Poduzetnici svjesni da kupci žele plaćati karticam

poruka: 11
|
čitano: 2.947
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Poduzetnici svjesni da kupci žele plaćati karticam".
14 mjeseci

Pa što se ne raspitaju, svaki knjigovođa im može osposobiti pos uređaj da mogu primati i kratice ali plaćanje ne ide putem lešinara koji uzimaju proviziju nego direktno s računa na račun i ne treba gotovina.

Mislim nevjerojatno gubiti mušterije a ima načina.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Re: Poduzetnici svjesni da kupci žele plaćati kart
Sirotanovic kaže...

Pa što se ne raspitaju, svaki knjigovođa im može osposobiti pos uređaj da mogu primati i kratice ali plaćanje ne ide putem lešinara koji uzimaju proviziju nego direktno s računa na račun i ne treba gotovina.

A da? A kako bi to izveo?

16 godina
Old Iggy kaže...
Sirotanovic kaže...

A da? A kako bi to izveo?

-ma to može svaki knjigovođa.. (čarobni prah il tak nešt).. :)

-ostatak rečenice otkriva izvor problema, nejasnoće-zablude.. 'direktno', pri čemu juzer pojma nema o pravilima igre kao porez i žiroračun :) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina

Nije problem provizija MC ili Visi od 1-1,5% (komotno dignu cijene za taj postotak ako ih toliko boli) nego sa karticom nemožeš smuljat promet i prijavit 5 puta manje (i da, da se smuljat bez obzira na nove blagajne) jer ipak nacionalni sport na balkanu je kako nagu...t državu na svaki način i onda istovremeno piz...t kako država gu...i tebe!

99% njih ne gaji nikakvu posebnu ljubav prema gotovini, jer ako je sve pošteno imaš samo punooo više posla, razlog je samo i isključivo muljanje države za porez.

Moj PC  
8 0 hvala 0
14 mjeseci
Krivo sam se izrazio uz nepotpuno znanje o temi, bit mog upisa ja da se mogu izbjeći debitne kartice a pri tome da se mogu vršiti bez gotovinske transakcije. Znači nije samo gotovina ili kartica ima i drugih rješenja.

Neki saloni kombiniraju Neosalon račune s QR uplatama (kupac skenira QR i plati direktno s računa), pa u Neosalonu označe plaćanje kao “transakcijski račun” bez kartične naplate – to zaista izbjegne kartične naknade, ali onda to više nije kartično plaćanje debitnom karticom preko POS‑a, nego bankovni prijenos.​

Radi se o tome da kupci zapravo plaćaju drugim kanalom (QR, virman, gotovina), a da se u programu samo drugačije vodi tip plaćanja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 10:08 (Sirotanovic).
17 godina
Sirotanovic kaže...
Krivo sam se izrazio uz nepotpuno znanje o temi, bit mog upisa ja da se mogu izbjeći debitne kartice a pri tome da se mogu vršiti bez gotovinske transakcije. Znači nije samo gotovina ili kartica ima i drugih rješenja.

Neki saloni kombiniraju Neosalon račune s QR uplatama (kupac skenira QR i plati direktno s računa), pa u Neosalonu označe plaćanje kao “transakcijski račun” bez kartične naplate – to zaista izbjegne kartične naknade, ali onda to više nije kartično plaćanje debitnom karticom preko POS‑a, nego bankovni prijenos.​

Radi se o tome da kupci zapravo plaćaju drugim kanalom (QR, virman, gotovina), a da se u programu samo drugačije vodi tip plaćanja.

Znači nije debitna kartica ni gotovina, a koji je to treći "kanal" plaćanja? Internet bankarstvo?

Skeniranje QR koda je internet plaćanje, kako se u programu vodi je nebitno, bitno je kako je naplaćena ta transakcija. Nisu ta plaćanja uvijek besplatna, česte su naknade. Znači, neće platiti prodavač već kupac (ako nema slobodnih besplatnih transakcija).

16 godina

-laičke greške, previdi.. 'plaćam mobačem' ili karikirano, ne plaćam ništa (kad plaća netko drugi, rundu..) .. bilo što, parking npr .. ili suprotan-paradox primjer zg-advent koji nije primao novac-keš, zakonsko sredstvo plaćanja.. samo kartično, suprotno zakonu (bez sankcija).. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
Sirotanovic kaže...

Zato od iduće godine se uvodi obavezna fiskalizacija za sve B2C račune, tako da više neće prolaziti takve stvari.

Meni je smješno kad slušam te priče kako male firme ne primaju kartice da im to šteti poslovanju. Očito im je onda cijeli biznis na jako klimavim nogama ako ih provizija od 1-2% baca na koljena da ne mogu više biti profitabilni.

Ja prodajem usluge online i koristim Stripe za transakcije. U prosjeku mi stripe uzme nekih 4% od svih transakcija (ovisi o samom iznosu računa, na manjim iznosima uzimaju više + ovisi o kartici/državi iz koje se kupuje). Ali ja to gledam kao trošak koji mi je potreban kako bi uopće i vodio biznis, i moram jednostavno planirati cijenu svoje usluge da nakon svih troškova imam zaradu a ne da radim na nuli.

Slično kao i kad slušam obrtnike kako nemogu imati uspješan biznis jer moraju plaćati 260€ doprinose svaki mjesec. Ako ti cijeli biznis ovisi o 260€, onda nešto jako loše radiš

Stoja
14 mjeseci
Drago mi je da vam ide posao 👍
Jest mizerija ali nekome 260 eura na mjesec može biti presudno.
Recimo nedavno vidjeh da za sličan iznos mijenjaju lokaciju dućana za lošiju- iako je bilo skroz čudno.
14 godina
Vjerojatno je u pitanju cifra sa nulom veća da mjenjaju lokaciju.
Mislim da mi obrt visi o 260e onda bi se pomirio da nisam za to i našao posao kod drugoga.
“But in the end it's only a passing thing, this shadow; even darkness must pass.”

2 0 hvala 1
15 godina

U drugoj godini poslovanja sam uveo MyPos jer nije bilo penala zbog nedovolje količine transakcija. U međuvremnu (nakon 4god) je i moja banka maknula penale ali ostao i dalje na mypos-u. Jednostavno prebacim na primarni poslovni račun kad se skupi ili mi hitno treba više love.

Iako su stranke, pogotovo mlađe, od samog početka ispitivale za kartično plaćanje, sad, nakon 6 godina mi preko kartica ide otprilike 30%-35% naplate. Provizija više ne igra nikakvu ulogu, pa ne vidim drugi razlog osim prcanja države. 

Takvi su najglasniji kad ih porezna s vremena na vrijeme opali. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice