Ljudi sta vam je? Niti trolam niti nesto tvrdim, niti kakve teorije zavjere namecem. Samo pitam. Za sada mi je IE bolji nego sto sam ocekivao. Necu ga staviti kao default svugdje jer nemam razloga, ali isto tako da ga vec imam kao default ne bi imao razloga mijenjati ga.
ljudi imate vi problema sa youtubom??
ja ima problem da kad idem na njega i pokrenem video da mi se cijeli internet explorer 9 i zajedno sa njim firefox 4.0 RC2 smrznu, ne reagiraju sve dok ne ugasim tab u kojem je video otvoren
video ne ide, pokaže kao da je učitan al ništa, srznut cijeli browser, a nakon zatvaranja taba sve se vrača u normalu
ja vjerujem da je problem do flasha, pa me zanima dal je i kod vas problem il samo meni na lapu
e nisam čitao cijelu temu ali jeli po vama bolji od chroma i mozile ?
znate onaj vic: Što je Internet Explorer ? - Najbolji explorer za skidanje drugih explorera.
haha jeli to još tako ili ne?
.. vjerujem da je problem do flasha..
-dežurni krivac, ali u ovom slučaju vjerojatno nije (ili koristiš 64bit..), vjerojatnje nešto drugo.
(@ commodore, nitko ni ne tvrdi da trolaš, obično razglabanje.., za razliku od idućeg posta.
)
znate onaj vic: Što je Internet Explorer ? - Najbolji explorer za skidanje drugih explorera.
-bar je u nečem dobar (najbolji?). Dali isto vrijedi pod OSXom za Safari?
Nije ovo natjecanje, nego tvoj izbor ili otkivanje mogućih problema (koje obično prate nove verzije programa).
Koristi browser koji ti je dobar (ili bolji).
edit: pošto su benchanja zanimljiva evo popularnog Aquariusa (FishIE Tank, ostalo..). Dakle ako je nekom životni cilj da mu browser služi kao akvarij može biti važno.
imao sam na lapu chome dugo vremena, sad imam firefox 4.0 i ie9 i dal je bolji to je teško reći
svaki browser ima neke svoje posebne stvari po kojima je bolji od ostalih browsera na tržištu
ovaj novi ie9 radi odlično, velik napredak u odnosu na prijašnje verzije, ali neke stvari ne rade kako treba, npr, ne sprema dobro lozinke, što nekome može biti problem...
tako da pitanje dali je bolji je teško odgovorit, jer ima i on neke svoje stvari po kojima je bolji od ostalih, najbolje da svatko nađe za sebe onaj browser koji mu najbolje leži i odgovara njegovim potrebama
edit: da problem je u flashu, pokazalo mi je "flash plugin crashed"
koristim 32 bitne verzije, i ie9 iff 4.0
a dobro, za mene BOLJI znači BRZI, osim brzog prikazivanja stranica važni su mi prečaci, zapamčena polja i sl.
e kak se nazivaju ta polja npr jednom upišem svoj email u kučicu a drugi put samo napišem prvo slovo i izbaci mi cijeli mail
a danas ti svaki browser kad kreneš tipkat u adress bar pokazuje history, doduše ie9 pokazuje prijedloge sa googla, što je meni super stvar kod njega
a danas ti svaki browser kad kreneš tipkat u adress bar pokazuje history, doduše ie9 pokazuje prijedloge sa googla, što je meni super stvar kod njega
to ti pokazuje google a ne IE.
Da, ali prijedlozi dolaze od googla.
to ti pokazuje google a ne IE.
a šta je onda ovo
koliko ja vidim ie ima to ko chrome, samo treba uključit
... vidi začudo.. potpuno isti rezultati??
Da, ali prijedlozi dolaze od googla.
to sam mislio al sam zaboravio napisat
:D
na brzinu sam pisao pa sam to zaboravio ubacit
Primjetio sam mali bug, strelica nazad je odrezana na dnu, fali dio kruga. Neznam dali je to bug ili dizajnerska odluka ali mi djeluje nedovršeno i ružno barem dok se ne priviknem.
....vjerovatno dizajnerska odluka - nažalost
Može li se ovaj Home Page, Favorites i Tools ikako prebaciti kod Back i Forward button-a?
Ne moze se, na zalost. Joj sto mrzim kada me ovi iz Redmonda prevospitavaju......
Molim vas za pomoć ! Explorer 9 64bit. ne radi dobro. Ovako otvaram svaki video i neke slike po raznim stranicama.
ali kad odem na forume oni odjeljci gdje se pišu komentrai, jednostavno su prazni i u njima stoji prazna mala slićica sa crvenim x-om.
Probao sam na raznim stranicama i ista stvar. također na jednom forumu mi prikaziva sve osim komentara.
Dok u firefox-u sve to radi bez problema.
Ako tko zna bio bih zahvalan za pomoć, u čemu je stvar?
god. koristim firefox rijetko kad sam koristio explorer, ali istina je da je ovaj novi exolorer brži od firefox-a4.
OS windows 7 64bit.
Molim vas za pomoć ! Explorer 9 64bit. ne radi dobro.
..- (po x-ti put) .. flash, java.. koristi 32bit-IE i sve je OK. Nije problem IEa nego flasha.
Molim vas za pomoć ! Explorer 9 64bit. ne radi dobro.
..- (po x-ti put) .. flash, java.. koristi 32bit-IE i sve je OK. Nije problem IEa nego flasha.
odnosno ukoliko želi da mu 64bitni IE radi kako treba sa tim dodacima neka skine 64bitnu javu i 64bitnu betu flasha
Molim vas za pomoć ! Explorer 9 64bit. ne radi dobro. Ovako otvaram svaki video i neke slike po raznim stranicama.
ali kad odem na forume oni odjeljci gdje se pišu komentrai, jednostavno su prazni i u njima stoji prazna mala slićica sa crvenim x-om.
Probao sam na raznim stranicama i ista stvar. također na jednom forumu mi prikaziva sve osim komentara.
Dok u firefox-u sve to radi bez problema.
Ako tko zna bio bih zahvalan za pomoć, u čemu je stvar?
god. koristim firefox rijetko kad sam koristio explorer, ali istina je da je ovaj novi exolorer brži od firefox-a4.
OS windows 7 64bit.
Instaliraj 32 bit IE, jer 64-bit verzija ima jako slabe JS performanse, pa čak je i sam MS ne preporuča za instalaciju, za tebe nema nikakve veze što je 32 bitni IE, a win. 64 bit.
Pokušao sam dečki što ste rekli ali isto, ja jesam i prije instalirao flashplayer.
kad skinem 32bit explorer neće mi ga instalirati izbaci mi obavjest da mi treba 64 bit i taj mi instalira. onda imate dva za pokretanje kad otvarate explorer iz starta na jednom piše 64bit a na drugom samo explorer ali na oba ista stvar.
Instalirao sam i javu ali ništa evo vidite. ja mogu gledati video kao što sam i rekao a da nemam flashplayer ne bih moga.
sve radi osim tog djela gdje se trebaju pisati komentari jednostavno taj dio ne pokaziva. mogu se i prijaviti sa svojim nic-om ali ista stvar samo creni x.
Ako tko ima kakvih ideja neka kaže.Zaista ne znam što više da probam. Osim da zaboravim na explorer.
Osim da zaboravim na explorer.
To mi se čini kao dobra ideja 
Da samo u exploreru 9
Ma firefox mi je ok. Samo sad kako je izašo ovaj explorer 9. vidi se da je brz. Ali nevažno. ostjem i dalje onda na firefox-u
Samo sam htio saznati što čini taj problem na exporeru ne samo radi mene već i drugih. Uvjek je dobro razmjeniti iskustva.
I saznanja kako je tko riješio neki problem. Pa zato i jesmo ovdje da pomognemo u onome što znamo.

Dva pitanja:
1. Zašto nema Internet Explorera 9 za Windows XP ?
2. Zašto nema podrške za Microsoftov Silverlight za Microsoftov Internet Explorer 9 64 bitnu verziju?
Dva pitanja:
1. Zašto nema Internet Explorera 9 za Windows XP ?
2. Zašto nema podrške za Microsoftov Silverlight za Microsoftov Internet Explorer 9 64 bitnu verziju?
Link - oni će ti dati najbolji odgovor!!!
Dans mi je napokon dosao IE 9 x64 putem Windows updatea.
Nakon citanja nekih najava prije par dana mogu reci da me prvi puta malo zaintigrirala neka stvar od strane MS-a.
Nakon instaliranja prvi dojmovi su mi i vise nego pozitivni, pogotovo zato sto mi IE nikada nije bio dobar browser te sam uvijek koristio naku alternativu (Opera dok je jos bila u paid verziji, te nakon nje Firefox da bih danas koristio Chrome i Firefox 4.0 (jos se nisam odlucio koji mi je bolji))!
Napokon je IE postao browser koji izgleda kako treba i zadovoljava sve danasnje standarde kako izgledom tako i mogucnostima.
Nakon par minuta prckanja po oopcijama uspio sam si totalno prilagodit sucelje i neke opcije te mi je ovaj IE 9 sve bolji ...nisam vjerovao da cu ovo ikada moci reci za IE ili bilo sta sto dolazi od MS-a.
Malo cu ovih dana pogledati kako je tekao razvoj cijeloga IE 9 (posto ga nisam bas pratio).
Sada cekam nove testove, a i zanima me kakav je po pitanju sigurnosti posto se zna da je svaki IE do sada bio pun rupa.
Budem ga i sam malo mucio i surfao po svim mogucim stranicama da vidim dali imam kakvih bug-ova.
Ne vjerujem da cu preci na IE 9, ali zasluzuje svoju priliku posto sada imam i volje testirat ga....posto i izgleda kako treba, a i radi kako treba (za razliku od svojih prethodnika koji me se nisu nicime dojmili).
Za sada jos nisam naisao na nikakve bug-ove u radu...no tek sam ga skinio tako da ima vremena i za to. Pozitivna stvar je i to sto ima x64 verzija koja mi je odmah skinuta po defaultu (posto sam na x64 OS-u).
Za sada je jedina mana to sto je iz MS-a
, a vidjeti cemo dalje kako ce se stvari razvijat (nadam se samo da nije "supalj" kao svoji prethodnici).
@win32
Instaliraj 32 bitnu verziju i bit ćeš još zadovoljniji sa JS performansama jer 32 bitna verzija ima novi JS engine naziva "Chakra", koji uvjerljivo pobjeđiva na SunSpider benchmarku, do 64 bitna verzija IE9 koristi stari JS engine pa će ti JS performanse biti jaaaako loše.
To što je OS x64 a browser x32 ti ne znači ništa!
Nema potrebe za stavljanjem 32bit verzije posto mi x64 radi odlicno (ali hvala na savjetu).
Uostalom, evo jednog malo starijeg testa koji ipak ide u korist x64 IE9 no vidjeti cemo sta kazu novi testovi (za sada su performanse ipak na strani 64 bit):
http://www.favbrowser.com/internet-explorer-9-32-bit-x86-vs-ie9-64-bit-x64/
..i jos malo:
http://www.favbrowser.com/wp-content/uploads/2010/09/ie92.gif
...te zakljucak na kraju:
"So here you have it, with the exception of few tests, Internet Explorer 9 (64 bit) pretty much destroys its 32 bit brother."
Evo jos jednog testa:
http://www.tomshardware.com/reviews/internet-explorer-9-chrome-10-opera-11,2897-14.html
Posto sam jedan od onih koji ne vjeruju svemu sto procitaju na netu, ipak cu i sam testirat sve ono sta mi je vazno a i budem sacekao cca mj. dana da se malo slegne prasina i da izade malo vise novijih testova.
Ako ima netko kakav ok link sa realnim testovima gdje je i novi IE9 x64 i IE 9 x86 te ostali aktualni browseri, bio bih zahvalan da ga tu podjeli sa nama.
Malo cu ovih dana pogledati kako je tekao razvoj cijeloga IE 9.
Sada cekam nove testove, a i zanima me kakav je po pitanju sigurnosti posto se zna da je svaki IE do sada bio pun rupa.
Evo kako izgleda potrosnja IE 9 x64, Chrome Beta 12.0.712.0 i Firefox 4.0 (ociscen history na svim browserima i otvoren jedan tab tj. Google):
IE 9 x64: 41 MB
Firefox 4.0: 71 MB
Chrome Beta 12.0.712.0: 99 MB
Evo i screenshot: