Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.438.495
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
15 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
geronimo4661 kaže...

Da,vjerujem da je  s730 dobar,ali i kosta skoro 400 eura.Ja sam trenutno u Ateni tako da  ovdje imam solidnu ponudu zvucnika.

A dnevni boravak nije velik,mozda jedno 15 kvadrata,a posto sam u zgradi te  filmove/serije gledam uglavnom navecer , jacina i nije presudna,radije biram pristojnu kvalitetu zvuka.Za s330d znam da imaju samo onaj zicani kontroler(cak bi mozda i to pregrmio nekako ako je dobra kvaliteta zvuka za tu lovu),ali s530 bi trebao imati oboje,bar koliko vidim u ponudi na internet stranicama i na pokojem videu na youtube.

Uglavnom,probat cu slijedeci tjedan poslusati i m audio i edifier i nadam se uzeti nesto,ne mogu vise podnijeti ove tv zvucnike,pogotovo kad sam  zadnjih 12-13 godina koristio onkyo sustav.

Ako biraš kvalitetu zvuka, onda je tu M audio ipak malo iznad navedenih. Što, naravno, ne mora značiti za navedeni model, pa je dobro da imaš priliku isprobati.

330D za tu cijenu ne daju ništa posebno, posebno zato jer za te novce nabaviš Logitech Z623.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
16 godina
Pozdrav svima!
Preselio sam se u stan i sada mi trebaju neki "manji" zvučnici koji će mi stajati na stolu. Do sada sam imao neke 5.1 i konačno sam sam sebi priznao da je taj 5.1 barem za moje potrebe glupost. Sad gledam nešto u stereo ili 2.1 kategoriji.
Čitao sam dosta vaše preporuke u ovoj temi i vidim da su često preporučivani Genius SP-HF1250B i oni mi djeluju fino ali sam nešto skeptičan u vezi Geniusa, iako ne znam zašto (mislim da je netko u temi napisao da su kvarljivi).
Za oko su mi još zapeli Logitech z-333 ali mene zanima koliko mogu npr Logitech z-533 ili Genius SP-HF1800A opravdati svoju veću cijenu u odnosu na ove prethodne. Meni bi zvučnici služili za filmove i glazbu ( iako ne nešto preglasno budući da sam u zgradi) + volim dobar bas. Hvala svima na pomoći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
EDIT(na mobu sam pa ne mogu drugačije).
Možda imate nešto drugo u tom nekom cjenovnom rangu (nekih 500tinjak kn) što bi vrijedilo novaca koliko bih dao za njih?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Rabljeno ili novo?

0 0 hvala 0
16 godina

Pa preferiram novo. Nešto polovno eventualno ako se poklopi da je ok cijena, očuvano i po mogućnosti garancija. 

15 godina
neaktivan

Može preporuka 2.0 zvučnika?!

Ne kužim se previše ali htio bi da su oko 50 W RMS snage i da su drveni/MDF.

Cijenovnu granicu još ne znam, ali slobodno dajte par best buy prijedloga.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2016 16:51 (freeware).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gore iznad imaš link za Logitech Z4 s njuške, 280kn je cijena i lik bi ti možda snizio cijenu, ne znam zovi i pitaj. Ugl. to su kvalitetniji 2.1 zvučnici od svih novih do barem 100 eura.

Što se tiče novih do 500kn, imaš Trust drvenariju od 60 wati u 2.1 obliku koja zaista nije loša. Probaj kako ti zvuče pa donesi odluku

http://www.nabava.net/zvucnici__910/trust-zvucnici-vigor-21-smedi__25141151

Ako ti se drveni ne sviđaju, imaš crne koji su čini mi se isti, samo druga kabina. Osobno su mi odvratni pokraj drvenih.

http://www.nabava.net/zvucnici__910/trust-zvucnici-tytan-19019-21-120w-60w__6534891

Ta ove prvi put čujem, ali izgledaju solidno (kopija Logitecha Z3), no dođu samo 290kn. Tracer Z300

https://iponcomp.hr/webshop/product/tracer_z300/656051

Od 2.0 sustava imaš Genius SP Hf 1250B, SP HF 1800 i Creative T20. To je za koje sigurno znam da su dobri, od čega su T20 najkvalitetniji (ne razmatraj ih ako slušaš tuc tuc glazbu). Ima i neki Microlab zvučnici, ali za njih nisam siguran kakvi su. Izgledaju solidno.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

EDIT - Ja sam malo s**ebo podatke, hvala na preporukama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2016 16:50 (freeware).

0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da je njegov odgovor bio upućen meni.

Uglavnom, kakvi su ti Trust? Gdje bi ih u Zg uopće mogao poslušati kako zvuče?
Nekako se ne mogu odlučiti da uzmem Genius SP HF1250B ili da dam nešto više novaca za recimo te Trust 2.1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
freeware kaže...

Može preporuka 2.0 zvučnika?!

Ne kužim se previše ali htio bi da su oko 50 W RMS snage i da su drveni/MDF.

Cijenovnu granicu još ne znam, ali slobodno dajte par best buy prijedloga.

Hvala!

S obzirom da nam je tržište u banani, Genius Sp hf 1250b su najbolji izbor.

steve90 kaže...

Mislim da je njegov odgovor bio upućen meni.

Uglavnom, kakvi su ti Trust? Gdje bi ih u Zg uopće mogao poslušati kako zvuče?
Nekako se ne mogu odlučiti da uzmem Genius SP HF1250B ili da dam nešto više novaca za recimo te Trust 2.1.

Ove Trust Vigor ti mogu sutra poslušat kad budem u Areni, pa ti prenesem dojmove. Čuo sam onaj drugi Trust, oni su solidni, ali ovi su drvena kutija, pa bi to trebalo biti drugačije. Aj reci što slušaš pa da to pustim.

12 godina
explorer 4 kaže...

EDIT 2: Ako kome trebaju dobri i kvalitetni 2.1 zvučnici za 250kn, evo vam Logitech Z4 na njuškalu.

Sutra se idem naci s covjekom za Z4 pa me zanima dali su ti zvucnici bolji od Z333 i Z533 novih modela?

i jos sam naisao na jedan zanimljiv oglas http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-z-2300-oglas-20365019

Koji od tih bi preporucio...slusam uglavnom YT spotove, filmove i enter zagreb

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Sutra se idem naci s covjekom za Z4 pa me zanima dali su ti zvucnici bolji od Z333 i Z533 novih modela?

i jos sam naisao na jedan zanimljiv oglas http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-z-2300-oglas-20365019

Po meni su Z4 kvalitetniji zvučnici, ponajprije zbog pojačala na kojem Logitech prije nije štedio.

Z2300 su za klasu iznad svih trenutnih Logitechovih zvučnika, ali ovi nemaju originalne satelite, ne znam u čemu je shema, ne miriše na nešto čisto.

Btw. debili na njuškalu prodaju zvučnike skuplje nego u trgovini. Konkretan primjer http://www.njuskalo.hr/pc-audio/drveni-zvucnici-genius-20w-oglas-20600157

Mogao je bar napisati Prodajem Genius Sp-hf 800a, piše mu na kutiji. Kakav panj, u Protisu 260kn, on stavi 100kn višu cijenu. https://www.protis.hr/products/details/zvucnici-genius-sphf800a-20w-wood/50042

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 0:08 (explorer 4).
12 godina

ima neki testni materijal na YT da mogu pustit kod covjeka kad dodjem da vidim jel sve u redu sa zvukom?

15 godina
neaktivan

Ima. Napiši 20hz to 20khz test i osluškuj kako se zvučnici ponašaju. Ne smije biti krčanja, zujanja ili nećeg trećeg stranog zvuka ako je sve ispravno.

0 0 hvala 1
12 godina

taj ok?

15 godina
neaktivan

Odličan. Dakle, pojačaj negdje na 35-40% i osluškuj. Bas ne smije bit prdekav (posebno kod Z2300, koje imam doma [stoje u paketu-.-]), to bi moglo ukazati na istrošenost membrane ili forsiranje zvučnika na veliku glasnoću, mora biti jednolik zvuk, bez ekstremnih prijelaza.

1 0 hvala 1
16 godina
Odlučio sam se ipak na hf1250b. Hvala na pomoći. Danas nakon posla idem po njih pa javim dojmove.
15 godina
neaktivan
roby27 kaže...
explorer 4 kaže...

EDIT 2: Ako kome trebaju dobri i kvalitetni 2.1 zvučnici za 250kn, evo vam Logitech Z4 na njuškalu.

Jesi se našao s čovjekom na kraju? Kakvi ti se doimaju ti Z4.

12 godina

Nisam otisao na kraju, covjek nije bas iz Zagreba a kisa padala, imao i obaveze...

Nego dobio sam ponudu sa foruma za Z623 stari 2 godine za 550kn...jel se isplati ipak na njih razvuci?

S obzirom da sam u stanu :)

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Nisam otisao na kraju, covjek nije bas iz Zagreba a kisa padala, imao i obaveze...

Nego dobio sam ponudu sa foruma za Z623 stari 2 godine za 550kn...jel se isplati ipak na njih razvuci?

S obzirom da sam u stanu :)

To ćeš morati sa stanarima rješiti dal se isplati. Z623 su svakako bolji zvučnici, u to nema sumnje i 550kn je fer ponuda.

Ja sam držao Z2300 u zgradi na tjedan dana i nije to to. Glupo je kad takve zvučnike ne smiješ pojačat na više od 25%, jer u protivnom susjedu poskakuju tanjuri u kuhinji.

12 godina

U subotu idem kod covjeka da poslusam Z623 i Z5500 pa cu onda odluciti sta cu...ja sam na zadnjem 5 katu al opet cuje se to sigurno kroz zidove

15 godina
neaktivan

Z5500 i stan prekriži. To je isto kao da kupiš Ferrari i voziš se u gužvi na zelenom valu.

1 0 hvala 0
12 godina

Ma to samo ovako da poslusam kako zvuce u usporedbi sa Z623

13 godina

Frend drzi super razmjestene Z5500 u maloj sobi u stanu, to je kazna za sve susjede, a bass da ne spominjem, ko zna dokle se to cuje.

Jos lik voli pojacati House i tako, uf.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jadni ljudi. I običan 5.1 sustav koji vrijedi par kuna se već glasno čuje. A ta mrcina od subwoofera trese i susjednu zgradu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
i mene zanimaju ti drveni trust zvucnici pa ako mozes podijeliti dojmove ;)
14 godina
neaktivan

koje postavke staviti za audigy 2 zs karticu i mikrofon koji je ustekan u nju?zvucnici su corsair sp 2500 (2.1)

mikrofon krci (radi isprekidano) ako se stavi na odredjene khz.. 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zvucnike stavi na 24bit 96000Hz.

Za mikrofon ne znam, isprobaj razne opcije...pocnes od najmanje...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 10:34 (djigibao).
14 godina
neaktivan

nisam siguran ali zar nije nativni samplerate 24/ 48khz?  mozda sam u krivu..  i sto se dogadja ako stavim veci?

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
=xfact= kaže...

nisam siguran ali zar nije nativni samplerate 24/ 48khz?  mozda sam u krivu..  i sto se dogadja ako stavim veci?

Nemaš koristi od njega. 24/48 je sasvim dovoljno, pogotovo ako gledaš filmove i igraš se, jer je 99% zvuka filmova i igara samplirano na 48 kHz.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice