Nisam previse obracao paznju na judder, jitter i ostale -erove prije kupnje LG oled teveja pa sada i nisam pretjerano zadovoljan sa preslaskom ips > oled.
Isprobao sve opcije trumotion (smooth motion donekle valja) koje nudi LG ali nemoguce je dobiti fluidnu sliku.
Jesi pored predefiniranih isprobao pod user (ne sjecam se sad tacno kako se zovu one dvije postavke, dejudder i jos jedna ) ? ugl . prva, gornja postavka ide na minimalnu vrijednost tj 0 , druga na maksimalnu 10) i to je navodno najbolja postavka za motion , a preporučuje je stalno i darko sa hd televizija portala , pa eto vidi i to ako nisi .
Jesam, nista to nije bolje. Boljka oled tehnologije i nema tu pomoci pogotovo ako imas osjetljive oci. Meni je ips ugodniji za gledanje bez obzira na crnu boju i manju ostrinu slike.
Nije boljia samo oled tehnologije nego svih panela s brzim odzivom i velikom svjetlinom, a to su ti u biti svi hiend tvi.
Ja sam isto na to jako osjetljiv (stutter) i meni ove postavka za dejuder na 0 nisu dobre, tek na 3 mi je ok kompromis bez da bude izrazen soap efekt, a da mi radi stuttera ne bude negledljivo, nije ni ovo idealno, ali daj si malo vremena da se oci i mozak priviknu pa bude bolje .
Jeftiniji/sporiji paneli s manjom svjetlinom i sporijim odzivom imaju mutniju pokretnu sliku pa onda nemaju taj strobing efekt kod panning scena.