Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.474
|
čitano: 16.398.537
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Brat ima TCL C805 55" i ja sam mislio isti model uzeti ali 65". Slika je stvarno dobra, sve tip top za te novce, a za ovu C6K seriju nisam znao, moram i to malo usporediti jer možda je jos i bolja, a za ne veliku razliku u cijeni.  Trenutno je na akciji ovdje

https://www.centar-tehnike.hr/tv-qled-mini-led-tcl-c805-serija-65c805-google-tv-proizvod-34207/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

5 mjeseci
@john142 zaista peh, da se tako brzo oled dvaput pokidao. Neću pisati da ne ureknem 😅 ali LG oled CX posjedujem od 2020.

Možeš li nam reći sumnjaš li da mu je nešto smetalo , vrućina , jaka svjetlina ekrana, nešto? I definitivno nije normalno da se tako kida.
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Bok ekipa, moze milsjenja za ovaj tv? Cijena je smijesna... https://www.nabava.net/televizori/tcl-75v6b-televizor-cijena-75-189-cm-led-ultra-hd-577142351 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
razor1234 kaže...

Bok ljudi,

stigao mi je 65g4 i sad mi je problem zidni nosac koji je dosao sa tv-om.

Vecinom kad gledam po netu ljudi imaju u zidu rupu koja je duboka i u njoj se usteka kabel od tv-a, antena

i onda se tv moze gurnuti skoro do zida, a kod mene je klasicna uticnica koja viri vani i kad bi sve spojio

tv bi morao biti odmaknut jedno 4,5 cm od zida pa me interesira jel moze tako stajati na nosacu.

Možeš ga slobodno držati i skroz izvučenog s tim stalkom ako ti tako paše, bez brige...

15 godina
Neka radija stavi kanalicu. Isti problem sam imao. TV puno ljepše izgleda doslovno ko zalijepljen na zid
10 godina

C6K je model 2025 i kao novija verzija C805....na papiru su gotovo isti al kao novija tehnologija, tako su mi rekli u trgovini...

6 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
6 mjeseci
john142 kaže...

Da se pohvalim, LG OLED55CS6LA kupljen 11/23, u prvom tjednu panel dobio crte, novi panel radio do danas bez problema. Za dobro jutro crna crta cca 7cm od sredine desno. Brzo ciscenje pixela ju je maknulo a kako ce dalje biti, vidjet cu.

Prelose, trebali bi u kutiju pakirati i 1-2 kom. rezervna panela s obziromo na trajnost :)

Prvi put čujem za ovaj model? 2023 je C3 bio aktualan?

6 godina
Sirotanovic kaže...
@john142 zaista peh, da se tako brzo oled dvaput pokidao. Neću pisati da ne ureknem 😅 ali LG oled CX posjedujem od 2020.

Možeš li nam reći sumnjaš li da mu je nešto smetalo , vrućina , jaka svjetlina ekrana, nešto? I definitivno nije normalno da se tako kida.

Smeta su jedino kvaliteta oled panela ili same tehnoligije. S moje strane mu nema apsolutno sto smetati. Nije izlozen suncu, svjetlina ekrana je podesena vrlo nisko posto ne volim jaku. Cak je i DV na nekih 55-60 i rijetko se koristi.

Novice kaže...
john142 kaže...

Da se pohvalim, LG OLED55CS6LA kupljen 11/23, u prvom tjednu panel dobio crte, novi panel radio do danas bez problema. Za dobro jutro crna crta cca 7cm od sredine desno. Brzo ciscenje pixela ju je maknulo a kako ce dalje biti, vidjet cu.

Prelose, trebali bi u kutiju pakirati i 1-2 kom. rezervna panela s obziromo na trajnost :)

Prvi put čujem za ovaj model? 2023 je C3 bio aktualan?

Ovo je medjumodel, izgleda kao C1 a elektronika je od C2. Po testovima je dobar bez negativnih komentara.

14 godina

Pozdrav ekipa, molim preporuku za TV koji bi mi stajao vani na terasi bez mogućnosti zatamnjenja prostorije. Sto veci to bolji. Budget oko 500- 600 eur max. Bitno da je smart radi iptv, stremio, netflix,  youtube. 

0 0 hvala 0
16 godina
antagonist kaže...

Pozdrav ekipa, molim preporuku za TV koji bi mi stajao vani na terasi bez mogućnosti zatamnjenja prostorije. Sto veci to bolji. Budget oko 500- 600 eur max. Bitno da je smart radi iptv, stremio, netflix,  youtube. 

Znači trebati vvelika svjetlina.  Pogledaj top modele minileda  hisense i tcl-a, spominju se dosta tu u zadnje vrijeme pa pogledaj zadnjih desetak stranica

17 godina
Da probam tu:

Imam pitanje vezano uz LG C4 i Xbox Series X paljenje putem daljinskog (magic remotea).
Naime, dok na daljinskom stisnem gumb za priključke, tam mi piše antena, PS5 i XSX.

Dok s daljinskim stisnem na PS5 - on se upali.
No XSX se ne upali za istu akciju.

U čemu je problem?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Armor kaže...
Da probam tu:

Imam pitanje vezano uz LG C4 i Xbox Series X paljenje putem daljinskog (magic remotea).
Naime, dok na daljinskom stisnem gumb za priključke, tam mi piše antena, PS5 i XSX.

Dok s daljinskim stisnem na PS5 - on se upali.
No XSX se ne upali za istu akciju.

U čemu je problem?

Uf zavrzlame s  cec i hdmi spojevima. Je li na xboxu ima kakva postavka da se moze upalit preko hdmia, trebalo bi biti pa vidi je li ukljucena opcija. Drugo, nisam siguran radi li to na svim hdmi portovima na lgu ili moze palit samo preko earc hdmi porta.

Probaj probno zamjenit xbox i ps5 da vidis pali li onda xbox

4 godine

Pozdrav,

ima možda netko nosač od soundbara LG SC9S koji paše na LG oled da mu je višak i želi ga prodat?

0 0 hvala 0
17 godina
Nemrem više do HDMI kablova, moral bi opet TV pomaknuti, a to nemrem sam.

Ali nije ni bitno jer kolko sam našel svukud po netu, XSX se nerme paliti prek TV-a, samo on može gasiti TV...
16 godina
Armor kaže...
Nemrem više do HDMI kablova, moral bi opet TV pomaknuti, a to nemrem sam.

Ali nije ni bitno jer kolko sam našel svukud po netu, XSX se nerme paliti prek TV-a, samo on može gasiti TV...

Pa stavis ps5 do xsx i zamjenis kabele, ne moras na strani tva. Al ako si nasao na netu, onda valjda ne moze

13 godina

Pozdrav svima!

Tražim TV dijagonale 55", namjena je mješovita (gejmanje ne). Bitno mi je da mogu instalirati NBA app pa stoga nekako Android TV i Hisense ulaze u uži izbor jer mi se ne da kemijat sa dodatnom opremom uz TV. Do 500€ je budget.

Zanima me mišljenje o ovom Philipsu: Philips 55PML8709 (499€, jamstvo 2 god.), nema Ambilight ali mi ni ne treba. Vidim da se Philips baš i ne preporuča ovdje pa ne znam jel postoji neki specifičan razlog?

Inače vidim da je Hisense 55U6NQ (399€, jamstvo 2+3 god.) best buy za budget od 500€.

2 Hisense 55U6NQ
1 Philips 55PML8709

0 0 hvala 0
10 godina

Ne znam jel sam propustio raspravu, al jel se to meni samo čini ili je Samsung S90D QD-OLED samo u 65 cola kod nas? Samo on ima DAT u nazivu, svi ostali DAE (WOLED)? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

pozdrav ekipa...jesam li ja jedini koji još čeka C4 od "akcije"?

naručen17.04....ni glasa ni stasa -.-

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
13 godina

Nisi... i ja cekam svoj narucen 20.04. Dobio samo potvrdu narudzbe 

15 godina

Koji bi bio best-buy 65" za svijetle prostore? Konkretno me teta zamolila za savijet, nije neki filmofil, ali dnevni boravak je okružen velikim staklenim stijenama i trebao bi biti gledljiv po danu. Veliki plus ako je centralni stalak, nije predviđena montaža na zid. OLED je sigurno overkill, a sigurno nije najbolji u svjetlini. Recimo do 800-900EUR. Gledao sam TCL 65Q9B i 65C805, C805 je nešto jeftiniji, ali Q9B ima značajno veću deklariranu svjetlinu. 

Prolistao sam zadnjih 10ak stranica, ali nisam naišao na neki konkretan odgovor, ispričavam se ako mi je nešto promaklo.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
MasterG kaže...

Ja sam naručio 55C4 16. 4. i danas sam dobio mail "Tvoja narudžba br. xxxxxxxx-xxxx je u pripremi" s linkom za praćenje.

Spori su za popizdit.

11 godina
hudibitek kaže...
MasterG kaže...

Ja sam naručio 55C4 16. 4. i danas sam dobio mail "Tvoja narudžba br. xxxxxxxx-xxxx je u pripremi" s linkom za praćenje.

Spori su za popizdit.

Evo i meni isto javili....tj. odgovorili na moj mail od prošlog tjedna.

Navodno je bio neki problem sa mojim mobilnim brojem, odnosno njihov sustav nije prepoznao moj broj i javljao im grešku kao neispravan broj ...pa rekao sad me zovete na taj broj kako je neispravan XD

Uglavnom, dao sam im drugi broj i sad dobio mail za isporuku...valjda bude ovaj tjedan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2025 13:43 (MasterG).
17 godina
Ne radite dovoljan pritisak na njih.
Ja sam za svoj TV poslal valjda 10+ mailova BB-u.

Sad bum izgleda moral početi i za gratis soundbar koji nije došel s telkom.
Rekli su sad već ima tjedan dana najmanje, da šalju čim ih dobiju.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2025 13:59 (Armor).
10 godina

Haha koji cigani. Ak dođe bez soundbara neću niti preuzeti TV.

9 godina

Pozdrav

Želio bih kupiti sinu TV za sobu - primarno za PS5 za cca 500 EUR. 

Meni su zapeli za oko ovi modeli:

Philips The One 43PUS8919/12

TCL 50C805 (iako je ovo možda overkill zbog dimenzija jer bi trebao ići na komodu širine 140cm, a pored treba stati i PS5)

Molim ako netko ima savjet što bi od ovog bila bolja kupnja ili ako ima neki treći prijedlog.

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
marvel82 kaže...

Pozdrav

Želio bih kupiti sinu TV za sobu - primarno za PS5 za cca 500 EUR. 

Meni su zapeli za oko ovi modeli:

Philips The One 43PUS8919/12

TCL 50C805 (iako je ovo možda overkill zbog dimenzija jer bi trebao ići na komodu širine 140cm, a pored treba stati i PS5)

Molim ako netko ima savjet što bi od ovog bila bolja kupnja ili ako ima neki treći prijedlog.

Hvala

To ti je sve lutrija jer teško da će ti se javiti netko s iskustvom za te dimenzije. Većinom ljudi uzimaju 55 ili 65, a zna biti razlika u kvaliteti tih manjih modela.
TCL je mini led, a Philips direct led i to je vjerojatno dovoljna razlika da uzmeš TCL.

Nevezano, bio sam jučer u Pevexu i gledao Lg C4. Tamo vrte na svim TV-ima isti program. Black crush je na LG-u ogroman 

17 godina
Je teško montirati LG S40T soundbar na C4 65 TV?
To ide prek Bluetootha ili optical kabla.

Danas mi je stigel soundbar ali nema po netu baš montiranja na taj TV.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2025 16:30 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

2021 55" LG CX, riknula matična najvjerojatnije, ostavio sam ga u ovlaštenom, garancija istekla. Kažu ak je matična, 350€ popravak pa čekam da mi jave. Se to isplati popravljat? Panel ima laganog burn ina al ništa strašno. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
11 godina
Armor kaže...
Je teško montirati LG S40T soundbar na C4 65 TV?
To ide prek Bluetootha ili optical kabla.

Danas mi je stigel soundbar ali nema po netu baš montiranja na taj TV.

skini manual ovdje

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice