Ico files

poruka: 6
|
čitano: 1.677
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ico files
pitanje

kako napravljen ico files postaviti da novonapravljena ikona bude vidljiva i na drugom kompjutoru a pohranjena je na prijenosnom disku. icona je izrađena u programu icoFx 1.6 a stari izgled foldera je promjenjen je u properties gdje je dodjeljen novi izgled foldera, ali kada prebacim prijenosni disk na neki drugi kompjuter folder nema dodjeljeni izgled nego uobičajni izgled foldera. 

tražim uputu kao zadržati izgled ico filea.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ico files

Ikonu koju mijenjaš mora biti unutar tog foldera ili foldera unutar tog prijenosnog diska. Znači, kopiraj ikonu na taj disk i kada ćeš je mijenjati naznači put do te ikone koja se nalazi na tom prijenosnom diska.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
16 godina
neaktivan
Ico files

U jednom od brojeva BUG-a je bio mali tipp upravo o tome. Pretraži literaturu ;)

Jedan je ThinkPad

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ico files

Na stick kopiraj ikonu i napravi text fajl.

U taj fajl napiši:

[autorun]

icon=%naziv ikone.ico%

label=%naziv sticka%

Taj fajl spremi pod nazivom autorun.inf i obavezno odaberi "All files" pod file type.

Sad imaš ikonu!

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ico files

U pitanju nije memory stick već prijenosni disk.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ico files
autorov komentar

zahvaljujem na javljanju i pomoći.

Imam disk od 1 TB za multimedjske sadržaje. Na tom disku se nalazi i program za izradu ico files i direktorij u koji spremam ico files za glazbu i film. Naime imam poveću kolekciju pa sam odlučila to urediti na način da  odmah vidiš omot  koji  hoćeš poslušat, npr. folder od maddone - njena slika (ico files), kad otvoriš folder vidiš njene albume npr Hard Candy ima svoju ikonu za svoj folder.

Kad sam sve to uredila. Otišla sam na drugi kompjuter i kad sam upalila prijenosni disk ni jedan folder se nije pokazao iako su sve ikone tu na istom disku. Kad sam disk vratila ikone su se pojavile tj. postale su vidljive.

E sad moj op.sustav je vista, a komjuter na kojem sam priključila prijenosni disk je XP.

Ako netko zna nešto molim da mi se javite jer bi željela urediti svoju bazu na ovaj način.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice