200mhz," peace od cake";)

Da, ali me malo frka kako ce tih 20C vise na procu utjecati na ostatak PC-a. Hladnjaci vodenog hladjenja upuhuju zrak preko radijatora u kuciste. Ako je proc 20C topliji, vjerojatno ce i prijelazom zraka preko radijatora kuciste postajati toplije?

Tu je jos i monster grafa koja ima backplate okrenut k unutrasnjosti kucista koji takodjer isijava topline. Iznad maticne i grafe je napajanje koje usisava sve iz kucista i suta taj vreli zrak van. Mislim da cu stvarno morati malo podici frekvenciju i mjeriti sto se dogadja u kucistu.

Na stocku je sve savrseno. Na ovih 4.8 jos nije nista alarmantno ... ali na =>5Ghz moglo bi biti nezeljenih posljedica ...

14 godina

Pa jel ikom radi taj i7 stabilno na 5.0Ghz uopće ?? Ne sjećam se da je to netko negdje spomenuo.

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa jel ikom radi taj i7 stabilno na 5.0Ghz uopće ?? Ne sjećam se da je to netko negdje spomenuo.

Likovi na custom vodenom ga drze na 5.6

13 godina
protjeran
Intel i7 Club
A pa pobogu nemoras prziti prime95, gruni ga na 5ghz uzmi validaciju pohvali se ovdje i u 5ghz clubu i amen, svi sretni;)lp
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
A pa pobogu nemoras prziti prime95, gruni ga na 5ghz uzmi validaciju pohvali se ovdje i u 5ghz clubu i amen, svi sretni;)lp

To je prodavanje muda pod bubrege a time se ne bavim :)

Ili ce raditi nonstop na 5 ili nece nikako raditi! Haug!

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice