Upitna sigurnost Fiskalizacije 2.0: e-račune u vaš

poruka: 20
|
čitano: 6.413
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Upitna sigurnost Fiskalizacije 2.0: e-račune u vaš".
16 godina

super i onda ovrha pa se slikaj ...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Upitna sigurnost Fiskalizacije 2.0: e-račune u
Opet program radi cvjećara s Mirogoja!? Adezej znaaa. Pljutz
Brkoni

5 0 hvala 0
7 godina

Još kad Marko Rakar otkrije da je moguće poslati lažirani e-mail, pamet će mu stati.

2 0 hvala 0
17 godina

Čovjek radio testiranje na sustavu koji se zahvaljujući državi još uvijek testira(a kao live bi trebao bit sa 1.1.2026) i prilikom testiranja otkrio nedostatke.

Šokantno.

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina

A gledaj medije, portale... na sto strana samo Thompson, a nitko o ovome ne prica 🤣🤣🤣🤣... hebate problema dal ce pjevati ili nece 🙈🙈🙈

umjesto da bombardiraju vladu, ministarstvo gdje su zahebali 🙃

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2025 17:35 (bus).

2 0 hvala 0
16 godina
Ma ovo su lazi, svi znaju da hrvatska ima najsigurniji autentikaciju za online usluge, a to je onaj di proces online usluge uvik zavrsava na manualnom odlasku na salter di te onda provjere ko si sta si i ciji si. Nema brige, samo doticni nije uzea ovo u obzir pri provjeri sigurnosti. Btw mozda su sad i uzeli njegove kritike u obzir, ali svi znaju da jednu stvar sta nikad neces cut u hrvatskoj je “moja greska” ili “ja sam u krivu”
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2025 18:27 (stirko55).

6 0 hvala 0
10 godina

koja je razlika između ovoga i onoga kad nekoj firmi pošalješ račun s izmišljenim stavkama, izmišljenom (ili poznatom) firmom, i svojim brojem računa? prošlo več puno puta...

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Tko je imao priliku koristi jednu od ovih nametnutnih "usluga" zna koliko su amaterski odrađene. Da bi izdao račun moram plaćat drugoj firmi da mi to odradi. Jad i bijeda rvatistana. Ali nema veze, ima Thompsona koliko god hoćeš.

11 0 hvala 0
17 godina

Ja sam do sad izbjegavao placanje posti za slanje racuna, snasli se mi. Pa se prebacili na mail, gladi bradu. I sad moram placati po 30+ centi za racun jer eto, digitalizacija? Bum, par hiljada eura troskova godisnje za kaj? Da drzava uprihodi od svakog izdanog b2b fiskaliziranog racuna 7.5 centi poreza. Vise me ovo kosta nego slanje postom. Nabim ih.

Pa da hocu varati na porezu nebi uopce izdao racun, kome ovo koristi? Nikome. Sve usosili talijani sa svojim genijalnim idejama.

Sad kad netko otvori firmu ili obrt onda ce dobiti mali milijun eracuna od onih laznih registara i scamova, ali to jebena drzava ne moze rjesiti. Pohapsiti svu tu ekipu, neeeeee. Bitno da je fiskaliziran scam racun.

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2025 22:41 (Ante).
13 mjeseci

Kakve gluposti. I ovaj Rakar pa i vi lupate. Prvo ovo nije ideja Hrvatske već EU i bit ce dobar alat za suzbijanje sive ekonomije. Bit će teže raditi lažne račune za neobavljene usluge, kupovati bračne krevete ili npr. grafičke preko firme.... Drugo, banke su prije mjesec dana uvele kontrole IBANa, pa ako ja stavim svoj IBAN na lažni račun i lažno se predstavljam kao INA/Pliva banka mi javlja upozorenje prilikom plaćanja. Treće cijena fiskalizacije je smješno niska, ima ponuda po 15-20 eura godišnje, ili 5 eura mjesečno. Pa kakav je to neviđeni trošak

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2025 23:03 (KTM).
Moj PC  
2 7 hvala 0
12 godina
Svi posrednici, a znam da nije tako, bi trebali primati samo potpisane račune FINA certifikatom i unutar SOAPa.
Kako do certifikata ne može doći bilo tko time se osigurava i nepromjenljivost poruke i adresa pošiljatelja.
A na primatelju računa je uvijek da provjeri je li račun ispravan i referencira li se na neki njihov dokument ( narudžbu).
I sada je bilo tko mogao poslati papirnati račun bilo kome, pa ga je trebalo provjeriti.
Inače Rakar na svojem blogu ima više netočnih informacija o Fiskalizaciji 2.0, pa sve treba uzeti sa zrnom soli i sam provjeriti.

2 1 hvala 1
17 godina
KTM kaže...

Kakve gluposti. I ovaj Rakar pa i vi lupate. Prvo ovo nije ideja Hrvatske već EU i bit ce dobar alat za suzbijanje sive ekonomije. Bit će teže raditi lažne račune za neobavljene usluge, kupovati bračne krevete ili npr. grafičke preko firme.... Drugo, banke su prije mjesec dana uvele kontrole IBANa, pa ako ja stavim svoj IBAN na lažni račun i lažno se predstavljam kao INA/Pliva banka mi javlja upozorenje prilikom plaćanja. Treće cijena fiskalizacije je smješno niska, ima ponuda po 15-20 eura godišnje, ili 5 eura mjesečno. Pa kakav je to neviđeni trošak

Ako imaš savjet koji je dobar i povoljan posrednik (za jako mali obrt/firmu), dobro bi došlo. Ja još nisam odabrao. Svugdje reklamiraju mer koji je dosta skup, a dosta se brka pojam fiskalizacija 1.0 i ova nova pa onda ljudi biraju pakete od 15e mjesečno, a izdaju svega 1-2 računa mjesečno.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
16 godina

"Ako imaš savjet koji je dobar i povoljan posrednik (za jako mali obrt/firmu), dobro bi došlo."

Koristim za izdavanje e-računa link, imaju i free paket.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2025 7:29 (Tomo051).
13 mjeseci
markoal kaže...
KTM kaže...

Ako imaš savjet koji je dobar i povoljan posrednik (za jako mali obrt/firmu), dobro bi došlo. Ja još nisam odabrao. Svugdje reklamiraju mer koji je dosta skup, a dosta se brka pojam fiskalizacija 1.0 i ova nova pa onda ljudi biraju pakete od 15e mjesečno, a izdaju svega 1-2 računa mjesečno.

Imaš ePoslovanje (Pondi) 5 eura mjesečno, imaš SUPER od DB Informatika, 15-20 eura godišnje, to je ekipa koja stoji iza udruge Glas Poduzetnika. Imaš Marketino (Neosalon) slanje do 3 računa mjesečno besplatno.

Ako si obrtnik paušalac ovo te kači tek od 2027...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2025 8:05 (KTM).
15 godina
markoal kaže...
KTM kaže...

Mi smo odabrali T-Com-ov EDI. Mjesečni trošak cca 8 EUR. Račun dolazi jedinstven s ostalim T-Com uslugama koje imamo. Naslonjeni su na Banqup a sam postupak registracije traje cca mjesec dana dok nije potpuno funkcionalan i nije ovako kako je Rakar napravio.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina

Ja sam na Firi koja me došla nekih 200€ godišnje, a sada vidim da od iduće godine i spuštaju cjene. U to imam uključenu klasičnu fiskalizaciju (F1), slanje do 480 eračuna godišnje, povezan poslovni račun, izrada izvještaja. Uglavnom radi odlično i topla preporuka

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
KTM kaže...
markoal kaže...
KTM kaže...

Imaš ePoslovanje (Pondi) 5 eura mjesečno, imaš SUPER od DB Informatika, 15-20 eura godišnje, to je ekipa koja stoji iza udruge Glas Poduzetnika. Imaš Marketino (Neosalon) slanje do 3 računa mjesečno besplatno.

Ako si obrtnik paušalac ovo te kači tek od 2027...

Hvala svima! U PDV-u sam pa moram i ja. 

Pogledao sam, toliko je sad opcija da sad još manje znam  Morat ću proučiti. Jer nije +-2-3 eura puno ali opet zašto bacati novce ako ne koristim.

Prethodno (još dok sam bio paušalist) sam koristio solo za račune (jer mi je vizualno bio ljepši) + računovodstvo radi u synesis. Ali Solo mjenja pravila igre svake godine pa mi se ne sviđaju iako i oni će imati fiskalizaciju također unutar tog svog plaćenog paketa.

Možda nekom pomogne, ispod je slika koju je Petric napravio, a ja pronašao na redditu kao usporedba raznih servisa.

Moram vidjeti što mi sve od tih silnih featura treba.. osim arhive i klasičnih fiskalizacija 2.0 featura, moje maksimalne potrebe su:
- do 5 izdanih računa mjesečno bi pokrilo sve situacije
- izrada vizualno pdf-računa sa dizajnom iz 21 stoljeća

- podrška za Synesis

- poslje: opcija plaćanja svakih 6/12 mjeseci

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
15 godina

Vidim da su svi zadovoljni što moraju plaćat trećoj firmi da bi izdali fakturu. Neki su čak i iznimno zadovoljni. Kada vam uvedu plaćanje CO2 siguran sam da će i tada 90% budala bit oduševljeno, samo će vam upakirat taj račun zajedno sa T-com-om i vi nećete moć vjerovat kako je to praktično.

1 1 hvala 0
16 godina
Pa ak ti možeš kaj napravit protiv toga evo ja sam prvi ti samo kreni

0 0 hvala 0
10 godina
maxus182 kaže...

Vidim da su svi zadovoljni što moraju plaćat trećoj firmi da bi izdali fakturu. Neki su čak i iznimno zadovoljni. Kada vam uvedu plaćanje CO2 siguran sam da će i tada 90% budala bit oduševljeno, samo će vam upakirat taj račun zajedno sa T-com-om i vi nećete moć vjerovat kako je to praktično.

Apsolutno nista te ne sprecava niti moras cak ista platiti da postanes informacijski posrednik te saljes i primas e racune sam preko sebe. Specifikacija je gore, kreni.

Aha, treba to sve napraviti, testirati i držati u pogonu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice