Imam procesor E8400 3,0 GHz. Da li bi mogao dignuti na 3,2 - 3,4 na stock hladnjaku s time da ne trebam dirati nikakvu voltazu... Nece se digunti tempeature nesto?
Imam procesor E8400 3,0 GHz. Da li bi mogao dignuti na 3,2 - 3,4 na stock hladnjaku s time da ne trebam dirati nikakvu voltazu... Nece se digunti tempeature nesto?
Serija E8xxx se dosta grije i na stocku. Prvo pogledaj temperature dok je na stocku pod opterecenjem.
Pod opterecenjem? Da upalim igru neku na MAX i hrpu procesa xD, ili imas neki program?
OCCT ili prime95. I prati temperature sa nekim od programa.
Pod opterecenjem? Da upalim igru neku na MAX i hrpu procesa xD, ili imas neki program?
Imas program OCCT, kao i prime95
EDIT:pretekli me
Ovak,imam AMD Athlon X2 5000+ brisbane na Gigabyte GA-M52L-S3 i clocko sam ga 3.0 sa stock coolerom problem je u tome da se pojavljuje poruka tu i tam dok ga bootam da resetiram frekvenciju..ono..warning system is now in safe mode bla,bla...sad jel da se zabrinjavam zbog toga i ak da kaj napravit u vezi toga..dok vratim na optimalne postavke u biosu toga nema....sad znam da se 5000+ da fino clockat,jel onda možda problem u matičnoj???nakon restarta on uđe normalno u windowse ne pokazuje se greška i sve normalno radi sve je stabilno,temperature uredne.dali da radim improvizirani clear biosa posto nemam jumpera ili da vadim bateriju ili neko ima neku drugu ideju???
ja imam msi p31 neo-f v2 i e5200 procesor..pa me zanima kako nju mogu overclockati..
pocetnicka greska http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs502.ash1/29687_104901579556798_100265060020450_45997_7446970_n.jpg
Pozdrav svima, trebam pomoc oko oc-a
imam intel core2 duo E7400 2x2.88 i ploču asus P5Q SE2 (moj pc), zanima me jeli ploca dovoljno dobra za overklokiranje i koliko bi mogao podici takt procesora bez da mijenjam napone.
Hlađenje: usisni 120 i 140 sprijeda i 120 dolje (za grafiku), 120 izlazni, TT sonic tower sa 120 i 140.
trenutne (bez OC) temperature: idle -proc 28
-ploca 30
-grafika 40
load -proc 32
-ploca 37
-grafika 70
hvala
moze netko pomoci?
Serija E8xxx se dosta grije i na stocku. Prvo pogledaj temperature dok je na stocku pod opterecenjem.
?! 2g sam imao E8400,na 3.0 pod Freezerom 7 pro je imao 37c idle..to je dosta?!
Na stock voltažama taj proc može ići na 400x9 bez problema,ako su ploča i memorija stabilni,odnosno ploča ne oscilira previše vdroopom a ram nije silovan latencijama..
E narode evo ja sam htio overclocati procesor i kad dodjem do dijela di se nalaze voltaze i FSB multi i ostalo nemogu nista promijeniti, tj. ono sto bi trebao mijenjat mi je sivo i nemogu nista sa tim. Matična je MSI MS-7309.
Pa mozda da to sve promjenis na manual a ne da ti bude na auto..
E narode evo ja sam htio overclocati procesor i kad dodjem do dijela di se nalaze voltaze i FSB multi i ostalo nemogu nista promijeniti, tj. ono sto bi trebao mijenjat mi je sivo i nemogu nista sa tim. Matična je MSI MS-7309.
procesor je ovaj iz MOJ PC
probaj ponovo uploadat sliku, sva je zbrljana
procesor je ovaj iz MOJ PC
Slika koju si uploadao ti je malo u banani.. promijeni format slike (npr .png, il neku samo da nije .jpg) i onda uploadaj..
može pomoć. kad idem overclockat proc namjestim sve kako hoću i lupim F10 da spremi.
resetira mi komp i odem u cpu-z i kaže da je proc i dalje na 1.8 ghz
a trebao bi bit prek 2.2
Pa probaj bez F10, odi tamo di pise Save Changes & Exit, Stavi Y i izađi.. Mozda dizes previse FSB odjednom? Probaj dic FSB za 2MHz pa vidi sta ce bit..
Imam neki stari komp pa sam ga danas malo odlucio coerclockat i procesor amd || X2 240 digo sam ga s 2.8 na 3.15GHz, voltaza mu je 1.47, a temperatura oko 50. SAd me zanima dali je to dobro i dali bi ga mogo jos malo clockat.
Ići će taj proc još gore bez problema, ali ne bih ti preporučio preko 3,4GHz bez nekog aftermarket coolera. Stock cooler nije osmišljen za overclock i kad se proc jednom dobro zagrije cooler se zavrti i buči ko da nema sutra. Nimalo lijep osjećaj, znam iz iskustva.
Isto tako ne treba ti toliko napon za tako mali clock. Toliko dobiješ i na defaultu.
Otkrio sam u cemu je problem, a to je da imam OEM sistem koji nedozvoljava OC-nje stvari tako da cu morati ici po novi proc uz koji mozda ubodem onda i neku jacu graficku od 1gb ddr5.
Otkrio sam u cemu je problem, a to je da imam OEM sistem koji nedozvoljava OC-nje stvari tako da cu morati ici po novi proc uz koji mozda ubodem onda i neku jacu graficku od 1gb ddr5.
Novu m aticnu ;)
graficka od 768mb gigabyte geforce gtx 460
nije sve u gigabajtima :)
Sta mislite do koliko bi Ghz mogao ici AMD Athlon 64 x2 4200+ sa stock coolerom. Sad je na 2.21 Ghz. Nisam ga OC.
probavao sam nešto u biosu i problem je taj da kad FSB promijenim u bilo koji broj, on će i dalje bit 200.
probao sam kombinirat veći fsb s manjim množiteljom i ispalo me 1.6ghz
uvijek je fsb 200..množitelj je uredu, stoji sad na x9.
Da li je netko ikada klokao matičnu:
Motherboard AM2
Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
Model M61SME-S2
Chipset Vendor NVIDIA
Chipset Model MCP61
Chipset Revision A2
Southbridge Vendor NVIDIA
Southbridge Model MCP61
Southbridge Revision A2
nemogu nać u biosu postavke za kolkat (bios F10a), da li moram mjenjati cijeli bios
a i probao sam i ctrl i F1
Ej,overclockeri,može jedno mišljenje: Digao sam procesor E6850 s 3Ghz nz 3.5Ghz,povećavanjem FSB clock-a. Usput sam i podigao napon CPU-a s defaultnih 1.35V na 1.42V...Temperatura je oko 32°C idle a u loadu ide do 48°C. Sve radi stabilno. Pitanje: Može li se proc nositi s ovim naponom bez da mu naškodi? (u specifikacijama piše da mu je max. dozvoljeni 1.5V). Dalje ne bi išao jer se radi o Xilence LGA CL cooler-u koji i nije baš nešto...
Maksimalni preporučeni napon, od strane intela, za takve procersore, je 1.5v.
Što u pravilu znači da može i nešto preko toga, a da nema beda.
Znači da tvojih 1.42v ne predstavlja problem.
Naravno, prati temperature i testove stabilnosti.
Da li je netko ikada klokao matičnu:
Motherboard AM2
Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
Model M61SME-S2
Chipset Vendor NVIDIA
Chipset Model MCP61
Chipset Revision A2
Southbridge Vendor NVIDIA
Southbridge Model MCP61
Southbridge Revision A2
nemogu nać u biosu postavke za kolkat (bios F10a), da li moram mjenjati cijeli bios
a i probao sam i ctrl i F1
Dal netko išta zna o ovoj matičnoj ploči..... ako mi netko pomogne platit ću mu pivu u zagrebu kad se budemo vidili........ :-))))
Pozdrav, zanima me koliko se smanjuje životni vijek procesora ako se samo podiže brzina FSB-a, imam AMD Athlon 64 X2 4000+ (2.1 GHz) i mislio sam ga podič na 2.5 GHz, uspio sam to postič bez dizanja voltaže, u loadu neide preko 49 stupnjeva temperatura sa stock coolerom pa me sad zanima kolko mu to smanjnuje životni vijek. Imam i AM2 boost opciju al ona ga ponekad digne na 2.36 pa na 2.44 GHz.
Trebam pomoc
Nemam iskustva u overlockingu! Sinoc sam prvi put lockao proc... 2.53GHz na 2.8GHz, radi s o Intel Pentiumu Core2Duo E7200 , sve je bilo ok, nakon nekih pola sata sam se gasi i pali...
Temp. proc je ok, oko 37C se krece kad oc-am...ventovi se normalno vrte...
U BIOS-u nisam mogao nikako regulirat voltazu, odnosno ne dopusta mi...ne znam jel to problem!
Kada vratim postavke na deafult u BIOS-u sve normalno radi.
Moze mi neko pomoci cemu je uzrok svemu tome
Hvala unaprijed!