A na koju foru bi trebali dostavljati pakete, helikopterima ???
Kraj "terora" dostavnih vozila na zagrebačkim cest
- poruka: 37
- |
- čitano: 10.814
- |
- moderatori:
vincimus
Upravo to. Ta škvadra je barem zaista kratko tu i može ih se zaobići.
Kako to da taksisti i ostali koji sa sva četiri žmigavca po pet i više minuta stanu i potpuno zatvore jednu od tri trake u istom smjeru na kraju radnog vremena. Ili kad ispred MIOC-a stanu i zatvore jednu traku tik ispred semafora dok iskrcavaju VIP učenike, iako 50 m dalje imaju parking na kojem to uredno mogu napraviti bez štopanja prometa?
Gledam te!
A na koju foru bi trebali dostavljati pakete, helikopterima ???
A što ti ovdje nije jasno ili hoceš reci da za njih prometna pravila ne trebaju vrijediti?
Tijekom provedbe akcije utvrđena su 63 prekršaja nepropisnog parkiranja, osobito na mjestima na kojima je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, kao i na udaljenostima manjim od propisanih u odnosu na raskrižja, pješačke prijelaze i javni prijevoz.
Kužim ako se netko baš stao pa blokira promet, ali ako moraš samo zaobići dostavno vozilo koje je na nekom normalnom mjestu, čemu problem? Pa moraju dostavljat ljudi i radit svoj posao, nisu se sparkali na cestu iz zajebancije..
Ti ljudi što dostavljaju, doslovno se sataru od posla.
No, da su svakog dana uredno između 10 i 13h na istim mjestima "sa sva 4".. jesu i možeš po njima navijat sat.
Može se jedino ublažit količina dostave sa paketomatima. A sve te službe imaju paketomate.
Radi se o beskraju lijenih ljudi koji i hranu naračuju dostavoma.
Kad povirim u onaj kombi.. 80% sadržaja za nezadovoljne žene.. tone krpica.. ostalo ekološki otpad iz kine sa šopova "sve po 5 centi".
Pametan potez policije. Ovdje neće biti poziva načelniku da se storniraju kazne ili da vozač kad se vrati izvrijeđa policajca i priprijeti mu otkazom jer guzonjini sinovi i ekipa od utjecaja ne radi te poslove premda i oni staju gdje žele s tom razlikom da ne daju ni jedan, a kamoli četiri žmigavca. Primijećujem u posljednje vrijeme kako iz auta parkiranih na mjestu za invalide izlaze stasiti olimpijci premda imaju uredno onu oznaku da smiju tamo. Moguće da boluju od neke ne tako vidljive bolesti, manjak D vitamina, gljivice, perut ili adhd.
No, da su svakog dana uredno između 10 i 13h na istim mjestima "sa sva 4".. jesu i možeš po njima navijat sat.
Može se jedino ublažit količina dostave sa paketomatima. A sve te službe imaju paketomate.
Kad povirim u onaj kombi.. 80% sadržaja za nezadovoljne žene.. tone krpica.. ostalo ekološki otpad iz kine sa šopova "sve po 5 centi".
Slažem se s tobom, ali isto tako ne može se tolerirati nepropisno parkiranje koje onda utječe na sve nas ostale u prometu ako ih moramo zaobilaziti. Ne kažem da je kriv dostavljač nego obim posla koji mu ne dozvoli da propisno parkira pa prošeta 5 min do adrese i dostavi robu. Sve mora biti instantno i brzo inače je "neefikasan" za svog poslodavca kojem ritam nabijaju temu paketi i sl.
Da se to sve zakonski regulirati....zakonski propisati obavezne paketomate u svakom kvartu gdje se dostavom ne ometa promet, a za velike pakete obavezna dostava prije 6 h ujutro i iza 20 h, pa nek se svi prilagode od kupaca do dostavnih službi.
Tri prekršaja i zatvaranje firme na mjesec dana.
Tu su najviše krive lokalne vlasti koje nisu prilagodile infrastrukturu za dostavna vozila. Ugibališta sa parkiralištima za dostavna vozila npr. Samo jedna od ideja. Svašta se tu može napraviti. Ali ništa ne raditi je najlakše i kasnije kažnjavati ljude koji rade svoj posao.
Tu su najviše krive lokalne vlasti koje nisu prilagodile infrastrukturu za dostavna vozila. Ugibališta sa parkiralištima za dostavna vozila npr. Samo jedna od ideja. Svašta se tu može napraviti. Ali ništa ne raditi je najlakše i kasnije kažnjavati ljude koji rade svoj posao.
Nekako mi se čini da je posao krivo koncipiran ako nema uvjete za obavljanje.
Da li tako može i serviser bojlera stati jer obavlja svoj posao. Ili ja koji dođem na sastanak u neku firmu.
Naravno, problem je puno kompleksniji od toga. Svi volimo da dostava dođe i ode što prije. Ali ako nema uvjete mora se drugačije organizirati, a ne kršenjem zakona.
Pa to je bio show program,pun kombi robe,brodova miljon jedan do drugog vezan,guzve u luci..komunalni redari na sve strane…pa makni kombi pa leti na brod nodit robu a brod bude 6-7 u redu vezan…sva sreca to vise ne radim i nezz jesu kako to gradske vlaati rijesile!
AUDIOFIL
Nekako mi se čini da je posao krivo koncipiran ako nema uvjete za obavljanje.
Da li tako može i serviser bojlera stati jer obavlja svoj posao. Ili ja koji dođem na sastanak u neku firmu.
Naravno, problem je puno kompleksniji od toga. Svi volimo da dostava dođe i ode što prije. Ali ako nema uvjete mora se drugačije organizirati, a ne kršenjem zakona.
Konacno komentar koji razumije srž problema. Nevjerojatno da vecina piše pa kako ce dostavljati, moraju dostavljatii ovo...ono...
Ako se rade prekršaji onda se rade prekršaji ili cemo raditi svete krave pa definirati da za njih propisi ne vrijede. Međutim, gdje je tu kraj? Hocemo onda tako i taksiste tolerirati (iako oni vec to rade) pa nakon toga i servisere (evo ja cu tu na sve 4 stati samo da u stanu kod gospođe zamjenim 2 uticnice) itd..
Ovo treba suštinski riješavati a ne dozvoljavati i normalizirati kaos u gradskom prometu koji je i tako u kaoticnom stanju.
Jeste primijetili kod ovih dostava koliko to brzo ide, po meni nenormalno. Pa nije ni čudo da su gužve u prometu, masovnom transportu, da se dostavlja na sve načine. Paket obični iz USA mi je u roku 10 dana bio na vratima. Zbog takvih mamlaza kao ja koji naručuju, avion treba poletjeti, raditi gužvu, zagađivati planetu. Iz Njemačke u roku 2-3 dana stižu paketi. Meni osobno nema potrebe da nešto tako brzo dolazi ako nije prioritetno, a prioritetno treba naplatiti. I onda naravno da je veliki presing na dostavne službe i na vozače kad svi očekuju da naručuju s kauča i za par dana im dostavljač to dofura doma. Sustav logistički je takav, lova je u igri i naravno da sve ide brzo, a na kraju patimo svi mi. Začarani klub kapitalizma.
-zanimljivost kao parking na sredini vlaške.. stari duh zg-a :) .. nigdje drugdje to nije normalno, ali tamo je.
-spomenuti invalidi-olimpijci.. uvjek neko 'dobro auto', dok mladić hitrim skokovitim korakom skoči do kioska po cigarete i sl. .. ali uredno stane na žuto, trudničko ili invalidsko.. pogotovo zanimljivo na šopingcentrima koji takvih mjesta imaju više na ulazu, kako bi invalidski olimpijci što brže obavili željeno i otišli dalje.. a kazne? nema, jer je to privatni parking.. no onako, izaziva loš osjećaj uz hipotetsko 'zašto?' se to dozvoljava... čak ne da nekome smeta, nego zašto je to nekima ok, bez srama, crvenila u licu kad to čine.. onako, kao da je to mjesto rezervirano baš za njih... dok tema-dostava ipak nije ta klasa ljudi, razlog, nešto što se mora.. dok u takvom odnosu primarno sve ovisi o lokalnoj upravi-gradu, što se u kojoj ulici dozvoljava-tolerira.. od parkinga nadalje, mada su zakoni-pravila i znaci po cesti generički isti unutar države, nisu unutar lokalnih granica vlasti. ... jednakost-ujedačenost standarda? onaj općutak da zakon (ne)vrijedi za sve jednako.. 'ko to more platit!' :) ..
Meni dostavna, vatrogasna i hitna vozila ne predstavljaju teror. Kad police budu hrane onda će biti plakanje kako nema dostave ili kasni, slatka ironija ovog "ponosnog" društva velikih Rvatina.
U članku se ne specificira na koju dostavu se konkretno misli. Manji paketi s nekim službama mi do sad nije bio problem, vozač me nazove, ja se spustim van i on me praktički u vožnji kroz otvoreni prozor pogodi zamotuljkom ili paketićem u glavu, potpisivanja nema, praktički se ni ne zaustavlja. Veliki centri imaju svoju rampu i skladište, nemaju s javnim prometom ništa. Manje poslovnice Konzuma ili Studenca po nekim kvartovima koriste za to javni parking, čim bliže ulazu za istovariti 10 gajbi Jamnice i 20 kartona kole jer tim kamionom ionako mu jedno slobodno mjesto ne znači ništa kad se ne može unutra zavući i spustiti stražnju rampu. Trajno rješenje problema je dati im rok da zatvore te dućane jer mjesta za izgradnju dediciranog parkinga nema.
a koje lokalne vlasti mogu ispraviti sva (naslijeđena) sranja?
Gle, "glavna" ZG ulica je Ilica, duga i uska, gdje se možeš širiti?
Kad su se potkraj komunizma dosjetili napraviti bolnicu izvan grada, svi su pljuvali lokaciju Blata...
Pa jedino ima i smisla raditi glavne kliničke bolnice izvan grada, bliže dijelovima autoceste, gdje možeš napraviti i heliodrom konačno...
a ne, u Koprivnici, helić slijeće na stadionski travnjak...
a "kultura" dostavnjaka je priča za sebe...
Ne bi trebali dostavljati ako nemaju "minimalne tehničke uvjete" za obavljati dostavu... Očito nemaju.
Ako ne mogu ispravno dostavljati onda ni ne trebaju dostavljati. Neka sade kukuruz.
Začarani klub konzumerizma.
Konacno komentar koji razumije srž problema. Nevjerojatno da vecina piše pa kako ce dostavljati, moraju dostavljatii ovo...ono...
Ako se rade prekršaji onda se rade prekršaji ili cemo raditi svete krave pa definirati da za njih propisi ne vrijede. Međutim, gdje je tu kraj? Hocemo onda tako i taksiste tolerirati (iako oni vec to rade) pa nakon toga i servisere (evo ja cu tu na sve 4 stati samo da u stanu kod gospođe zamjenim 2 uticnice) itd..
Ovo treba suštinski riješavati a ne dozvoljavati i normalizirati kaos u gradskom prometu koji je i tako u kaoticnom stanju.
Jednom sam se pokačio s jednom medicinskom sestrom na lokalnoj fejsbuk grupi jer se pravdala da ona kad vozi izvađenu krv i slične uzorke iz privatne ordinacije u mikrobiološki laboratorij u bolnicu ima svako pravo stati na najbliže invalidsko mjesto ili točno na ulaz na parkiralište tako da drugi ne mogu prolaziti. Jer nema ona vremena tražiti okolo ili nahodavati. Na kraju mi je i zaprijetila sa "doći ćeš ti prije ili kasnije nama u ruke, svi na kraju dođu!".
To je uvijek tako kad jedni misle da imaju veća prava od svih ostalih. Odnosno kad je sustav glupo posložen.
Kod nas u prometu vecina misli da je glavni lik u ovoj našoj zajednickoj zivotnoj prici.
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
BullsEye
Da se to sve zakonski regulirati....zakonski propisati obavezne paketomate u svakom kvartu gdje se dostavom ne ometa promet, a za velike pakete obavezna dostava prije 6 h ujutro i iza 20 h, pa nek se svi prilagode od kupaca do dostavnih službi.
Tri prekršaja i zatvaranje firme na mjesec dana.
Propiši i koliko udaha smiju napraviti dok hodaju od paketomata do ulaza.
Ili npr tri glupa komentara, mjesec dana zatvora?
Začarani klub konzumerizma.
Je bravo, "ja sam mali ljubomorni frustrirani komunista"
Totalno ste odlepili... ovo vam je klasični primjer fašizma i nacizma, ono što se stalno priča po medijima, a očito nitko ne zna što je
Svi bi odma lijepili etikete ljudima na osnovu vaših mišljenja, ograničavali tko šta smije po metodi prst u prkno.
Odma propisati da srednjovječne žene ne smiju naručivati od 13:30 do 18:15, mogu zalijevati fikuse samo u retrogradnom merkuru...
E to je upravo problem društva i laka karta za totalitarizam, a onda kad dođe, vjerujte mi da će te vi vrlo brzo biti na redu.
Jedini jedan normalni komentar je od kolege koji je rekao da lokalna infrastruktura nije prilagođena. Pa vidimo kako cijenite razum...
Dakle, u "normalnim" gradovima/državama imaš parking mjesta baš za te stvari, a policija i redari onda samo kontroloraju je li se koristi kako treba.
I vidi, problem rješen...
Al ne amo mi sad svoje frustracije izbacivati na nekoj skupini društva jer tako će nam biti bolje... majku ti u šta se pretvorio ovaj forum...
Ma ne, nek se parkarijaju posred ceste i ugrožavaju živote. Nema potrebe prošetati do paketomata, to je represija.
Jedini jedan normalni komentar je od kolege koji je rekao da lokalna infrastruktura nije prilagođena. Pa vidimo kako cijenite razum...
Dakle, u "normalnim" gradovima/državama imaš parking mjesta baš za te stvari, a policija i redari onda samo kontroloraju je li se koristi kako treba.
I vidi, problem rješen...
Kako bi ti prilagodio? Da pred svakom kućom i zgradom postoji parkirno mjesto baš za dostavu? Jasno je da je to nemoguće.
Šta misliš da će se dostavljač zaustaviti na jedno ili dva mjesta na početku ulice pa hodati s paketima po ulici? Neće, stat će pred svaki ulaz što je bliže moguće.
Nekad je bilo regulirano i do toga se držalo barem u ZG. Dućani su se punili isključivo u zoru, jako rano u jutro. Sigurno ne nakon špice u 7 h.
Jer kažnjavalo se očito efikasnije.
Nekad je bilo regulirano i do toga se držalo barem u ZG. Dućani su se punili isključivo u zoru, jako rano u jutro. Sigurno ne nakon špice u 7 h.
Dućani su potpuno druga stvar od dostave paketa.
Kod mene je najgore u zoru jer ljudi kreću na posao i ne mogu van ako kamion Jamnice bipće na rikverc do ulaza, najbolje je baš oko 10-12 jer je onda manji promet i tko nekud ide u to vrijeme u pravilu nije tempiran na minutu. Normalno, Murphyijev zakon uvijek igra ulogu.
Anarhija je u svim oblicima... dostave paketa, punjenje dućana, selidbe, radovi na fasadama, taxisit, sva četri za odlazak na kavu itd.