Jel vam se ruši browser kad ga malo opteretite?? Meni se svako malo sam od sebe ugasi ako sam nestrpljiv dok mi ne zlouda stranicu...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hvala na odgovorima na root. Sad ne znam što je ROM?
ROM ti je operacijski sustav s kojim dolazi mobitel.
ZTE dolazi po defaultu sa Android 4.0.4. ROM koji dobiješ na mobu se naziva stock ROM.
Custom ROM-ovi su temeljeni na stock ROM-u, ali su na neki način modificirani. E sad, koliko i kako, ovisi o samom ROM-u. Od optimizacije da brže radi, od brisanja raznih nepotrebnih aplikacija koje dođu sa stock ROM-om, dodavanja nekih novih mogućnosti itd.
U neku ruku možeš na to gledati kao ekspanziju za igru. U suštini dosta toga ostane isto, ali se (bar bi tak trebalo biti) hrpa stvari popravi na bolje.
Ovaj Aurora Borealis ROM npr je odličan. Aplikacije se otvaraju brže, stranice učitavaju brže, više memorije je slobodno nego na stock ROM-u, mobitel je jednostavno responzivniji. Kao i kod roota, nije to nešto bez čega se ne može, ali opet ponavljam, zašto ne.
Evo za usporedbu, prelazak sa stock na Auroru mi je bio kao nedavni prelazak sa HDD na SSD. Možda nije toliko drastična razlika u brzini, ali osjeti se u svakodnevnom radu.
Koristim Dolphin browser i nemam ama baš nikakvih problema sa rušenjem. I učitava stranice puno brže nego default browser i Googleov Chrome. Nisam isprobavao druge.
Super! Kao se instalira ROM? Skidanjem sa kompjuterskog interneta ili odmah sa mobilnog?
Super! Kao se instalira ROM? Skidanjem sa kompjuterskog interneta ili odmah sa mobilnog?
Ima par stranica iza postupak za Aurora Borealis ROM.
Nekakav rezime: instaliraš drivere za Blade, skineš s stranice ROM i staviš na SD karticu, uključiš mob u recovery modu i odabereš instalaciju ROM-a.
koji je najbolji custom rom za ovaj mob dosad, da je najstabilniji i da ima dosta slobodnog rama
koji je najbolji custom rom za ovaj mob dosad, da je najstabilniji i da ima dosta slobodnog rama
Aurora Borealis
Aurora Borealis
koja je najzahtjevnija igra koja moze bez problema na taj custom rom
ne igram igrice pa neznam, imam samo temple run II radi uredno

nemogu virovat koliko 3d igrice blokaju na ovom zte-u Pa cak i subway surfers!!!! katastrofa
Čudno da mob za 900 kuna nema najmoderniji grafički podsustav. Srećom su ionako 2D igre jedino šta stvarno valja.

mobitel sam root-a i izbrisa sve nepotrebne aplikacije. kad sam pokrenuo igricu imao sam 183mb slobodnog rama
uspoređiva sam igricu sa prestigiom 4040 i na njemu se odlično(100%) vrti igrica, a na zte-u pusti trzaji!!!
Čudno da mob za 900 kuna nema najmoderniji grafički podsustav. Srećom su ionako 2D igre jedino šta stvarno valja.
pa makar adreno 205
pa makar adreno 205
Te netko prisilio na kupnju? Mogao si uzeti mob sa Adrenom 205 i 3" ekranom pa uživati.
Dajte već jednom shvatite da je poanta entry modela da vas privuče na kupnju jačeg modela. S razlogom ima Adreno 200, a ne 205. Sigurno nisu u ZTE-u bacali novčić da odluče.
Piše u specifikacijama da je grafički čip Adreno 200, onaj što je bio popularan prije tri godine, tako da ne znam što očekuješ, znao si pri kupnji što dobivaš ako si se informirao. Za igranje bijesnih naslova kupi si neki skuplji mobitel. Btw, Subway Surfers kod mene radi posve normalno, doživio jesam par puta (stvarno rijetko) da se osjeti kako štuca; izađem, malo mu RAM oslobodim i igram najnormalnje.
Sramota programera što ne znaju pisati aplikacije kako treba niti ih optimizirati. Taj hardver (pogotovo ovaj današnjih flagship modela) može čuda vrtjeti na tom malom ekranu, samo da se isprogramira kako treba - sve ih poslati na pusti otok mjesec dana s C64 da pišu igre čija većina i zauzeće memorije se mjeri u kb :D
Inače, gledao nešto u VIP-u, vidim da je opet cijena pala, možete ga kupiti tamo za 899kn!

ajme, pa jednostavno nađi negdje neki mobitel s jačim grafičkim čipom pa sam usporedi

Ljudi, koliko vam traje baterija?Meni dosta malo i to mi je cudno.
Svjetlina je na najjace, ali kad idem vidjeti sto trosi bateriju, uvijek je zaslon na manje od 10 posto. Ne koristim puno mobitel..Poruke vecinom, par poziva od par minuta, pogledat koju vijest.
I izdrzi jedan dan..Nemoguce..I prva 3 na list sto trosi su stanje cekanja celije, operacijski sustav android i jos nesto takvo..nemoguce da u standbyu toliko trosi..

Wifi je na 2 posto, operacijski sustav android, stanje čekanja ćelije i telefon u mirovanju su oko 30 posto, ekran je upaljen oko sat vremena, wifi oko sat vremena..Po mome misljenju treba duze trajati..
Sto mislite, jel nesto nije u redu s baterijom?Po logici bi mislio da bi trebao zaslon biti na prvom mjestu, ali nije, nekih 7 posto on trosi..
Wifi je na 2 posto, operacijski sustav android, stanje čekanja ćelije i telefon u mirovanju su oko 30 posto, ekran je upaljen oko sat vremena, wifi oko sat vremena..Po mome misljenju treba duze trajati..
Sto mislite, jel nesto nije u redu s baterijom?Po logici bi mislio da bi trebao zaslon biti na prvom mjestu, ali nije, nekih 7 posto on trosi..
Ako već nisi, upali samo 2g mreže.
ok, mozda sad ispadnem cudna, al imam pitanjce ;) . Sto su 2g 3g i 4g mreze ?? mislim( 2 g je obicni gprs ne ) koja razlika i kolko je to bitno ??
2G su ti "spori" GPRS i EDGE, 3G su ti umts i wcdma hsdpa i to i to je brže, a 4G je najbrža.
brzina interneta jel
Generacije.
2 generacija,itd. Veća generacija,veća brzina slanja i dobivanja podataka. Još nešto nejasno? :D
ok, mozda sad ispadnem cudna, al imam pitanjce ;) . Sto su 2g 3g i 4g mreze ?? mislim( 2 g je obicni gps ne ) koja razlika i kolko je to bitno ??
2G ti je starija mreza iliti mreza druge generacije (EDGE) dostatno za surfanje na Operi mini, 3G (HSPA) je treca generacija i ako je tvoje mjesto pokriveno surfas kao na ADSLu doma na kompu (pokusavam sto laicki objasnit), 4G ti je trenutno najbrza mobilna mreza i trenutno dostupna iznad samo nekoliko gradova u Hrvatskoj (moj grad pokriven :)) i brzine su jako brze (vise od 10 puta od 3G). Nas mobitel ne podrzava 4G tako da se time nemoj zamarati (a i da podrzava moras dodatno placati).
E sad, ako ti je problem brzog praznjenja baterije, samo prebaci u opcijama na 2G. 3G prazni puno brze ali zato se sve ucitava i vise nego osjetno brze. Takodjer na 2G nemres gledati neke filmice na youtube jer je presporo.
GPS ti je navigacija. Nema veze s ovim mrezama. Koristi se za lociranje tvog moba, ako imas instaliranu neku od poznatih navigacija mozes ici u Sloveniju a da se ne izgubis... joj, moja greska... za Sloveniju ti ne treba xD
kuzim, hvala !!
Neradi mi mobilni internet na aurori (tele2)
apn postavke upisen al ih nece spremi
EDIT: sve radi
EDIT2: Instalira san auroru bez da san napravia backup orginala,sto cu sad ako nesto za*ebem? :/