Overclocking guide za pocetnike izdvojena tema

poruka: 512
|
čitano: 283.810
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Overclocking guide za pocetnike
bubach1989 kaže...

ima 3 slike 1slika je kad udem u bios prva je poredu xD

Ne mogu otvorit druge, jedva sam ovu koju si linkao otvorio. uploadaj na forum, ne na imageshack. jednostavno je.

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
13 godina
neaktivan

sry nisam znal xDDD evo ide

16 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...

sry nisam znal xDDD evo ide

Odi il u Advanced BIOS Features il Genie BIOS Setting, pa vidi tamo dal ima nesto slicno ovome:

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
13 godina
neaktivan

evo naso sam ovo  al nije isto ko na slici kaj si ti sliko -.-'

16 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...

evo naso sam ovo  al nije isto ko na slici kaj si ti sliko -.-'

Pa nije isto kad sam to naso na netu. to je bio isto sapphire bios, htio sam ti predocit kako bi trebalo izgledat. ugl, odi na cpu host/htt clock i stavi na  205 za pocetak (tako isto i za cpu host/htt boot up clock), i odi u dram config i tamo snizi brzinu rama (ako ti je na 800, stavi na 667 i sl.) pa ga testiraj sa LinXom.

13 godina
neaktivan

Ok ovak sad sam gledo znaci ovo droje za cpu mogu dok u dramu mi je namjesteno na ddr 400 auto to da stavim manual i da stavim na ddr 667 il...

sry al nikad nisam to radil tak da xDDDDD

16 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...

Ok ovak sad sam gledo znaci ovo droje za cpu mogu dok u dramu mi je namjesteno na ddr 400 auto to da stavim manual i da stavim na ddr 667 il...

sry al nikad nisam to radil tak da xDDDDD

stavi na ddr 333 ako imas {#}
ma nema veze, bio sam i ja takav. {#}

13 godina
neaktivan

evo nesto je napravljeno zasad stabilno nisam htio pretjerivat al ono xDD strah me

cpu host/htt clock - 210

cpu host/htt boot up clock - 210

dram config na 667

dobio sam nesto malo digo sa 2700MHz na 2835MHz vise necu dok ne vidim da je stabilno evo ss

16 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...

evo nesto je napravljeno zasad stabilno nisam htio pretjerivat al ono xDD strah me

cpu host/htt clock - 210

cpu host/htt boot up clock - 210

dram config na 667

dobio sam nesto malo digo sa 2700MHz na 2835MHz vise necu dok ne vidim da je stabilno evo ss

Dobro je. Jesi testirao sa LinXom/Prime95?

13 godina
neaktivan

testo jesam al jos nisam skuzio kako radi program tak da ono al javio je 0 errora da sve radi kak spada a sad xDD

16 godina
neaktivan

Pa stavis da ti optereti memorije kolko moze i kliknes start. Onda on opterecuje proc i rame (Proc: 100%, Rami: kolko mu odredis) i prolazi loopove (20 puta bi trebao proci ako nisi mijenjao) i tako ga pustis do kraja i to je to. Ako je prosao bez errora je stabilan i OCas dalje. {#}

EDIT: I prati temperature. Gledaj da ti ne budu preko 65°C. Program za nadziranje temperatura: HWMonitor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 20:02 (FiCo_Ri).
13 godina
neaktivan

aha imam amd64 cpu assistant stavljen i pod opterecenjem (igranjem) mi je temp max 36-37 obje jezgre max mi je 2gb memorije pa cu sad vidjet kak ide stavio sam na 20 puta da prode pa cemo vidjet al mislim ako bude stabilan da cu ici max 3000MHz da necu vise od toga ty svima na pomoci ako bu problema javim se xD

EDIT : kod testiranja temp je ovakva CPU  Core1 : max 37-38 Core2 : max46-47

rezultat je ovaj zanima me koji stupac znaci kaj xD

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 21:00 (bubach1989).
16 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...

aha imam amd64 cpu assistant stavljen i pod opterecenjem (igranjem) mi je temp max 36-37 obje jezgre max mi je 2gb memorije pa cu sad vidjet kak ide stavio sam na 20 puta da prode pa cemo vidjet al mislim ako bude stabilan da cu ici max 3000MHz da necu vise od toga ty svima na pomoci ako bu problema javim se xD

EDIT : kod testiranja temp je ovakva CPU  Core1 : max 37-38 Core2 : max46-47

rezultat je ovaj zanima me koji stupac znaci kaj xD

Ti stupci ti nisu tolko bitni, gledaj samo da ih prolazi bez errora.

Ako su tako niske temp, i stabilan je, mogo bi on i na 3GHz. {#}

13 godina
neaktivan
Overclocking guide za pocetnike

samo me zanima sto moze biti procesoru ako ga previse clockas, mislim on izgori ali dali to steti ostalim djelovima ?

Zrdavko Mamić je moj idol!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako ne znaš kako clockat,te previše overclockaš možeš i matičnu sredit.
Noviji procesori i matične imaju senzor koji automatski gasi računalo ako temperatura pređe zadanu granicu.

Prijašnji procesori i matične (do 2007.) nisu imali zaštitu i procesor bi pregorio te ponekad i oštetio matičnu (što se i meni dogodilo). 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
13 godina
neaktivan

E cao..novi sam na ovom forumu,nemam iskustva sa OC-om..

Ali trebam pomoc..

Evo vam konfig compa..

CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2400 MHz (12 x 200) 4600+
Grafa: NVIDIA GeForce 9500 GT  (512 MB)
Zvučna: Realtek ALC888 @ ATI SB700 - High Definition Audio Controller
RAM: 3.00 gb
1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (6-6-6-18 @ 400 MHz)  (5-5-5-15 @ 333 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)
2x 1gb i 2x po 512mb..

Matična Ploča:Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0  (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

to je izvađeno AIDA 64 programom

OS je win 7 ultimate, cra*kani..

Trebam pomoc u vezi toga sto bi se moglo OC-at.

dal vam moram jos sto dat,jos kakve podatke..

Jer lagaju mi dosta igre i nemogu igrat vecinu..

pa eto pomognite ako hocete ;)

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav evo mene natrag nakon prvog pokusaja sam odusto od oc zato kaj mi se komp zgasio i odma sam iso cmos na tvornicke postavke xDD sad sam ponovo skupil hrabrosti da oc-am malo xd ovak za pocetak sam dignuo cpu host/htt clock - 210 cpu host/htt boot up clock - 210 ali sad postoji problem sa prime95 nece mi krenuti testirati ni proc ni memoriju samo javlja poruku ''No FFT lengths available in the range specified'' zasto to javlja probao sam sve 4 opcije niti jednu nece pokrenut -.-''''

EDIT:

Proc naguran na 2.9 sa stock voltazom ali postoji problem testam stabilnost sa programom OCCT prvi test na 2,8 proso drugi test na 2,9 javlja error zasto??? zar mu treba veca voltaza da moze testirati... a gledam u biosu voltaza drzi 1.36v kako da je povecam ako treba koja slika recite

PLS HELP!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 16:32 (bubach1989).
13 godina
neaktivan

Imam procesor Phenom 9500 x4 2,21Ghz i uspio sam ga clocknut 7%, tj. na 2,36...

Neznam zašto, ali svaki pokušaj podizanja FSB-a, default mi je 200, završi bezuspješno,tj. crni ekran.

Imam taj mod na matičnoj koji mi daje sam da clocknem 3,5 ili 7% i tako jedino mogu clocknot(Ploča je Asus M2N68 plus).

Može mi itko pomoć?

Da probam dić bar na 2,7

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako update-at bios?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Barba007 kaže...

Kako update-at bios?

Procitaj si OVAJ tutorijal !

EDIT : Kolega me prestigo !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 14:32 (Haf932).
13 godina
neaktivan

Pozz!

Zanima me jeli overclockiranje grafičke ili procesora MORA značiti smanjenje vijeka trajanja komponente ili je overclockanje 100% sigurno ako se pravilno izvede?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ok to,ali može li se smanjiti vijek trajanje komponente premda si sve dobro napravio i sve radi kako treba??

Npr, ako planiram overclockat HD7970,može li taj OC smanjiti vijek trajanja grafe?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CoreByte kaže...

ok to,ali može li se smanjiti vijek trajanje komponente premda si sve dobro napravio i sve radi kako treba??

Npr, ako planiram overclockat HD7970,može li taj OC smanjiti vijek trajanja grafe?

Naravno da može smanjiti vijek trajanja,to je rizik koji moraš prihvatiti kod OC-a.I mislim da je tvoja HD7970 dosta jaka i bez OC-a.

13 godina
neaktivan

Bok imam AMD Athlon procesor od 866 mhz 448 mb rama i Nvidia geforce mx/mx 400 grafičku od 32 mb rama zanima me kako bi to mogo overclockat i do koje granice hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

zanima me dali se moze overclockati procesor amd athlon 64x2 2.6ghz 5200+ am2socket imam maticnu asrock Alive nf6g-dvi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam isprobavao na svom procu (AMD x3 8450 2,1 ghz), stavio sam FSB na 230, množitelj je na auto(10,5) i sad imam 2,4 ghz s 35°C na stock cooleru. Jel se može još ? Kak da postavim množitelj, čim ga maknem s automatic se ne želi bootati windows. 

EDIT: Evo maksimalno što mogu staviti je 236. Ja bi sad još, bar do 250 stavio FSB, ali poslije 236 ne želi ući u windowse, pojavi se loading screen kao kod viste i na kraju loadinga se restarta. Sad bi trebao dignuti napon ? Sad je na 1,264. 

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 11:13 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

BUMP i usput jel bolje da je proc 4 jezgre 2ghz ili 2 jezgre 4 ghz (pitam zanima me, znam da se to ne množi)

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

može mi samo netko reći jel c1e c3 i c6 moraju bit ienabled ili disabled prilikom overclokanja...???

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rjanko kaže...

može mi samo netko reći jel c1e c3 i c6 moraju bit ienabled ili disabled prilikom overclokanja...???

Enable ostavi inace ce stvarati probleme ako iskljucis.

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 1:20 (Praedator).
15 godina
neaktivan

Advanced Turbo 30                        Disabled
Load Optimized CPU OC Setting    Disabled
Load Optimized GPU OC Setting    Disabled

Spread Spectrum Disabled
Intel SpeedStep Technology        Enabled
Intel Turbo Boost Technology      Enaled
Additional Turbo Voltage             Auto
Internal PLL OVervoltage            Disabled
Long Duration Power Limit          Auto
Long Duration Maintained           Auto
Short Duration Power Limit         Auto
Primary PLane Current Limit        Auto
Secondary Plane Current Limit    Auto
GT OverClocking Support              Disabled

Power Saving Mode                  Disabled
CPU Voltage Offset                  -0.005
CPU Load-Line Calibration        Auto (100%)

Enchanced Halt State(C1E)        Disabled
CPU C3 State Support              Disabled
CPU C6 State Support             Disabled
Package C State Support         Disabled

CPU Thermal Throttling               Enabled
No-Execute Memory Protection   Enabled
Intel Virtualization Technology    Enabled
Hardware Prefetcher                 Enabled
Adjacent Cache Line Prefetch     Enabled

4.0 GHz

Idle 0.872
Load 1.184

Max Temp (20min Prime95 (64) Blend Test)

Core1  59
Core2  62
core3  63
Core4  61

mjereno Speedfanom...rezultati u HWMonitoru su 4-5 stupnjeva manji za svaku jezgru

ovako mi je sada trenutno...pošto sam početnik i eto počeo se igrati došao do 4.0 i tu ću malo stati dok eto ne skupim info šta krivo radim šta bi trebao promijeniti tako da sve sugestije su dobro došle

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 10:56 (rjanko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice