Za Metu i ptice na grani znaju da je špijun amera...
Mene zanima dali Kinez sa XIAOMI Mijia isto špijunira pošto su fakat pristupačne cijenom cca 200 ojra.
Za Metu i ptice na grani znaju da je špijun amera...
Mene zanima dali Kinez sa XIAOMI Mijia isto špijunira pošto su fakat pristupačne cijenom cca 200 ojra.
Na našem moru su uhvatili pedofila koji je snimao djecu pametnim naočalama. Evo još jednog konkretnog primjera zašto mnoge brine ovakva tehnologija.
Suština AI i moderne, intruzivne tehnologije:
One ring to rule them all, one ring to find them, one ring to bring them all and in the darkness bind them.
Još i danas mnogi vide AI kao vrlo poželjnu, pa i nužnu tehnologiju te da se ne bi vrijedilo vratit u vrijeme prije nje. Međutim, istina je to da nikad nije bila zamišljena za dobrobit čovječanstva nego isključivo za sveobuhvatno porobljavanje jer iza nje stoji zao i prijevaran (pomoć ćemo invalidima, zaštitit ćemo vas od kriminalaca..) autoritet, a digitalna tiranija će bit najgora ikad - bez premca, mokar san i nedostižan sveti gral nebrojenih despota iz naše prošlosti.
Za one koji žele znat više - ključna informacija: Sauron je fiktivno biće, uvelike inspirirano stvarnim bićem.
Dodao bih, da kao i kod FB, Insta i ostalih, korisnik sam snosi troskove kupovine spijunskog uredjaja kojim kompromitira sebe i druge oko sebe.
U slucaju soc mreza puni bazu svjezim slikama sebe i ljudi oko sebe, lokacija, kontakata itd.
Tastina je opasna stvar.