evo naso nesto i clocko proc na 2.2 ghz :D ic cu jos vajda hehee
Overclocking guide za pocetnike
- poruka: 512
- |
- čitano: 283.660
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam procesor x6 2.8 i ne mogu podici multiplier u biosu, na 14 mi je i pise da moze najvise ici na 16.5 i ja ga podignem na 14.5 ili na 15 i sejvam i izadem iz biosa i kada se komp restarta opet mi je na 14...
imam procesor x6 2.8 i ne mogu podici multiplier u biosu, na 14 mi je i pise da moze najvise ici na 16.5 i ja ga podignem na 14.5 ili na 15 i sejvam i izadem iz biosa i kada se komp restarta opet mi je na 14...
16.5 ide s turbom,nađi bus speed (HTT) i diži
nasao sam bus speed i pise auto, sad ja ne znam na koliko je to po defaultu namjesteno, mogu birat izmedu 200 do 2000 mhz u razmacima po 200, pa na kolko da stavim za pocetak?
Svaki prelazak testiraj s occt na 20-30 min ili neki bench od 10 min (pi)
aha, ja sam tebe krivo skuzio ocito... ma vec sam to povecavao... i to mi je jasno sve... nego reko si da 16.5 moze sa turbom sta to tocno znaci i na koji nacin onda mogu povecavat multipleire i dal uopce mogu?
aha, ja sam tebe krivo skuzio ocito... ma vec sam to povecavao... i to mi je jasno sve... nego reko si da 16.5 moze sa turbom sta to tocno znaci i na koji nacin onda mogu povecavat multipleire i dal uopce mogu?
Za sve jezgre ne,a kad se koriste 3 jezgre onda se one auto-ocaju na 500 mhz viši takt
pozdrav
novi sam ovdje, i imam jedno pitanje.....temperatura procesora mi je 78 stepeni. nisam overclokovo procesor nikako . sta da uradim da smanjim temperaturu?
pozzz
pozdrav
novi sam ovdje, i imam jedno pitanje.....temperatura procesora mi je 78 stepeni. nisam overclokovo procesor nikako . sta da uradim da smanjim temperaturu?
pozzz
Očisti cooler i promjeni termalnu pastu za početak.
hvala na savjetu, sad je temperatura pala na 38 stepeni :)
dali je iko overclokirao ovaj procesor????ako neko jeste, trebaju mi upute :)
dali je iko overclokirao ovaj procesor????ako neko jeste, trebaju mi upute :)
Postavi pitanje ovdje pa će ti netko pomoći.
Sutra naručujem Noctua NH-D14 cooler.Nego,na Phenomu samo dižem multiplier i Vcore?
Imam pitanje dali je AMD phenom ll 1055t ostaviti na stock 2.8ghz jel sa tim turbo bostom ide na 3.3 ili ga je bolje clockat na npr 3.0 ghz. Hvala!
Kloknio sam moj proc na 3 GHz i sad da vidite jesu dobre temperature?
Ja bi bio sretan da su mi takve temp! Imam proc klokan za 0.1 GHz i 48 mu je za doručak u idleu,penje se do 55 u idleu. Planiram kupit novi kuler koji mi preporučujete do 300kn?
Ja bi bio sretan da su mi takve temp! Imam proc klokan za 0.1 GHz i 48 mu je za doručak u idleu,penje se do 55 u idleu. Planiram kupit novi kuler koji mi preporučujete do 300kn?
Od tih 3 ja bih uzeo Yasyu.. Samo pogledaj dal ce ti stat u kuciste..
aa evo napokon prave teme za ovo...jel može mala pomoć želio bi klokovati HD 5770 da dobijem bar 5-7fps al da se ne grije puno...i ne pregori ništa
evo ss pls nek mi neku strućniji rekne do koliko ovo mogu natjerati
Hitni GPU na 915,a memoriju na 1275
Vent stavi na 40% ako su veće temp.
ee ja sam to vako satvio pa ti vidi treba li šta mjenjati ili smanjivati..
Ok je,uključi u opcijama Afterburnera dizanje voltaže,pa digni za kojih 35mV (čisto da iam više soka)
zar ti ne smeta toliko bučan vent? Upali onaj DX11 bench uz AfterBurner i prati temperature kroz GPU-Z (do 85C je ok)
a jel nema štete ako povećam brzinu venta ??? i na koliko da stavim vent da bude malo tiši ???
a jel nema štete ako povećam brzinu venta ??? i na koliko da stavim vent da bude malo tiši ???
naravno da nema štete tj. još je i bolje, stavi na kojih 40%
ee da neće da mi pokrene GPU-Z,zašto to mi se desilo od kad sam klokovao evo ss
Da nisi obrisao GPU-z? krivi shortcut?
Nemoj previše ocati bez dizanja voltaže,oko 950/1300 je ok
OC-aj cpu na kojih 3 ghz i dobit ćeš pristojan boost
ee da neće da mi pokrene GPU-Z,zašto to mi se desilo od kad sam klokovao evo ss
Mislim da se to dogada kad ti ostane proces radit u pozadini, rucno ugasi proces od gpu-z pa bi trebalo radit opet
Pozz, ekipa, konfa iz siga, za dizanje takta procesora...osim voltaže kaj još trebam dirat?čipset ostaje na default voltaži ili..?a RAM da ostavim na auto il isto mu odredim fiksnu voltažu?
Totalni sam početnik u ovome skinuo sam sa neta msi afterburner pa me zanima da li mogu preko njega pocećavat radne taktove kompa???
Imam procesor E 8400 3GHz.
Hvala
Totalni sam početnik u ovome skinuo sam sa neta msi afterburner pa me zanima da li mogu preko njega pocećavat radne taktove kompa???
Imam procesor E 8400 3GHz.
Hvala
Pa sta nije MSI Afterburner za grarficku? Klokaj preko BIOSa, ne preko programa.. Ako si procitao tut onda si valjda shvatio..