Stupila na snagu zabrana društvenih mreža za mlađe

poruka: 49
|
čitano: 7.402
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stupila na snagu zabrana društvenih mreža za mlađe".
5 godina

Bravo Australia!

10 8 hvala 0
5 godina
suspendiran

Svaka ćas? šta bi s EU jel se zna išta?

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Re: Stupila na snagu zabrana društvenih mreža za m
Boris grozni kaže...

šta bi s EU jel se zna išta?

i ja bi rado znao više tehničkih detalja interesatne inicijative EU:

https://www.bug.hr/sigurnost/eu-uvodi-aplikaciju-koja-zna-koliko-imate-godina-a-necevas-spijunirati-50811

3 mjeseca
Bedasti starci kao i uvijek (o digitalnoj (ne)pismenosti da ne govorim.
Sad će klinci počet koristit kineske i ruske aplikacije (lemon8 npr) i vpn. Nama odraslima će nametnut provjeru biometrijom/osobnom da vlasti mogu lakše nadzirat pučanstvo.
UtinamSemper
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 17:30 (mh82).

11 4 hvala 2
16 godina
Jesam ja jedini koji je iznenaden da ovakve stvari nisu uvedene i prije 10-20g s obzirom koliko “slobode” internet dopusta jer budimo iskreni niti jedan oblik vlasti, ma kako se on predstavljao, ne preferira slobodu naroda
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

8 0 hvala 0
17 godina
mh82 kaže...
Sad će klinci počet koristit kineske i ruske aplikacije (lemon8 npr) i vpn. Nama odraslima će nametnut provjeru biometrijom/osobnom da vlasti mogu lakše nadzirat pučanstvo.

Treba nadzirat pucanstvo i nebi dopustil jedan jedini online servis bez osobne i broja mobitela. Sve je puno trolova i botova koji truju i mute vodu a glupo pucanstvo pusi sve kaj netko napise. 50% ljudi preglupo da bi mislilo svojom glavom a misljenja skupljaju ne facebooku odd poluretardirani ljudi. Prema statistikama je 80% postova po portalima i webu proizvod botova ili farmi ljudi koji su placeni da lazu te pune ljudima glave idiotarijama.

Osobna i broj mobitela za Steam pa kad te ulove da varas dodzivotni ban pa si slazi novi racun na ime bake. Sve bi kontroliral i svakoga!

EDIT:

We live in a time where intelligent people are being silenced so that stupid people won't be offended

ili

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 18:08 (NEW_MAN).
7 godina
NEW_MAN kaže...
mh82 kaže...

Treba nadzirat pucanstvo i nebi dopustil jedan jedini online servis bez osobne i broja mobitela. Sve je puno trolova i botova koji truju i mute vodu a glupo pucanstvo pusi sve kaj netko napise. 50% ljudi preglupo da bi mislilo svojom glavom a misljenja skupljaju ne facebooku odd poluretardirani ljudi. Prema statistikama je 80% postova po portalima i webu proizvod botova ili farmi ljudi koji su placeni da lazu te pune ljudima glave idiotarijama.

Osobna i broj mobitela za Steam pa kad te ulove da varas dodzivotni ban pa si slazi novi racun na ime bake. Sve bi kontroliral i svakoga!

Točno, posebno sada u vrijeme rata, potrena je kontrola,

Djeci možda napraviti nekakav jako kontrolirani "pješčanik" gdje će se bezbrižno igrati bez upliva loših ljudi.

17 godina
gpd kaže...
NEW_MAN kaže...
mh82 kaže...

Djeci možda napraviti nekakav jako kontrolirani "pješčanik" gdje će se bezbrižno igrati bez upliva loših ljudi.

Ljudi bez srama i straha siju mrznju online te vjeruju botovima vise nego vlastitim ocima i usima. Zivimo u svijetu podjela i mrznje, ako nisi s menom onda si protiv mene! Ne ako nisam s tobom onda ne znaci da sam protiv tebe nego se ne slazemo. To ne znaci da te mrzim ili ti zelim nesto lose, ali agenda je definitivno podjeli pa vladaj te polarizacija drustva a sve na lazima i prevari. Pogledaj Trumpa, lik laze dok zine a kabinet mu je pun ludih ljudi, ali to je postalo novo normalno.

5 godina
Nisu problem slobode nego opasnosti interneta za razvoj i sigurnost djece.
15 godina

Definitivno klicima ne treba mobitel dok su maleni, a i drustvene mreze.. jedino nezanm kako ce kontrolirati koliko imas godina? Jel pitanjem, dali ste stariji od 16 godina 🫣

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 19:37 (bus).

1 0 hvala 0
3 godine

Što ako roditelj (u Australiji) želi da njegov tinejdžer, koristi društvene mreže? 

Znači, Australija roditeljima određuje na koji će način odgajati djete? 

Gdje su tu slobode? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 19:41 (Svakakav).

5 4 hvala 0
13 godina
NEW_MAN kaže...
gpd kaže...
NEW_MAN kaže...
mh82 kaže...

Ljudi bez srama i straha siju mrznju online te vjeruju botovima vise nego vlastitim ocima i usima. Zivimo u svijetu podjela i mrznje, ako nisi s menom onda si protiv mene! Ne ako nisam s tobom onda ne znaci da sam protiv tebe nego se ne slazemo. To ne znaci da te mrzim ili ti zelim nesto lose, ali agenda je definitivno podjeli pa vladaj te polarizacija drustva a sve na lazima i prevari. Pogledaj Trumpa, lik laze dok zine a kabinet mu je pun ludih ljudi, ali to je postalo novo normalno.

Exactly, ti si žrtva svega što si naveo i upravo radiš ono što ti koji polariziraju i žele..

5 godina
Što ako roditelji u Australiji želi da se njihov tinejdžer drogira? Znači država želi određivati roditeljima kako odgajati dijete.
13 godina
Gallu kaže...
Što ako roditelji u Australiji želi da se njihov tinejdžer drogira? Znači država želi određivati roditeljima kako odgajati dijete.

Tvoje analogije su samo ana.. uspoređuješ kazneno djelo s društvenim mrežama.

Ako ćemo tvojom retorikom i logikom - ja jesam za zabranu, ali naprimjer prvo tebi!

5 godina
A to što su djeca počinila svakakva kaznena djela pod utjecajem društvenih mreža, suicide i, zamisli, počela koristiti narkotike?
Ma ko jebe djecu bitno da si ti kao borac za slobode na internetu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 20:20 (Gallu).
13 godina
Gallu kaže...
A to što su djeca počinila svakakva kaznena djela pod utjecajem društvenih mreža, suicide i, zamisli, počela koristiti narkotike?

Kako ne možeš shvatiti da ako nisu pod utjecajem društvenih mreža da će biti pod utjecajem nečeg drugog..

I što smo onda postigli?

Ne, apsolutno sam protiv da djeca vise na društvenim mrežama, snimaju idiotske tik tok videe i challenge..

Ali opet, potpuna zabrana nije riješenje. Jer kao što vidiš, sve zabranjene stvari u društvu se ne događaju? 

Jer čim nešto zabraniš, problem rješen..

Problem postoji i ne smije ga se zanemariti, al ovo sa zabranom je easy way - a svi znamo kako stvari završe kad se ide tim putem

13 godina

Ima još jedan thread vezan za članak gdje je slična rasprava o polarizaciji društva - i da upravo to je problem

Ili si za zabranu ili si protiv, guess what - to nisu jedini putevi

Možda da se vodimo nekim razumom, pristupamo temeljito i racionalno... ali ne, jer u polariziranoj okolini srednji put ne odgovara niti jednoj strani - onda si svima neprijatelj

I tako razum utihne.. a onda znamo svi što nastupa

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
Ako želiš odgajat generacije idijota daj djeci mobitel.

3 0 hvala 0
16 godina
bus kaže...

Definitivno klicima ne treba mobitel dok su maleni, a i drustvene mreze.. jedino nezanm kako ce kontrolirati koliko imas godina? Jel pitanjem, dali ste stariji od 16 godina 🫣

Jesi li probao guglati?

16 godina
Mael kaže...

Ili si za zabranu ili si protiv, guess what - to nisu jedini putevi

Pa ako pričamo o zabrani, onda koji je treći put? Možda sam za zabranu? Za zabranu sam TikToka, ali ne Instagrama? Filtriranje određenih računa na na prežama?

Idealno bi bilo djecu naučiti da ne budu glupa i rade štetne stvari, da ne oponašaju idole na mrežama da ne bi bili oholi i zlobni poput njih, da nauče prepoznati laži i prevare.

Međutim, izgleda da to ne zna ni većina odraslih. Kakve uopće šanse imamo naučiti djecu ako su izložena višestruko više mrežama nego učiteljima?

Meni se čisto anegdotalno čini da su djeca koja su odrasla s manje mobitela, a sada recimo su oko 16-18 godina, da su puno inteligentnija, razumnija, tolerantnija... bolja. E sad to možda nema ni veze s društvenim mrežama nego općenito sa više pažnje i usmjeravanja roditelja koji im nisu samo gurnuli mobitel u ruke da ih se riješe. 

Instinkt mi govori da treba zabraniti. Razum mi govori da se sve zabrane daju zaobići. Ne znam. Imamo Australiju sad za primjer da vidimo kako će se kod njih odvijati pa ćemo za jedno dvije godine imati i neke zaključke koliko uspijeva.

11 godina

Nije rješenje zabraniti im korištenje društvenih mreža jer će ih tek onda ilegalno koristiti na ovaj ili onaj način. Edukacija rješava sve , a ako su idioti tada im ionako niti to neće pomoći. Nekako gledajući današnje društvo puno manjim zlom smatram djecu ovisnu o telefonima koja doslovno vise po cijele dane na njima bilo da se igraju ili dopisuju putem društvenih mreža nego njihove vršnjake koji još prije 12. godine doslovno loču alkohol svakodnevno i usput se drogiraju misleći da su face što uvijek završi doslovno "putem bez povratka" .. 

0 0 hvala 0
17 godina
"Oduzmi djetetu slatkiš, biće ljuto jedan dan;
Oduzmi mu igračku, mrziće te sedmicu dana;
Oduzmi mu telefon, mrziće te čitavog života."

Aristotel, 347. p.n.e
morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2025 0:34 (morrisoN).

11 0 hvala 0
14 mjeseci
W2000 kaže...

Nije rješenje zabraniti im korištenje društvenih mreža jer će ih tek onda ilegalno koristiti na ovaj ili onaj način. Edukacija rješava sve , a ako su idioti tada im ionako niti to neće pomoći. Nekako gledajući današnje društvo puno manjim zlom smatram djecu ovisnu o telefonima koja doslovno vise po cijele dane na njima bilo da se igraju ili dopisuju putem društvenih mreža nego njihove vršnjake koji još prije 12. godine doslovno loču alkohol svakodnevno i usput se drogiraju misleći da su face što uvijek završi doslovno "putem bez povratka" .. 

Ima li neka statistika, koliki je utjecaj edukacije na tinedžere? Npr. edukativni sadržaj protiv pušenja, zna li se koliko je takav sadržaj izravno utjecao na broj tinejdžera da ne puše?

14 mjeseci
Ajd da budem kontraš , statistike govore da društvene mreže imaju i pozitivan učinak na razvoj djece tipa osjećaju se da pripadaju skupini , pronalaze informacije , povezuju sa sa istomišljenicima i pronalaze "prijatelje".

Jadna djeca nadam se da će preživjeti ova teška vremena u Australiji 😅
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
Mael kaže...
Gallu kaže...

Kako ne možeš shvatiti da ako nisu pod utjecajem društvenih mreža da će biti pod utjecajem nečeg drugog..

I što smo onda postigli?

Ne, apsolutno sam protiv da djeca vise na društvenim mrežama, snimaju idiotske tik tok videe i challenge..

Ali opet, potpuna zabrana nije riješenje. Jer kao što vidiš, sve zabranjene stvari u društvu se ne događaju? 

Problem postoji i ne smije ga se zanemariti, al ovo sa zabranom je easy way - a svi znamo kako stvari završe kad se ide tim putem

I koje je rješenje? Dozvoliti sve? Dokazano je da društvene mreže štetno utječu na djecu, ako nešto štetno utječe na djecu treba se zabraniti i ćao. Što je najgore što se može desiti? Djeca se opet krenu družiti po kvartovima?

7 godina
Gallu kaže...

Djeca se opet krenu družiti po kvartovima?

Djete bez mobitela će shvatiti da ustvari nema prijatelja, ili svega dva tri susjeda koj pozna.
dok ih je na Snepčetu imalo preko 200.

Počet če prigovarati da im je dosadno, jednom kad nema Tik - Toka.

Najgore će proći ova djeca koji su imali mobitel pa onda ne imali.

13 godina
Gallu kaže...
Mael kaže...
Gallu kaže...

I što smo onda postigli?

I koje je rješenje? Dozvoliti sve? Dokazano je da društvene mreže štetno utječu na djecu, ako nešto štetno utječe na djecu treba se zabraniti i ćao. Što je najgore što se može desiti? Djeca se opet krenu družiti po kvartovima?

Ajme koji ste vi likovi, stvarno mi se ne da raspravljati s apsolutistima. Jel to posljedica ograničene inteligencije ili neke frustracije idkn

Tako trivijano razmišljanje samo pokazuje neznanje, jer kad misliš da sve znaš, zapravo samo dokazuješ da ništa ne znaš

Svaku rqspravu svodite na argumentaciju: rješenje je jednostavno, ja znam, a ovi ostali su idioti

Nijedna stvar nije tako jednostavna pa tako niti nešto "trivijalno" kao korištenje društvenih mreža za klince

Lijepo pobijte si sve vrapce i emue pa ćete riješiti problem...

Uglavnom, imate vi puno većih problema od ovih...

Over and out

13 godina
gpd kaže...
Gallu kaže...

Djete bez mobitela će shvatiti da ustvari nema prijatelja, ili svega dva tri susjeda koj pozna.

Hmm, šta misliš da za primjer ti ukineš sam sebi mreže na neko vrijeme pa vidi koliko imaš prijatelja, još najbolje ugasi i mob pa se možete naći ispred na ulici...

7 godina
Mael kaže...
gpd kaže...
Gallu kaže...

Hmm, šta misliš da za primjer ti ukineš sam sebi mreže na neko vrijeme pa vidi koliko imaš prijatelja, još najbolje ugasi i mob pa se možete naći ispred na ulici...

A što si ti? Djete ili dječji pravobranitelj?

13 godina
gpd kaže...
Mael kaže...
gpd kaže...
Gallu kaže...

A što si ti? Djete ili dječji pravobranitelj?

Što god da jesam, očito nemaš valjanih argumenata za raspravu pa eto amo sad ad hominem

Nebitno, stvarno mi se ne da više raspravljati na toj razini

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice