Sve o sučelju USB-C - Katica za sve, osim kad nije

poruka: 13
|
čitano: 1.976
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sve o sučelju USB-C - Katica za sve, osim kad nije".
16 godina

Bravo za članak!
Kao Bug u počecima, informativan. edukativan, vrijedan.

8 0 hvala 3
12 godina

fantazija od teksta, mario svaka čast na trudu

beš prije par mjeseci naručivao sam punjač preko amazona i odlučio se na ankerov Anker Nano 65W USB C Charger (link), nabrzaka računajući da mi je to zasad dovoljno, a vjerojatno i za neki budući mob ili neki drugi uređaj, moćan i malen

trenutno imam pixel 6a koji prima max 18w i vjerojatno će biti kod mene još koju godinu, ali eto... ćerce ima neki xiaomi, druga ćerce iphone, pa nek ima mogućnosti za brzo punjenje, a ovi skuplji i jači punjači od 100w ili 120w još neko duže vrijeme vjerojatno mi ionako neće trebati

uz to sam naručio i komplet od dva ankerova kabela (link) koji podržavaju 100w, dužine 1,8m - računajući da će mi dobro doći duži kabel, jer ćerce nekad voli sa kauča drkenjat po mobu i uvijek su joj kabeli prekratki

i sad, jedan kabel ide u taj punjač, stoji uvijek uštekan i služi meni za punjenje mobitela, a dovoljno je dugačak da posluži i ćerci na kauču pored mene da napuni svoj mob

drugi mi je praktično bio viška, no uštekan je na jedini usb c port na matičnoj, služi ako slučajno treba odjednom puniti dva mobitela, s tim da biram ankerov punjač ako treba brzo punjenje i ovaj s računala da puni tek toliko... i ofkors za prijenos podataka sa vanjskih ssd-ova

ono što me tek kasnije zanteresiralo, je propusnost podataka... jer povremeno spojim i sabrentov ssd enclosure s nekim bezveznim laptop pcie 4.0 ssd-om ili samsung t7 ssd

i onda tek krenem tražiti specifikacije za propusnot podataka na tom kabelu... ama baš nigdje nisam uspio pronaći na amazonu ili na ankerovim stranicama kolika je propusnost tih kabela, a nekako sam lijen za testiranja + niti matična mi ne podržava bogzna kakve brzine (na najbržem usb 3.2 gen2 priključku na matičnoj maksimalne brzine prijenosa su mi cca 650mbps), a i eksterni ssd-ovi su svi do 10gbps

uz usb c port odozada na matičnoj imam i usb c port naprijed na kućištu, nominalno su oba 3.2 gen 1... onaj odozada je problematičan jer se svaki put moram naginjat iza kućišta na stolu i ciljat gdje je port, plus što ga uvijek moram i osvijetlit da bi vidio uštekat i tu mi je zgodno držat uštekan kabel, dok ovaj sprijeda na kućištu je puno praktičniji za nabrzaka uštekat i ištekat vanjski ssd s original kratkim kabelom

na matičnoj imam i dva 3.2 gen 2 utora (ali type-a ne type-c), to koristim odnedavno za novi hynix tube t31 2tb eksterni ssd koji nema kabel, nego usb a konektor, pa više liči na usb stick nego li na ssd...

i sad kad čitam ovaj tekst, još uvijek nemam pojma za kolike brzine prijenosa su sposobni ovi ankerovi kablovi i shvaćam da sam trebao tražiti kablove s jasnim specifikacijama i za prijenos podataka, ne samo koliko wata mogu podnijeti... malo sam razočaran nedostatkom specifikacija za kablove kod inače pouzdanog brenda poput ankera, valjda je to zato jer su ponajviše bazirani na punjače

EDIT

kako mrzim ovu poruku:

U tekstu je pronađen nedozvoljeni komad HTML kôda (span id).
Ukoliko ste koristili kopiranje formatiranog teksta, molimo da izbrišete slike, te ga oznacite i uklonite mu formatiranje (zadnja naredba na desnoj strani).
Alternativno ga možete izbrisati i kopirati kao cisti tekst.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2025 10:50 (picajzla0707).
Moj PC  
1 0 hvala 3
4 godine

Mario Baksa je jedan od rijetkih, zbog koga još uvijek kupim Bug časopis.

Puno pametnoga sam naučio od njega kroz duuuuge godine (godina rođenja nema s tim veze).

Top edukator, objašnjava koncizno, bez pretjeranih dubioza, kao što radi jedan kolega s foruma, koji piše duge tekstove romana toka/struje svijesti.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski
Moj PC  
6 0 hvala 4
9 godina
Re: Sve o sučelju USB-C - Katica za sve, osim kad

Nemoj nam napadati kolegu, njegovi postovi su bar besplatni 

12 godina
EricCartman kaže...

Nemoj nam napadati kolegu, njegovi postovi su bar besplatni 

plati se to oštećenjem zglobova u prstu kojim skrolaš miš

...pogotovo kad skoro panično pokušavam preskočit njegovu litaniju jer već imam ptsp pomalo od toga

9 godina

Ja mislim da veći ptsp ima njegov poslodavac, dok odgovara u radno vrijeme.

17 godina
Baksa, čovjek od e-svakodnevice koji uvijek obrađuje sadržaj za skromni napaćeni puk.

Opisano, izmjereno, testirano, zaokruženo i pojašnjeno.
I uvijek điđe i stvarčice iz masovne uporabe.
A sad ću kliknut jednu turu godišnje pretplate samo zbog Bakse.

Uprava nikako da shvati da nam se ne čitaju recenzije laptopa od 3k €, niti MBO od 800€.
Sirotinja voli čitati o onome što će vrlo vjerojatno jednog dana imati u ruci.
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
9 0 hvala 3
13 godina

Super tema. Jedine USB kabel probleme koje sam imao u zadnje vrijeme su bili kompatibilnost sa Android Autom.

Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone.

0 0 hvala 1
14 godina

tekst kao iz zlatnog doba buga!!!

kupovao sam bug od prvog broja... i čitao ga od korica do korica. i naučio hrpu stvari.

i onda, prije 2-3 godine, prestao sam ga kupovati, a i čitati. jer sam shvatio da od čitavog buga pročitam najčešće samo četvrtinu - obavezno dragu galića (ako ga ima) i još ponešto. zanima me tehnika i tehnologija, ali nemam ni najmanje volje čitati 18 strana o testu nove matične ploče. jer takvi tekstovi su najčešće potpuno besmisleni - za one koji se ozbiljno bave hardverom su preamaterski, a za one druge (uključujući mene) su beskrajno dosadni i prestručni. dakle, takvi testovi su nepotrebni, a zauzimaju barem četvrtinu časopisa.

pa onda oni copy-paste "testovi" mobitela... sa generičkim, non-stop istim tekstovima "kako leži u ruci", "jel' privlači otiske"... "koliki je kapacitet baterije (manje-više sve su iste)....

razmišljao sam o pretplati na web izdanje, ali sam odustao kad sam skužio nevjerojatnu stvar - nakon isteka pretplate više nemaš pristup onim brojevima koje si prethodno kupio???

sve u svemu - koncepcija buga se toliko promijenila da me više ne zanima.

povremeno (kao ovom prilikom) naletim na neki članak... i to je sve.

bug je ostao samo lijepa uspomena...

3 0 hvala 2
16 godina
torrente kaže...
..
Sirotinja voli čitati o onome što će vrlo vjerojatno jednog dana imati u ruci.

-zato je npr playboy bio 'čitan' masovno... :)

.. i da, kad već nema slika s.fox (koje ne stanu u normalan kadar nego na duplu-sredinu..) onda barem ovo za pročitati by baksa, nešto što nalikuje na it-članak..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
ludi kekec kaže...

tekst kao iz zlatnog doba buga!!!

kupovao sam bug od prvog broja... i čitao ga od korica do korica. i naučio hrpu stvari.

.,..

bug je ostao samo lijepa uspomena...

Bug i Bugov forum.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2025 19:13 (EricCartman).
11 mjeseci
Kabel usb C 100 W.

Struja: 5 A.

Omogućava prijenos podataka do 480 Mbps.

https://www.ikea.com/hr/hr/p/rundhult-kabel-usb-c-kabel-usb-c-crna-bijela-60620926/

Ovaj je od 1,5m ja imam od 2m te je provučen u kutu dnevnog boravka i skriven između jastuka. Imam ga već dvije godine no njegov puni potencijal prijenosa još nije iskorišten.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

https://eu.ugreen.com/collections/usb-c-cables

UGREEN navodi isto max 480mbps

takvi usb-c kablovi onda nisu iskoristivi i za usb-c nvme kucista vec isključivo za punjače

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice