Zaključani hard od laptopa

poruka: 7
|
čitano: 1.180
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zaključani hard od laptopa

popravljao sam frendu laptop i budući da je na njemu bila lozinka u biosu koju on nije znao morao sam čupnuti bateriju sa matične da resetiram bios.E kada sam to napravio pojavio se password na hardu i ne ide dalje.Probao sam sve moguće metode koje sam uspio naći na netu pa me zanima da li se netko susreo sa sličnim problemom i ako je da li netko ima rješenje.Hard je WD-možda netko zna master(ili backdoor)password za WD?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zaključani hard od laptopa
kingpin kaže...

popravljao sam frendu laptop i budući da je na njemu bila lozinka u biosu koju on nije znao morao sam čupnuti bateriju sa matične da resetiram bios.E kada sam to napravio pojavio se password na hardu i ne ide dalje.Probao sam sve moguće metode koje sam uspio naći na netu pa me zanima da li se netko susreo sa sličnim problemom i ako je da li netko ima rješenje.Hard je WD-možda netko zna master(ili backdoor)password za WD?

To je feautre BIOS-a, a ne HDD-a.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
15 godina
neaktivan

ma ne gledao sam na netu password je integriran u hard a bios opet ima svoju lozinku

15 godina
neaktivan
kingpin kaže...

ma ne gledao sam na netu password je integriran u hard a bios opet ima svoju lozinku

U tom slučaju ti treba Hirens Boot CD na kojem su već stavljeni MHDD i/li HDDerase (ili ih dodaj sam) i onda probaj s njima. Dobro prouči dokumentaciju za oba programa prije nego pokušaš bilo što! Ako ti nije DVD/CD u BIOS-u postavljen za 1st boot device ili ako nemaš quick boot meni, morat ćeš čupati HDD iz laptopa i srediti to na nekom drugom kompu.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
15 godina
neaktivan

upoznat sm već sa tim pokušati ću pa ću vidit

15 godina
neaktivan

ja u biti treban njega formatirati ne moram sa njega ništa sačuvati

15 godina
neaktivan

Ma kakvi nema šanse probao sam sve i na kraju sam otišao i kupio novi