Sam Altman: AI je sila koja će izjednačiti svijet
- poruka: 12
- |
- čitano: 3.340
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Chat GPT baš i nebu sila koja bu izjednačila svjet...
Ali ekipica aktivno radi na "super inteligenciji", predviđaju da bu dostupna u sljedečih 2-5 godina.
E onda možemo pričat o "sili"... pada mi na pamet jedino Terminator film.

"Najbogatija osoba na svijetu dobila je isti hardver kao i milijarde drugih ljudi. Vjerujem da se AI kreće u istom smjeru."
Moguće, ali SW će (i dalje) raditi za dobrobit te najbogatije osobe na svijetu nauštrb 99.999% ostatka stoke sitnog zuba
!
ATJ Lučko
Pred puno godina tako smo slušali kako će Internet demokratizirati svijet, ukinuti cenzuru, povećati toleranciju, itd.
Rezultate toga svi vide.
Možda s AI neće biti ista situacija, ali ne vjerujem da će se išta bitno drugačije dogoditi.
Izglednim ocjenjujem da će dovesti do atrofije mozga, uništavanja kreativnosti, dodatne cenzure, širenja demagogije, itd.
ChatGPT izbjegavam u širokom luku, poznavajući ekipu koja stoji iza njega...
Koliko ja vidim niti jedan LLM model ne može napravit osnovne stvari, tipa poslati e-mail, sms, odgovoriti na e-mail , sms,
Tako da nije to još u tom stadiju.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Chat GPT baš i nebu sila koja bu izjednačila svjet...
Ali ekipica aktivno radi na "super inteligenciji", predviđaju da bu dostupna u sljedečih 2-5 godina.
E onda možemo pričat o "sili"... pada mi na pamet jedino Terminator film.

Ekipa nema pojma što je super inteligencija i kako bi trebala izgledati, ali vole laprdati o tome tako da se ovaj circle jerk balon nastavlja pumpati.
Koliko ja vidim niti jedan LLM model ne može napravit osnovne stvari, tipa poslati e-mail, sms, odgovoriti na e-mail , sms,
Tako da nije to još u tom stadiju.
Trenutno većina alata traži dodatni sloj povezanosti, tipa zapier ili sličan servis koji radi automatizaciju.
Google je sada nedavno izbacio svoj sustav automatizacije unutar svog ekosustava (google workspace) koji rješava baš taj problem.
Recimo dobiješ mail, gemini pročita mail, obradi iz njega podatke, upiše recimo neke podatke u google doc/sheet, pripremi ti odgovor na mail i spremi u draft (mislim da može i direktno poslati ali nisam siguran). Kroz godinu-dve će sigurno sve to se još i više razviti i dobivati sve više i više mogućnosti.
Jedino što me veseli jest što takvi idioti kao i svi mi neće živjeti vječno, ono što me rastužuje što uvijek dođe nasljednik takvog retarda.
AI balon če puknuti i napraviti njesra
"AI" balon je vec neko vrijeme to big to fail. Nema drame. Opustite se i uzivajte.