ZTE Blade III

poruka: 1.642
|
čitano: 724.992
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: ZTE Blade III
Hexfire kaže...

Nahajpali ste me sad na taj Aurora ROM, ali nekako nemam hrabrosti igrat se s tim jer nemam pojma o stavljanju romova. Da li je mogućnost nekakvog ozbiljnog za*eba kao i kod rootanja ili je sasvim lako zeznuti nešto?

Bilo bi lijepo ak bi se nekome od vas koji ste stavili taj ROM dalo napisati malo detaljniji guide šta točno i kako treba, na što paziti itd. Od instalacije CWR pa do stavljanja samog ROM-a. Nekak mi izgleda jako šturo napisano na onoj stranici, ali možda mi samo tako izgleda jer se nisam susreo s tim dosad.

slažem se i ja s ovim makar sam tek uplovio u android vode i neki dan skoro s*ebo stvar rootanjem, ali eto moja glupa znatiželja me potaknula i na stavljanje custom roma, pročitao sam više puta sa one stranice što napraviti i ne mogu reći da nisam skontao, ali bi bilo lijepo kada bi netko malo detaljniji guide napisao od vas koji su to radili već, ono fino korak po korak za nas sa slabijom koncentracijom {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 21:06 (lobotomac90).
15 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Ovdje imate sve. ;)

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ZTE Blade III

ma to sam i čitao, ali kao što kolega kaže sve je nekako šturo, znači ne znam jel trebam kao admin pokrenuti cmd kao kod roota, kako pisati naredbe one, kojim redosljedom, jesu li to svaka naredba posebno u jednom redu ili ih ima više, a ne bi baš htio isprobavati kada krenem u proces pa da nešto zeznem pa se onda dodatno živciram, znači ono ko za djecu u vrtiću, korak po korak {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 21:28 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

ma to sam i čitao, ali kao što kolega kaže sve je nekako šturo, znači ne znam jel trebam kao admin pokrenuti cmd kao kod roota, kako pisati naredbe one, kojim redosljedom, jesu li to svaka naredba posebno u jednom redu ili ih ima više, a ne bi baš htio isprobavati kada krenem u proces pa da nešto zeznem pa se onda dodatno živciram, znači ono ko za djecu u vrtiću, korak po korak {#}

Probaj s ovim čini se jednostavniji {#}

http://zteblade3.blogspot.hu/2013/01/clockworkmod-recovery-6012_17.html

14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Moze li netko brzo reci prlja li se bijela verzija mobitela?I isplati li se sad davati novce za ovaj mobitel, je li jos uvijek best buy?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

kupio sam ga prije tjedan dana i odmah poslao na servis. uređaj nije bio pokvaren samo nije imao prednju kameru (u specifikacijama koje su mi našli na netu i isprintali djelatnici tele2 pisalo je da ima, kasnije se ispostavilo samo za korejsko tržište, ali ja to nisam znao) koja mi je bila bitna jer sam ga mislio koristiti za skype video vezu. novac mi je vraćen 1190 kn, kao i sim kartica s neiskorištenom tarifom (1000 min, 600 sms-ova, i skori giga prometa jer sam skinuo skype i chrome).

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, a Olimp ga ima
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 14:37 (glagoljica).
14 godina
ZTE Blade III

Ima li netko problema sa nepovezivanjem na wifi mrežu sa lošim signalom(1-2 crtice). Kada se približim routeru, spoji se normalno i onda se mogu udaljiti

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

0 0 hvala 0
14 godina
Ivan_hacker kaže...

Ima li netko problema sa nepovezivanjem na wifi mrežu sa lošim signalom(1-2 crtice). Kada se približim routeru, spoji se normalno i onda se mogu udaljiti

Pa ljudi je pisalo da ima probleme sa wi-fi signalom, ali nisam primijetio neko rješenje. Meni je signal čist ok. U cijeloj kući imam najčešće 3 crtice, lovi bez problema i van kuće. Čak i kad prikazuje slabiji signal normalno surfam i skidam pa se ni ne zamaram previše s tim.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina
elina08 kaže...

Double post

Ovo izgleda jednostavno, samo lupim exe i pokrenem. Nakon što to instaliram onda mogu putem CWM staviti onaj Aurora ROM?

Da li na tim custom romovima normalno radi sve sa google playa? E-zaba aplikacija i blizzard authenticator prvenstveno mora raditi.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Taman mi se Aurora Borealis rom instalira, hoćete da ovih dana instaliram i CM10.1 4.2.2 pa da bacim neku usporedbu? :)

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Naravno! :)

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Paulaa kaže...
Eto mene opet s problemom naravno:D
htjela sam prebacit slike s mobitela n akompjuter prebaciti i sad ja idem prebaciti ali mi se pokaze samo albumi koji su na SD kartici a ovi ostali ne,jel zna neko kako da rijesim problem?:D
hvala:)

Koji način si odabrala prilikom spajanja mobitela s računalom, MTP ili PTP? Probaj oba svakako. Eventualno adb drivere snimiti ili se poslužiti nekom aplikacijom tipa AirDroid (što se fotografija tiče, najbolja stvar je Dropbox, recimo u gradu sam, uslikam masu fotografija i video zapisa, stignem kući i on nanjuši WiFi te automatski prebaci sve snimljeno u oblak, odnosno meni na disk - nikakvi kablovi, programi, lozinke i sl. nisu potrebni).

13 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Kupio bih mobitel u vipu na pretplatu, jel netko zna ima li bilo gdje za kupiti zadnja maska (poklopac) jer onaj njihov logo je katastrofa..

Ili ako netko ima Vip Racera 3, moze li reci kako to izgleda uzivo, jer sam vidio samo na slikama?

I ako netko zna kakva je glazba na slusalicama?

1. Možda u servisima pitati. Ili naći nekog tko ima neispravan uređaj/slomljen zaslon. Najbolje je još kupiti neki gel case, ima stvarno lijepih, na njuškalu se kreću od 60 kuna na dalje (case, dva screen protectora i krpica za brisanje)

2. Moj brat ima, izgleda jednako kao Blade III, jednostavan, klasičan izgled. Fino ga je držati u ruci, masa je taman (130g), plastika nije glossy i jeftina, te nema škripanja i pucketanja. Pregledaj malo YouTube, ipak video govori puno više od slike, kad ga već nemaš priliku vidjeti uživo.

3. Sasvim solidna, većini će poslužiti default slušalice. Naravno, ako si zahtjevan uzet ćeš si kvalitetne slušalice, a pod kvalitetne smatram one barem iznad 100 kuna + player si neki kupi, tipa Poweramp i posloži EQ.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 17:04 (drexcya).
14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Hvala, odlicni odgovori!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
drexcya kaže...
Paulaa kaže...
Eto mene opet s problemom naravno:D
htjela sam prebacit slike s mobitela n akompjuter prebaciti i sad ja idem prebaciti ali mi se pokaze samo albumi koji su na SD kartici a ovi ostali ne,jel zna neko kako da rijesim problem?:D
hvala:)

Koji način si odabrala prilikom spajanja mobitela s računalom, MTP ili PTP? Probaj oba svakako. Eventualno adb drivere snimiti ili se poslužiti nekom aplikacijom tipa AirDroid (što se fotografija tiče, najbolja stvar je Dropbox, recimo u gradu sam, uslikam masu fotografija i video zapisa, stignem kući i on nanjuši WiFi te automatski prebaci sve snimljeno u oblak, odnosno meni na disk - nikakvi kablovi, programi, lozinke i sl. nisu potrebni).

ja tebe nista ne razumijemxD

ne kuzim sto trebam napravitixD

14 godina
Paulaa kaže...

ja tebe nista ne razumijemxD

ne kuzim sto trebam napravitixD

Spojiš ZTE putem USB-a na računalo. Nakon toga spustiš notification bar (ono na vrhu) i tamo imaš USB opcije. Uređaj za medije ili fotoaparat. Odabereš fotoaparat opciju i onda imaš pristup slikama kamere.

14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

kako sam se danas najeb* s ovim CWM to nije za vjerovat.

probo sam sve moguce metode i na kraju nisam uspio.

pojavi mi se onaj mali zeleni lik androida i samo stoji na tom i nis onda

upalim mob i sve radi al nemogu instalirat CWM -.-. neko pomoc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hvala puno,uspjelo je:D
17 godina
Posle 15h cu biti na pc-u pa cu napisati tut za cwm i aurora borealis.
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
17 godina
ZTE Blade III custom recovery i rom tutorijal
Posto puno ljudi ima problema s instalacijom custom recovery-a (da bi mogli staviti custom rom), pokusat cu sto bolje prevesti i iznjeti svoja iskustva prilikom instalacije potonjih.
U velikoj vecini slucajeva (citaj: 99%) ova metoda je sigurna, ali ako se zezne u koracima moze doci do "softbrick" uredjaja, u najgorem slucaju "hardbrick" (tada mobitel odlazi u vjecna lovista). Ogradjujem se od nastale stete prilikom gresaka u koracima, sve sto radite - radite na vlastitu odgovornost!
Pa krenimo redom. Prvo, da bi uopce mogli nesto instalirati na mobitel, potrebni su driveri da povezemo mobitel s PC-om - ZTE Driveri. Ako slucajno nebi funkcionirali mozete skinuti PdaNet i instalirati ga na PC (meni ZTE driveri nisu radili pa je profunkcioniralo ovime).
Ako su driveri instalirani mozemo poceti.
CUSTOM RECOVERY - ClockWorkMod
1. Skinite Andriod SDK Tools, raspakirajte negdje (moze na Desktop).
2. Skinite recovery-cwm6032-atlas40.img recovery image
3. Kreirajte na D: particiji (ako ju imate, ak ne onda stavite na koju god) novi folder (nazovite ga custom) i u njega kopirajte adb.exe i fastboot.exe koji se nalaze unutar adt-bundle (sdk->platform tools, tocnije) folderu iz 1. koraka. recovery-cwm6032-atlas40.img takodjer kopirajte u novokreirani folder.
4. Spojite mobitel USB kablom u PC (moze biti upaljen mobitel)
5. Pokrenite CMD kao administrator (Start, u search upisite samo cmd, zatim na ikonu desni klik misem->run as administrator)
6. U CMD-u upisujete sljedece PODEBLJANE komande (sve sto nije podebljano - ne upisujete!). Opisivat cu da otprilike znate kaj radimo:
Da bi krenuli upisivati moramo prvo stisnuti Enter pa onda pisat.
cd d:/custom i pritisnite Enter (to ce nas prebaciti u direktorij kojeg smo kreirali, ako je folder negdje drugdje onda upisite taj put do foldera)
d: i opet Enter
adb reboot bootloader Enter (mobitel ce se sada ugasiti, nemojte zuriti!)
fastboot flash recovery recovery-cwm6032-atlas40.img Enter, pricekajte da sve odradi
fastboot reboot Enter i malo pricekajte
To je to. Odpojite mobitel, pritisnite gumb za paljenje i stisavanje zvuka istovremeno, drzite dok se ne pojavi recovery, pogledajte da li je ClockWorkMod verzije 6.0.3.2, ako je -  uspijeli ste!
Idemo sad na instalaciju Aurora Borealis custom roma. Potonji se bazira na stock romu ICS 4.0.4, ociscen od nepotrebnih programcica, optimiziran i rootan (ne morate raditi root!)
AURORA BOREALIS custom rom
1. Skinite Aurora-Borealis-RLSx.zip i kopirajte na SD karticu (ne otpakiravati!)
2. Udjite u recovery (tipka za paljenje i stisavanje zvuka pritisnute istovremeno nekoliko sekundi dok je mobitel ugasen)
3. Napravite backup: backup and restore->backup i pricekajte da odradi. Mozete i skinuti aplikaciju s google play-a - Nandriod i pomocu nje napraviti backup. To nam treba ako nesto krene po zlu da mozemo mobitel vratiti u prvobitno stanje. Bez ovog koraka ni ne pokusavajte ici dalje.
4. Install zip from sdcard->choose zip from external sdcard->Aurora-Borealis-RLSx.zip i pricekajte da odradi.
5. wipe data/factory reset
Mobitel samo rebootate, malo ce mu duze trebati, kad se upali poslozite si postavke i to je to.
Sve kako sam objasnio vrijedi za moj mobitel i moje iskustvo, proradilo bez problema (osim drivera koji nisu prepoznali mob pa sam instalirao PdaNet). Vip Racer 3 i zakljucan na Vip. Ako negdje zapnete, slobodno napisite, probat cemo slozit.
Tutorijal i linkovi preuzeti s Modaco foruma.
Mozete kliknuti Arhiviraj da ga poslije lakse nadjete.
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 19:15 (ukay1000).
Moj PC  
10 0 hvala 11
14 godina
neaktivan
Re: ZTE Blade III custom recovery i rom tutorijal
ukay1000 kaže...

Ja bi umjesto skidanja 400Mb bundlea i zahebavanja sa CMDom radije ovo skinuo. 9Mb .exe koji automatski instalira CWM na vaš mobitel. Samo skinite universal package.

Btw Aurora rom mi je evo već dva dana na mobu, i baterija se odlično drži, na 63% uz dosta veliku upotrebu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 20:40 (donator_bubrega).
14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
ukay1000 kaže...

Ja bi umjesto skidanja 400Mb bundlea i zahebavanja sa CMDom radije ovo skinuo. 9Mb .exe koji automatski instalira CWM na vaš mobitel. Samo skinite universal package.

Btw Aurora rom mi je evo već dva dana na mobu, i baterija se odlično drži, na 63% uz dosta veliku upotrebu...

zaboravio link?

14 godina
neaktivan
Neznam nadimak.. kaže...

Da , evo stavio sam ga sad.

14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Uspio instalirat Auroru,hvala vam svima puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ZTE Blade III

Ajd da pitam još jednom. Ima li ROM ikakvog utjecaja na aplikacije sa google play? Znači, može li se dogoditi da nešto ne radi isključivo jer je gore custom ROM, a ne stock?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

ja imam jos jedno pitanje: jel tko od vas na Aurori OC-o cpu i jel sve u redu proslo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sve aplikacije u skladu s mogucnostima rade. To sto je custom rom nema nikakve veze.
Kaj se tice OC-a, ja ga drzim na 1.19GHz max i 600 min. Prije mi se resetiral, ali sad odjednom radi super. Valjda jer vise ne koristim V6 skriptu, tak da to i vama preporucujem - bjezite od V6 skripte :)
14 godina
donator_bubrega kaže...
ukay1000 kaže...

Heads up. Ovaj postupak ne radi na Windows 8. Fino me preplašilo :D. Idem pronaći neki komp sa sedmicom pa probati ispočetka.

14 godina
neaktivan
Hexfire kaže...

Ajd da pitam još jednom. Ima li ROM ikakvog utjecaja na aplikacije sa google play? Znači, može li se dogoditi da nešto ne radi isključivo jer je gore custom ROM, a ne stock?

Ne, bar ne bi trebao imati. Jedino ako si Android verziju downgradeao, to je meni na XPeriji X8 bilo, na ICSu sve radilo, ali dosta toga nije kad sam vratio na GB 2.3.7.

Neznam nadimak.. kaže...

ja imam jos jedno pitanje: jel tko od vas na Aurori OC-o cpu i jel sve u redu proslo?

Ja sam ga digao na 1.152Ghz i radi sve OK. Malo se više grije, ali osjeti se ubrzanje.

14 godina
donator_bubrega kaže...

Ja sam ga digao na 1.152Ghz i radi sve OK. Malo se više grije, ali osjeti se ubrzanje.

Clockao si samo putem nekog appa (ima onaj SetCPU mislim) ili treba još nešto? 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice