Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.439
|
čitano: 1.700.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga

Pošto sam davno napisao savjetnik za kupnju miša i nedavno za kupovinu tipkovnice odlučio sam napisati i savjetnik za izbor slušalica/headseta.

Kako bi ste što bolje odredili kakve slušalice/headset trebate pročitajte ovaj savjetnik.

 

Slušalice VS Headset

Prvo što trebate odlučiti je trebate li slušalice ili headset (slušalice+mikrofon u jednom).

Ako komunicirate verbalno s drugim igračima dok igrate ili ako koristite Sype kao i ostale video i audio pozive putem računala - preporuka vam je headset.

Alternativa headsetu je kombinacija slušalica i zasebnog mikrofona, u biti dođe slično - razlika je u tome što mikrofon nije pričvršćen na slušalice već ima vlastiti kabel.

Ako ne kanite verbalno komunicirati, igrate samo single player igre ili bi ste slušalice/headset koristili čisto za multimediju - izbor je slušalice.

Prednost slušalica je što ih možete koristiti na različitim izvorima zvuka (npr mobitel, mp3/mp4 player, tablet) bez da vam strši mikrofon iz njih ili da ima viška kabela/konektora.

 

U uho, preko glave ili zavrat

In-ear slušalice sjedaju u školjku uha ili u sam slušni/ušni kanal. Najmanje su, koriste najmanje magnete i navodno su najnezdravije.

Headseti čije "slušalice"/"školjke" su spojene žicom/plastikom koja ide iza vrata koriste magnete srednje veličine i uglavnom su neudobni. Magneti sjedaju na školjke uha direktno (prekriveni često nekakvom spužvom, pjenom ili tkaninom).

Slušalice/headseti koji sjedaju na glavu odnosno idu preko glave su najrasprostranjeniji. Njihove "školjke" sjedaju na uši ili oko ušiju (udobnije) a nosač "školjki" sjeda na tjeme. Najčešće koriste veće magnete (promjera 30-40-50 mm).

Ako se koristi in-ear, bolje je slušalice nego headset jer mikrofon često bude nezgodno pozicioniran, težak pa slušalice ispadaju iz ušiju itd.

In-ear su dobre kao slušalice uz mobitel, mp3/mp4 uređaj, u putu ili pokretu. Nisu baš nešto za gaming i ne preporuča ih se dugo koristiti na viskokoj glasnoći, pogotovo ako nisu udobe i ergonomski oblikovane.

Za gaming su najbolji headseti/slušalice koji idu preko glave pošto težina samog headseta ne bude na samim ušima već se prenosi i na glavu/tjeme pa višesatna uporaba uglavnom ne stvara neudobnost.

Prema mojem mišljenju headsete koji sjedaju na uši i čiji držač ide iza vrata nije dobro koristiti, rijetko koji je dovoljno lagan i udoban.

 

Veličina magneta

Spominjao sam pa da odmah i objasnim...

Što veći magnet to teoretski jači i bolji zvuk, više je bolje. Magneti su ono što u zvučnicima/slušalicama/headsetima izaziva vibracije koje stvaraju zvuk.

Za gaming je prosjek promjera 40mm, nerijetko i 50mm. osim toga, veći magnet rezultira večom školjkom što uglavnom znači manje sjedanja na školjku uha, više oko školjke na glavu.

 

Otvoreni i zatvoreni tip

Slušalice otvorenog tipa - korisnik uz zvukove iz slušalica čuje i vanjske zvukove (nešto tićše nego da ne nosi slušalice). Daju prirodniju zvučnu sliku.

Slušalice zatvorenog tipa - korisnik vanjske zvukove čuje jako prigušeno ili uopće ne čuje, već samo zvuk iz slušalica. Bolje za uporabu gdje postoje česte smetnje izvana (zvukovi koji mogu ometati slušanje). Jednom manjem dijelu korisnika mogu izazvati simptome slične klaustrofobiji. Recimo da su to slušalice s blokatorima buke (antifonima). Uglavnom su i teže (puni materijal).

 

Impedancija

Slušalice kao i svi električni uređaji rade na struju/napon. Ovisno o korištenim materijalima, veličini magneta i sličnom varira i električni otpor (impedancija) koje slušalice pružaju izvoru zvuka (izvoru struje/napona).

Što je veči otpor/impedancija to jači izvor treba. Da bi slušalice od 32Ω zvučale glasno kao slušalice od 16Ω na istoj postavci glasnoće onima od 32Ω treba duplo jači izvor.

Na jednakom izvoru slušalice s impedancijom od 16Ω zvuče glasnije nego slušalice od 32Ω dok se može dogoditi da se na slušalicama impedancije 150Ω na tom izvoru uopće ne čuje zvuk (izvor slab).

No isto tako veća je vjerojatnost izobličenja zvuka  ili samog kvara slušalica  pri većoj glasnoći (na jačem izvoru npr) ako one imaju nisku impedanciju.

Večina in-ear slušalica ima impedanciju 8-16Ω (kako bi s manjim magnetima zvučale glasno kao s većim magnetima veće impedancije) dok ostali uglavnom imaju 20-32Ω.

Gaming headseti uglavnom imaju 32-64Ω impedanciju, neki i veću a neke kvalitetne audiofilske slušalice i preko 150Ω pa čak i do 600-800Ω.

Dakle ako slušalice/headset imaju veću impedanciju trebaju i jači izvor (npr zvučnu s boljim/jačim pojačalima nego što ima večina integriranih).

 

Zvučna frekvencija (zvučni raspon)

Stručnjaci tvrde da je čovjekovo uho u stanju raspoznati zvukove od 16 Hz (duboki tonovi) do nekih 24 KHz (visoki tonovi) te da večina stanovništa "čuje" tek raspon od 20 Hz do 20 KHz.

Večina gaming headseta stoga ima deklariran zvučni raspon (kakve zvukove su u stanju reproducirati) 20 Hz - 20 kHz. Neki imaju npr 18 Hz - 28 kHz i slično. Time se nemojte puno zamarati, razlike nema (npr drugačije mjereno). 

 

USB vs Analog (3.5mm)

USB headseti su ništa drugo doli obični headseti s dodatnom ili ćešće ugrađenom USB zvučnom karticom.  Npr Logitech G35 headset ima ugrađenu zvučnu u školjku slušalice i na računalo se može spojiti samo i čisto putem USB-a dok su npr SteelSeries 5Hv2 USB ništa drugo doli SteelSeries 5Hv2 s analognim priključcima (3.5mm audio jack) za slušalice i mikrofon uz koje se dobije USB zvučna s utorima z slušalice/mikorofon.

Prednost USB headseta (dakle onih kojima se zvučna ne može maknuti pa da se koriste kao obični headset s analognim priključcima) je u tome što su USB zvučne uglavnom bolje od integriranih zvučnih čipova u laptopima i stolnim računalima. To je ujedno i mana ako je u računalu dobra diskretna zvučna (bolja nego USB zvučna) jer ste primorani koristiti USB zvučnu.

Prednost headseta/slušalica s analognim 3.5mm priključcima leži u tome što se mogu koristiti na velikom rasponu uređaja, nisu prikovani uz USB te ne zauzimaju USB port na računalu/laptopu dok se koriste.

 

Stereo vs Virtual 5.1/7.1 (USB) vs real 5.1 headseti.

Stereo su najrašireniji, koriste se dva magneta kao 2 izvora zvuka, za lijevo i desno uho, 1 magnet po školjci slušalica.

Virtualni 5.1/7.1 uglavnom dodaju zvučne kartice (USB što dođu uz headset ili u sklopu headseta, diskretne tipa Asus Xonar, Creative Audigy i X-fi, ...). Koriste se određene metode (Dolby, THX, ...) kako bi se 5.1 zvuk ili 7.1 zvuk s izvora zvuka prilagodio za stereo uz umjetno stvoren osječaj prostornosti. Za prostornost u igrama bolje nego stereo, no lošije nego zvuk pravog seta 5.1 ZVUČNIKA. Primjer Logitech G35, Plantronics GameCom 777 i mnogi drugi USB headseti.

Pravi 5.1 headseti koriste više zvučnika (magneta) po slušalici čime se stvara dojam sličan 5.1 rasporedu zvučnika. Takvi headseti su uglavnom teži i koriste više priključaka (za razliku od stereo s priključkom za lijevi i desni zvučnik te mikrofon oni imaju po priključak za prednji lijevi i desni, srednji/centralni lijevi i desni te stražni lijevi i desni zvučnik u slušalicama te mikrofon). Primjer SpeedLink Medusa NX 5.1. Znatno su lošiji od stereo i virtualnih 7.1.

 

Mikrofon

Bitna stavka svakog headseta je mikrofon. Razlikuju se unidirekcionalni i bidirekcionalni mikrofoni. Bidirekcionalni primaju zvukove iz više smjerova, unidirekcionalni iz jednog.

"Bloom" mikrofon - na mikrofonu se koristi spužvica kako bi se filtrirali šumovi (upitno) te kako bi glas zvučao što realniji.

Dobro je ako je mikrofon savitljiv (prilagodljivog oblika), ako se da izvući/uvući (kako bi se dao sakriti) ili ako se da u potpunosti izvaditi (npr Creative Fatal1ty).

 

Poznatije marke

Creative, AKG, Sennheiser, Philips, Razer, SteelSeries, Logitech, Cooler Master Storm, ThermalTake, Sony, Roccat, Plantronics, ...

 

Jeftinjak/šrot marke:

Wintech, MS Industrial, Hama, Genius, Canyon, Sweex, ...

 

Kasno je, sada ću spremit pa sutra popraviti ako što treba i dodati ako se još ćega sjetim. :)

 

Edit:

https://www.reddit.com/comments/97mi5s

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2023 22:52 (191x7).
Moj PC  
51 2 hvala 55
16 godina
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Zanimljivo da nitko nije ništa komentirao...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

kad si pokrio sve {#}

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
14 godina
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Mogao bi jos navesti neke bestbuy opcije u odnosu na vrstu slusalica/cijenu?

Tekst je opcenito jako dobro napisan i informativan. {#} 

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // Steam: http://steamcommunity.com/id/Hexx2012
16 godina
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
rocker55555 kaže...

Mogao bi jos navesti neke bestbuy opcije u odnosu na vrstu slusalica/cijenu?

Dobra ideja, budem dodao.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Evo nisam vidio da je otvorena ova tema pa sam pitao u drugoj, ali vidim da je ova sada aktualna.
Planiram kupiti sivebire v2 preko ebayašto je u toj drugoj jedan član linkao.
Zanima me koja bi zvučna (oko 200 kn) bila najbolja za njih i koliko bi pridonjela.
I ima li koristi od Genius Sound Maker Value 5.1 ili da ostavim da skuplja prašinu ?
Hvala unaprijed {#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Bit ce ti dobra i ova integrirana zvucna koju imas na maticnoj , no mozes isprobat i Genius zvucnu ! Na kojoj ti zvuk bude bolji preko te zvucne slusaj , iako mislim da je integrirana bolja  !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 21:15 (Haf932).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
marin4561 kaže...

...

Zanima me koja bi zvučna (oko 200 kn) bila najbolja za njih i koliko bi pridonjela.
...

Asus Xonar DG ako ti matična ima PCI utor (provjerio sam, ima 2).

Genius koju imaš ti je u rangu te integrirane, Xonar DG je puno bolje rješenje.

http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DG/

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=xonar+dg

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 21:41 (191x7).
16 godina
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

BUMP

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Kupio sam slušalice Superlux 668 B.

Platio sam ih 200kn.

Znam da imaju najbolji zvuk do 200kn,no mogu li konkurirati slušalicama od 500 kn po kvaliteti zvuka?

 

Hvala unaprijed !

J... ti Joca Amsterdam mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Te slušalice imaju impedanciju od 56Ω. Ako ih koristiš na integriranoj zvučnoj ili nekoj slaboj (dakle bez dobrog pojačala) sigurno ti je zvuk relativno tih/slab.

U tom slučaju treba ti bolja zvučna, neka s ugrađenim pojačalom (za slušalice). Npr Asus Xonar DG - ima pojačalo za slušalice do 150Ω impedancije.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
Joca Amsterdam kaže...

Kupio sam slušalice Superlux 668 B.

Platio sam ih 200kn.

Znam da imaju najbolji zvuk do 200kn,no mogu li konkurirati slušalicama od 500 kn po kvaliteti zvuka?

 

Hvala unaprijed !

Btw, nisi još poslao pare :(

 

TE slušalice su u kombinaciji sa mojom miksetom i i zvucom karticom ostavljale bolji zvuk nego moje bivše  logitech g35 , creative labs arena, te sadašnje steelseries 5hv2 sve su debelo preko 500kn koštale, a da ne pricam o logitech g35, kada sam prešao sa tih slušalica tj superluxica na ove steelseries 5hv2 i upalio bf3, imao sam dojam ko da pucam sa puške za paintball koliko je zvuk tih superluxica bio superioran pa cak i u igrama.. Jedini razlog zasto sam ih prodao je taj sto nisu imale mic, a nije mi se dalo zahebavat sa stolnim..

 

I da te supeluxice dodu kod nas kostale bi ko suho zlato.. imas reviewe po netu gdje te "jeftine" superluxice razvljuju puno skuplje slusalice namjenjene za glazbu..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 9:24 (toxic).
12 godina
neaktivan
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Kako misliš riskiraš ? 
Ako misliš da bi ti mogao poslati nešto drugo na oglasu vidiš da ima 100% positive feedback i da je top seller na ebayu {#}

Ako ti je cijena sumnjiva, ja za primjer isto planiram kupiti siberke v2 preko ebaya i vec neko vrijeme promatram oglase poput ovog http://www.ebay.com/itm/Steelseries-Siberia-V2-Stereo-Game-Headset-headphone-earphone-White-blue-red-bla-/110897109701?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d1fb9ac5 i vec ih je bilo par od istog prodavača tako da mislim da nije ništa sumnjivo 

Nisam iskusan uopće u online kupovinu, ali mislim da su mi razmišlanja točna ! Ako sam u krivu, neka me netko razuvjeri naravno {#}

12 godina
neaktivan
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

koji headset do max 400kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
damodar kaže...

koji headset do max 400kn?

 

Medusa NX 5.1

 

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=medusa+nx+5.1

 

 

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
12 godina
neaktivan
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
dnd 923 kaže...

  što mislite o tome ? !{#}

 

Odličan headset i pouzdan prodavač.

 

 

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
12 godina
neaktivan
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
donator_bubrega kaže...
damodar kaže...

koji headset do max 400kn?

 

Medusa NX 5.1

 

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=medusa+nx+5.1

 

 

da li bi mi bila potrebna neka zvučna kartica za dobar zvuk u gamingu ili ce mi integrirana bit dovoljna?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=11239

12 godina
protjeran
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Dovoljna je integrirana  {#}

XxElectroFuckerxX
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
damodar kaže...
donator_bubrega kaže...
damodar kaže...

koji headset do max 400kn?

 

Medusa NX 5.1

 

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=medusa+nx+5.1

 

 

da li bi mi bila potrebna neka zvučna kartica za dobar zvuk u gamingu ili ce mi integrirana bit dovoljna?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=11239

Ove Meduse u Portiu se prikljucuju samo preko USB-a i za njih ti netreba zvucna kartica jer imaju u sebi zvucnu ! Pise ti u nazivu artikla da su USB !

 

Evo ti recenzija Medusa 5.1 USB iz Portia !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 14:02 (Haf932).
12 godina
neaktivan
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Pozdrav...Evo malo sam pročitao što ste napisali o slušalicama i htio bih neki headset koju u svakoj školjci ima više zvučnika tako da se dobije dojam prostora.

Igrao bih igre, slušal glazbu, gledao filmove...
Imam laptop asus K73S, i nebih htio one usb headsetove. Može da ima onaj standardan 3.5 priključak ili može i onaj veči pa ću onda kupit onaj konvertor.

Mikrofon mi nije nužan.

Nemam pojma točno za kolko novaca...recimo do 400 kn.

Puno hvala :)

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
irule kaže...

Pozdrav...Evo malo sam pročitao što ste napisali o slušalicama i htio bih neki headset koju u svakoj školjci ima više zvučnika tako da se dobije dojam prostora.

Igrao bih igre, slušal glazbu, gledao filmove...
Imam laptop asus K73S, i nebih htio one usb headsetove. Može da ima onaj standardan 3.5 priključak ili može i onaj veči pa ću onda kupit onaj konvertor.

Mikrofon mi nije nužan.

Nemam pojma točno za kolko novaca...recimo do 400 kn.

Puno hvala :)

Laptop ti vjerojatno ima samo 2 priključka za zvuk; dakle za slušalice i mikrofon. Pravih 5.1 na to ne možeš nikako spojiti.

Alternativa ti je USB headset s virtualnim 5.1 ili 7.1. Ili pak stereo headset an zvučnu što imaš u laptopu.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
12 godina
neaktivan
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Pa da, to...virtualnih 5.1 ili 7.1(u školjci se nalazi više zvučnika ne?).
A sad ja nebih htio da to spajam na USB jer tko zna gdje bi još to htio uštekat, u gitarsko pojačalo npr. Jel postoji uopće headset s vritualnim 5.1 ili 7.1 a da se spaja na normalan 3.5 priključak?
Ako nema onda mi preporučite par opcija sa USB priključkom i nekoliko stereo headsetova i neka usporeba toga.

Hvala :) 

16 godina
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
irule kaže...

Pa da, to...virtualnih 5.1 ili 7.1(u školjci se nalazi više zvučnika ne?).
A sad ja nebih htio da to spajam na USB jer tko zna gdje bi još to htio uštekat, u gitarsko pojačalo npr. Jel postoji uopće headset s vritualnim 5.1 ili 7.1 a da se spaja na normalan 3.5 priključak?
Ako nema onda mi preporučite par opcija sa USB priključkom i nekoliko stereo headsetova i neka usporeba toga.

Hvala :) 

Ne. Virtualnih 7.1 znači stereo headset (dakle po 1 zvučnik u školjci) + u zvučnoj prilagodba višeanalnog zvuka u dvokanalni (putem Dolby Headphones, Creative CMS3D, THX, ...) kako bi se emuliralo višekanalnost.

 

Onda je za tebe opcija USB zvučna (npr Creative Sound Blaster USB ili X-fi Go!) + analogni headset ili jednostavno USB headset s odvojivom zvučnom (npr Steelseries 5Hv2 USB).

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
12 godina
neaktivan
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
191x7 kaže...
irule kaže...

Pa da, to...virtualnih 5.1 ili 7.1(u školjci se nalazi više zvučnika ne?).
A sad ja nebih htio da to spajam na USB jer tko zna gdje bi još to htio uštekat, u gitarsko pojačalo npr. Jel postoji uopće headset s vritualnim 5.1 ili 7.1 a da se spaja na normalan 3.5 priključak?
Ako nema onda mi preporučite par opcija sa USB priključkom i nekoliko stereo headsetova i neka usporeba toga.

Hvala :) 

Ne. Virtualnih 7.1 znači stereo headset (dakle po 1 zvučnik u školjci) + u zvučnoj prilagodba višeanalnog zvuka u dvokanalni (putem Dolby Headphones, Creative CMS3D, THX, ...) kako bi se emuliralo višekanalnost.

 

Onda je za tebe opcija USB zvučna (npr Creative Sound Blaster USB ili X-fi Go!) + analogni headset ili jednostavno USB headset s odvojivom zvučnom (npr Steelseries 5Hv2 USB).

 

Ovaj steelseries 5hv2 usb headset izgleda super. Jel ima toga uopće kod nas u kojem dučanu, vidim da ima samo na amazonu i ebayu?
A ovo USB zvučna+analogni set;analogni set znači obične slušalice ili? Ako da, koje onda? Sorry ako su pitanja glupa, ja se zbilja ne kužim u to. 

16 godina
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Headset = slušalice i mikrofon u jednom uređaju.

 

5H v2 USB: http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=5h+v2+usb

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 19:51 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Pozdrav

Zanima me gdje mogu jos nabavit Medusu NX 5.1

Jer vidim da je na nabavi vise nema :/

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
12 godina
neaktivan
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
irule kaže...
191x7 kaže...
irule kaže...

Pa da, to...virtualnih 5.1 ili 7.1(u školjci se nalazi više zvučnika ne?).
A sad ja nebih htio da to spajam na USB jer tko zna gdje bi još to htio uštekat, u gitarsko pojačalo npr. Jel postoji uopće headset s vritualnim 5.1 ili 7.1 a da se spaja na normalan 3.5 priključak?
Ako nema onda mi preporučite par opcija sa USB priključkom i nekoliko stereo headsetova i neka usporeba toga.

Hvala :) 

Ne. Virtualnih 7.1 znači stereo headset (dakle po 1 zvučnik u školjci) + u zvučnoj prilagodba višeanalnog zvuka u dvokanalni (putem Dolby Headphones, Creative CMS3D, THX, ...) kako bi se emuliralo višekanalnost.

 

Onda je za tebe opcija USB zvučna (npr Creative Sound Blaster USB ili X-fi Go!) + analogni headset ili jednostavno USB headset s odvojivom zvučnom (npr Steelseries 5Hv2 USB).

 

Ovaj steelseries 5hv2 usb headset izgleda super. Jel ima toga uopće kod nas u kojem dučanu, vidim da ima samo na amazonu i ebayu?
A ovo USB zvučna+analogni set;analogni set znači obične slušalice ili? Ako da, koje onda? Sorry ako su pitanja glupa, ja se zbilja ne kužim u to. 

Koji headset bi najbolje pasao ako uzmem X-fi Go! ili Sound Blaster?

16 godina
offline
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
irule kaže...

Koji headset bi najbolje pasao ako uzmem X-fi Go! ili Sound Blaster?

Do koliko kuna? koja namjena?

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice