Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.716
|
čitano: 27.804.146
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
R36 kaže...
garfield1 kaže...

Kao drugo kako znaš, da ima Sony bolju sliku od recimo modela 6501..? Dal si uopšte uspoređivao kvalitet slike, ili pričaš na pamet..? Ja ti mogu kazat iz prve ruke, da nema Sony ništa bolju sliku od Philips modela 6501:) I što se tiče procesora, nije puno bolji nego kod Philipsa..Philips je več godinama poznat, da ima odlične slikovne procesore.. 

Možeš sve reći., ali uspoređivat kvalitetu slike Sony i Philipsa, ili kvalitetu izrade - nemoj molim te.

Sony ima svakako bolje modele, što se tiče kvalitet slike najvišeg ranga.. Ali u srednjem i višem srednjem rangu, nije ništa bolji, tu nema dileme:) Ali videčemo, kad, če doči Philips  OLED 9002..Po prvim informacijama koje imam, više nego odličan model:) Isto tako, treba pričekat i na model 8602, sa Philipsovom QD tehnologijom i UHD certifikatom. A do tada kao što sam napisao..

18 godina
odjavljen
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ak netko nema volje podesiti si sliku po svom ukusu onda bolje nek potraži polovnu plazmu, jer za gledanje SD programa sve i jedan LCD je govno u odnosu na plazmu i stari CRT...tak da tu nema pomoći, samo umanjivanje frustracije dok ne pređemo na full HD. Ali onima sa 4K telkam će frustracija ostati, makar biti će manja nego sada sbog upscalanja. Ostali koji spajaju telke na PC valjda znaju malo se poigrati sa daljinskim upravljačom i napraviti "kalibraciju".

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 9:20 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
garfield1 kaže...
R36 kaže...
garfield1 kaže...

Kao drugo kako znaš, da ima Sony bolju sliku od recimo modela 6501..? Dal si uopšte uspoređivao kvalitet slike, ili pričaš na pamet..? Ja ti mogu kazat iz prve ruke, da nema Sony ništa bolju sliku od Philips modela 6501:) I što se tiče procesora, nije puno bolji nego kod Philipsa..Philips je več godinama poznat, da ima odlične slikovne procesore.. 

Možeš sve reći., ali uspoređivat kvalitetu slike Sony i Philipsa, ili kvalitetu izrade - nemoj molim te.

Sony ima svakako bolje modele, što se tiče kvalitet slike najvišeg ranga.. Ali u srednjem i višem srednjem rangu, nije ništa bolji, tu nema dileme:) Ali videčemo, kad, če doči Philips  OLED 9002..Po prvim informacijama koje imam, više nego odličan model:) Isto tako, treba pričekat i na model 8602, sa Philipsovom QD tehnologijom i UHD certifikatom. A do tada kao što sam napisao..

A koji ti gospodin moraš biti da kupiš Filips oled kada će LG biti sigurno jeftiniji, a o kvaliteti neću ništa ni pričati?

A što se tiče usporedbe Sony i Filips to je isto smiješno jer imam oba prošlogodišnja modela. I ne da se vidi razlika u slici nego sama podrška od Sony-a je puno bolja. Filips je dodao podršku za Netflix HDR prije par mjeseci, a sony ima preko god. Dana. Android 7 jači chipseta i sl. I sama garancija kod Sonya sam dobio 5 godina TVORNIČKE garancije, a ne dvije. I sada mi neko kaže da možeš nadoplatiti još 3 kod neke upitne firme koja prodaje takve garancije, kako da ne.

Kada je tako kvalitetan taj Filips zašto oni ne daju 5 god. Tvorničke garancije? 

Ja kada ću prodavati tog Sony a za 2-3 godine ću dobiti sigurno puno više novaca nego za Filipsa bez garancije.

To je samo moje mišljenje, možda sam budala i krivo gledam na stvari ali meni sve te stvari nešto znače.

14 godina
protjeran

@Grga1984

Takvih stručnjaka kao što si ti i još par ostalih, nisam još susreo ni na jednom drugom forumu:) Pa vi bi trebali, da pravite recenzije, a ne da se ovdje zajebavate na tom forumu..

0 0 hvala 0
13 godina
garfield1 kaže...

Pa zar je teško si uzet 5 minut i napravit kalibraciju..? Ionako se preporučuje napravit na svim televizorima kalibraciju, da dobiješ najbolju sliku što je moguče:) A imaš sve kalibracije na video, koji te vodi skroz kalibraciju..

Kao drugo kako znaš, da ima Sony bolju sliku od recimo modela 6501..? Dal si uopšte uspoređivao kvalitet slike, ili pričaš na pamet..?

Ja ti mogu kazat iz prve ruke, da nema Sony ništa bolju sliku od Philips modela 6501:) I što se tiče procesora, nije puno bolji nego kod Philipsa..Philips je več godinama poznat, da ima odlične slikovne procesore.. A ove godine posebno, imaju odlične slikovne procesore:)

Treba i reči, da je Philips stavio u model 6501 strojnu opremu, koja je uglavnom inače rezervisana za više modele

kako ti lupaš gluposti, pa to je čudo - 90% kupaca televizora dođe doma, stavi ga na regal, upali, mijenja programe, proba drkenjati po daljinskom za boju i svjetlinu i to im je najveći domet

čemu onda uzimati tv kojeg najprije moraš kalibrirati

znam, jer sam usporedno gledao baš nekidan

ima, isto ti govorim iz prve ruke 

a što se tiče procesora 6501 ima stari procesor koji nije ni do koljena sonyevom x1, nisu to niti ovi novi za koje sami kažu da su 50% bolji od starog pilipsa - pa ako su novi pilipsi za 50% bolji, kakav je onda 6501

da strojna oprema, ahahahaha, ova ti je najbolje 

stavio je smeće od komponenti kao i na ostale modele, daj se prestani sramotiti više

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 11:32 (picajzla0707).
14 godina
protjeran

@picajzla0707

Pa sramotiš se ti, sa tvojim glupim izjavama:)) A ovdje si pogledaj šta piše za Philips model 6501. I nemoj više lagati ljudima, i širiti nekakve dezinformacije:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 11:41 (garfield1).

0 0 hvala 0
18 godina

@picajzla0707 ne voli filips a garfield1 brani filips i tak u krug, zavidim vam, kak vam se samo da vodit raspravu oko toga

@XXX, gledao plazme na njušci, ak oćeš neku bolju, cijene su visoke, a dat 3-4tkn je puno previše, čak sam našao oglas di je tip prodavao Kuro, mislim da je oko 6tkn..

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
zvonac kaže...

@XXX, gledao plazme na njušci, ak oćeš neku bolju, cijene su visoke, a dat 3-4tkn je puno previše, čak sam našao oglas di je tip prodavao Kuro, mislim da je oko 6tkn..

Ja prodao svoju 4 godine staru samsusng 43" plazmu za 1100 kn i to jedva, a za SD programe je bila fenomenalna. 

14 godina
protjeran
zvonac kaže...

@picajzla0707 ne voli filips a garfield1 brani filips i tak u krug, zavidim vam, kak vam se samo da vodit raspravu oko toga

Pa, da pošto ne voli Philips televizore, treba ispljuvat i napravit antireklamu za taj brand..I meni svi brendovi nisu omiljeni, pa ne plujem po njima i pravim nekakvu antireklamu, osim ako si koji model stvarno to zaslužuje..I sa moje strane to nije kakva antireklama,več upozorenje ljudima, da paze šta kupuju..Kao primer prošlogodišnji KS modeli Samsunga,ili ovogodišnji modeli MU.

13 godina
garfield1 kaže...

Pa, da pošto ne voli Philips televizore, treba ispljuvat i napravit antireklamu za taj brand..I meni svi brendovi nisu omiljeni, pa ne plujem po njima i pravim nekakvu antireklamu, osim ako si koji model stvarno to zaslužuje..I sa moje strane to nije kakva antireklama,več upozorenje ljudima, da paze šta kupuju..Kao primer prošlogodišnji KS modeli Samsunga,ili ovogodišnji modeli MU.

nema to veze s volim/ne volim, niti kod mene niti kod tebe

jednostavno savjetujem ljudima po vlastitoj savjesti, jer sam vidio kakvo smeće pilips stavlja u svoje televizore, a vidio sam i kako im izgleda slika u odnosu na većinu drugih

kako nikome ne savjetujem ms platinum kod kupnje psu, tako ne savjetujem niti pilips kod televizora

kod tebe je to neka korist, jednostavno ne vidim drugu mogućnost kad toliko podmećeš marketinške bljuvotine iz kine, a namjerno prešućuješ ono što je zaista bitno

zato toliko i kontriram jer me užasno živcira da netko radi vlastitih interesa ovdje uvaljuje ljudima lošije opcije

14 godina
protjeran

Ovdje si može svaki pogledat, kako su ljudi zadovolnji Sony televizorima. Pa da jednom završimo oko tih stvari.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
garfield1 kaže...

nema to veze s volim/ne volim, niti kod mene niti kod tebe

jednostavno savjetujem ljudima po vlastitoj savjesti, jer sam vidio kakvo smeće pilips stavlja u svoje televizore, a vidio sam i kako im izgleda slika u odnosu na većinu drugih

kako nikome ne savjetujem ms platinum kod kupnje psu, tako ne savjetujem niti pilips kod televizora

kod tebe je to neka korist, jednostavno ne vidim drugu mogućnost kad toliko podmećeš marketinške bljuvotine iz kine, a namjerno prešućuješ ono što je zaista bitno

zato toliko i kontriram jer me užasno živcira da netko radi vlastitih interesa ovdje uvaljuje ljudima lošije opcije

To si ti vidio , kolko ti je kiwi nešto pokazao, i još to ti je pokazao pogrešno..Jer Philips koristi SMD tehnologiju, gdje se uopšte ne vidi koji su kundenzatori stavljeni:) I bez kiwija si ti ionako izgubljen, jer te mora držat za ruku, i vodit ko malo dete skroz tehnologiju televizora..A sam uopšte nemaš blage veze, što se tiče televizora:) A praviš se ovdje pametan..Drži se tvog posla, a preporuke i ostalo prepusti nama profesionalcima..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 13:30 (garfield1).
13 godina

da se više ne rapsravljamo bezveze - ti savjetuj svoje, ja su svoje i svatko koga odbijem od pilipsa, smatrat ću jednim dobrim djelom za taj dan

...a koliko pritom eura tebi izbijem iz džepa uopće me nije briga

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

@picajzla0707

Pa ti možeš odbijat ljudi, ali nečeš biti uspješan, tako, da ti je to sve džaba:)

0 0 hvala 0
15 godina
garfield1 kaže...

@Grga1984

Takvih stručnjaka kao što si ti i još par ostalih, nisam još susreo ni na jednom drugom forumu:) Pa vi bi trebali, da pravite recenzije, a ne da se ovdje zajebavate na tom forumu..

Pa daj mi odgovori na obično pitanje mislim kad si tako veliki znalac i ako je Philips kvalitetan? Zašto ga nigdje nema sa 5 godina garancije?

14 godina
protjeran
Grga1984 kaže...
garfield1 kaže...

@Grga1984

Pa daj mi odgovori na obično pitanje mislim kad si tako veliki znalac i ako je Philips kvalitetan? Zašto ga nigdje nema sa 5 godina garancije?

Dosta puta je imao 5 godina jamstva:) A i biče još..Pa i Sony prije nije imao, sada ima, i šta sad..Za svakog proizvođača, davaju u određeno vrijeme 5 godina jamstva..I to što Philips ovog trenutka nema 5 godina jamstva, ne znači ništa:))

13 godina

garfield1

Evo ja ne znam što sam to krivo pokazao. Philips, tj. TPV, na svojim pločama koristi SMD tehnologiju onoliko koliko ju i drugi koriste. Na napajanjima je to u relativno maloj mjeri jer jednostavno nije moguće fizički napraviti, npr. mali SMD kondenzator (a tu su i tranzistori, MOV, termistori, transformatori, zavojnice...) koji bi imao karakteristike (napon, kapacitet) normalnim "snap-in" ili "radial lead" kondenzatorima. Isto tako su SMD komponente u pravilu skuplje pa i to možemo vidjeti jedan od razloga zašto ih se ne koristi u većoj mjeri. Naravno i napajanja imaju komponente koje se ugrađuju SMD tehnologijom, a to su najčešće upravljači, zaštite i slični sklopovi, te "pomoćni" keramički i tantalum kondenzatori manjih dimenzija. Za razliku od napajanja, T-CON ploče su uglavnom u cijelosti sa SMD komponentama, a čini mi se da i matične (glavne) ploče kod skupljih modela uglavnom imaju isključivo SMD komponente na sebi.

18 godina
neaktivan

Ekipa,

tražim si novi TV

55" (do sad sam imao 49") 4k i HDR obvezno

zapeo sam za ovaj model : https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/58646/panasonic-tx-55ex603e-ultra-hd-led-tv/

Imam na zidu tv malo više pa mi je bitan kut gledanja i mislim da mi je tu IPS najbolji a ovo je IPS zar ne ?

Max limit je do 7000 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
toxic kaže...

Ekipa,

tražim si novi TV

zapeo sam za ovaj model : https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/58646/panasonic-tx-55ex603e-ultra-hd-led-tv/

Imam na zidu tv malo više pa mi je bitan kut gledanja i mislim da mi je tu IPS najbolji a ovo je IPS zar ne ?

Max limit je do 7000 kn

Pa solidan model,ali za takve pare dobijaš koji bolji model sa IPS panelom..

18 godina
toxic kaže...

Ekipa,

tražim si novi TV

Max limit je do 7000 kn

Bolje Sony..

Pogledaj Sony 7005 telku..

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xd7005-4k.aspx

Ak baš oćeš IPS to ti je ovaj model..

18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
toxic kaže...

Ekipa,

tražim si novi TV

Max limit je do 7000 kn

Pa solidan model,ali za takve pare dobijaš koji bolji model sa IPS panelom..

koji?

andorid uredaj mi nije nuzno potreban jer imam andorid vrhunski media player (Minix Neo U1)

14 godina
protjeran

@toxic

Za takve pare dobijaš več veoma dobar model Philipsa 6501, ili za oko 7400 kuna još bolji model Philipsa 7101. A možeš i uzet Sony model XD7005. Ako češ gledat i sport, onda bi dao prednost Philips modelima zbog 100Hz panela. Isto tako ako češ gledat u mraku, če ti biti slika bolja na Philips modelima zbog Ambilighta. Ali ako nečeš gledat sport, i češ gledat uglavnom u svetlijem ambijentu, onda je Sony isto dobar odabir. Ako kupiš Philips televizor, sodjeluješ  i u nagradnoj igri.

http://tvpromotion.eu/hr/

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 22:18 (garfield1).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

@toxic

Za takve pare dobijaš več veoma dobar model Philipsa 6501, ili za oko 7400 kuna još bolji model Philipsa 7101. A možeš i uzet Sony model XD7005. Ako češ gledat i sport, onda bi dao prednost Philips modelima zbog 100Hz panela. Isto tako ako češ gledat u mraku, če ti biti slika bolja na Philips modelima zbog Ambilighta. Ali ako nečeš gledat sport, i češ gledat uglavnom u svetlijem ambijentu, onda je Sony isto dobar odabir. Ako kupiš Philips televizor, sodjeluješ  i u nagradnoj igri.

http://tvpromotion.eu/hr/

pa taj philips nema hdr? zanimaju me modeli do maks 7000 kn

Dakle napominjem.

Nosac mi je povise ociju te mi je kut gledanja izuzetno bitan dakle ips panel, 4k, 55" + hdr opcija

dakle philips "Na kraju, televizor može pročitati HDR-10 metapodatke, pri čemu svi predlošci osim ISF Day i ISF Night dobivaju dodatak “HDR”. Slika je u tom slučaju maksimalne svjetline koju panel može proizvesti, no kao i kod Panasonicovog DX700E modela, rezultat je daleko od prave HDR slike kakvu imaju skuplji modeli."

Dakle ovaj niti nema HDR kao sto sam naveo gore.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 22:37 (toxic).
14 godina
protjeran

@toxic

Pa svi ti modeli imaju HDR procesing. A za pravi HDR, češ morat dat još nešto više para:)

0 0 hvala 0
13 godina

toxic

radije onaj sony što ti je kolega zvonac preporučio

taj 6501 je daleko lošiji - test

ukupno je dobio prolaznu ocjenu, ali najviše radi ambilighta koji skriva slabosti ekrana

ocjene slike su u najbolju ruku osrednje, kontrast i crna skroz loši, ukupno s prosječnom ocjenom 2,4 

još ako te zapadne lošiji primjerak... jao

procesiranje je slabije od konkurencije, pogotovo od sonya

PUS6501 koristi Pixel Precise Ultra HD procesor koji se dobrim pokazao na testovima HQV Benchmark Blu-ray testnog diska, no isto tako pokazao kako je konkurencija otišla dalje u nizu segmenata sa svojim procesorima. Za usporedbu, LG i Samsung već tvornički postižu dobar rezultat s komprimiranim sadržajima, pa korisnik u startu dobiva bolje performanse za većinu sadržaja koje će gledati (digitalna televizija, video-na-zahtjev internet streaming itd.).

na kraju, pilips koristi nekvalitetne komponente iznutra i čemu riskirati s osrednjim telelvizorom loše kvalitete, kad imaš provjerenu konkurenciju poput sonya, panasonica i slično

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

toxic

radije onaj sony što ti je kolega zvonac preporučio

taj 6501 je daleko lošiji - test

ukupno je dobio prolaznu ocjenu, ali najviše radi ambilighta koji skriva slabosti ekrana

ocjene slike su u najbolju ruku osrednje, kontrast i crna skroz loši, ukupno s prosječnom ocjenom 2,4 

još ako te zapadne lošiji primjerak... jao

procesiranje je slabije od konkurencije, pogotovo od sonya

PUS6501 koristi Pixel Precise Ultra HD procesor koji se dobrim pokazao na testovima HQV Benchmark Blu-ray testnog diska, no isto tako pokazao kako je konkurencija otišla dalje u nizu segmenata sa svojim procesorima. Za usporedbu, LG i Samsung već tvornički postižu dobar rezultat s komprimiranim sadržajima, pa korisnik u startu dobiva bolje performanse za većinu sadržaja koje će gledati (digitalna televizija, video-na-zahtjev internet streaming itd.).

na kraju, pilips koristi nekvalitetne komponente iznutra i čemu riskirati s osrednjim telelvizorom loše kvalitete, kad imaš provjerenu konkurenciju poput sonya, panasonica i slično

Al cek zasto bas mora biti android uredaj, sto nisu android uredaju zapravo skuplji za istu kvalitetu?

Rekao sam imam doma odlican android media player i kao takav andorid os nije nuzan radije bih uzeo kvalitetniji panel nego android uredaj.

14 godina
protjeran

Evo ovdje test oba televizora. I kao što sam napisao, po danu sta oba dobra, ali u mraku je Philips model osjetno bolji, tu nema nikakve dvojbe:)

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x700d

https://www.avforums.com/review/philips-6501-49pus6501-uhd-4k-hdr-tv-review.12949

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 22:53 (garfield1).

0 0 hvala 0
13 godina
toxic kaže...

Al cek zasto bas mora biti android uredaj, sto nisu android uredaju zapravo skuplji za istu kvalitetu?

Rekao sam imam doma odlican android media player i kao takav andorid os nije nuzan radije bih uzeo kvalitetniji panel nego android uredaj. 

tko kaže da mora biti android, ja ti samo savjetujem da gledaš provjerene firme što pilips više nije otkako su ih preuzeli kinezi

pričekaj još koji savjet za neki konkretni model

EDIT:

također, ne obaziri se na ove birane recenzije, radi se o ips panelu i niti jedan nema crnu kakvu ima va panel - ovisi što je recenzent testirao prije, takvi će mu biti i dojmovi + ambilight dosta skriva slabosti plipsovog ekrana, zato donekle i prolazi na testovima, iako su mu paneli uglavnom očajni

no, najveći je problem što koriste komponente žnj kategorije, poput kineksih hermei ili eite kondića kakvi se stavljaju u ms platinum napajanja, dok primjerice sony ili panasonic, pa čak i samsung ili lg uredno koriste all japanese capacitors, a slična je stvar i s ostalim komponentama

uglavnom jako loše, štede na kvaliteti i prodaju makretinške fore

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 22:58 (picajzla0707).
14 godina
protjeran

Pa i Sony ima IPS panel, pa nema VA panel:) I Philips nešto anomalija sakrije zbog Ambilighta, što se tiče IPS panela, a Sony ne može sakrit ništa, i zato se na Sonyu vide sve anomalije:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 23:03 (garfield1).

0 0 hvala 0
13 godina

garfield1

nisam niti rekao da ima va panel, nego da ips panel nikad neće imati crnu i kontrast kao va panel, i da ovisno o recenziji to može biti veliki minus kod recenzenta

zato je i za sonya i za pilipsa ocjena crne i kontrasta loša, samo što ti uvijek biraš recenzije, pa makar i one s poljskih foruma, gdje to ne ističu toliko u slučaju pilipsa, a za druge uvijek tražiš loše ocjene

već sam ti rekao, neću se s tobom raspravljati, ti guraš pilips iz nekih svojih interesa

ovdje ti je kolega kiwi jasno razložio razliku u kvaliteti između pilipsa i konkurencije

Zaključno, ploče napajanja na Philips modelima izgledaju u redu (imaju prenaponsku zaštitu (MOV), hladnjaci su na svim tranzistorima, uredno lemljenje...), ali koriste kondenzatore (Elite, Hermei) koji se često pronalaze u slabijim serijama napajanja u PC svijetu tako da Panasonic i Sony modele i dalje vidim superiornijima u segmentu kvalitete. 
Osobno bih gotovo uvijek platio razliku u cijeni kako bih dobio kvalitetniji proizvod, ali da Philips ponekad ispada dobra kupnja s obzirom na značajke koje nudi za cijenu, ispada...

EDIT: I bit postojanja lošijih kondenzatora u napajanju je pitanje, jesu li i ostali elementi (tranzistori, upravljači, zaštite...) lošije kvalitete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice