LG-jevi televizori dobivaju Copilot AI koji se ne

poruka: 28
|
čitano: 6.172
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG-jevi televizori dobivaju Copilot AI koji se ne ".
7 godina

no lg tv in house...no problem

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
Re: LG-jevi televizori dobivaju Copilot AI koji se
Već me dugo sa svojom sve agresivnijom spijunskom EULAom iritiraju, moguće da će ovime prebaciti prag. Šteta.

1 0 hvala 0
17 godina
exec kaže...
Već me dugo sa svojom sve agresivnijom spijunskom EULAom iritiraju, moguće da će ovime prebaciti prag. Šteta.

"Ipak, nisu svi jednako kritični. Dio korisnika smatra da je problem preuveličan."

I to je jedina istina. Da nije izašao ovaj članak ne bih niti znao da ga imam već instaliranog ko zna koliko dugo. Who cares, neću ga nikad pokrenuti.

A bogami niti EULA ne planiram čitati, život je prekratak za bavljenje glupostima.

14 mjeseci
Svi su kritični samo neki manje
16 godina

-vrlo jednostavno.. kao što i sam članak kaže:

Posebna zabrinutost izražena je po pitanju privatnosti. Jedan korisnik povukao je paralelu s prošlosti, podsjetivši kako se "neželjeni softver koji se sam instalira, prikuplja podatke i ne može se ukloniti nekada zvao spyware".

.. a tad kažnjavati i problem tad nestane, osim ako ujkosem traži, tad je to ok.. tak da je na redu eu-birokracija koja će nas zaštititi (ili neće) :) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

3 0 hvala 0
14 mjeseci
Ha nadam se da će ostati opcija bez kvačice na kvadratiću, nešto kao i do sad što se tiče reklama na El Džiju, "izbor".
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Nema problema! Poslušaj vamo! Ovo je "naputak" za ljude kojima aplikacija Copilot nije potrebna.

Ako Vam se ne sviđa što Vaš televizor ima aplikaciju Copilot, jednostavno odlemite "špijunske" elemente s televizora ( mikrofon, kamera, wifi/bt ) i nemojte više upisivati tekst u televizor.

Život je kratak za te stvari kaže neko ovdje, i ja se slažem, Vama predlažem da jednostavno bacite televizor kao u onoj pjesmi (ili je to bio radio?)

Molim lijepo.

2 0 hvala 0
17 godina

Ufff, evo baš jučer dovukao na četvrti kat bez lifta, raspakirao i upogonio 77" C5. I fakat se Copilot ne može deinstalirati . Da sam barem prije vidio članak . Kako ću sad sve to skupa natrag spakirati i izbaciti iz stana? Kroz prozor ga ne mogu samo tako baciti pred zgradu jer je prevelik. Ako ga idem rastavljati i trgati dijelove na manje komade, napravit ću si nered po stanu. Džaba rezati kablove kad ima i bežični kabel. Možda da samo satrem mikrofon? Zna li se što gdje se nalazi i da li ga se nekako može satrat bez otvaranja televizora jer mi se fakat sad to više ne spušta sa stalka? Drugovi, pomozite, situacija je ozbiljna, ono prdit se više neću usuditi u blizini televizora jer sve snimaju. Svaki savjet je dobrodošao. BTW suze krenu kad čudovište zasvijetli, ono CineStar u sobi, zaboraviš da te prisluškuju u pozadini .

Deckard
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

jeba ga patak, i ti radiš probleme gdje ih nema...

pa  prošli tjedan bila u Lidlu akcija, baterijska  kutna brusilica za 29zapeta99 ojra...

napraviš raster  16:9 s stranicama 10zapeta7 cm. upališ rečenu brusilicu s šajbom za rezanje  i dobiješ 144 hajtek pločice za položit u ćenifi...

Ju je je? Je ju je!
14 mjeseci
Mikrofon ti se nalazi u daljinskom , ona mala rupica pokraj tipke za gašenje i tek se pali kada držiš onaj gumb s desne strane od tipke za gašenje. Kad mikrofon radi svijetli lampica.

Tako je prije bilo sa magic remote.

Tako da imaš sreće , ne moraš rastavljati tv, niti ga rezati. Izvadi baterije iz daljinskog i upravljaj ga ona s mobitelom koji te tek sluša kroz sve moguće aplikacije 😅
No nije sve tako crno , isčupaj mikrofon iz mobitela i milina ;)

PS svaka ćas na odabiru TV C5 💪 močno
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2025 15:45 (Sirotanovic).
14 mjeseci
No tko voli glasove naredbe Magic remote je odličan , svršava sve tvoje glasovne naredbe , te ti može metnuti koji god program hoćeš ili da ti pronađe nešto sa jubitoa.
I prije je bio moćan no sad uz UI kortanu je močan 💪
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sirotanovic kaže...
No tko voli glasove naredbe Magic remote je odličan , svršava sve tvoje glasovne naredbe , te ti može metnuti koji god program hoćeš ili da ti pronađe nešto sa jubitoa.
I prije je bio moćan no sad uz UI kortanu je močan 💪

Mislim da će dan kad ću početi pričati s daljinskim biti dan kad ću prestati koristiti TV.

7 godina
Ma daj
Idealka kad ga želiš ugasiti za tolko i tolko vremena; najbrže i najjednostavnije.
Probaj.
Jedino za to ga koristim...i da ugasi samo ekran.

1 0 hvala 1
17 godina
Iggivaggi kaže...
Ma daj
Idealka kad ga želiš ugasiti za tolko i tolko vremena; najbrže i najjednostavnije.
Probaj.
Jedino za to ga koristim...i da ugasi samo ekran.

Ugasim ga stiskom na button ako mi smeta. Ili se ugasi sam po defaultu nakon par sati.

Ne planiram unaprijed da će mi smetati za 27 minuta.

A ekran ugasim na na dva klika na daljinskom kad mi zatreba jednom u dva tjedna.

Ne znam, nemaju sva rješenja problem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2025 18:31 (Bitanga).
7 godina
Ic ok.

1 0 hvala 0
17 godina

To me ni najmanje ne dira.

Nek samo kopliotiraju :D

Dok je slika ovakva kakva je, sve pet.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Bitanga kaže...

A ekran ugasim na na dva klika na daljinskom kad mi zatreba jednom u dva tjedna.

kao kad me uvjerava netko da on samo treba reći - hey mercedes, pričekat da se ovaj javi i onda mu dati uputu da smanji temperaturu klime ili da okrene puhanje od sebe

dok on kaže hey me..., ja sam već na kotačiću okrenuo dva stupnja niže koliko mi paše i okrenuo ventilaciju od sebe

al ovo laprdanje s autom je, i dalje tvrde, jednostavnije... naravno da im je jednostavnije kad nema kotačića niti fizički ikako možeš okrenuti puhanje u autu, a na onom televizoru treba vremena dok uopće nađeš gdje se usmjerava zrak iz ventilacijskih otvora  

17 godina
Sirotanovic kaže...
Mikrofon ti se nalazi u daljinskom , ona mala rupica pokraj tipke za gašenje i tek se pali kada držiš onaj gumb s desne strane od tipke za gašenje. Kad mikrofon radi svijetli lampica.
Tako je prije bilo sa magic remote.

Ma da, znam kako je to radilo . Ovo mi je treći LG oled u nizu (koristio prije C8 i CX), samo što su sad s ovim C5 daljinski totalno smrdali i ne liči više ni na što. Čak nema ni tipku s ikonom mikrofona, mislim da se aktivira s AI tipkom, nisam još uhvatio baš vremena da se poigram s tim fakat užasnim daljinskim. Za sad po mraku opako fušaram, fakat im to nije trebalo. Skinuli su pola funkcionalnosti. Nakon updatea firmwarea ni mute mi više ne radi. Probao sam koristiti daljinski s CX-a i zapravo radi sve osim pointera. Ali sam zato jučer aktivirao i prijavio se na Copilota . Meni je to fora, koristimo ga žena i ja poprilično i na mobovima, ne vidim zapravo ništa loše u svemu tome, barem imam feel da se nemam od čega skrivati. Veća mi je glupost što web browser u ovom C5 nema mogućnost surfanja bez pamćenja povijesti, ili ja nisam našao opciju. Na CX i ranije još na C8 je to uredno postojalo.

Deckard
17 godina
picajzla0707 kaže...
Bitanga kaže...

kao kad me uvjerava netko da on samo treba reći - hey mercedes, pričekat da se ovaj javi i onda mu dati uputu da smanji temperaturu klime ili da okrene puhanje od sebe

dok on kaže hey me..., ja sam već na kotačiću okrenuo dva stupnja niže koliko mi paše i okrenuo ventilaciju od sebe

al ovo laprdanje s autom je, i dalje tvrde, jednostavnije... naravno da im je jednostavnije kad nema kotačića niti fizički ikako možeš okrenuti puhanje u autu, a na onom televizoru treba vremena dok uopće nađeš gdje se usmjerava zrak iz ventilacijskih otvora  

I još na engleskom :-) Osjećao bih se ko budala. Pogotovo dok ti nakon svega kaže da nije razumjela pa ne budi ti teško ponovi.

7 godina
Ko vam kriv da nemate profesoricu s gumbići
😉
8 godina

Mobitel kojeg doslovno ne odvajaš od sebe,večina ga ima pored glave čak i kad spava, i koji gleda i sluša SVE što radiš nije problem, ali Copilot na LG-u je kap koja je prelila čašu.... zanimljivo

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 mjeseci
Deckard: Skinuli su pola funkcionalnosti. Nakon updatea firmwarea ni mute mi više ne radi. Probao sam koristiti daljinski s CX-a i zapravo radi sve osim pointera.

Znači i dalje jedu govna 😡 Imam cx, daljinski odličan a najviše me vesele tipke za player (klasika play, pause) i to jako koristim.
I onda kupim noviji LG i vidim da su izbacili te tipke ali bitno da se meće sve više sponzorskih tipki koje su apsolutno nepotrebne zato što si svatko stavi na prečac aplikacije koje koristi.
17 godina
Sirotanovic kaže...
Deckard: Skinuli su pola funkcionalnosti. Nakon updatea firmwarea ni mute mi više ne radi. Probao sam koristiti daljinski s CX-a i zapravo radi sve osim pointera.

Znači i dalje jedu govna 😡 Imam cx, daljinski odličan a najviše me vesele tipke za player (klasika play, pause) i to jako koristim.
I onda kupim noviji LG i vidim da su izbacili te tipke ali bitno da se meće sve više sponzorskih tipki koje su apsolutno nepotrebne zato što si svatko stavi na prečac aplikacije koje koristi.

Istina. Al ono, budimo realni, OK tipka je i play i pause u većini normalnih aplikacija. Nije da trebaju posebne tipke za to.

Daljinski imaju puno drugih problema, al ovo nije baš neki veliki. Veći je problem što sa C5 sad dobiješ daljinski bez tipki s brojevima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2025 22:37 (Bitanga).
4 godine

Imam veći problem s LG C4 65 nego da bi me mučio nekakav Copilot. 

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2025 2:07 (Zaporožac).

1 0 hvala 0
14 mjeseci
Bitanga: Al ono, budimo realni, OK tipka je i play i pause u većini normalnih aplikacija. Nije da trebaju posebne tipke za to.

A nije to to , meni treba instant da pauziram. Ne pitaj fanatik , moram vidjeti svaki detalj filma pa stalno pauziram (ono kao kad policija snimku nadzorne kamere vraća i pauzira).
I hejtam one gluposti kao što ima netflix pa kad pauziram on mi zamrači ekran i prikaže neke detalje napisane po ekranu 🙄
Tako da meni tipka pauze i play je možda i najbitnija stavka.
17 godina
Sirotanovic kaže...
Bitanga: Al ono, budimo realni, OK tipka je i play i pause u većini normalnih aplikacija. Nije da trebaju posebne tipke za to.

A nije to to , meni treba instant da pauziram. Ne pitaj fanatik , moram vidjeti svaki detalj filma pa stalno pauziram (ono kao kad policija snimku nadzorne kamere vraća i pauzira).
I hejtam one gluposti kao što ima netflix pa kad pauziram on mi zamrači ekran i prikaže neke detalje napisane po ekranu 🙄
Tako da meni tipka pauze i play je možda i najbitnija stavka.

Ima nas svakakvih :-)

Al da, slažem se, i ja sam poludio kad sam vidio da te tipke fale na C4, a imam i CX doma. Plus što su neke tipke na daljinskom na drugim mjestima (npr settings, wtf). Koja je potreba zamijeniti mjesta tipkama iz generacije u generaciju. Kao da svi imaju samo jedan TV doma.

7 godina
Saće da me kamenuju
Samsung ima bolji daljiski od mađik Lg

1 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail: