ZTE Blade III

poruka: 1.642
|
čitano: 724.973
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: ZTE Blade III
Hexfire kaže...

Clockao si samo putem nekog appa (ima onaj SetCPU mislim) ili treba još nešto? 

Uz Auroru se dobije app, No-frills CPU control.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
14 godina
ZTE Blade III

Evo stavio sam si i ja Auroru pa javim kasnije dojmove.

Btw, kako isključim vibraciju kod pritiska na back, home itd? Ne mogu se sjetiti/ne vidim gdje je ta opcija.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ZTE Blade III

To ti se zove haptic feedback kod nekih launchera. Imas i opciju pod zvukovi pa maknes kvacicu sa "vibrate on touch".

Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ZTE Blade III

Trebalo je pod sounds tražiti i isključiti.

Evo na Aurori sam par sati sad i izgleda da sve radi kako treba. Nisam još isprobao igre, ali zasad mob izgleda malo responzivniji nego prije. Procesor sam stavio na 1.52 i radi bez problema. 

Bilo me dosta strah ovog jer nisam prije radio, ali pošto su kolege fino to objasnile, rekoh zašto ne probati. Koristio sam onaj exe za instalaciju CWR-a i onda dalje upute za Auroru.

Par opaski da se ne živcirate nepotrebno kao ja:

1. Instalacija putem exe ne radi na Windows 8 (provjereno {#}). Windowsi ne žele instalirati bootloader drivere pa se ne može instalirati Clockwork. Možda putem onog kompliciranijeg načina radi, ali ne bih se kladio na to. Prelazak na sedmicu i stvar radi.

2. Kad pokrenete taj exe otvara vam se Command prompt i doći će do dijela gdje piše "waiting for device". Nakon toga odete u Device manager, pronađete android uređaj koji nije prepoznat, idete na update driver i onda pronađete folder sa fastboot driverom koji ste skinuli. Nakon toga samo krene dalje.

3. Nakon što se Aurora instalira, treba podosta čekati nakon prvog uključivanja. Dođe android natpis i dosta dugo stoji na tome, već sam mislio da sam nešto zeznuo. Srećom nije.

4. CWR mi nije htio napraviti backup pa sam se poslužio Nandroid aplikacijom gdje je sve prošlo bez brige.

Eto, postupak nije kompliciran, barem ovaj kojim sam se ja poslužio. Sretno ako i vi probate.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Evo i malo preglednije, u obliku članka s više detalja (hvala autoru ukay1000 za dozvolu korištenja uputa, ali i ostalima koji su postali ovdje svoj feedback).

Instalacija prilagođenog ROM-a na ZTE Blade III mobitel

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
Re: ZTE Blade III custom recovery i rom tutorijal
donator_bubrega kaže...
ukay1000 kaže...

Ja bi umjesto skidanja 400Mb bundlea i zahebavanja sa CMDom radije ovo skinuo. 9Mb .exe koji automatski instalira CWM na vaš mobitel. Samo skinite universal package.

Btw Aurora rom mi je evo već dva dana na mobu, i baterija se odlično drži, na 63% uz dosta veliku upotrebu...

Ovo sam skinuo, ali prilokom resetiranja si zaboravio da su potrebni i ovi driveri

https://drive.google.com/uc?export=download&confirm=&id=0B3fPjU1mSNINU3hRZzhPVDFwN2M

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Ljudi imam problema sa 0.facebookom. App radi sve ok, ali kad hoću negdje na fb a da se nemam di zakačit na wi-fi izbaci mi ovu poruku

Kao mobile carrier (Vip) ne dopušta, a prije sam bio na vipu i radilo sve super?

EDIT: Podatkovni promet je uključen, a probao sam u Operi i u default browseru...

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 16:17 (donator_bubrega).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Identican problem imam i ja. Rijesio sam ga tako da si kupis podatkovni promet :) Odkodirat cu ga uskoro za 100kn i puknut stari Simpa broj jer nema nist bolje od Prejake opcije.
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
15 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Jel još tko koristi MIUI rom?  Po meni je super i fluidan, iako ima manjih bugova. Za igre mi je sasvim solidan i nisam ga clockao nit ništa.

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ZTE Blade III

jel moguće ikako učitati glazbu u player onakako kako je kopirana na SD kartici u folderima? kada odem u player tamo mi pomiješa sve i mogu ih tražiti po albumima, a tako je sve zbrkano jer nisam samo albume stavljao nego sam si rasporedio lijepo po folderima kako ću se najlakše snaći,a ne mogu ih otvoriti u playeru tako.

i ima li možda koja aplikacija besplatna koja će mi omogućiti da tako otvaram glazbu, znači direktno sa SD kartice kako je i kopirano u foldere? nadam se da ste me uspjeli skontat što želim {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne znam da li je to moguce, mozes napraviti playlistu i tako, ali bas na sd kartici... ne vidi foldere, samo muziku. Valjda skenira poznate formate i to je to.
17 godina

Našao sam gdje se nalaze zvukovi fotića međutim ne mogu ih obrisati.

Ne dozvoljava preimenovanje ili brisanje datoteke.

Također, kako namjestiti CPU control?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
13 godina
ZTE Blade III

imam problem sa ovim mobom, gasi mi se odjedamput i odma upali, kad je na punjacu onda nije... u cemu je problem?

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chrispy450 kaže...

imam problem sa ovim mobom, gasi mi se odjedamput i odma upali, kad je na punjacu onda nije... u cemu je problem?

Evo gledam u šalicu kavu, uskoro ćemo saznati odgovor....

Kakvo ti je to pitanje i kako uopće možeš očekivati smislen odgovor?

Gdje si kupio telefon i kada? Kad se prvi put dogodila ta situacija? Koliko često se događa? Pod "gasi" misliš na totalno isključi ili samo ugasi zaslon? Kako misliš odmah upali, da li se to mobitel resetira sam od sebe?

Daj više detalja i odgovori barem na ova pitanja gore, pa ćemo imati jasniju sliku. Moguće da je neispravan model, imaš li valjanu garanciju?

13 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Našao sam gdje se nalaze zvukovi fotića međutim ne mogu ih obrisati.

Ne dozvoljava preimenovanje ili brisanje datoteke.

Također, kako namjestiti CPU control?

Pokušaj umjesto brisanja/preimenovanja presnimiti tu datoteku s drugom koju si sam napravio (ogg, ne sadrži nikakav zvuk, samo sekund tišine). Bitno je da datoteka ima isto ime. Tako bi u teoriji na klik trrebao "pustiti zvuk", ali ništa se neće čuti. Pretpostavljam da ti je mobitel rootan?

Što se tiče ovog drugog, postavi kako ti paše... Gornju vrijednost recimo preko 1GHz, on demand, donju oko 200MHz...

13 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

jel moguće ikako učitati glazbu u player onakako kako je kopirana na SD kartici u folderima? kada odem u player tamo mi pomiješa sve i mogu ih tražiti po albumima, a tako je sve zbrkano jer nisam samo albume stavljao nego sam si rasporedio lijepo po folderima kako ću se najlakše snaći,a ne mogu ih otvoriti u playeru tako.

i ima li možda koja aplikacija besplatna koja će mi omogućiti da tako otvaram glazbu, znači direktno sa SD kartice kako je i kopirano u foldere? nadam se da ste me uspjeli skontat što želim {#}

Rocket Player je besplatan i podržava to što tražiš, stvaranje playliste iz foldera (zapravo ne treba ni stvarati, samo odabereš folder i već se ponaša kao playlista). PowerAMP isto, ali on nije besplatan.

17 godina
drexcya kaže...
lobotomac90 kaže...

Rocket Player je besplatan i podržava to što tražiš, stvaranje playliste iz foldera (zapravo ne treba ni stvarati, samo odabereš folder i već se ponaša kao playlista). PowerAMP isto, ali on nije besplatan.

e upravo se to traži, za PowerAmp znam, ali se plaća, isprobam ovaj, hvala.

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

što je rootanje i čemu služi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rootanje ti je, laicki, dodjeljivanje administratorskih ovlasti. Dok mob nije rootan ti je kao na windowsima guest acc. Mores prckat ali nemres sprckat :)
14 godina
Historix kaže...

Rootanje ti omogućava pristup nekim funkcijama koje su po defaultu nedostupne korisniku jer su potencijalno opasne, tj. treba paziti kod korištenja. Ali nije to toliko strašno koliko zvuči. Najjednostavnije možda rečeno, omogućava ti da na mobu mijenjaš što želiš i kako želiš.

Od nekih cool stvari koje omogućava su:

1. overclock procesora

2. uklanjanje softwarea kojeg ne trebaš, a sustav ga vidi kao system aplikaciju. Smeta te što je Samsung po defaultu stavio neku glupu aplikaciju koja ti samo troši RAM, a nikad ju nisi pokrenuo? Nema problema, rootaš i isključiš ju.

3. možda i najbolja stvar, omogućuje instalaciju custom ROM-a. Najviše se u temi raspravljalo o Aurora Borealis ROM-u, koji je mogu ti reći iz prve ruke, odličan. Sve izgleda bolje i brže. Kao prelazak sa xp na win 7.

4. dobiješ pristup aplikacijama sa google playa koje zahtijevaju root. Ako malo dulje koristiš mob, moguće da si naletio na neku takvu.

Rootanje nije nešto bez čega se ne može, ali što se mene osobno tiče, ne vidim razloga zašto ne rootati.

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

kad smo vec kod rotanja, te vjecne teme, jel :) mene vise interesira unroot, tj kako se to izvededa se ne vidi da je bio rootan kad je potrebno ?? zbog garancije .

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napravis full wipe u stock recoveryu

http://www.youtube.com/watch?v=w5RHYJrZAnk
13 godina

Imam problem sa ovim mobom. Npr. Kad mi je mob na bateriji sve je uredu, kad ga skinem pocme mi se gasit tj, izgasi se skroz i upali, kupio sam ga prije 3 mjeseca u tele2 to mi se pocelo događat prije nekih 15 dana.. kako rjesiti to?

Edit: imam garanciju

Smrdljivi skakavac.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 12:56 (chrispy450).
13 godina
neaktivan
Historix kaže...

Dečki., svaka čast na živcima za odgovaranje na pitanja ovog tipa :D Inače, evo i ovdje na mob.hr detaljno o tome u obliku članka ;)

13 godina
neaktivan
chrispy450 kaže...

Imam problem sa ovim mobom. Npr. Kad mi je mob na bateriji sve je uredu, kad ga skinem pocme mi se gasit tj, izgasi se skroz i upali, kupio sam ga prije 3 mjeseca u tele2 to mi se pocelo događat prije nekih 15 dana.. kako rjesiti to?

Edit: imam garanciju

Odnesi ga u servis, pokriven si garancijom. Čisto sumnjam da je tu softverski problem, možda mu baterija izgubi kontakt na djelić sekunde.

17 godina
Faith.. kaže...

kad smo vec kod rotanja, te vjecne teme, jel :) mene vise interesira unroot, tj kako se to izvededa se ne vidi da je bio rootan kad je potrebno ?? zbog garancije .

unrootaš ga samo, znači vratiš na tvorničke Tele 2 u mom slučaju postavke...sam proces je jednostavan i traje sveukupno par min.

evo vamo imaš guide i rom za Hrvatsku za skinuti http://www.modaco.com/topic/361786-zte-blade-iii-stock-roms/

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 14:23 (lobotomac90).
12 godina
neaktivan

Pozdrav, evo imam jedan problem od kad imam ovaj mob a imam ga oko mjesec i pol dana.

Znaci problem je u tome što kad me netko zove mob neki puta zvoni sasvim u redu, a neki puta se sam od sebe stiša. Tako da mi se dešava da imam propuštene pozive a mob nisam ni čuo da je zvonio jer se sam od sebe stišao.

Kao dokaz stavljam video od dva poziva koja sam sad snimio i dva puta se desilo da se sam od sebe stišao u 7 puta što sam sam sebe zvao. Na videu se baš ne čuje da se stiša ali se čuje promjena zvuka. Na samom kraju videa kada sam prekine zvonit ima mali tilt što sam sada prvi puta primjetio...

Kako sad stvari stoje meni se čini da ja njega u pon vozim na reklamaciju.

U videu: prvi puta se stiša na 0:13, a drugi puta (kod drugog poziva) je to na tocno 1:00, i na 1:07 ima mali tilt zvučnik...

13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Danas sam malo radija oko moba jer mi je blokava, smrzava... prvo  sam ga roota, stavija clockwork recovery i instalira drugi rom, Aurora Borealis,
Ako nekome nece da instalira clockwork recovery kao meni, pisalo mi je waiting for device, provajte s ovim alatom, meni je upalilo
http://zteblade3.com/zte-blade-3-install-a-custom-jelly-bean-rom-ics-rom-from-scratch/install-clockworkmod-recovery/

samo da napomenem, sad radi ko svicarski sat {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 21:16 (redikulx).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
redikulx kaže...

Danas sam malo radija oko moba jer mi je blokava, smrzava... prvo  sam ga roota, stavija clockwork recovery i instalira drugi rom, Aurora Borealis,
Ako nekome nece da instalira clockwork recovery kao meni, pisalo mi je waiting for device, provajte s ovim alatom, meni je upalilo
http://zteblade3.com/zte-blade-3-install-a-custom-jelly-bean-rom-ics-rom-from-scratch/install-clockworkmod-recovery/

samo da napomenem, sad radi ko svicarski sat {#}

Kod "waiting for device" si morao ići u device manager i ručno instalirati fastboot driver. 

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Hvala na odgovorima na root. Sad ne znam što je ROM? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice