Reddit tuži Australiju zbog zabrane društvenih mre

poruka: 4
|
čitano: 2.615
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Reddit tuži Australiju zbog zabrane društvenih mre".
2 godine

Društvo koje dopušta da mu korporacije kroje vrijednosti je robovlasničko društvo. 

Mučko Đubre
Moj PC  
12 1 hvala 4
14 godina

Američka platforma Reddit odlučila je pravnim putem osporiti novi australski zakon koji brani korištenje društvenih mreža osobama mlađim od 16 godina, smatrajući da zakon neustavno ograničava slobodu  političkog govora i stvara ozbiljne rizike za  privatnost. 

Tko je ovdje LUD i tko JEBE koga ?!?! Pa otkada mladi od 16 imaju političku slobodu, odnosno, kako im omogućiti privatnost?!?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
Re: Reddit tuži Australiju zbog zabrane društvenih
Sve te mreže žive od prodaje podataka oglašivačima, to je čisti udar na profitabilnost jednih i drugih.

Ono kaj treba je takav zakon na razini EU. Mi smo generacija koja smo odrasli na društvenim mrežama i dobro vidimo posljedice na društvo.

Kaj jedan 13 godišnjak treba imat pravo na političko mišljenje i pravo na izražaj vezano za politiku, gospodarstvo, socijalizaciju, kuharstvo ili bilo kaj drugo? Dijete na 18 godina ima poštovati roditelje i krov pod kojim živi, odrađivati školu i ako želi neke vannastavne sadržaje, a isto to o duže ako se odluči na fakultet ili bilo koje daljnje školovanje, pod uvijet da ne studira 10 godina.

S druge strane te obaveze, jedino kaj dijete ima pravo je pravo na normalan i stabilan roditeljski odgoj gdje postoje mama i tata koji znaju svoje obveze prema djetetu i uredno ih izvršavaju i podižu dijete u normalnoj obiteljskoj atmosferi, a ako dijete to nema, mi kao društvo kroz državni aparat to moramo svim silama zaštititi i ispraviti krive drine.

Roditelji znaju koliko je to teško, a društvene mreže to definitivno samo otežavaju.

Postoje vjerojatno neki alati poput VPN-a ili drugih čudesa da se takva restrikcija mimoiđe, ali mislim da je broj tako sposobne populacije u promilima.
“But in the end it's only a passing thing, this shadow; even darkness must pass.”

7 0 hvala 2
11 godina

Reddit nema algoritamski Feed? Vic godine. Zašto mi onda bacaju "sto me možda zanima" tipa /rcroatia, ili /rslovenia? 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice