Zagreb: Savska dobiva barijere za žutu traku, gdje

poruka: 49
|
čitano: 6.993
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zagreb: Savska dobiva barijere za žutu traku, gdje".
16 godina

Glupost. 

Brkoni

4 19 hvala 2
16 godina
Re: Zagreb: Savska dobiva barijere za žutu traku,
Brk kaže...

Glupost. 

Glupost da javni prijevoz ima prednost? 

I sam vozim autom kroz Zagreb relativno često kroz centar, ali ne bi nikad ovako nešto izjavio.

Javni prijevoz mora u svakom smislu imati prednost. Drago mi je i da su taksistima maknuli pravo jer ekipa kupuje one Taxi oznake i sa njima se vozi po prugrama i žutim trakama, a da ne govorim da je u većini slučajeva u vozilu samo vozač.

Da država ima sluha, MUP bi postavio 2-3 kamere i problem bi doslovno preko noći nestao. Ovako Grad Zagreb mora izmišljati fizičke prepreke jer Plenkija boli ku**c za promet u Zagrebu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2026 15:47 (Ferritin).
14 godina

Pa Plenkiju je u interesu sabotirati sve sto moze u Zg i okrivljavati za to TT... i na zalost je dosta uspjesan i puno idiota to pusi

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
16 0 hvala 0
16 godina
Ferritin kaže...

Da država ima sluha, MUP bi postavio 2-3 kamere i problem bi doslovno preko noći nestao. Ovako Grad Zagreb mora izmišljati fizičke prepreke jer Plenkija boli ku**c za promet u Zagrebu.

Grad ima opciju izmijeniti pravilnik/odluku o komunalnom redu i vožnju žutom trakom proglasiti komunalnim prekršajem, sam postaviti desetke kamera i napuniti gradsku blagajnu. Na žalost gradska vlast za svaki problem nađe najgluplje rješenje. Možda je zato i ovaj gore napisao "glupost". S pravom.
No valjda i oni imaju nekog "kuma" koji je postavljao te barijere.

Što se tiče ovih koji voze žutom trakom, samo bi trebalo naplaćivati kazne. Nije problem iznos kazne (navodno 30€). Problem je što MUP naplati 5 takvih kazni godišnje, a prekršitelja je toliko svake sekunde. Ako platiš jednu kaznu u 10 godina (ili nikad) to je ohrabrujuće i 30€ je ništa. Da se postave kamere pa takvi dobiju 10 kazni za samo jedan dan 30€ bi bilo dostatno.

18 godina
Ferritin kaže...
Brk kaže...

Glupost. 

I sam vozim autom kroz Zagreb relativno često kroz centar, ali ne bi nikad ovako nešto izjavio.

Javni prijevoz mora u svakom smislu imati prednost. Drago mi je i da su taksistima maknuli pravo jer ekipa kupuje one Taxi oznake i sa njima se vozi po prugrama i žutim trakama, a da ne govorim da je u većini slučajeva u vozilu samo vozač.

Nije glupost da javni prijevoz ima prednost. Međutim, ovo je loše rješenje jer zbog toga što neki namjerno krše zakon sprečava se da netko nenamjerno prekrši zakon (recimo dogodi se nešto - nesreća - pa je potrebno obići mjesto preko žute trake) ili se ometa vozila za intervenciju da koriste žutu traku.

Rečeno rješenje je loše kao što su loši i ležeći policajci jer za račun luđaka mi svi treba da trgamo automobile.

Mislim da je puno bolje rješenje da se kamere koje se ionako postavljaju posvukuda iskoriste za slanje kazni pa makar kazna bila i 30 €, kad dobiješ 44 uplatnice mjesečno (2× po radnom danu), malo ćeš promijeniti stav.

Dugoročno, tramvajske tračnice treba, gdje god se može, postaviti izvan ceste kao što je u Vukovarskoj, na Jarunu i sl.

Ukratko, zato što su država ili grad nesposobni provoditi zakon, mi svi nedužni treba da trpimo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2026 20:52 (BMT).
18 godina

Meni sad vise nista nije jasno. Ne mogu podic kazne za parkiranje, ali mogu za voznju u zutoj traci izdavati? Koje je onda istina? Ako ih kikiriki kazne za parkiranje ne cimaju, nece ni za voznju po zutoj.

Ja bi osobno postavio lezece policajce dovoljno visoke da tramvaj moze proc, a auto udari. Mogu biti i pravokutni, cak je par centimetara dovoljno.

Ili ko u sesvetskom kraljevcu samo u asfalt sliceve dodati pa nek se trese.

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2026 20:54 (Ante).
18 godina

Ne znam koji vam je k.... da svi priželjkujete kamere na javnim prostorima. Što je s ljudima danas?

Gledam te!

18 0 hvala 3
13 godina

da su ljudi normalni, ne bi trebale ni kamere ni žuti divideri...

btw ja bi dao po tom koridoru vozit samo tramvajima, službenom zg taxi-u (1717) i naravno - žurnim službama...

Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
Ma zabranit tramvaje i problem rješen.
Sarkazam na stranu, ali vidim da je sad peoblem, ne možeš skrenuti na kneziju bez da ne napraviš kolonu.
Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
@jozeph. Upravo sam zato napisao "glupost". Ima nacina da se to napravi daleko pametnije. I naravno, nisam protiv toga da javni prijevoz ima prvenstvo.
Brkoni
16 godina
@60nine,kakvom "sluzbenom" taxiju!?!? 🤔🤔
Brkoni
13 godina
Brk kaže...
@60nine,kakvom "sluzbenom" taxiju!?!? 🤔🤔

meni osobno je 1717 "službeni" zg taxi, zato i navodnici...

4 tjedna
Ferritin kaže...

Glupost je da Zagreb nema metro. Uz metro, Zagrebu i većini gradova u Hrvatskoj, te vjerojatno svim mjestima na obali, treba projekt poput Haussmannove obnove Pariza.

markoal kaže...
...ali vidim da je sad peoblem, ne možeš skrenuti na kneziju bez da ne napraviš kolonu.

Nacional.hr u posjedu je videosnimke online edukacije članstva Možemo! na kojoj se zagovara prometni kolaps kako bi ljudi odustali od automobila.

https://www.nacional.hr/ekskluzivno-donosimo-snimku-sokantnog-sastanaka-na-kojoj-se-zagovara-prometni-kolaps-u-zagrebu

Ovo je top promašaj, ali nebitno, Možemovcima je ovo top pogodak pa možemo se praviti da je tako, uostalom, oni su bezgrešni i bar ne kradu i sami građani i Kamauf su krivi za sve (fore s Bandićem su passé).

Kao što si i sam shvatio, voziš se od mosta prema centru, dolaziš do Prisavlja gdje moraš skrenuti... svi čekaju u redu u lijevoj traci i jedno dvadesetak metara prije ulice se može prestrojiti u drugu traku, i tamo se gubi žuta traka za to raskrižje... a tamo je - tramvaj na crvenom na semaforu. Nitko se ne može prestrojiti u drugu traku jer je tamo tramvaj. Zašto tramvaj ne bi stao na kraju žute trake prije raskrižja i propustio aute koji skreću u desno na semaforu? Jer oni koji skreću desno blokiraju SVE aute kojima je zeleno na semaforu i cijela kolona stoji. Ista priča se ponavlja i dalje na sljedećem križanju kod Odranske. I to je kao dobro rješenje? To je turbo GLUPO rješenje, ali dobro, koji nam prometni i ostali stručLJaci rade u državi, moglo je još i gore.

60nine kaže...
btw ja bi dao po tom koridoru vozit samo tramvajima, službenom zg taxi-u (1717) i naravno - žurnim službama...

Prvo bolnice i sl. maknite van grada.

19 mjeseci
"treba projekt poput Haussmannove obnove Pariza".

Bravo , samo ovakve pametne, skupe i hrabre planove gdje rušiš cijele četvrti i planska gradnja ostalo je krpanje, prebacivanje iz šupljeg u prazno, vreća bez dna i balkanski ciganluk.
Takav grandiozan plan treba zato što ništa nije projektirano za ovakav promet pa imamo kaos.

Ili kao Beč treba praviti četvrti bez auta ali zato bi trebalo prebaciti sve važne ustanove izvan tih četvrti ili centra.

Slična stvar kao i u Osijeku, sve bolnice su u centru grada, pa to je kaos u prometu, a parkinga nema slobodnog u radijusu kilometar od KBC. U planu je izgradnja nove bolnice , možda i doživimo.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina

ha ha maknite bolnice iz grada, pa da li je oupće i jedna nova bolnica izgrađena zadnjih četrdeset godina 

Metro nema šanse u ZG zbog previsoke cijene i na kraju ne bi riješio problem jer svi žele sjest u auto direkt kad izađu iz stana ili kuće. Zagreb ima dobru i brzu željeznicu istok-zapad, od sesveta do zaprešića pa svejedno ljudi radije imaju po dva tri automobila u obitelji.

Rješenje je da se ljudi prestanju doseljavati u ZG a to će se valjda i dogoditi zbog cijena kvadrata, najma, gužvi na cestama itd.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Taj "sluzbeni taxi", je uvreda za vecinu drugih. Nakupina lopova. 😅
Brkoni
13 godina
Brk kaže...
Taj "sluzbeni taxi", je uvreda za vecinu drugih. Nakupina lopova. 😅

vozim se stalno sa 1717 kad mi treba taxi i nikad, ama baš nikakvih problema s njima... uz to kaj najbolje poznaju Zg i shortcutove kad treba...

to nisu oni kaj deru ljude po 150€ za kilometar s kojima ih miješaš očito ;)

7 godina
Elongated Muskrat kaže...
Prvo bolnice i sl. maknite van grada.

Ha? A kad u tom gradu stradaš npr. u prometnoj nesreći, nek se HMP probija s daleke periferije do tebe, ili ćeš sam tamo odvući svoje polomljeno polusvjesno dupe?

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
7 godina
forumaš kaže...

ha ha maknite bolnice iz grada, pa da li je oupće i jedna nova bolnica izgrađena zadnjih četrdeset godina 

Metro nema šanse u ZG zbog previsoke cijene i na kraju ne bi riješio problem jer svi žele sjest u auto direkt kad izađu iz stana ili kuće. Zagreb ima dobru i brzu željeznicu istok-zapad, od sesveta do zaprešića pa svejedno ljudi radije imaju po dva tri automobila u obitelji.

Rješenje je da se ljudi prestanju doseljavati u ZG a to će se valjda i dogoditi zbog cijena kvadrata, najma, gužvi na cestama itd.

Evo, ovo je dobro rečeno... urbana infrastruktura uvijek će biti nedovoljna ako je grad prenapučen a stanovnici prekomforni. Ali zato bi trebalo stvoriti i pristojne ekonomske uvjete i u ostalim regijama, a to je već problem države.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
15 godina

Grad od skoro milijun ljudi ne može funkcionirati na sustavu koji je velikim dijelom napravljen za puno manji broj stanovnika.

Moj PC  
7 0 hvala 0
10 godina

umjesto da se priča o potencijalnom metrou, od probijanju novih prometnih pravaca kroz grad (koji su definirani u možemovom gup-u!), nama je doseg postaviti barijere tako da grad izgleda kao gradilište. 
svi ti idioti koji se pozivaju na razne londone, amsterdame, svi do jednoga ignoriraju činjenicu da su oni prvo riješili alternative autima, podzemna, park&ride i slično, a onda uveli restrikcije. mi uvodimo restrikcije, alernativa je bus koji vozi 10-12km/h.
usput i zanemarujemo činjenicu, da se sutra pola ljudi prebaci iz auta na bus/tramvaj, koliko bi trebalo da raspada javnog prijevoza koji je ionako pred pucanjem svaki dan, a ujutro je srdelica efekt u njima... zašto razmišljati o pravim rješenjima, kad imamo barijere.
netko treba eu gradovima reći da su debili jer imaju metro, mogli su staviti barijere na cestu...

1 0 hvala 1
9 mjeseci
Minneyar kaže...

Pa Plenkiju je u interesu sabotirati sve sto moze u Zg i okrivljavati za to TT... i na zalost je dosta uspjesan i puno idiota to pusi

Pa nešto pametno, konkretno, inteligentno, itd u nedogled niti ne očekujem od stranke u kojoj je 90% diploma kupljeno na bengi. 
 Samo eto na "iznenađenje" još uvijek ima maloumnika koji im daju svoj glas. 

14 godina
bruno1026 kaže...

umjesto da se priča o potencijalnom metrou, od probijanju novih prometnih pravaca kroz grad (koji su definirani u možemovom gup-u!), nama je doseg postaviti barijere tako da grad izgleda kao gradilište. 
svi ti idioti koji se pozivaju na razne londone, amsterdame, svi do jednoga ignoriraju činjenicu da su oni prvo riješili alternative autima, podzemna, park&ride i slično, a onda uveli restrikcije. mi uvodimo restrikcije, alernativa je bus koji vozi 10-12km/h.
usput i zanemarujemo činjenicu, da se sutra pola ljudi prebaci iz auta na bus/tramvaj, koliko bi trebalo da raspada javnog prijevoza koji je ionako pred pucanjem svaki dan, a ujutro je srdelica efekt u njima... zašto razmišljati o pravim rješenjima, kad imamo barijere.
netko treba eu gradovima reći da su debili jer imaju metro, mogli su staviti barijere na cestu...

I kad bi zivjeli u svijetu Harry Pottera, mahnuli bi stapicem i napravili tako. Problem je sto se o tom trebalo razmisljati desetljecima ranije. Sad smo dosli, nedjelovanjem, do situacije koja je i sad nema lakih ni brzih rjesenja. Pitanje je i ima li uopce rjesenja, s obzirom na 3-4 auta po obitelji i mentalitet. U svakom slucaju, proces kroz godine/ desetljeca koji zahtijeva sinergiju drzavne i gradske vlasti i promjenu mentaliteta, kod nas nijedan od tih preduvjeta ne postoji... A ne nesto sto "prokleti neradnik TT nije rjesio preko noci"

18 godina

O metrou se priča bar zadnjih 80 godina, ali nažalost, samo priča. Od realnih problema (geologija) do pitanja isplativosti, jer je u tom kontekstu Zagreb mali grad (iako, ima ih i manjih pa imaju metro).

Prvi je lako rješiv sa današnjom tehnologijom, drugi malo teže, to je ogromna investicija i zahvat od 10+ godina, ali treći je, kako su već mnogi detektirali, najteži - mentalitet, država, korupcija ... ukratko, politika.

Da ne zvuči kao floskula, ali jedan od prvih poteza 90-tih je bio stavljanje GUPa iz 1987. van snage (zadnji ozbiljni GUP) kako bi novopečeni "poduzetnici" mogli početi haračit (zanimljivo, tada je ukinut i zakon o porijeklu imovine).

Totalna degradacija struke, otimanja razvoja grada iz ruku stručnjaka od politike, često neobrazovane ekipice koja je prvi put u životu vidjela semafor a zelene ili javne površine smatra bespotrebnim troškom. Iz jedne krajnosti, često nepravedne ekspropiracije zemljišta, smo prešli u drugu, kad je privatno vlasništvo postalo prepreka razvoju, dovoljno se sjetiti dečkiju sa Knežije i Leclerca u Španskom ili dugogodišnje agonije proširenja Branimirove.

Urbanizam nije samo crtanje markica građevina i pretvorba zelenih ili poljoprivrednih površina u građevinske (po mogućnosti uz mito), to je sinergija arhitekata, prometaša, ekonomista, sociologa i još puno struka koje svaka doprinosi da bi se stvorio GUP (Generalni) koji je onda temelj i za manje/detaljnije urbanističke planove. I da sam mlađi, sumnjam da ću doživjeti metro u Zg :(.

Nisam našao, koji je točno razlog zašto se ne može drakonski kažnjavati ove pametne što voze u žutoj traci ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Mladen kaže...

Nisam našao, koji je točno razlog zašto se ne može drakonski kažnjavati ove pametne što voze u žutoj traci ?

MUP kažnjava promet u kretanju, grad / komunalci nemaju ovlasti osim za promet u mirovanju u određenim situacijama.

Vlada RH / Sabor također odlučuje iznose kazni, koje su trenutno efektivno 15€ po prekršaju.

10 godina
Minneyar kaže...
bruno1026 kaže...

I kad bi zivjeli u svijetu Harry Pottera, mahnuli bi stapicem i napravili tako. Problem je sto se o tom trebalo razmisljati desetljecima ranije. Sad smo dosli, nedjelovanjem, do situacije koja je i sad nema lakih ni brzih rjesenja. Pitanje je i ima li uopce rjesenja, s obzirom na 3-4 auta po obitelji i mentalitet. U svakom slucaju, proces kroz godine/ desetljeca koji zahtijeva sinergiju drzavne i gradske vlasti i promjenu mentaliteta, kod nas nijedan od tih preduvjeta ne postoji... A ne nesto sto "prokleti neradnik TT nije rjesio preko noci"

"prokleti neradnik TT" je trenutno u 6oj godini drugog mandata. da je htio, mogao je pokrenuti stvari. bugarska sofija je metro izgradila napola s eu novcima. mi uopće niti ne pričamo o tome, a o onom narkomanu prije njega ne treba ni trošiti riječi. grad je prometno u kaosu jer se po pitanju tog kaosa praktično ne radi ništa. niti se radi na podzemnoj, niti na spajanju, primjerice, španskog i voltinog, ništa. sve prometnice su izgrađene u periodu kad je grad imao valjda petinu motornog prometa. sad je promet narastao, grad se raširio i što nam je doseg? barijere na cesti i vozite se javnim prijevozom 10ak km/h uz neizostavnih 10-20min dnevno gubljenja vremena na presjedanje bus-tram.

da, "prokleti neradnik TT" bi mogao početi rješavati primarne probleme prometa, jer su bajs i barijere tercijarna rješenja koja ne rješavaju uzrok. 

Mladen kaže...

O metrou se priča bar zadnjih 80 godina, ali nažalost, samo priča. Od realnih problema (geologija) do pitanja isplativosti, jer je u tom kontekstu Zagreb mali grad (iako, ima ih i manjih pa imaju metro).

Prvi je lako rješiv sa današnjom tehnologijom, drugi malo teže, to je ogromna investicija i zahvat od 10+ godina, ali treći je, kako su već mnogi detektirali, najteži - mentalitet, država, korupcija ... ukratko, politika.

Da ne zvuči kao floskula, ali jedan od prvih poteza 90-tih je bio stavljanje GUPa iz 1987. van snage (zadnji ozbiljni GUP) kako bi novopečeni "poduzetnici" mogli početi haračit (zanimljivo, tada je ukinut i zakon o porijeklu imovine).

Totalna degradacija struke, otimanja razvoja grada iz ruku stručnjaka od politike, često neobrazovane ekipice koja je prvi put u životu vidjela semafor a zelene ili javne površine smatra bespotrebnim troškom. Iz jedne krajnosti, često nepravedne ekspropiracije zemljišta, smo prešli u drugu, kad je privatno vlasništvo postalo prepreka razvoju, dovoljno se sjetiti dečkiju sa Knežije i Leclerca u Španskom ili dugogodišnje agonije proširenja Branimirove.

Urbanizam nije samo crtanje markica građevina i pretvorba zelenih ili poljoprivrednih površina u građevinske (po mogućnosti uz mito), to je sinergija arhitekata, prometaša, ekonomista, sociologa i još puno struka koje svaka doprinosi da bi se stvorio GUP (Generalni) koji je onda temelj i za manje/detaljnije urbanističke planove. I da sam mlađi, sumnjam da ću doživjeti metro u Zg :(.

london je imao podzemnu prije 150g. 150 jeb*** godina!! mi danas od političkih bagri slušamo kako je to skupo, teško, neizvedivo, skoro nemoguće, podzemna u 2026 godini, blasfemija... zagrebačka glina je posebna, u njoj se ništa ne može graditi, osim što svi neboderi i zgrade nekim čudom sjede bez problema na njoj.

da, projekt od 10+ godina. samo ga netko mora započeti. narkoman nije, a očito je da ni TT nema kapacitet za takvo što. 

13 godina
bruno1026 kaže...

"prokleti neradnik TT" je trenutno u 6oj godini drugog mandata. da je htio, mogao je pokrenuti stvari.

bez ljutnje, ali siguran sam da znaš kakvo su stanje zatekli u blagajni nakon prošle gradske vlasti + potres koji je unazadio grad bar 5-6 godina + sustavno štopanje državne vlasti u svemu gdje može (zadnji primjer Vjesnika koji se odavno mogao riješiti)...

prvo je trebalo sredit financije u gradu, a to ne ide preko noći...

i zaboravite više na metro, to su floskule - Zagreb ima odličnu prigradsku prugu na potezu istok-zapad koju treba još bolje iskoristiti i povezati javnim prijevozom, doslovno za 20ak minuta dođeš s istoka na zapad grada i tu bi ostatak prijevoza trebao pasti na ZET

14 godina
bruno1026 kaže...
grad je prometno u kaosu jer se po pitanju tog kaosa praktično ne radi ništa

Cim je netko dovoljno... mudar... da izjavi ovak nesto, znam da rasprava nema smisla, al, I'll bite.

- nove tramvajske pruge prvi put, novi tramvaji

- produzenje Branimirove i drugih cesta

- otvoren podvoznjak Gajnice-Stara Samoborska (jednosmjerni)

- uvodenje pametnih semafora

- masa popravljanja cesta i pruga, masu vise nego u proslosti

- obnove mostova i petlji

- nove autobusne linije

- Bajs

- napredak biciklisticke infrastrukture

te u postupku: 

- Jarunski most

- podvoznjak Medpotoki

- povecanje protocnosti sjever/ jug dizanjem pruge iznad prometa

I to je vjerojatno vrlo mali dio toga, samo najeksponiranije stvari. 

I opet moram ponovit svoju o "Schrodingerovom Tomasevicu" - istovremeno neradnik/ ne radi nista i pljuju ga jer "se stalno nesto radi pa su guzve" savrsen primjer kako ne mozes pobijedit kod odredenog tipa ljudi

I grad je "u kaosu" zato sto je jednostavno previse prometa i autiju na infrastrukturi u koju nije ulagano 20 godina. Nema toga tko ce to samo tako rijesiti jer je sve povezano.

Pokusas poboljsati biciklisticku infrastrukturu/ potaknuti druge oblike prometa? Prigovaraju jer se "oduzima autima kojima je ionako guzva".

Javni prijevoz je "los, necu time" zato sto je stuck u istim guzvama kao i automobili, zato sto se 50% populacije ne pridrzava pravila. Pokusas to promijeniti, prigovaranje. 

Zakljucak, smjer u kojem idu je definitivno dobar, i spreman sam dat ruku u vatru da Mislav Herman ili nedaj boze MSR ne bi ni 5% radili kao TT. Osim naravno na vlastitom obogacivanju, tamo bi dali sve od sebe. 

Samo treba osvjestiti da za rjesenja treba vremena, a isto tako bilo bi jako bitno da se i drzava tu ukljuci, sto naravno ne radi zato da mogu imati kampanju protiv TT. Drzava je ta koja mora urediti/ srediti obilaznicu i pruge u i oko Zagreba, a kao sto je netko vec spomenuo, pruga istok-zapad je jedina izdvojena od guzvi i ostatka prometa te je oduvijek planirana kao okosnica prometa u Zg, umjesto Metroa. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2026 15:22 (Minneyar).
9 mjeseci

Brunček par godina zaredom smo među najdebljim nacijama u EU, neki podaci čak govore da je blizu 70% Hrvata pretilo, a manje od 10% tjelesno aktivno. Kada uzmeš to u obzir i sagledaš malo promet kod nas, jel te iznenađuju gužve u prometu ? Mene iskreno baš i ne, jer bi prasci da mogu autom ušli u bazene u toplicama, kamoli da bi se u jednom Zagrebu prošetali tih 2 semafora do posla, jer da se prisjetimo: javni prijevoz uvijek kasni i spor je, biciklistička infrastruktura je nikakva, povezanost je nikakava, odgajam isto takvo debelo krme poput sebe koje isto tako sa 15+ god ne zna samostalno otići do škole već ga/ju/they/them koji već da kurac danas je treba voziti... I tako u nedogled, danas će izlika za gužve jbg vani je 36+ ( što nebi bilo loše da se te sve masti otope ), preksutra će padati kiša... Da se razumijemo naše ceste, infrastruktura, itd.. nisu savršene, štoviše daleko su od toga, ali nekako mislim da je suštinski problem ovih gužvi u ovih 70% prasaca, naravno ima tu onih koji putuju iz gradova u grad... Ali većinom promet guše debele ljenčine koje do posla imaju 5-15km, vjeruj mi jer ih osobno poznajem jako puno, a i sa podosta takvih i radim. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Minneyar kaže...
bruno1026 kaže...
grad je prometno u kaosu jer se po pitanju tog kaosa praktično ne radi ništa

Cim je netko dovoljno... mudar... da izjavi ovak nesto, znam da rasprava nema smisla, al, I'll bite.

- nove tramvajske pruge prvi put, novi tramvaji

- produzenje Branimirove i drugih cesta

- otvoren podvoznjak Gajnice-Stara Samoborska (jednosmjerni)

- uvodenje pametnih semafora

- masa popravljanja cesta i pruga, masu vise nego u proslosti

- obnove mostova i petlji

- nove autobusne linije

- Bajs

- napredak biciklisticke infrastrukture

te u postupku: 

- Jarunski most

- podvoznjak Medpotoki

- povecanje protocnosti sjever/ jug dizanjem pruge iznad prometa

I to je vjerojatno vrlo mali dio toga, samo najeksponiranije stvari. 

I opet moram ponovit svoju o "Schrodingerovom Tomasevicu" - istovremeno neradnik/ ne radi nista i pljuju ga jer "se stalno nesto radi pa su guzve" savrsen primjer kako ne mozes pobijedit kod odredenog tipa ljudi

I grad je "u kaosu" zato sto je jednostavno previse prometa i autiju na infrastrukturi u koju nije ulagano 20 godina. Nema toga tko ce to samo tako rijesiti jer je sve povezano.

Pokusas poboljsati biciklisticku infrastrukturu/ potaknuti druge oblike prometa? Prigovaraju jer se "oduzima autima kojima je ionako guzva".

Javni prijevoz je "los, necu time" zato sto je stuck u istim guzvama kao i automobili, zato sto se 50% populacije ne pridrzava pravila. Pokusas to promijeniti, prigovaranje. 

Zakljucak, smjer u kojem idu je definitivno dobar, i spreman sam dat ruku u vatru da Mislav Herman ili nedaj boze MSR ne bi ni 5% radili kao TT. Osim naravno na vlastitom obogacivanju, tamo bi dali sve od sebe. 

Samo treba osvjestiti da za rjesenja treba vremena, a isto tako bilo bi jako bitno da se i drzava tu ukljuci, sto naravno ne radi zato da mogu imati kampanju protiv TT. Drzava je ta koja mora urediti/ srediti obilaznicu i pruge u i oko Zagreba, a kao sto je netko vec spomenuo, pruga istok-zapad je jedina izdvojena od guzvi i ostatka prometa te je oduvijek planirana kao okosnica prometa u Zg, umjesto Metroa. 

špansko-centar ti je u nedjelju popodne, dakle bez prometa, skoro 45min. što se radi po pitanju toga? čitav zapad prema centru je ujutro i popodne paraliziran. niti medpotoki, niti podvožnjak, niti bajs to neće promijeniti i dalje se za 7-8km putuje skoro sat vremena. tramvaj do jakuševca ne rješava kaos unutar grada. problem je smjer istok-zapad, što se tu radi?

jesi bacio koji put pogled na gmaps i promet u rush houru? ili nisi ili se praviš da nije cijeli grad u crvenom. 

i koji će točno, imenom i prezimenom, projekt riješiti navedeni problem?

barijere ili možda da se krene u realizacija prometnih pravaca prema gupu. ili nek ih izbace van, ako su, prema nekima, nepotrebni.

prugu nećeš nikad, niti tad vidjet deniveliranu, niti se uopće po tom pitanju išta radi. radi se na projektu dogradnje drugog kolosijeka pored postojećeg, nikakvo dodatno izdizanje.

pazi sad, ovo govorim kao netko tko ide bajkom na posao cijelu godinu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice