Formatiranje ćelija u Excelu 2007

poruka: 9
|
čitano: 10.184
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Uglavnom, otvorim blank Excel file i idem formatirati ćeliju (ili više njih, apsolutno svejedno). Konkretno želim formatirati u Number. Defaultno je sve na Custom, a kada odem u Format Cells i kažem da želim Number s 2 decimalna mjesta i želim koristiti separator. Klik na OK dugme i kada se vratim u ćeliju kao da nisam formatirao ništa. Ponovno pozovem Format Cells i pogledam, a ono stoji na Custom. Mršti se I tako u krug.

No, ako napravim isto to, ali ne čekiram opciju za separator sve radi kako treba. WTF?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Formatiranje ćelija u Excelu 2007

Provjeri Office Button - Excel Option - Advanced - Automatically insert a decimal point i da li Excel koristi sistemske separatore.

Možda je tu negdje kvaka.

17 godina
neaktivan

Provjerio, zakačio i sada je OK dok pišem 2.000 jer onda to Excel prikazuje kao 2000.00. No, ako ne napišem točku iza dvojke (2000) onda dobijem 20.00. Ima li tu kakvog lijeka ili se mora pisati točka? U staroj verziji je bilo u redu pisati bez točke. Prilažem i screen capture s opcijama koje sam zakačio prema uputama.

Opcije Opcije
17 godina

Pogledaj regionalne postavke u Control Panelu. Vidi je li tamo kao separator stavljena točka ili zarez ili nešto treće. To možda može sludit Excel (i druge programe).

Dell XPS M1330
17 godina

A možda je i greška u default template-u Excela (stilovi). Mislim na to što ti je default format ćelije Custom umjesto General. To nije normalno, ali ne znam jesi li sam to napravio namjerno ili si slučajno snimio   promjene u default (normal) template-u.

Dell XPS M1330
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 16:17 (shkval).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zli Brat kaže...

Provjerio, zakačio i sada je OK dok pišem 2.000 jer onda to Excel prikazuje kao 2000.00. No, ako ne napišem točku iza dvojke (2000) onda dobijem 20.00. Ima li tu kakvog lijeka ili se mora pisati točka? U staroj verziji je bilo u redu pisati bez točke. Prilažem i screen capture s opcijama koje sam zakačio prema uputama.

"Automatically insert decimal point" ti mora biti disejblan jer izleda da on stvara probleme kada je u Regional settingsima za decimalni separator odabran zarez, a ne točka (a to je slučaj sa "Croatian" formatom).
Uglavnom, podesi opcije Excela kao na slici, pregledaj da ti je u Regional settings postavljen decimalni zarez i tada nema problema.

Ako slučajno želiš da ti ipak decimalni separator bude točka, tada svakako to promijeni na razini cijelog OS-a , znači u Regional settingsima ,a ne samo u Excelu. 
Excel opcije Excel opcije
regional settings regional settings
format cells format cells
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 16:42 (Aron).
17 godina
neaktivan

Možda meni nešto promiče, ali nikako mi ne uspijeva dobiti ispravan format.  Na slici Formatiranje vidi se kako to na primjeru izgleda (isto tako naravno i u ćeliji). Napravio sam screen capture i Regional Settingsa gdje mi se čini da je sve OK tj. baš kako ste mi vi preporučili.

Formatiranje Formatiranje
Regional Settings Regional Settings

0 0 hvala 0
17 godina
Zli Brat kaže...

Možda meni nešto promiče, ali nikako mi ne uspijeva dobiti ispravan format.  Na slici Formatiranje vidi se kako to na primjeru izgleda (isto tako naravno i u ćeliji). Napravio sam screen capture i Regional Settingsa gdje mi se čini da je sve OK tj. baš kako ste mi vi preporučili.

u reg. postavkama imas gresku! moras staviti , kao decimal separator, a . kao separator tisucica!
17 godina
neaktivan

Je, to je to! Sada radi. Hvala. Premda ne kužim, na staroj verziji Excela (2003) sve je radilo OK i s ovim postavkama. No, najvažnije da sada radi. Hvala još jednom.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice