NItko?!
Overclocking guide za pocetnike
- poruka: 512
- |
- čitano: 283.735
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nisi trebao oc-at ako neznas...mozda ti napajanje nemoze izdrazt tu promjenu
nisi trebao oc-at ako neznas...mozda ti napajanje nemoze izdrazt tu promjenu
hmm..moze
onda potrazi profesionalnu pomoc...mome frendu se dogodilo da mu se pobrkalo nes u biosu i proc mu sam oc na 3,5 i naravno nije mu htio podic windowse...samo mu je pisalo da je oc on kao na 3,5 Ghz a nije nis dirao...neznam kako je popravio..pitat cu ga kad budem isao u skolu
Nažalost, ne nalazim tvoju ploču na službenim stranicama. Tako da nemam uvid u BIOS i šot navedeni nudi za OC.
Što se napajanja tiče, CM od 430W ima u više verzija (ako se ne varam).Tako da ima i slabijih i jačih primjeraka (malo sam googlao(oznake napajanja, npr. PCAP)).
Možda i tu leži problem, ali čisto sumnjam (ili blago rečeno, goovo sam siguran da nije do njega) zbog sljedečeg.
Lagani OC od 300mhz, uz neki normalni napon (možda ga čak nisi ni dizao (za neki normalni napon pretpostavljam, jer kažeš da su temperature nakon OC-a ok)).
Ne želim bubat napamet, jer nemam pojma šta si radio u BIOS-u.
99% je u pitanju nestabilnost ili cpu-a ili ram-a. Nešto od toga nije kako spada.
Možda bi bilo dobro da nabaciš kakvu sliku tu (BIOS), pa da narod vidi o čemu se radi.
Ljudi, zanima me nesto, znate li koliki je potencijal mog procesora, maticne i grafe(ako nije problem) u vezi Overclocka:
AsRock P55 Pro USB 3.0
Procesor i5 760 @ 2.80
Napajanje Corsair VX 550
i grafa(ne znam koliko se da clocknut) Nvidia GTX 460 Asus 1GB DDR5...
:D
updatea san bios,,i nemogu clokat priko njega,,sta cu sad,,inace procesor je amd x2 4400+ a maticna asus m2n68-am se2 am2+
Ljudi, zanima me nesto, znate li koliki je potencijal mog procesora, maticne i grafe(ako nije problem) u vezi Overclocka:
AsRock P55 Pro USB 3.0
Procesor i5 760 @ 2.80
Napajanje Corsair VX 550
i grafa(ne znam koliko se da clocknut) Nvidia GTX 460 Asus 1GB DDR5...
:D
Proc sa stock coolerom ide sigurno na 3.2-3.4GHz.. Za dalje bi bilo bolje kakav aftermarket cooler.. Grafa ima itekako potencijala za OC..
updatea san bios,,i nemogu clokat priko njega,,sta cu sad,,inace procesor je amd x2 4400+ a maticna asus m2n68-am se2 am2+
Kako ne? Pa ako je imala prije za OCat, onda ima i sad.. Jesi updateao verziju BIOSa koja je za tvoj proc ili najnoviju? jer ponekad najnovije verzije ne podrzavaju stare procove..
priajtelju hvala nasa san,,nisan bia previse upoznat sa clokanjem al rijesia san sad sve :)
Imam GTX 460 Zotac.Sad OC sam core i memory do 900/1800 dok su na nekim review-ima dosegli oko 840Mhz.Mislite da moze ona jos malo ic gore?
Dali se na ASUS P4S800-mx se moze dizati voltaza procesora ?
Pa pogledaj u BIOSu.
Pa pogledaj u BIOSu.
Pa nemogu naci, dali je moguce da nema
Kada gledam u windowsima sa programom voltaža mi ide od 1.37 do 1.80
Nisam ni ja nasao. http://joule.bu.edu/~hazen/LinuxCluster/e1447_p4s800-mx.pdf na strani 2-25 pise da moze ocitat voltazu, al nigdje ne pise da mozes mijenjati... znaci da nema
hvala svima :)
hej..ne razumijem se baš u overclockanje pa me zanima koliko mogu overclockat svoj komp..
asrock 880Gxhusb3 matična,procesor Amd x2 250 (3.0 ghz)..pozz
pozdrav ljudi.
imam procesor E8500 i grafu 9800GTX+ pa me zanima uz kupnju hladnjaka do koje razine bi mogao clockat grafu i proc bez da postoji opasnost da riknu?
Napisi kompletnu konfiguraciju pa cemo moci pomoci. Maticna, ram, napajanje...
gigabyte EP45-DS3
intel E8500
Zotac 9800GTX+
Ram Geil Ultra 4GB 800mhz
Corsair 650W TX series
HDD 500GB
to bi bilo to
Alen440
Uz dizanje napona trebalo bi ici do 3.9 ghz, sve ovisi o hladnjaku
Ljudi koliko bi mogao maximalno klokati procesor E7400 Core 2 Duo 2.8Ghz sa Coolermaster Hyper Tx3 ??? Da se radi bez problema naravno :)
Ljudi koliko bi mogao maximalno klokati procesor E7400 Core 2 Duo 2.8Ghz sa Coolermaster Hyper Tx3 ??? Da se radi bez problema naravno :)
Mislim da je jednini moguci problem u tvojoj konfi ploca, ne znam kako podnosi oc, mozda budes imao vruc cipset, al i to se da rijesit.
Ja imam E7400 i prvo sam podigao voltazu proc na 1.28, to je bilo dovoljno za: multipl. x10.5 , a takt sa tvornickih 266 na 335, sto znaci 10.5x335=3517,5 MHz to je oko 24%-25% (nisam pokusavao vise, mislim da ce tesko postic vise od ovoga, sa zracnim hadenjem)
Hladen je sa Thermaltake sonic towerom i 3 ventilatora i u idleu drzi 30°C a u loadu ne prelazi 60°C, mislim da je tvoj cooler dosta dobar, mozes mu dodat jos jedan vent sa druge strane, ako bude potrebno...
gigabyte EP45-DS3
intel E8500
Zotac 9800GTX+
Ram Geil Ultra 4GB 800mhz
Corsair 650W TX series
HDD 500GB
to bi bilo to
podigni voltazu na 1.3 pa pomalo podizi takt. E8500 ima multi. 9.5x333=3160MHz, mnozitelj podigni koliko ide 10.5 mislim, a frekvenciju pomalo dizi i gledaj dali je sistem stabilan. citam da nekima radi na 4.0GHz
Pazi ja sam urado overcloock procesora sa 2.8Ghz na 3.2Ghz i radi perfektno temperatura stoji na 40C imam CoolerMasterov fen na procesoru koji ga hladi dobro i pored toga jedan nadogradjen sa druge strane!! Na to sve tu uz njih je i veliki ventilator koji je od napojne Chieftec tako da kompletnu temperaturu u racunari drzi na 36C... Zanima me jel ce ovaj moj chieftec od 400w moci da gura graficku kartu gtx 260 :)
Nije ti dovoljno 400W napajanje za tu grafičku, ma koliko god kvalitetno bilo.
Treba ti 430W minimalno.
Cijeli sistem će trošiti oko 330-340W s gtx, sad vidi koliko je pametno gazit tog malog čifa, LC power GPS3 460w,560w,650w, cijenom jako prihvatljivi svaki će odraditi posao odlično.
Sad sam digao svoj Sempron sa 1,6 na 1,9 GHz, bez diranja napona, to je maksimum, na još jedan + se ruši.
E sad, nije mi jasno zašto nemogu podizat napon, vidim u BIOS-u gdje se to radi al mi nije dozvoljeno da do toga dođem. Dali postoji način da se to otvori i da si omogučim dizanje napona?
Sad sam digao svoj Sempron sa 1,6 na 1,9 GHz, bez diranja napona, to je maksimum, na još jedan + se ruši.
E sad, nije mi jasno zašto nemogu podizat napon, vidim u BIOS-u gdje se to radi al mi nije dozvoljeno da do toga dođem. Dali postoji način da se to otvori i da si omogučim dizanje napona?
trebas imat u biosu opciju da omogucis da mozes stelat napon...
mislim da je na istom mjestu gdje se napon stela..
da al nemogu, vidim tamo gdje je to, al nemogu doć do toga i nema nigdje opcija za to otvorit.... jel možda bios zaključan za to, možda trebam novi bios stavljat?