Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.972
|
čitano: 15.763.469
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
john142 kaže...
error_666 kaže...
john142 kaže...

Nisam previse obracao paznju na judder, jitter i ostale -erove prije kupnje LG oled teveja pa sada i nisam pretjerano zadovoljan sa preslaskom ips > oled.

Isprobao sve opcije trumotion (smooth motion donekle valja) koje nudi LG ali nemoguce je dobiti fluidnu sliku. 

Jesi pored predefiniranih isprobao pod  user (ne sjecam se sad tacno kako se zovu one dvije postavke,  dejudder i jos jedna  ) ? ugl . prva,  gornja  postavka ide na minimalnu vrijednost tj 0 , druga na maksimalnu 10) i  to je navodno najbolja postavka za motion  , a preporučuje je stalno i darko sa hd televizija portala , pa eto vidi i to ako nisi  . 

Jesam, nista to nije bolje. Boljka oled tehnologije i nema tu pomoci pogotovo ako imas osjetljive oci. Meni je ips ugodniji za gledanje bez obzira na crnu boju i manju ostrinu slike.

Nije boljia samo oled tehnologije nego svih panela s brzim odzivom i velikom svjetlinom, a to su ti u biti svi hiend tvi.

Ja sam isto na to jako osjetljiv (stutter) i meni ove postavka za dejuder na 0 nisu dobre, tek na 3 mi je ok kompromis bez da bude izrazen soap efekt, a da mi radi stuttera ne bude negledljivo, nije ni ovo idealno, ali daj si malo vremena da se oci i mozak priviknu pa bude bolje .

Jeftiniji/sporiji paneli s manjom svjetlinom i sporijim odzivom imaju mutniju pokretnu sliku pa onda nemaju taj strobing efekt kod panning scena.

15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Kod mene 144 hz panel i hdr 1000 svjetlina i motion radi glatko, imam ga uključeno u svemu osim naravno gaming modu. Uključio i dodatni 240 hz motion. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
digitall kaže...

edit2: ima automatsku svjetlinu, sad je u sunčanoj prostoriji postavio na 80 sam... ali nema postavke da to isključim/uključim

morao bi imati negdje opciju da isključiš automatsku svjetlinu (i/ili onaj senzor koji određuje svjetlinu ovisno o svjelu u prostoriji) - pogledaj negdje u naprednim postavkama (ili onaj video od Darka s youtubea o kalibraciji, tamo je prošao odmah u startu pogasivši svu automatiku na TCL C modelima)

kod mene je to (na c835 modelu doduše):

settings > picture > advanced settings > brightness settings > (scrollaš malo dolje do) > dynamic brightness - to isključiš i podesiš si sam svjetlinu (meni je TV na engleskom, al vjerujem da ćeš se snaći ako imaš HR)

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.12.2023 15:09 (60nine).
10 godina
60nine kaže...
digitall kaže...

edit2: ima automatsku svjetlinu, sad je u sunčanoj prostoriji postavio na 80 sam... ali nema postavke da to isključim/uključim

morao bi imati negdje opciju da isključiš automatsku svjetlinu (i/ili onaj senzor koji određuje svjetlinu ovisno o svjelu u prostoriji) - pogledaj negdje u naprednim postavkama (ili onaj video od Darka s youtubea o kalibraciji, tamo je prošao odmah u startu pogasivši svu automatiku na TCL C modelima)

settings > picture > advanced settings > brightness settings > (scrollaš malo dolje do) > dynamic brightness - to isključiš i podesiš si sam svjetlinu (meni je TV na engleskom, al vjerujem da ćeš se snaći ako imaš HR)

tnx, ali to mi je na off.. a on sam mijenja brightness (što nije loše), ali zanimljivo da nema opciju "auto brightness" on/off

btw zna li netko što predstavlja opcija "dinamičko ubrzanje" pod postavkama pokreta? uključenje onog 240hz moda? ne vidim razliku kad to uključim ili isključim

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.12.2023 15:56 (digitall).
14 godina

Ima netko možda ovaj model Philips 75PUS8007/12 i da li bi to bila dobra kupnja jer tražim 75" i da dolazi s Androidom? LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ha, danas sam skužio da su TCLdžije promo materijal snimali u HR, barem po ovom španjolskom reviewu. Nisam našao original.

marching up and down the squaaare
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

možda ti je i kontrast na automatici, pogledaj si i to...

5 godina
x18x05x kaže...

Doslovno spamaš temu. 

Za ovo moram pohvalit moderatora koji mu je dao ban, da nije banovan doslovno bi nas izludio svojim repeatanjem i trolanjem ko Grozni Boris...

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
5 godina
Vavoom kaže...
x18x05x kaže...

Doslovno spamaš temu. 

Za ovo moram pohvalit moderatora koji mu je dao ban, da nije banovan doslovno bi nas izludio svojim repeatanjem i trolanjem ko Grozni Boris...

Nema nekakve razliku u odnosu na tebe....

11 godina
digitall kaže...
60nine kaže...
digitall kaže...

tnx, ali to mi je na off.. a on sam mijenja brightness (što nije loše), ali zanimljivo da nema opciju "auto brightness" on/off

a ovo?

settings > display & sound > intelligent settings > intelligent picture > adaptive brighness (mislim da je upravo ovo za onaj senzor svjetline prostorije, ono prije sam krivo naveo u biti, ali meni je i to isključeno)

16 godina
Vavoom kaže...
repeatanjem i trolanjem ko Grozni Boris...

Đizs krajst, jedino tko repeata i trola o Groznom Borisu si ti, čovjek nije bio na temi odavno.

10 godina
60nine kaže...
digitall kaže...
60nine kaže...
digitall kaže...

a ovo?

settings > display & sound > intelligent settings > intelligent picture > adaptive brighness (mislim da je upravo ovo za onaj senzor svjetline prostorije, ono prije sam krivo naveo u biti, ali meni je i to isključeno)

e to je to! bravo

ne znam zašto su tako porazbacali sve te postavke al ok 

3 godine
digitall kaže...
60nine kaže...
digitall kaže...
60nine kaže...
digitall kaže...

a ovo?

e to je to! bravo

To je do Googlea, ne TCLa il nekog drugog.

11 godina
digitall kaže...
 e to je to! bravo

evo kolega je objasnio zašto, drago mi je da si riješio problem :)

15 godina

Naručil danas iz elipsa ovaj 65'' tcl 870. Kartica prošla ali od potvrde, računa ili bilo čega na mailu još ništa. To je uobičajena praksa ili neki zajeb? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Karlito kaže...

Naručil danas iz elipsa ovaj 65'' tcl 870. Kartica prošla ali od potvrde, računa ili bilo čega na mailu još ništa. To je uobičajena praksa ili neki zajeb? 

Sta su ti oni rekli kad si ih ovo pitao?

15 godina

Neki botovski odgovor da će agenti odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Kakve sam sreće dogodine možda stigne 😅

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Karlito kaže...

Neki botovski odgovor da će agenti odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Kakve sam sreće dogodine možda stigne 😅

meni je tv došao, od narudžbe\plaćanja za 2 dana (Zg), iznenadilo nas je skroz

15 godina

Jel ti na mail došla kakva potvrda il slično? 

10 godina
rentarded kaže...

Naručio Hisense 65u8kq za 1020€, ako dođe ovaj tjedan raspišem komentare.

Jel stigao hisense? :D

10 godina
neaktivan

Bok,

u potrazi sam za novim 55" televizorom jer mi krepao stari Philips tv. Gledao bi se tv, youtube, netflix i igrao PS5. Imate neku preporuku koji tv?? Budzet od nekih 500-800E. Da li se isplati dati kojih par sto E vise za OLED? Jedini uvjet je za ima garanciju 5 god :D

Nasao sam par TVa, ali nez koje su razlike/bolji posto se ne kuzmi to, pa ako neko moze dati komentar, hvala!

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
hudibitek kaže...
rentarded kaže...

Naručio Hisense 65u8kq za 1020€, ako dođe ovaj tjedan raspišem komentare.

Jel stigao hisense? :D

Stigao je ali je novi namještaj malo kasnio, starom nisam vjerovao.

Danas sam ga postavio donekle kak spada, povezao na pc pa ću sutra puštati hdr test footage, pa uzmem fotke.

11 godina
Karlito kaže...

Jel ti na mail došla kakva potvrda il slično? 

da, došla je odmah po narudžbi (s tim da je narudžba obavljena bez logiranja na Elipso jer im login nije radio tih par dana - ne znam dal su to riješili)

i dalje čekam onu potvrdu za produljenje garancije/kasko/štoveć...

6 godina

Koji je bolji za gledanje kablovske, filmove sa usb sticka, youtube,  između:

Hisense 65U7KQ mini led

Samsung QE65Q60CAUXXH Ultra HD QLED TV

Sony KD65X75WLPAEP Ultra HD DLED TV

Sony KD-65X81KAEP Ultra HD DLED TV

TCL 65C805 Ultra HD mini-LED QLED TV

Cijene su im svima tu negdje

0 0 hvala 0
7 godina
@Nakatomi (ime firme i zgrade u die hard 👍 ) za filmove sa usb uzmi LG TV (Elipso 5 godina g.), njihov media player kao da je stvoren za balkance i titlove u filmovima.

Ili Sony.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2023 21:42 (ajimerej).
16 godina

Ja imam panasonica sa glosy ekranom, Va panel, jako dobra crna i boje, media player nema što ne pokreće, a kažem slika je top, od svega što sam vidio u običnih" led tv-a najsličnija slika Oledu....imam oba pa mogu usporediti, zaista sam fasciniran tv-om isto kao i oledom svaki puta nakon što ga upalim a imam ga 3+g. 

Ne znam zašto nitko ovdje niti ne spominje Panasonic??  Balkanski mentalitet vjerujem....samsung i lg ko Golf i Škoda 

Moj PC  
2 2 hvala 0
10 godina

Vjerojatno zato sto nije zastupljen u HR Takodjer postoji velika mogucnost da umjesto Panasonic tv-a dobiješ Vestel.Čak više niti u oled segmentu nisi siguran.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.12.2023 8:55 (Tascam).

6 0 hvala 0
16 godina

Da, prije nego počinješ spominjati balkanski mentalitet treba se malo i raspitati. Većina Panasonica je Vestel (mislim da svi sa Androidom) tako da su ono - ništa posebno. Čak i manje od toga

Moj PC  
6 0 hvala 0
6 godina

I pocetni Panasonic oled je Vestel. Na nasu zalost Panasonic vise nije Panasonic :(

1 0 hvala 0
11 godina

pozdrav kupio sam Philips i philipsov soundbar spojio sam sa hdmi kalbom i soundbar nekada radi nekada ne,kao da se ne zeli spojiti,a preko bluetootha sa mobom radi normalno (ovaj hdmi),probao sam prckati po postavkama tv-a i nekad se dobije i spoji se i onda drugi puta kod koristenja tv-a ne zeli...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice