[ HP ] Laptop ne učitaje USB

poruka: 37
|
čitano: 8.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
Re: [ HP ] Laptop ne učitaje USB
MethodMan2 kaže...

Daj pliz samo digni ubuntu i stisni try now i odma ces vidjet na cemu si. Ako ti radi u linuxu sve znaci drivere trebas prave. Ako ti neradi pola stvari u linuxu znaci da vjv je hardverski kvar i to vracas natrag na garanciju i zamjenit ce ti ploču matičnu najvj. Netreba ici u dublju dijagnostiku prije nego li si eleminirao osnove. Sam ubuntu ce ti reci sve. 

Odi pod boot options i vidi dali ti je f12 ili koja vec tipka za omogućen boot sa USB uređaja. 

Tocnije evo da ti potvrdim. Danas sam radio na tom laptopu i neradi touchpad, tako da sam kroz instalaciju koristio miš i još poslije unutar windowsa sve dok windows update nije odradio svoje tek onda ti ih on sam sve instalira. Ako pričamo oistom modelu, sa desne strane imaš dva usb porta te bi oba trebala raditi i detektirati, a sa ljeve strane usb c port  i mrezu imaš. Znači kad se stick sa instalacijskim medijem ubode i pritisce se f9 trebao bi iskočiti prozor(ako ne iskače mozes proabti pogledati dali ti je omoguceno u biosu)

Mislim da ti je okej test ubost obični optički miš i vidjet dali svjetli, ako ne svjetli to znači da nemaš 5v na konektoru, mislim da bi ti to okej test bio. Ali kažem linux je majka jer dolazi već sa svim driverima.

Upravo to, o istom modelu pricamo, sav opis odgovara mom laptopu, i ja sam imao prob sa touchpad, kursora uopce nije bilo na ekranu ali sam ja preko tipkovnice dosao do neta i pribavio drajvere i pojavio se..

Znam, ubacio sam stik sa instalacijom koji 100 posto provjereno radi, testiran je, dakle klikcem F9, i dobijem samo ovo..

https://imgur.com/a/xag2NWO

5 godina
neaktivan

Imam ja ispravan usb stik, dakle sa njim sam 100 put dizao sistem na racunaru i provjereno radi, ali problem je sto radim van drzave sad i samo laptop i taj stik imam kod sebe, i kad ubacim taj stik stiscem F9 dobijem ovu listu.

https://imgur.com/a/xag2NWO

16 godina

-ako imaš usb koji 'sigurno radi'.. tad je to sigurno u starom-mbr-legacy modu, ne uefi-gpt..

-uključi u biosu legacy support, vidjet ćeš doljnji dio koji je zasivljen-onemogućen.. i tad će i taj stikić biti na F9 prikazan ili je kvar..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
5 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ako imaš usb koji 'sigurno radi'.. tad je to sigurno u starom-mbr-legacy modu, ne uefi-gpt..

-uključi u biosu legacy support, vidjet ćeš doljnji dio koji je zasivljen-onemogućen.. i tad će i taj stikić biti na F9 prikazan ili je kvar..

Uradio sam upravo to, odem F9 vidim ima nova opcija, kliknem na nju izbaci mi crni window No bootable disc insert disc and try again.

U laptop je ubacen stik koji milion posto radi i koji ima win media creation tool bezbroj puta sam dizao win 10 na svom racunaru preko istog stika.

Znaci da bi ipak bilo do toga da ulazi ne rade, probao sam u oba stavit

17 godina
moderator
deity kaže...
U laptop je ubacen stik koji milion posto radi i koji ima win media creation tool bezbroj puta sam dizao win 10 na svom racunaru preko istog stika.

Možda nešto nije u redu s USB portovima, no da bi isključio mogućnost da nešto nije u redu sa stickom (ili bolje reći sa stickom kad se koristi u tom laptopu), treba ti drugi stick. Ako ni drugi stick ne radi (a na drugom računalu provjereno radi), onda možeš reći da je problem u USB portovima (ili USB kontroleru). Netko prije ti je preporučio Ubuntu - najbolje bi ti bilo kupiti novi stick i na njega staviti neku live distribuciju Windowa (Mint, Ubuntu...). Ne možeš očekivati da ti itko od nas s foruma kaže što ne radi - to sam moraš utvrditi - znači, ne da kažeš "milion posto radi", nego da se korištenjem drugog sticka uvjeriš da nije stick uzrok problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2022 20:43 (mbaksa).
16 godina
deity kaže...
ihush kaže...

Uradio sam upravo to, odem F9 vidim ima nova opcija, kliknem na nju izbaci mi crni window No bootable disc insert disc and try again.

-ne čitaš, važno je sve, stikić-usb je vidljiv, vjerojatno je usb-kontroler-port ispravan, vjerojatno nije kvar, ali da bi to znao, moraš uključiti opciju u biosu, tj stikić koji pokušavaš bootati je vjerojatno stari boot mod i zato crni ekran.. ili je kvar.

-ništa na svijetu nije 100%.. čak ako do sad radi može iduće sekunde crknuti (isitna mala šansa ali ljudi igraju loto i ponekad dobiju..).

-da bi računalo bootalo sa stikića, sve (baš sve) mora biti ispravno + podešeno (bios opcije) + kompatibilno.. što god od tog nije zadovoljeno rezultat je ne boota, ne radi a ti sad nešto moraš od tog iskoristiti da bi zaključio kvar za reklamaciju ili postavka biosa ili napraviti novi stikić-install ili je i taj stikić neispravan itd. itd..

-btw, to što je tad stikić prije radio ne znači da je ispravan sad.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
3 godine
neaktivan

Mozemo zakljuciti mozda da ako ti je frend instalira windowse da vjv je to odradio preko usb sticka ili preko usb C. 

Meni je iz prve prepoznao stick i podigao windows instalaciju

Stick sam cak kreirao sa rufusom ako se nevaram. Mozda da sacekas malo vremena da budes imao vise opreme da to testiras pa ako je neispravno garancija ce ti pokriti, bez brige.

Ili mozda da ga odneses u najblizi servis i kazes da oni probaju dignuti windows bez da ga rastavljaju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice